Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Премиерът спря преговорите за АЕЦ "Белене"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:69 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
Zmeja
02 Окт 2012 10:05
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
OLDMAD,
Ако пускат само такива по телевизията като депутата от ГЕРБ Доброслав Димитров да "ограмотяват" народа по въпросите на ядрената енергетика, а на другите, които са за Белене, да не дават изява или ги сочат постоянно с пръст, че са от енергийната мафия, не е изключено много хора да се разколебаят.
Слугинажът, Панчо, е по-страшен дори от корупцията. А съчетанието на двете е пагубно за държавата.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Zmeja
OLDMAD
02 Окт 2012 10:21
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Просто цитирах поредното некомпетентно мнение на герберастията!
Ако си прослушал внимателно интервюто, ще се шашнеш от витиевати фрази и "натъманяване на обстановката" както им е удобно.
А още по-интересно беше, изтъкването на основната роля на Президента, който предупредил Цецка и Бочко, че така не може - първом трябвало да се проведе референдума, за да се чуе волята на народа, а след това да се вземат важни решения.

И още нещо стана ясно от интервюто - в момента герберастите търсят вратички за ново прецакване!
Много важно било как Правната комисия в Парламента ще "формулира" Въпросът за референдума.
Без да си дават сметка, че съгласно Закона, въпросът не може да се видоизмения по никакъв начин.


Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: OLDMAD
FIRST 2
02 Окт 2012 10:34
Мнения: 7,745
От: Bulgaria
Пътешественикът, и аз си спомням този момент,когато България беше като дискотека - някой "умник" му беше дал на бай Тодор акъл да изнася масирано ел. енергия за милиони долари,а българите да стоят на тъмно и на студено. А Козлодуй работеше на 100% - ел. енергия - бол. Тогава така и не купиха банани с доларите(поне за децата да има),но затова пък братята гърци плащаха 3 пъти по-евтин български ток. Хубавото беше за онова време че сметките за тока бяха по 5-10 лева. Но,енергия трябва да има. Каква да бъде - ядрена или друга някаква,това е въпросът. Да си кажа правичката,след Фокушима не съм сигурен какво предпочитам. Особено след като японците ще закриват 50-тина ядрени реактора и няма да строят нови. Германците също прогресивно се отказват от ядрената енергетика. Ако трябва да взимам решение на референдум вероятно ще гласувам "против" и аз. Гледам как нашенските социалисти са събрали гласове за референдум. Ама не са се сетили сигурно че един от възможните отговори е "не". А това означава изцяло и генерално отхвърляне. Ето за това изглежда социалистите ама никак не са помислили. И как така ще питаш неграмотният циганин той да решава подобни неща,които даже и високообразовани люде не понават и не разбират..? Труден въпрос - експертен..! Резултатът от референдумът може силно да изненада неговите промоутъри. Ето затова смятам че този референдум е грешка. Грешката е на БСП - по точно на лидерите от Позитано 20. Щото не искам отново България да се превръща в дискотека - 3:1 ,.. или 4:2..,като първата цифра показваше колко часа ще има ток,а втората колко часа няма да има...!!
Heat
02 Окт 2012 10:37
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
не е изключено много хора да се разколебаят

Като се разколебаят, спира се окончателно строежа, до 5 години цената на тока за бита (най-малко) се удвоява, още 500 000 до 800 000 работни места по-малко заради увеличената цена на тока за промишлеността и транспорта... Съответно поне 40-50% намаляване на заплати и пенсии, изрязване на социални плащания като майчинство, детски, болнични и прочие, частно плащане за обучение в училищата, при лекари ще ходят само тези които имат достатъчно пари... Ще има и "утехата", че народът сам си ги е избрал тези работи с действие и бездействие когато е имал възможност да решава. Освен това за пореден път ще се изучава житейският урок че мрънкотенето после не променя последствията от това което решаваш и правиш сега. Може пък точно този урок вече и да е понаучен, ще видим.
OLDMAD
02 Окт 2012 10:41
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
FIRST 2, много са ти хаотични спомените.
Подреди си ги малко, и дай пак.
И не забравяй индустрията, която гълташе 3/4 от произведената ел.енергия по него време.
Rakita
02 Окт 2012 10:55
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Най-ярката подкрепа за референдума досега е дадена от президента Плевнелиев, който наскоро се върна от инструктаж в Америка. Напъните за тази най-висша изява на пряката демокрация съвпадат и с идването на новата американска посланичка, която ми се струва, че е дошла именно с тази цел - укрепване на сриващата се българска демокрация, на фона на трудно прохождащата арабска пролет. А какви резултати ще се получат на референдума - това е отделен въпрос
FIRST 2
02 Окт 2012 11:02
Мнения: 7,745
От: Bulgaria
ОЛДИ,ако резултатът от референдума е "НЕ",тогава ко шъ прайм..? Нали глас народен - глас божи. Тогава искащите ядрена енергетика кого ще псуват - не ли Позитано 20,инициаторът на референдума..? Вижда се че ти не допускаш такова нещо - е това ви е грешката на това дренките. Предварително виждате манипулации и фалшфикации. Щото това си е параноя. И от политика не разбирате - а политиката е изкуството за възможното. Който не вижда даже невъзможното той вероятно някога ще сбърка - непоправимо.
гого2012
02 Окт 2012 11:05
Мнения: 3,185
От: Bulgaria
Най-ярката подкрепа за референдума досега е дадена от президента Плевнелиев, който наскоро се върна от инструктаж в Америка.
Нямам нищо против да пратим и ББ, заедно с антуража министри там, пък ако е с еднопосочен билет... да опознаят живота на Винету например..
Мурано
02 Окт 2012 11:05
Мнения: 3,298
От: Nauru
историята с частният "инвеститор " на АЕЦ просто вонеше на далавера на мутрата и олигарсите

Купи си капки за нос - запушен ти е. Историята вонеше най-вече на ефтина водка и кисели краставички.

Но представете си изведнъж 3 млн. МПС-та в България да се наредят да смучат ел.енергия за зареждане, вместо бензин ??!!

Трудно ми е да си представя. Толкова "нов" внос от европейските автоморги не може се събра за следващите поне 20 години.
OLDMAD
02 Окт 2012 11:07
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
FIRST 2, пак си се объркал нещо.
Резултатите от референдума ще са много гадни:

- "ДА" за Белене - и ГЕРБ и БСП изпадат в "цугцванг"/нямат полезен ход/, защото някой ще трябва да изпълни волята на "суверена", а пари отнийде се не видят.
- "НЕ" - Бойчето ще е като в небрано лозе, щото трябва да плаща борчовете на БСП и съдебни искове от "Росатом"/пари пак няма/, а на БСП-ту на изборите ше им "скъсат гъза".
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: OLDMAD
Асол
02 Окт 2012 11:07
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Предварително виждате манипулации и фалшфикации.


Да опресним нечии спомени Натисни тук
гого2012
02 Окт 2012 11:08
Мнения: 3,185
От: Bulgaria
А някой каза ли на инвеститорите - да не събират 200 млн евро или долари - както искат (разликата в българско изражение е около 80 млн лв, та смятайте какво биха искали, нан НАС ни е все тая) - щото ако ги съберат и внесат, а референдума каже - НЕ - пак ще трябва да търсим НАЙ-добрата адвокатска кантора, щото те едва ли ще си искат само депозита...
Rakita
02 Окт 2012 11:13
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
За разлика от гръцкия референдум от миналата година, на който ЕС и САЩ открито се противопоставиха , тук имаме пълно единомислие, както сред родните политически партии, така и сред евроантлантическите ни съюзници. Явно са ни замислили нещо...
OLDMAD
02 Окт 2012 11:26
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Аз мисля така - референдум трябва да има на всяка цена!
Пък после - "каквото сабя покаже", и каквото Марси каже!
Distributed
02 Окт 2012 11:30
Мнения: 3,781
От: Bulgaria
Сабята ще покаже, че референдумът ще е невалиден, защото като го сложат в най-големия студ Януари и ако зимата е като предишната, ще говорим за избирателна активност под 30%.

Което ме кара да напомня как преди време ревяха, че Тиквоча бил избран с гласовете на само 20% от българите. Да не забравите тая логика като референдума излезе 55% ДА, но само с 1 милион гласа.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Distributed
OLDMAD
02 Окт 2012 11:44
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Я, Дистрибутето прочело вълшебната думичка АЕЦ, и моментално цъфна у Форума.
А добре дошло!
Днеска к'во прайм с тебя двамата - "Ке се биеме, ке се бориме, или със саби ке се колиме ?"
Пикачу
02 Окт 2012 11:45
Мнения: 8,152
От: South Africa
Още нещо, никой не иска да си спомни, колко ни струваха някога 1-ви, 2-ри, 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" ? На фона на тогавашния (през 70-те години) БВП, на фона на тогавашните ни заплати и потребителска кошница ... А ?! Ако тогава имаше демокрация и гласност и Бай Тодор беше тръгнал да пита Сульо и Пульо, даже и спомен нямаше да имаме за АЕЦ "Козлодуй". И нямаше да има какво да затварят Надето и Кунева, нямаше износът на енергия да е едно от основните ни производства, нямаше да имаме цяла плеяда атомни енергетици - нещо , което е непосилно днес дори за могъщата Персия !!!
Никога майка България не е била населявана от по-безродно,по- тъпо и по- късогледо население...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Пикачу
Rakita
02 Окт 2012 11:59
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Никога майка България не е била населявана от по-безродно,по- тъпо и по- късогледо население...
Управляващите ли имаш предви, щото да слагаш цялото население в един кюп?!...
Distributed
02 Окт 2012 12:13
Мнения: 3,781
От: Bulgaria
OLDMAD


А добре дошло!
Днеска к'во прайм с тебя двамата - "Ке се биеме, ке се бориме, или със саби ке се колиме ?


Добре заварило

Ще си обясняваме постановки от Закона за Референдумите и защо предстоящия няма да е валиден и как всички ще излязат победители в този референдум, а АЕЦ"Белене" няма да има.
OLDMAD
02 Окт 2012 12:17
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Е, значи аз съм по-напред в мат'ряла от теб - виж какво съм написал в 11:07ч.
Добави мнение   Мнения:69 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща