Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Премиерът спря преговорите за АЕЦ "Белене"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:69 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща
ddantgwyn
01 Окт 2012 22:40
Мнения: 8,551
От: Bulgaria
@RumenS
Идеята за дистанционно гласуване е една от малкото добри които са се чули от ББ, действително не е зле това да се внедри в България. Един сървър се контролира много по-лесно /достатъчено е всяка от страните да изпрати по 1 специалист/, отколкото хиляди чували с бюлетини.

Сигурно сте искали да кажете -- купува по-лесно. Все пак само по един специалист, а не цели изборни комисии.
RumenS
01 Окт 2012 22:49
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Ами поне всички заинтерсовани ще имат равни условия в наддаването, нали все пак сме пазарна икономика. А, то сега на кво прилича, по якия гепва чувалчетата на завет и ги тараши.
Предводител на команчите
01 Окт 2012 22:53
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
Какъвто и да е изходът от референдума, все пак ще сме по-интелигентни от австрийците, които първо си построиха Цвентендорф, а после се допитаха до себе си, за да може в крайна сметка да изкарат яда си от властта върху атомната централа.
Прочее и тогава атомната централа бе заложник на политически игрички. Макар и да спечели с малко битката срещу централата, опозицията загуби катастрофално изборите на следната година. Въпросът е каква е поуката от това - дали изборите се печелят от загубилите референдума или от привържениците на атомната централа? И за БСП, и за ГЕРБ има искрица надежда в тази история.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Предводител на команчите
doomchant
01 Окт 2012 22:58
Мнения: 5,611
От: Bulgaria
За да се спестят пари, референдумът трябва да се случи онлайн, препоръча министър-председателят. И даде за пример електронното преброяване от миналата година.


Според НСИ при преброяването 41.1% от населението са подали данните по електронен път.
Ако на референдума се гласува само по интернет, какво става с останалите 59% от населението? Губят правото си на глас?

Това е изключително опасна идея, която, така както е представена, със сигурност нарушава конституцията - лишава огромен процент от българите от право на глас. Да не говорим за липсата на контрол при преброяването на гласовете.

Пълна недомислица, която само ще предизвика допълнително напрежение, тъй като без значение коя страна спечели, загубилите ще са убедени, че е имало измами по време на това по дефиниция нечестно преброяване. А като се има в предвид, че референдума ще бъде организиран от партия, ръководителите на която са уличавани документирано неколкократно в престъпни действия, то измамите при една напълно нова система на гласуване са сигурни.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: doomchant
Fart
01 Окт 2012 23:16
Мнения: 1,190
От: Bulgaria

започна да става кърваво едната шайка лобисти и обикновенни продажници, натопена от хамериканскиот агент... новата генерал-губернаторша иззсъсква - другарката чехлжова моментално издиша като всяка надуваема кукла (смига, както писа един Колега днес) - нащо Момче бие отбой по всички фронтове и предполагам вече е в посолството на инструктаж, проличава най-верният син на лобито - освен икономически, индоктриниран правилно идеалогически, в цялата суматоха червените прашки отвръщат на удара, а Комарко, както обикновенно ни скицира ситуацията...
е това ако не е "държава" с която да си правиш гаргара.... ако румънците имаха поне малко ъкъл - сега е момента - трябва да ни колонизират, та може и след 100 години да ни уврът простите глави...(Буркина Фасо е далече - не, че няма да имаме положителен резултат)
Fart
01 Окт 2012 23:35
Мнения: 1,190
От: Bulgaria
бай дъ уей, кстати етих детях лейтента Шмидта, которие вставлени на фотографию, будут самие шикарние девочки г-на Бай Ставри - короля тюрми
Деляночка, напишите пожалуйста с арт-коледжа стихи про г-на Бай Ставри, или отправте ему e-mail
emacs
02 Окт 2012 00:46
Мнения: 7,577
От: Bulgaria
Един сървър се контролира много по-лесно /достатъчено е всяка от страните да изпрати по 1 специалист/ч


Оле, Боже....Де да беше вярно... Един сървър такъв включен в мрежа не се контролира НИКАК лесно...
pyte6estvenik
02 Окт 2012 03:28
Мнения: 1,007
От: Korea, Republic of
Наистина електронното гласуване няма да даде достъп на всички с право на глас. Затова предлагам гласуване със СМС-си, цена на СМС-10000лв. Който ги няма тези пари, дали има акъл да разбере необходимостта от АЕЦ? Аз ги имам парите, ама пак нещата ми са мътни. Знам само едно- когато някой печели има други които са загубили. Спомням си 90-те години, Козлудуй май си работеше целия, но страната си беше дискотека и изпратихме децата на село да се топлят при баба и дядо на дърва. Така че целия въпрос за мене се състои в следното- 1/НЯКОЙ иска да строи АЕЦ за да изнася евтин ток за Турция и да печели. 2/ Същите тези НЯКОИ, поне от същото котило ми продават много скъп ток от ВЕИ. СЕГА изтъкнат форумец да не се опита да ми обясни, че цените на тока ща паднат със строителството на АЕЦ? Да не се пъне, а да ми покаже че има 10000лв за СМС и ще го изслушам. 3/ Ако гръмне централата, този НЯКОЙ ще се изнесе с частния си хеликоптер към Бахама, а моето семейство ще добива радиационен тен. Някой от предните спомена за някакъв референдум за АЕЦ у Австрийско. Да, ама не. Там не е ставало въпрос за пари а само за безопасноста на бюргера. Лично аз мога да дам и повече от 10 бона ако има изпълнени следните условия 1/ Минчо Празников да ме убеди, че ветровете духат посока Белене-София през цялата година и така ще си духат следващите 60 години. 2/ В следващите 60 години паричките ми да носят 1.5 пункта по ниска лихва, отколкото е лихвата на банките инвестирали в проекта съответо със същите защити. Както виждате не съм алчен и не искам дял от голямата печалба. 3/ Р. Овч. да спре да се хили като пача.
П.С. Много ми е смешно като казват как строителството щяло да даде работа на не знам колко си души. Да, ама тези хорица ще работят за жълти стотинки както родния капиталист обича да Ви плаща, пък като фалира държавата само Р.Овч. ще продължава да се хили. От Маями.
Distributed
02 Окт 2012 07:20
Мнения: 3,781
От: Bulgaria
Всъщност Тиквичко е прав. Ако народа каже НЕ, на:

"Да развиваме ли ядрената енергетика в България чрез строежа на атомна централа на площадката "Белене"?"

това значи, че не трябва да има АЕЦ"Белене".

Обаче, вече трябва да сте наясно, че ако каже ДА, това не значи че ще има АЕЦ"Белене", а че просто народът е съгласен да има произволна атомна централа на площадката "Белене", но пък не е ясно кога, така че .... отбор "Първа радиоактивна" да не се радват особено
вила
02 Окт 2012 07:33
Мнения: 15,014
От: Bulgaria
Прясната смяна гей берасти/стки би ли била така учтива и услужлива,както Цецоу всестранния ги напътства,да обясни:Този МП марионетка ли е,шизофреник ли е, луд ли е,И мафиот ли е...,че в Панорамата това плещи,а след година време спря строежа?
http://www.youtube.com/watch?v=QSE2grkfYOk
Неизвестен
02 Окт 2012 08:21
Мнения: 150
От: Bulgaria
Водевила "АЕЦ Белене"! 25 действие!
mi6osp.
02 Окт 2012 08:54
Мнения: 5,428
От: Bulgaria
Мдаааа, съвсем очаквано развитие на нещата- историята с частният "инвеститор " на АЕЦ просто вонеше на далавера на мутрата и олигарсите ни чрез откровена свръхнагла продажба на национални интереси и ресурси срещу стотици милиони от комисионни и от процент от печалбата.
Вероятно наглостта на мутрата щеше да е достатъчна, за да прекара проекта до приемане, ако можеше да отговори на въпроса на "Атомстройекспорт " защо бе свръхбързо скрито предложението централата да бъде изградена изцяло с руски капитали, да бъде експлоатирана 20 г от руснаците и след това да я експлоатираме ние още 40-60г/разпределение на печалбата примерно 40 към 120-160 млрд. долара за двете страни/.
Предлаганият от "американците" вариант просто е с обратно разпределение на печалбата. И процентът за българската страна не е за българската държава.
И една дребна подробност- в първия вариант мутрата и мафията около него получават като комисионни един голям кукиш/ изработи си го сам, от лакомия/, а във вторият- частта , която би трябвало да е българска.
havamal
02 Окт 2012 08:57
Мнения: 2,630
От: Bulgaria
Fart
2012-10-01 23:16:44
ddantgwyn
02 Окт 2012 08:59
Мнения: 8,551
От: Bulgaria
@RumenS
Ами поне всички заинтерсовани ще имат равни условия в наддаването, нали все пак сме пазарна икономика. А, то сега на кво прилича, по якия гепва чувалчетата на завет и ги тараши.

Равни условия в пазаруването на екипа?! Не вярвам -- тогава пък финансово по-силния ще гепи екипа и пак на завет ще си свърши работата с „чувалчетата“.
OLDMAD
02 Окт 2012 09:22
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Момент!
Имаме развитие в позицията на ГЕРБ от тази сутрин - "ГЕРБ ще спази закона. Референдум за "Белене" най-късно до януари. Суверенът трябва да се произнесе, но и да бъде наясно кой ще плати сметката, смятат управляващите"
Натисни тук
Това - към 08:30 ч.
Неизвестен
02 Окт 2012 09:39
Мнения: 150
От: Bulgaria
Не ви ли се струва, че що се отнася до АЕЦ Белене, съвсем умишлено бяхме тласнати към безкрайно философстване? Ама да има ли, да няма ли АЕЦ? Ама Белене ли, Козлодуй ли? Ама колко струва? Ама да има ли, да няма ли референдум? Ама как да се гласува? Дали да не е по електронен път? Сутринта слушах някаква от някакво NGO и тя се упражняваше на тема Белене: "На хората трябва да им бъде обяснено..." И така ще бъде, докато нещата отмрат от само себе си.
Белкис Будур
02 Окт 2012 09:46
Мнения: 4,930
От: Bulgaria
." И така ще бъде, докато нещата отмрат от само себе си.

Еми, нормално...Белене е като една ... шантонерка...Всичките дупедавци я онождат, а никой не ще да я храни
Пикачу
02 Окт 2012 09:55
Мнения: 8,152
От: South Africa
Дразнещо е , че уж доказани експерти (някои от тях специалисти по Уши, нос ,гърло) разглеждат ситуацията след 15-20 г. чрез даденостите днес. И така сметките им се получават криво-ляво - да, ше санираме сградите, ще модернизираме преноса на енергия, ще въведем по-малко енергоемки консуматори и производства и енергията ще ни хартиса, дори без Белене. Никой не иска да каже, че петролът след няколко години ще удари 200 $ за барел и при 4 - 5 лв. за литър бензин всички ще се юрнат да се електрифицират. Сега електромобилите предизвикват усмивки, защото са по-редки и от белите лястовички. Но представете си изведнъж 3 млн. МПС-та в България да се наредят да смучат ел.енергия за зареждане, вместо бензин ??!!
Атанас Димитров
02 Окт 2012 09:58
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
Но представете си изведнъж 3 млн. МПС-та в България да се наредят да смучат ел.енергия за зареждане, вместо бензин ??!!


Вальо Зл. да строи Белене
Rakita
02 Окт 2012 09:59
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
От поне 10 години насам всяко българско правителство иска да строи Белене, ама не му дават. Сегашното също иска, затова изведнъж се разбърза с този референдум, за да може в малкото оставащи месеци до изборите да се подпишат допълнителни споразумения (без занчение с руски или американски инвеститор) и да се инкасират едни комисионни. Техническите и икономическите параметри на проекта - кучетата ги яли!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rakita
Добави мнение   Мнения:69 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща