Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За Дянков бедността у нас е мит, за статистиката - реалност
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:151 Предишна Страница 3 от 8 1 2 3 4 5 Следваща »
TaiChi
14 Авг 2012 09:18
Мнения: 1,363
От: Bulgaria
Министърът на финансите Симеон Дянков обаче нарече вчера обедняването на българите мит и се похвали, че с предстоящата актуализация пенсионерите ще се окажат по-богати, отколкото при старта на управлението на ГЕРБ...

Имаше тук преди време един форумец, който на такива изхвърляния им викаше - хуцпа!
Мит е икономиката и суверенитета ни, а по време на избори - и демокрацията ни!
Езоп
14 Авг 2012 09:19
Мнения: 5,087
От: Greece
Mrx++

Не застрашавай хляба на социоПОДлозите...
а и материалът току-виж се заентересувал от що е било то - социализъм.

Собствеността на жилище по американските стандарти ни правеше и по нашите стандарти средна класа.А сега безпроблемното придобиване на изгнилите евро-тенекии ни прави да сме надминали американците. Това, че отвън и отвътре на хладилниците надничат гарги - на който не му харесва, да се оплаче на л. ГАрГА. Тя ще го обясни на Дянков, естеството на обезбългаряването му - не като мит, а като реалност...
ПП
Който не е разбрал кой е българския Л Лучиано - вж "Синдикат на престъпниците"/Жан М.Шалие,Жан.Марсили -
да търси отговор в акцизната политика и ролята й за бума върху спекулата.
Спекулата и акцизната и обусловеност, са дело на един и същ човек, който предвидливо се кани да емигрира след мандата.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Езоп
register_error
14 Авг 2012 09:28
Мнения: 297
От: Bulgaria
ЗКПиЧетата дето ги наричаш - бесни капиталисти до един е Стара Заора. Леви на думи , опре ли въпроса до $$$ сек'ва социална солидарност изчезва яко дим. А защо мрънкат в монмента не е много ясно - май пенциите били ниски. Но пък за хидроинженери, бетониране на планини, "оправяне" имиджа на държавата и т.н и т.н и т.н може- там звук не издават никакъв. Вероятно щото си го представят като заслужена награда за партийния труд или подкрепа на интелигенцията сигурно - да се радват младите там, а може просто тайно да одобряват таквиз общополезни практики. Накратко - Боко е виновен
читатель
14 Авг 2012 09:30
Мнения: 9,158
От: Bulgaria
Мит е икономиката и суверенитета ни, а по време на избори - и демокрацията ни!

Така е. Зле сме, застаряваме, нямаме икономика и пари за нормално съществуване. Така е за повечето от останалите тук българи. Но идват избори. За малкото с многото пари е нужно разкрасяване на нашето "бунище". Първо трябва да "повярваме", че не сме толкова зле, колкото го чувстваме. После ще се сложат декорите, за да не се виждат копторите и всичко ще е наред!
Ето малко факти:
Олга от Сливен заработи 4 милиона евро за сводник
Горивата ще поскъпват до 20 август
В половин България върлува сифилис
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: читатель
XYZxyz
14 Авг 2012 09:34
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Дянков обяви във Варна, че от 1 януари пенсиите ще бъдат вдигнати с 7.6% - колкото инфлацията, натрупана от лятото на 2009 г. насам.

КНСБ веднага оспори аритметиката на Дянков и обвини МФ, че спестява част от истината и че реално натрупаната инфлация надминава 10%. Всъщност разминаване няма - просто КНСБ говори за поскъпването на цялата потребителска кошница, а Дянков удобно взима по-малкия процент - за малката кошница със стоки и услуги, която е най-важна за най-бедните.

-
Инфлация от юли 2009 до юли 2012 според НСИ
10.2% - инфлация според калкулатура на инфлацията на НСИ
11.23% - на база месечните проценти на инфлацията по малката кошница публикувани от НСИ
А за какво говори симеон дянков не знам.
Zmeja
14 Авг 2012 09:39
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Повишението ще бъде не от 1 януари, а по "технологични съображения" месец-два преди изборите.
А според "най-малката кошница" (хляб и кофичка кисело мляко), сме направо богаташи.
mick
14 Авг 2012 09:55
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
генек -

Аман от поучители, нагълтали се с мантри като пате с горещи лайна!
Мики,
какви доходи ти носи имотът - двустайна панелка?
--------------------


Носи ти доход един наем. Ако я намаше тая панелка - трябваше да си на свободен наем. Ако обаче имаш още една панелка - ще ти носи още един наем/може разбира се да не я даваш под наем - но наемът си върви. Това, че те мързи да го вземеш не е моя работа. Или предпочиташ да го консумираш, като не я даваш под наем.. наемът пак си върви./ Всичко е пари при капитализма даже и нищонеправенето само, че в този случай с обратен знак.

Значи ако си пенсионер с 200 лева пенсия и живееш в панелка в София, доходът ти е поне 200 + наема за панелката = 550-600 лева. Ако обаче живееш в голям апартамент в центъра доходът ти може да скочи много 200 + 1000 лева = 1200 да речем. Друг е въпросът дали го виждаш тоя наем, просто щото го плащаш на себе си.
Виж ако живееш в малка къщичка на село.. е там наемът е малък/зависи от къщичката де/.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mick
tishoh
14 Авг 2012 10:03
Мнения: 27
От: Bulgaria
Когато сегашните управляващи влязоха във власта надигнаха голям вой как лошите предишни управляващи са си направили реклама (PR по новому) и са дигнали пенсиите точно преди изборите и се наложило ТОЙ да плаща увеличените пенсии по време на най-голямата криза.
Сега като гледам положението ще е същото управниците ще си направят реклама (PR по новому) вдигайки пенсиите преди изборите или малко преди изборите и пак ще има възможност следващите управляващи да реват, че предните са дигнали пенсии които те плащат, а не тези които са ги дигнали.
Иначе вдигането е добра идея, но си е закъсняла. Да не говорим пък за смешния процент особено като се сетя, че майка ми която има 40 години трудов стаж като медицинска сестра получава 143 лева пенсия.
П.С. Някой споменават, че сме богати поради собствените ни апартаменти предаващи се по наследство което отчасти ни спасява от плащането на наем, но от моя гледна точка ако не бяха тея жилища положението в страната ни щеше да е по-добро. При смешните заплати и още по-смешни пенсии, ако всеки живее под наем досега народа щеше да е подивял и да е направил една-две революции и то не безкръвни и положението щеше да се е оправило.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: tishoh
4uka
14 Авг 2012 10:04
Мнения: 3,111
От: Bulgaria
брей, брей! за шестте месеца, докато бях насам-натам, гле'ам НИЩО ама нищо не се променило
azdebil_bg
14 Авг 2012 10:06
Мнения: 615
От: Bulgaria
На жалък народец,жалко съществуване.За 23 години този народец не можа да разбере че го будалкат клановете на една и съща партия.Всеки крадеше според възможностите,едни повече,други по-малко.Напоследък се мъти ново яйце в политическия полог,щото на Тиквата и картуните около него дните са преброени,Чичо Сам не прощава издънки.А новото яйце е познато лице,другарката Миглена Кунева-Пръмова.Ех народе....................................???
Djok
14 Авг 2012 10:06
Мнения: 4,498
От: Bulgaria
А в месеца преди изборите колко ще бъде пенсията?
OLDMAD
14 Авг 2012 10:10
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
mick, успя ли вече да изгониш родителите си от апартамента, или още живееш под наем?
mick
14 Авг 2012 10:24
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
OLDMAD 14 Август 2012 10:10 - Привет Нямам нужда да гоня който и да било. Виждам обаче, че тук хората не оценяват жилищата в които живеят, нито имотите които имат - пестят, сякаш ще живеят 1000 години, че и без да работят. Та им отварям очите. Стига са се оплаквали. По вода ходят, жадни стоят. Май и за теб се отнася?
XYZxyz
14 Авг 2012 10:50
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
mick,
защо така елементарно бъркаш доходи и разходи с собственост?
F666
14 Авг 2012 10:50
Мнения: 1,378
От: Bulgaria
Когато зимъска някои от нас предричахме приближаващата хипер инфлация , амбразурата направо хвърляше мъртви тела по нас. СеГА , когато вожд номер 2 прави поредното си малоумно изказване пак пъкопляскания и викове УРА и ДА ЖИВЕЙ !
Зимния сезон наближава , когато НАРОДЪ се сапознае с новите си сметки за парно, ел.енергия и т.н. пак ли ще гласува за мутромилиционерите ,или вече ще е поел пътя към терминал2 ,или моргата ?
myrmorko
14 Авг 2012 10:53
Мнения: 3,230
От: 0
mick
14 Август 2012 10:24
Глупостите, дето ги ръсиш, мога да ги сравня единствено с разсъжденията на пияницата: "Ех, ако не пиех толкова, колко пари щях имам! Тогава щях да пия колкото си искам!"
Manrico
14 Авг 2012 10:54
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Когато зимъска някои от нас предричахме приближаващата хипер инфлация , амбразурата направо хвърляше мъртви тела по нас.

Чак пък... Може някой да се е опитал да ви каже дефиницията за хиперинфлация или да ви обясни защо хиперинфлация не може да има, докато има валутен борд и в ЕЦБ са останали капки здрав разум.
XYZxyz
14 Авг 2012 10:58
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
mick,
забравяш и още нещо - по твоята логика всеки разход /за храна, за облекло, за наем, за .../ е всъщност доход, т.е. ако не направиш разхода за него, значи си увеличаваш дохода - това е само според теб разбира се.
Има собственост като инвестиция, която да ти носи доход, има и собственост, която ти е необходима, за да живееш. За едно жилище, което е собственост на някой или той самия е отделял от доходите си, за да го купи, т.е. правил е разходи или това е правил някой от хората, които той наследява. Жилището не е доход, а за него можеш да имаш само разходи. Доход ще се появи, когато не живееш в дадено жилище и го отдаваш под наем. При това не е сигурно дали дохода ще е по-голям от разхода ти за това жилище.
OLDMAD
14 Авг 2012 11:03
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
mick, меня не ме брой - като "чорбаджия-изедник", в тази криза мога да си позволя само да купувам апартаменти, не и да ги продавам.
Що тряба да натоварвам децата си?
А пенсията я "ползвам" временно, за един ден.
Колкото да си платя тлф сметките и ако остане нещо - тока или водата.
Според теб, трябва ли да се откажа от нея?
F666
14 Авг 2012 11:04
Мнения: 1,378
От: Bulgaria
Манрико

" ...валутен борд и в ЕЦБ са останали капки здрав разум" виж само как си противоречиш.

И добре щом ще се хващаме за всяка думичка - според теб за страна от ЕС инфлация например в размер на 35-45% как да я дефинираме???
Добави мнение   Мнения:151 Предишна Страница 3 от 8 1 2 3 4 5 Следваща »