Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Гражданите няма да плащат такси за преводи към бюджета
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:66 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4
Heat
11 Мар 2012 14:11
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Митев громи, защото врагът трябва да се унищожава. Очевидно не е прочел дискусията, иначе щеше да е наясно, че едно евтино технологично решение просто изключва сегашното мародерство на (някои от) банките, но без да го заменя с еквивалентно безумие. Може би ако бях дал пример за замяна на старите табели с още по-стар модел (и после с нов) би било по-разбираемо. И Попангелов същото прави. Дружески го посъветвах да прочете поне най-елементарните неща за заблудата с фалшивата дилема, но громенето на "врага" чрез клавиатура явно е по-лесно.
Напълно сигурно е че и за последното място по доходи в Европа има прекрасни обяснения, изключващи андрешковщината като една от основните причини.
popangelov
11 Мар 2012 15:47
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
Давам ти работещо решение, което мое да бъде въведено в практиката за 4-6 седмици.
Това, което предлагате с Динайна ще отнеме години.
което значи, че трябва да се стартират и двете паралелно.
Да изритаме банките от офисите на администрацията и да почнем да въвеждаме електронното правителство.
Heat
11 Мар 2012 16:16
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
В България хиляди търговци вече имат регистрация за плащане с банкомат и / или с И-Би-пей.... Със сигурност стотици а вероятно и вече и хиляди онлайн магазини имат система за плащане с едно натискане на мишката .... на никого не е отнело години. И сега в момента не е необходимо да ходиш до банка за да си платиш на НАП или местни данъци и такси. Остава да се включат МВР и съд и след това няколко по-непопулярни ведомства и готово. КАТ даже вече прави сериозни опити да се включи.
Е, да се мрънка определено е по-лесно.
popangelov
11 Мар 2012 19:39
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
Хийт, чети внимателно.
Така или иначе, кешовото плащане не може да бъде отменено.
Доколкото това е така, навсякъде трябва да бъдат изритани банковите гишета и да бъдат заменени с каси. Защото в сегашния вид са обикновен грабеж.
Другият вариант е да се фиксира една такса от 20 стотинки и на която банка и изнася - да остане, на която не - да бъде заменена с каса.
Междувременно нищо не пречи да се развива плащането по електронен път.
Може да си убеден, че докато дойде моментът всички баби да сядат пред компа и да си плащат данъците и таксите чрез електронно банкиране ще минат години.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: popangelov
Тодор Бойчев
12 Мар 2012 03:46
Мнения: 13
От: Bulgaria
Идеята би се реализирала чудесно, ако плащанията на такси, данъци и осигуровки се извършва с устройства на Бълкгарска народна банка, като приходите от този оборот от минимални комисионни ще отива за обслужване на устройствата и подмяната им, издръжката на персонал.

Защо е необходимо, да се ангажират частните банки, защото както се печели от таксови марки, така може да се печели и от оборот на плащания към бюджета при минимална комисионна, като приходите ще постъпват в държавния бюджет, а не в частни банки, при това ще я има регулация и отчет.
Но, защо политиците възлагат тази дейност на частните банки??
Но, защо се премахва таксовата марка за плащания, където е по-практична от банковите. Освен това никой не може да задължи гражданите, да ползват банкови карти, и никой не може да премахне плащането в кеш, то винаги ще е актуално.
Добави мнение   Мнения:66 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4