Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Изселници в Турция съдят България в Хага за геноцид
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:270 « Предишна Страница 8 от 14 6 7 8 9 10 Следваща »
toly
26 Сеп 2012 08:16
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Висша форма на толерантност към исляма ще бъде международно признаване на геноцид от 1989г. и липса на такъв срещу арменците. Вай вай.
проф. дървингов
26 Сеп 2012 08:25
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
бонго-бонго 25 Септември 2012 23:28
..... Смяташ ли, че беше престъпление? Ако да, смяташ ли, че виновните трябва да бъдат осъдени?

Не е престъпление.
Rakita
26 Сеп 2012 08:44
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Доживяхме наследниците на джагали и сатрапи да ни съдят за геноцид. Промиването на съзнанието на българите е в пълен ход - след 4 години турски сериали, повечето българи имат мнение за турците като благ и миролюбив народ (вървящият в момента сериал "Великолепният век" обаче показва една малко по-друга картина).
Турция става нетърпелива, защото след 20 години инспириран отвън държавен и икономически разпад, се очакваше вече да са започнали процеси на саморазпад вътре в страната, което все още не се случва с очакваната от Турция скорост и интензитет. Можем да очакваме още провокации и още по-агресивно поведение от южната ни съседка по линия на подобни съдебни дела, майчиния език и създаването и поддържането на ислямистки клетки в Родопите и на други места.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rakita
intel_inside
26 Сеп 2012 08:51
Мнения: 8,642
От: Bulgaria
не само изненадващ интерес към кьорфишеци - изненадващо успешна стратегия за продаване на булшит.

Доктрината на твърдения Аз съм по голям националист и родолюбец от теб все още печели учудващо голяма аудитория.

До момента би трябвало да е ясно - в 99% от случаите гръмките публични патриоти са обикновени интересчии, търсещи лост с които да манипулират поне част от общественото мнение в своя изгода.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: intel_inside
Firmin
26 Сеп 2012 09:08
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
в 99% от случаите гръмките публични патриоти са обикновени интересчии, търсещи лост с които да манипулират поне част от общественото мнение в своя изгода.


Това, разбира се, е така. Но неизследван остава въпроса поради что масата се оказва тъй уязвима и податлива на тез манипулации

В този ред от мисли, бих ти препоръчал едно преполезно четиво - "Анхиало, 1906 г. - политическата икономия на един етнически конфликт" на Румен Аврамов. Мога да ти изпратя статията на английски, на български не съм я намерил. Из нета, впрочем, има заснета лекцията на Аврамов по тази тема. Анхиало 1906 и последвалите събития са си за мен пар екселанс етническо прочистване (някой спомена този термин по темата тук) с (без)участието на българската държава. И винаги ще го давам, по обясними причини, за пример колко лесно стават белите с етническия мир.
sega_007
26 Сеп 2012 09:10
Мнения: 3,510
От: Bulgaria
Излишно много коментари за една отдавна неактуална тема.
intel_inside
26 Сеп 2012 09:16
Мнения: 8,642
От: Bulgaria
ради что масата се оказва тъй уязвима и податлива

Технология на популизма
Първо - намери ми маса (вие сте народ,ние сме българи, ние сме велики)
второ "намери ми враг"
онези там гадните лошите завиждат подвеждат искат.

техниката работи и в двете посоки - и за ДПС: "българите ще ви покръстят",
и за Атакоподобни
"викат ви гяури - ау ще ви помохамеданчат, а така добре ги бяхме тръгнали, национално отговорно"
Rakita
26 Сеп 2012 09:19
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
И винаги ще го давам, по обясними причини, за пример колко лесно стават белите с етническия мир.
Повод винаги ще се намери, нали? Именно поради това вече споменах, че занапред трябва да очакваме провокации и директна външна намеса.
havamal
26 Сеп 2012 09:27
Мнения: 2,630
От: Bulgaria
Е как и до днес продължава бе? Нали се извиняваха, приемаха осъдителни декларации и т.н.
Аз не знам турската държава да е обезщетила някои, бил в рамките на Османската империя, даже не си признават арменския геноцид, който е бил "по-скоро".
Наглеци!
Дали някои не се опитват да "ръчкат" нещата в България на верска и етническа основа, щото не ми се вярва това да е само предизборен ход на ДПС.....
В Пазарджик - защитници на имами, "спонтанно" организирали се....
Нов посланик отвъд океана...
А и президентина...пред Общото събрание на ООН, говори само за атентата...........
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: havamal
водопроводчик
26 Сеп 2012 09:31
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
Бонго-бонго категорично показва, че СДС и ДСБ са турски антибългарски партии. Всякакви други коментари са излишни.
аменеменема
26 Сеп 2012 09:43
Мнения: 9,138
От: Bulgaria
Моля да не бъде намесван тук симпатичният литературен герой Остап Бендер, както виждам да става нагоре. Той може да е „сын турецкого подданного“, но само това не е достатъчно за връзка с темата или с поведението на някой си Мюмюн.
ejko
26 Сеп 2012 09:57
Мнения: 2,533
От: Bulgaria
Нашите "политици" отново доказват,че могат буквално да учудят света с малоумието си.Никой ни не е виновен за хроничното ни дупене на политическата ни "класа".Каквито и заявления и предупреждения да е имало преди това от другата страна,приемането на януарската декларация от дупетатите ни е чист пореден автогол.В стремежа си да си поизперат кирливите ризи изляха помията отново върху България,безотговорно и безпардонно,е кой съд да ни оправдава при това положение,не Хага,ми и Арменския поп не може при такова малоумно поведение да ни оттърве.Освен да ни обявят официално за "селския идиот" в Европа и да си намерим "достойното" място.
Djok
26 Сеп 2012 10:00
Мнения: 4,498
От: Bulgaria
Ние кога ще заведем дело за изселването на тракийските българи? Кога ще си поискаме компенсации за имотите на изселниците? Кога ще се поинтересуваме защо в Южна Тракия няма българи и не се говори на български, не се строят църкви и не се създават български училища? Защо си затваряме очите пред вековен геноцид срещу българското население в Турция и само се оправдаваме и подсмъчаме? Ние държава и народ ли сме или само територия и "мърша"?
Evasion
26 Сеп 2012 10:16
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
съдебно разследване за геноцид срещу българската държава.

Дори и за малограмотен юрист е очевидна несъстоятелността на подобен иск. От друга страна, тоя съд в Хага отдавна се е доказал като политически инструмент за натиск или саморазправа с непослушните. За това не може с лесна ръка да кажем "кьорфишек" - не се знае кой какво цели с този иск. А в България (енергетиката) се преплетоха интересите на руснаци, американци... И не се знае кой от къде ще ни подпре.
АК_71
26 Сеп 2012 10:40
Мнения: 51
От: Bulgaria
Очевидна партенка-пределно ясно е,че този иск е правно безсмислен,предвид разпоредбите на Римския статут,уреждащи компетентността на МНС по отношение на лицата и времето на извършване на деликтите.Няколко мюмюнчовци са решили да изкарат пари,имитирайки дейност, от тези,които спонсорират мероприятието.Интересно е да се види кои са те и защо сега са се напънали.На това мероприятие,като на всяка партенка,не би следвало да се отделя внимание от страна на държавата,просто трябва да се следи кой и как ще реагира оттук нататък .
Туткалчев
26 Сеп 2012 10:44
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
съдебно разследване за геноцид срещу българската държава.

Цялата тази дунанма е за да не плати Турция репарациите на тракийските българи. Ще има врясък до Бога и от двете страни, а накрая ще се каже: танто за кукуригу, пито-платено, хайде да си стиснем ръцете.
И кой ще остане капо? Българите бежанци от Балканската война. Това е.
Доцентът
26 Сеп 2012 11:11
Мнения: 229
От: Bulgaria
[size=2]Брайте, заслужи си палчето- !
Бонго-бонго, смея да твърдя, че познавам по-добре от теб душевността на българските мюсулмани наричащи се турци. Живял съм доста по родопските чукари на младини като селски даскал. В някои села нямаше дори електричество, но това не пречеше местните да слушат само турски радиостанции на радиоапарати "Комсомолец", захранвани с батерии.Става дума не за транзисторен приемник, а за лампов апарат. Ти навярно не си виждал такъв радиоапарат, произведен в България.
Мои ученици в пристъп на откровеност казваха, че "...турчин е поил коня си на Дунава и пак ще го пои..." . Това ако не е работа на турското МИТ, здраве му кажи. Но въпреки всичко те са простодушни и доверчиви към авторитетите /, та дори и от ДС/. /size=2]. Родопските мюслмани са с промити от турското разузнаване мозъци. Достатъчно беше да им подшушнат , че в ана-ватан ще ги посрещнат по-добре и там ще са си в своята родина, за да се юрнат като стадо към туско-българската граница. Вината е и на предишните български правителства, които за да не пострада производството на тютюни-- важен отрасъл в тогавашната ни икономика разрешаваха на няколко пъти на много малък брой семейства да се изселят, затова сега изселването придоби масов и стихиен характер. А турското правителство това искаше -- да се вдигне вой до небесата и да се предизвика международното мнение.Тогава Европа и цивилизования свят още не знаеха какво е това ислямски фундавментализъм , талибани и муджахедини. Тогава турците /от Турция/ бяха желани гастарбайтери за Германия.
Напомням, че няма реално никакъв документ на ЦК на БКП, който да разглежда и дава санкция на акцията по преименуването на българските граждани с турско самосъзнание.
Идиотизмът на Иван Костов с декларацията целеше припомнане на електората за политическото му съществуване , но сега май вече ще е политическото му опело.
mamut
26 Сеп 2012 11:11
Мнения: 4,182
От: Bulgaria
letec55,
Сезгин Мюмюн е дребен мошеник, който турците и в България и в Турция не искат да чуят. Разкрит е като турски шпионин и е лежал в затвора за шпионаж (нищо общо с "възродителният процес". Свързан с турската наркомафия и заловен през лятото на 2006 г. на Генералово с 40 кг. анфетамини, което не му пречи в края на същата година да е учредител на Герб и председател или нещо такова на Контролният му съвет. Лично изработил на ксерокс фалшификата с 4-те милиона дадени от Доган на Сидеров . Бил чест гост на Иван Костов в централата на ДСБ.
-
Все още не осъден за 40-те килограма амфетамини. Вместо това се занимаваме с глупостите му.
Светли , ако знаеш колко много хора е завлякъл.Ходи при Костов да крънка пари и обещава подкрепа при гласуване. Сидеров го осъди ама не знам дали си взел кинтите. Бойко като го разбра го острани от Контролния съвет, щото сезгин и веждито не се понасят , а Касим взел(дал) обещаваше на бойко турски гласове , ама после се отметна , та сега ГЕРБ играе с друго изселническа организация Бултюрк. Да не забравяме коя партия ще отваря офис в Турция и която подкрепи декларацията на Костов. Това с делото в Страсбург е от 2006гhttp://www.monitor.bg/article?id=109665 така отчита дейност и хвърля прах в очите за да ходи да крънка парички от който свари-МИТ ,нашите партия ,абе кой му се върже. Стария борец за права Янко Янков не иска и да го чуе нищо че са били заедно в затвора, даже и него завлече.
mini69
26 Сеп 2012 11:12
Мнения: 1,562
От: Bulgaria
А не е ли време да се премахне двойното гражданство?Който си живее навън(не говоря само за Турция)и плаща данъци на друга държава да няма право на български паспорт и най-вече право да гласува и определя кой да управлява страната ни!Мой съсед наричащ се турчин работи вече 10 години в Белгия взема белгийско гражданство плаща си данъците там,но си изучи децата в БГ(почти безплатно)и сега ги взема и тях!И каква е ползата за България от такива нейни "граждани"освен,че гласуват за етническа партия!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mini69
Гербераст Герберастов
26 Сеп 2012 11:40
Мнения: 2,018
От: Bulgaria
"Юристи от ГЕРБ коментираха пред "Сега", че делата в международния съд в Хага са много бавни и трудно ще бъде доказана вина на държавата по повечето от обвиненията в жалбата."

Ще бъде доказана и още как! И то именно заради вас долнопробни нещастници и турски мекерета от ГЕРБ, които гласувахте гласувахте в НС декларация определяща Възродителния процес като "етническо прочистване" и така на най-високо ниво дадохте основания за жалбата. Сега, вместо Турциа да ни се изплаща за 500 годишния геноцид или за обезщетенията на тракийските бежанци, ние ще трябва да плащаме на тях! Вие ГЕРБ-овци долнопробни не сте българи, а еничари и долнопробни мекерета, които нямат място в българския парламент и е най-добре да надянат фесовете и да ходят някъде другаде да осъществяват националните си предателства спрямо държава, народ и родина.
Добави мнение   Мнения:270 « Предишна Страница 8 от 14 6 7 8 9 10 Следваща »