Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Изселници в Турция съдят България в Хага за геноцид
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:270 « Предишна Страница 11 от 14 9 10 11 12 13 Следваща »
Rumeli
26 Сеп 2012 19:10
Мнения: 381
От: Bulgaria
имаме стотици хиляди изселници от Добруджа, Македония, Тракия, които идват в България.

За тия стотици хиляди изселници има ли някакви документи ? Щото за всички изселени 3 милиона Турци има документи, даже и в българските архиви.
Подобни процеси ги има и в Сърбия и Гърция.

Все балкансики манталитет.
помаците никога не са се изселвали масово, вкл. и по време на Голямата екскурзия, а дори и тогава голяма част от тях бъха върнати обратно в България. Причината е, че в Турция ги приемат за "гяури" и "ченгене".

Натисни тук
в Турция е станала професор, каква щеше да е в България. Или щеше да изнгние в затвора като баща си – само за това че е помак.

Аз незнам само защо се шири тази огромна заблуда сред българските турци, че ако тук стане турско и вечееее мана небесна, рая ще настъпи! Що не идат до Турция,

***

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
бонго-бонго
26 Сеп 2012 19:11
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Причините се виждат и сега - турчеенето на чисти етнически българи(които не знаят и две думи по турски) заради ИМЕНАТА им,които са следствие на потурчването(ислямизирането,за България е еднозначно) с помоща на ятагана.

Но се наблюдава и обратния процес днес, нали?
===
Освен това обърни внимание на следните думи на др. Тодор Живков:
№ 117. Бележки на Тодор Живков по проекта за решение на ПБ на ЦК на БКП “За по-нататъшно единение на българската социалистическа нация”, София, 11.ІV.1989 г.

2. Когато се говори за единение на социалистическата нация, не бива не­щата да се свеждат само и единствено до ислямизираното българско население.
- Националното единение е процес, който обхваща цялата нация - и всички социално-класови общности, и всички религиозни общности, и всички възрас­тови групи.
- Този процес има своите исторически периоди и във връзка с това водещи национални цели.
- Нашата национална цел сега е социалистическото общество, неговото обновление и развитие.
3. В тази светлина на приобщаването на ислямизираните българи към нацио­налния организъм е страна на процеса на национално единение, един от не­говите прояви.
- Главното и същественото е, че в този процес участват всички българи.
- А това в частност ще рече, че и решението на Политбюро трябва да бъде насочено към всички българи.
Второ, за адреса на решението на Политбюро.
Като се отчита изключителната важност на този документ, би трябвало да се помисли по-добре за неговата форма като послание към нацията.
1. Документът трябва да стимулира най-напред участието на национално-консолидационните процеси на всички трудящи се.
- Особено силно трябва да се наблегне на патриотичното чувство и граж­данската отговорност на онези българи, които нямат деформации в своето национално съзнание и психика.
- Те трябва да станат инициативна сила за приобщаване на ислямизираните българи към нашите национални идеали.
- Нужно е да се разбива синдромът на неприемането на това население за българско, да се създаде обстановка на приобщаване на това население към наци­ята.



Meto ot Interneto
26 Сеп 2012 19:38
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Абе доцент бонгоолу, притесних се за тебе, аре отмори малко, днешната надница пет пъти я заработи. Що не идеш при румелито за една табла и моабет? Утре пак.
Архангел
26 Сеп 2012 19:47
Мнения: 1,869
От: Bulgaria
Абе бонг-монги и другите всезнайковци,
като не ви харесва тук що стоите тук още бе?
Ай бегайте си у Анадола!
Drug
26 Сеп 2012 20:01
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Гужи и гусини - общоизвестен факт е че който има лоби прави от лъжата истина*. И така докато някои нашенски саморасли философи бурно спорят помежду си, докато други се обаждат изпод миндера - "кьорфишек", Румелито, конурчо и сие гавази "нАучно" ви обясниха как нямат нищо против българския народ (към който те очевАдно не считат че се числят - за тотална "изненада" на наш бонго), сал дето очакват от него да им плати за тритите зъби. Oстанахме няколко черни овце да се обаждаме колкото да има кой после да бъде сочен за виновен за "итничискуту мир". След като същото това стадо, към което имам нещастието да се числя си плати за простотията, следващата стъпка ще е от ясна, по-ясна - "Не искаме да живеем ведно с гяури, поробители, потисници, убийци и т.н.! Искаме си земите и в на майка ни туркие!" Прост народ - обречена държава!
***

* Моя интерпретация на народната поговорка - "У който ножо, у него и лебо!" Обратното е дори още по-вярно.
бонго-бонго
26 Сеп 2012 20:36
Мнения: 26,313
От: Swaziland
За тия стотици хиляди изселници има ли някакви документи ?

Да, има! И са признати от Турция.
Освен това, Турция все още не е изпълнила отговорностите си към тракийските бежанци.
Други въпроси имаш ли?
Неверния Тома
26 Сеп 2012 20:42
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Най-после родните комунисти и антикомунисти се обединиха! Да славим и отстояваме най-великото дело на ТЖ - Възродителния процес.
len
26 Сеп 2012 20:53
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Тоз Мюмюн, както и Сокола са си за едно топло местенце, ама пусто са изгодни на всичките ни пишман политици. И аз познавам турчин, който е бил член на дружеството на бай Илия Минев, депесарската еуфория при него трая кратко, човекът се отврати от меркантилизма и диктаторството на Доган. Не всички български турци са за Доган и политиката му, но факт е, че демократичният централизъм на БКП е в основата на диктаторската политика на ДПС. Хората ги е страх. И с основание. А боклуци като тоя Сезгин има във всички етноси.
ivo kunchev
27 Сеп 2012 07:00
Мнения: 5,363
От: United States
Не всички български турци са за Доган и политиката му, но факт е, че демократичният централизъм на БКП е в основата на диктаторската политика на ДПС. Хората ги е страх. И с основание
.
Лен, Каза го кратко и ясно! Всъщност именно тази теза защитава,( вече втори ден) Бонго.
И аз пак ще повторя - сама по себе си, етническа и религиозна нетърпимост, не съществува. Тази нетърпимост се поражда от хора и организации, които имат изгода от това. Обикновените хора НЯМАТ НИКАКВА НУЖДА ОТ РАЗПРАВИИ С ХОРАТА С КОИТО ЖИВЕЯТ СТРЯХА ДО СРЯХА.
Но е много лесно такава вражда да се разпали. Подсъзнанието на човека е като лавина - един вик е само достатъчен за да се срине и погълне всичко. Опазването на етнически и религиозен мир в една държава е най- високата оценка за мъжете и жените заети с управлението и. Обратното - поднасянето на искрата в един погреб ревниво пазен от предишните ключодържатели, е равно на национално предателство. Именно това сториха управляващите от 1989г. И вината е САМО тяхна. Не и на бългаския народ! Не, това никога не е била и няма да бъде "вина" на хората от градовете и селата в България.
Историята не е компилация от факти, разтегляна и дърпана наляво, надясно, нагоре и надоле в зависимост от меркантилните желания на заетите с печелене на пари от това. Историята е изкуство и само истинския художник може да пресъздаде нейните изящни форми, необикновенни настроения, сривове и възходи.
Историята е една стара и престара палитра върху, която ...и т.н.


konur
27 Сеп 2012 11:26
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
FIRST-2 Като са били насилствено потурчени помаците,защо сега не се побългаряват доброволно???Къде са човешките права и свободи?Защо гледаш на нещата само от твоето(изкривено)огледало.Не можеме да сравняваме депортациите,или бежанците по време на война и в мирно време,"възродителният процес" е извършен в мирно време.Причината е намаляването на българския етнос,на което причината е комунистическият режим,защо трябваше да бъдат наказани мюсюлманите заради грешките на режима."Възродителният процес" е напълно незаконно и престъпно деяние на БКП,и те го знаеха това,затова измислиха формулата "доброволно" подписване на молби за преименуване.Но номера не мина,защото един въпрос оставаше без отговор."Защо всички турци изведнъж се "сетиха" да се преименуват"?
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: konur
Rakita
27 Сеп 2012 11:38
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Като са били насилствено потурчени помаците,защо сега не се побългаряват доброволно???
Защото в исляма отстъпилият от вярата е обречен на смърт. И въпреки всичко мнозина турци и помаци и понастоящем си връщат българските имена. Това явно дразни изключително много Анкара.
konur
27 Сеп 2012 11:50
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
Rakita А защо тогава не са били потурчени всички българи,щом е било "насилствено",империята "нямала" толкова сила,така ли?Tова за исляма е лъжа.По тв СКАТ, обвиняват магазинер на частен магазин в радикален ислямизъм затова,че не продавал свинско и алкохол.От това по-голяма глупост не може да има,това да си неверник е много лошо нещо.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: konur
Rakita
27 Сеп 2012 11:54
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
А защо тогава не са били потурчени всички българи,щом е било "насилствено",империята "нямала" толкова сила,така ли?
Защото някой е трябвало да работи и да плаща данъци.
И тези пръстчета съм ти казал отдавна къде да си ги завираш.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rakita
konur
27 Сеп 2012 12:00
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
Не бой се аз знам къде да ги завирам.
Ванков
27 Сеп 2012 12:08
Мнения: 3
От: Bulgaria
Аз пък съм говорил с много турци, родени и живели в България, и после отишли доброволно или не в Турция.Е, тия хора ми казват, че в Турция ги имат за хора-втора ръка.Нямат тяжест, наемали се само на долнопробна според тях работа, нискоквалифицирана и нископлатена.В населените места им се дават места за къщи, които са неплодородни.И изобщо много хора съжаляват, че са отишли там да живеят.А тук са си оставили огромни къщи, богати ниви, стада, приятели.Е, къде им е по-добре?И това са думи точно на турсоговорящи, нито съм живял в Турция, нито познавам как се отнасят там с тях.
Ванков
27 Сеп 2012 12:10
Мнения: 3
От: Bulgaria
Аз пък съм говорил с много турци, родени и живели в България, и после отишли доброволно или не в Турция.Е, тия хора ми казват, че в Турция ги имат за хора-втора ръка.Нямат тяжест, наемали се само на долнопробна според тях работа, нискоквалифицирана и нископлатена.В населените места им се дават места за къщи, които са неплодородни.И изобщо много хора съжаляват, че са отишли там да живеят.А тук са си оставили огромни къщи, богати ниви, стада, приятели.Е, къде им е по-добре?И това са думи точно на турсоговорящи, нито съм живял в Турция, нито познавам как се отнасят там с тях.

konur
27 Сеп 2012 12:17
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
Ванков,първо посети Турция,разговаряй с изселниците па тогава пиши.
konur
27 Сеп 2012 12:23
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
Rakita,има много малко на брой помаци останали с български имена,турци има повече,но казват,че временно са оставили българските имена заради интереси.Ние нямаме нищо против,който иска да си смени името,има демокрация,но без натиск.Но и вие няма да се противопоставяте на християни,които приемат исляма и се преименуват,и такива случаи има.В света тенденцията е 10:100 в смяната на религията в полза на мюсюлманите.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: konur
Rakita
27 Сеп 2012 12:29
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Но и вие няма да се противопоставяте на християни,които приемат исляма и се преименуват,и такива случаи има.
Че кой някога се е противопоставял, тук да не е Саудитска Арабия? Може би имаш предвид хора, които не са били кръстени християни - нали правиш разлика между атеисти и вярващи, понеже не всеки, който е роден с българско име е християнин? За разлика от исляма, който като "единствената светска религия" принуждава хората, живеещи в тези общества да се съобразяват с каноните на тази религия, независимо дали им харесва или не.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rakita
бонго-бонго
27 Сеп 2012 12:35
Мнения: 26,313
От: Swaziland
"нАучно" ви обясниха как нямат нищо против българския народ (към който те очевАдно не считат че се числят - за тотална "изненада" на наш бонго), сал дето очакват от него да им плати


Ах, каква голяма изненада! Че кога българският народ не е плащал за простотиите на своите управници?
Добави мнение   Мнения:270 « Предишна Страница 11 от 14 9 10 11 12 13 Следваща »