Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За Дянков бедността у нас е мит, за статистиката - реалност
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:151 Предишна Страница 2 от 8 1 2 3 4 Следваща »
Neno Er
13 Авг 2012 23:25
Мнения: 32
От: Bulgaria
Работете в сивия сектор, не внасяйте осигуровки. Пенсии ще имате.
Както има пари за смръдливите и мързеливи цигани, ще има и за вас.
intel_inside
13 Авг 2012 23:59
Мнения: 8,642
От: Bulgaria
Работете в сивия сектор, не внасяйте осигуровки. Пенсии ще имате.
Както има пари за смръдливите и мързеливи цигани, ще има и за вас.

всъщност точно това е и посланието на герб - гони се материал, ухажва се маргинал.

Съвсем не случайно е тази лицемерна псевдо социална загриженост за минималките - а който работил е..... имал бол пари, Дал.
paragraph39
14 Авг 2012 02:09
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Има Бедни, защото има Богати!
И обратно- има Богати, защото има Бедни!
"На Бедност се издържа! И на Несправедливост се издържа! Но на Бедност + Несправедливост НЕ трябва да се издържа!"/§39/
sluncho6
14 Авг 2012 04:13
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<


....а той беден, гол, бос, лишен от имота
за да е полезен, дал си бе живота"
Левски е живот пример. Това се очаква и от вас - живота
annetaz
14 Авг 2012 05:21
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Сития на гладния не вярва!Човека с парите смята онзи,който няма за некадърник и хич не му пука!Но простичко казано няма как всички да са богати.Или съществуващите ресурси и пари ще се разпределят що-годе справедливо като на работещите ще се дават прилични заплати,за да живеят нормално или мизерията и разделението ще се задълбочават.Но къде е статистиката,където да се види колко от българите са забогатели още заради кризата и колко от тях са обеднели още?Или в световен мащаб да се направи сравнение между данните на Форбс за милиардерите и падането на доходите и пенсиите/т.нар. икономии/ в ЕС и САЩ?Акциите на ФБ се качват,цената на труда пада...това не е ли абсурд?!В последно време се печели от нищото и се губи от работа и реален бизнес.Нищо чудно,че кризата не си отива,а катастрофата става все по-голяма!И май ще бъде така,докато неолибералния модел убие оканчателно икономиката на хаоса и голямата далавера,за момента носеща етикета капитализъм.Ония от Окупирай не са случайно на улцата,нито пък антиглобалистите са кретени.Има хора,които сидават сметка накъде е вървят и върви света.Но никой не ще и да чуе и да направи нещо!Слага се лепенка на гангрената и се парфюмира стаята,за да не се усеща вонята на разлагане.Докога?!Дянков е продукт на СБ,от него не чакайте никакви мерки за оправяне на държавата,нито на българите.Финансистите са в дъното на кризата,те са причината,не са решението за нея!
стзагорец69
14 Авг 2012 05:41
Мнения: 96
От: Bulgaria
ЗКПиЧетата,Умрете за ком соц кгбистко разпределение !!!!!Оти не Одите У Северна КОРЕЯ-там е най-справедливото общество !!
стзагорец69
14 Авг 2012 05:55
Мнения: 96
От: Bulgaria
ЗКПиЧета, и тп апологети на най-справедливото, най-хубавото,най-красивото, най-хранителното и тп малоумни идеи от преди повече от 2000 (2 ХИЛЯДИ) ГОДИНИ устройство на ЧОВЕШКОТО общество , що не се гръмнете с фалшивата си пиратка ! Не мътете мозъка на людете,дето АКЪЛА ИМ Е В ПРАЗНИТЕ ФАЙЛОВЕ НА харддиска....(цитирам едно ЗКПЧ от с.Бяла Злитина)....
генек
14 Авг 2012 06:36
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
М, да - в Стара Загора са пуснали ония с ръкавите отзад в отпуска...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек


azdebil_bg
14 Авг 2012 06:39
Мнения: 615
От: Bulgaria
ANNETAZ,и аз съм на твоето мнение.Лакомията на банкстерие е в в основата на финансовата криза.И вместо да ги оставят да фалират,ги спасяват със средства на тези,които нямат никаква вина.
Пенчо бре
14 Авг 2012 07:45
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Каквото й кажат това ще нареди да се отчете от НСИ грачещата кака, за да не я върнат пак да чисти входовете. А българомразчето монко ще си играе на "тука има, тука нема" под покровителството на дебелия батка. Той не се ли изказа за атентата от финансова гледна точка, как това налага актуализация на бюджета на МВР?
гого2012
14 Авг 2012 08:06
Мнения: 3,185
От: Bulgaria
Министърът на финансите Симеон Дянков обаче нарече вчера обедняването на българите мит
" На чужд гръб и сто тояги са малко"... що дянков не се опита да изкара един месец със средна пенсия? Ако пък депутатите и министрите го направят, доста кономии ще се съберат.
Mrx++
14 Авг 2012 08:07
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Особено жестоко обаче са ударени семейните бюджети, защото издръжката на дома - сметките за ток, вода и др. режийни разходи, наемите и ремонтите са скочили с 6.3% спрямо юни и с цели 10.3% в сравнение с юли 2011 г. Транспортът е с 3.6% по-скъп от предното лято, таксите за обучение са пораснали с 6% за година. Храните според НСИ през този юли са само с 2.1% по-скъпи отпреди година. Но те вероятно ще дадат нов импулс на инфлацията в данните за август.

NEGEOS
Амиии, днес по новините пак една от най-важните теми - задръстванията около Петолъчката по пътя от и към морето... Туй от беднотия ли е?

Сега тези два цитата показват 1-вия причините и характера на беднотията на българина, а 2-рия неразбирането на тези причини.
Българинът се затруднява да си плаща основните нужди. Прези 1989г. цените се деляха на цени за основните нужди - храна, ток, отопление, транспорт, които бяха в дестки пъти по-ниски от световните и цени за луксозни стоки - електроника, коли и т.н.. Първите бяха съобразени с ниските заплати. Сега цените са на световно ниво, а заплатите - наши български. Цените за основните нужди - ток, отопление, вода спрямо заплатите са много високи и затрудняват българина. Да отидеш на море с кола за 2-ма души, да не говорим за семейство е почти толкова изгодно и по-удобно колкото с обществения транспорт. Преди 1989г. се казваше, че в един момент ще започне производството на луксозни стоки у нас - телевизори, коли (това беше започнало да се подработва през 1987г.) за задоволяване на нуждите на населението.
Сега има огромна маса безработни, нещо, както, разбира се се и хора с ниски заплати, което (нев)Дянков не вдява, които и не помислят за море, т.е. да минат през петолъчката. Така, че изказвания на екземпляри, като горния NEGEOS са си пълна глупост.
atlantis
14 Авг 2012 08:16
Мнения: 16,163
От: Bulgaria
"Висшите класи презират широките маси. Ако широките маси се вслушваха в съветите на висшите класи, ако широките маси живееха скромно и пестеливо със своите десет шилинга седмично; ако всички млади момичета, които ставаха камериерки, се задоволяваха с петте лири годишно и не харчеха за тоалети; ако мъжете се съгласяваха да работят по четиринадесет часа дневно; пееха хорово: " Господи, благослови нашия господар и неговото семейство" и знаеха мястото си - всичко би било много по-доре за ... за висшите класи!" - Дж. Джером
Wallstreet
14 Авг 2012 08:16
Мнения: 56
От: Bulgaria
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Wallstreet
mick
14 Авг 2012 08:42
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Защо се смятат само трудовите доходи и доходите от пенсии? Защо въобще се разглеждат само доходите на българите, а не и тяхното богатство - имущество, влогове и т.н.? Или тогава ще стане ясно, че българинът не е чак толкова беден колко се изкарва... Да не говорим, че богатството само трябва да генерира доход - 5-10% на година. Например влогове, имоти.
Езоп
14 Авг 2012 08:48
Мнения: 5,087
От: Greece
: За Дянков бедността у нас е мит, за статистиката - реалност
http://www.segabg.com/replies.php?id=208577
Щом рейтингът не пада, а народът не се вдига - значи наистина е мит.

Народът не се вдига защото е погребан, и то отдавна,
а рейтингът не пада защото е измислен от социоПОДлозите.
-
На изборите ще видите що е то рейтинг - а след това, що е то раздемократизация.
Сега се вихри само разцивилизоването (по ДИ) на гербомутрието,
после ще се вихри разцивилизованата раздемократизирана любов към мутрогербера.

Да не забравяме, че Дянков отдавна е заявил намерението си след година да емигрира в отечеството на Лъки ЛУЧИАНО.
За да организира посрещането на "най-доброто от материала".
Т.е. от трупата на театрала.
Тук ще остане върховния раздемократизиращ - за да им гарантира правовата неприкосновеност.
-
Това не е прогноза, а предсказание ...
Минахме към предсказания, откакто прогнозите ги правят социоПОДлозите на ренегатите...
Синдикатът на престъпниците (вж Жан М.Шалие/Жан.Марсили) овърша за пореден път България.
ПП
Е, хайде! До следващата вършитба, наричана "избори".
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Езоп
генек
14 Авг 2012 08:51
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Аман от поучители, нагълтали се с мантри като пате с горещи лайна!
Мики,
какви доходи ти носи имотът - двустайна панелка?
--------------------
Блогът на Генек

OLDMAD
14 Авг 2012 08:53
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
1992г. - Алчни пенсионери изпълзяха на припек
2012г., цели 20 години "демокрация", и още има пенсионери?
Дянков, стегни се - трябват по-строги мерки, не да им увеличаваш пенсиите.
Калки
14 Авг 2012 09:02
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
какви доходи ти носи имотът - двустайна панелка?

Ако е в София - повече от средната пенсия. 350-400 лв/мес.
Mrx++
14 Авг 2012 09:08
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Защо въобще се разглеждат само доходите на българите, а не и тяхното богатство - имущество, влогове и т.н.? Или тогава ще стане ясно, че българинът не е чак толкова беден колко се изкарва... Да не говорим, че богатството само трябва да генерира доход - 5-10% на година. Например влогове, имоти.
Момченце, пиленце шарено. Наистена българите са богати на недвижино имущество. По време на социализма у нас се произвеждаха апартаменти, а в САЩ и на Запад леки коли. Затова у нас признак за замогналост стана леката кола, а в САЩ личното жилище. Обаче, тези наши жилища трябва да се обслужват, да се плащат пари за ток, за парно, за вода, да се подновяват. В Германия има закон, че на всеки 5-10 години се ремонтират и се пребоядисват сградите. У нас се мисли, че веднъж построени тези сгради не трябва да се пипат повече. Хората са получили в наследство от социализма тези сгради и сега не могат да ги поддържат. А те не носят почти никакъв доход. В тях живеят хората. А и даването под наем съвсем не кой знае колко доходоносно - ниски, наеми, често пъти не се плащат, разсипване на жилището. След това ремонта е по-скъп от наема, който си получил. А големите депозити в банките са на ограничен кръг от хора. 5-10% на година доход върху най-голямата пенсия от 700лв. прави 500-800лв. на година. Ама знаеш ли каква нищожна част от населението получава тези 700лв. Средна пенсия от 300 лв. какво прави.
Добави мнение   Мнения:151 Предишна Страница 2 от 8 1 2 3 4 Следваща »