Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Абракадабра
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:194 Предишна Страница 3 от 10 1 2 3 4 5 Следваща »
внимателният
09 Окт 2012 22:30
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
сред цитираните варианти за разтълкуване на уважаемия Внимателният този е най-интересен не защото е най-точен - това не знам - а защото споменава скандалния Джон Алегро. Известен е с това, че извежда корените на религиозните култове в Шумер, семитските култури и Средиземноморието от религиозни практики при приемането на халюцигенни растения. Версията му става все по-правдоподобна с времето и с доразчитането на древни текстове. Което е още по-любопитно. Книгата му - "Свещената гъба и кръстът" - е едно от най-интересните четива в антропологията, на които съм попадал.

dolubekape,
със съжаление трябва да призная, че не съм вещ / много меко казано / в тази материя.
Чувствам го като голяма липса в ерата на Водолея
crossfit75
09 Окт 2012 22:31
Мнения: 1,604
От: Bulgaria
"Aбракадабра" и хоп--писмо в Сряда
Голема магия ей......
Димитрий мое ТВ да не гледа, ама Уикито си го ползва, и даже го не цитира
http://en.wikipedia.org/wiki/Abracadabra
dolubekape
09 Окт 2012 22:38
Мнения: 781
От: Bulgaria
ето единственото запазено видео интервю на Джон Алегро - след 13 минута е и конкретното споменаване на Абарадабакиа - Отче наш на небесата на арамейски - за на когото му е интересно де
щурчо
09 Окт 2012 22:56
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
За Петър Дертлиев да. Шапка доземи. Инак, Желев барабар със Семерджиев си бяха в кюпа. Желев, даже си направи фондация със собственото име. Като Горби и Съпругата но Костов да речеме. Пък за "безпартийните комунисти", като Велко тях вълците ги изядоха.
Калки
09 Окт 2012 23:28
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Пошъл Тошев - 09 Окт 2012 22:28

Резюме: три цитата:
Не ме мразете, душмани мои!

Не злобейте, да се не пукнете.

После аз му казвам на теб майната ти.


Много добре ! Хаха.
atlantis
09 Окт 2012 23:30
Мнения: 16,163
От: Bulgaria
Интересно, спомням си много добре дебатът между Вълканов и Желев. Но модератора не си спомням. А щом не си го спомням, зачи се е справил отлично. Междуврочем, коментирах с мъжа си прилуняването на Армстронг и той дори ми разказа обстоятелствата при който е гледал директното предаване по нашата телевизия. Също много добре си спомням, че Вълканов каза, "Е, ли сте Вие турчин с фес" - израз в разговорния български език. Но защо го извъртат и до ден днешен, след като са отминали толкова много години, незнам. Все пак истината си е важно обстоятелство. Точно толкова и с танковия израз. Предишния ден бях гледала, както всеки ден, много внимателно предизборното студио. Там от началото до края монотонно звучеше гласът на Николай Бинев. Имам много набит слух за гласове. Никъде нямаше вмъкнат запис на какъвто и да било друг глас. Просто течаха различни кадри и глас отзад четеше бавно предварително написан текст. После цялата патардия, така ме отврати, че първоначалната ми еофория от промените се изпари завинаги. Не бях очаквала, че може да се измисли толкова нагла лъжа и така самоотвержено да се защитава. Като, че ли някой махна от очите ми някаква завеса и целия новосъздаден "демократичен" елит придоби гротестен вид. Точно словото ги предаде. Когато демокрация, като нашата, се ражда в лъжа, няма как да не се стигне до днешното състояние. Та защо ли се чудим, че бат Бойко лъже така самоуверено. То така си тръгна от самото начало.
десет
09 Окт 2012 23:45
Мнения: 1,263
От: Bulgaria
към отче наш се обръща исус с E-LEE E-MALEE L MAA-NAA SAA-BAACH-TAA-NEE, My God, why have you forsaken me, ЛЕЛЕ, МАЛЕ, МААНА СА БАЩА НИ", ще рече: БОЖЕ, ОСТАВИ НИ БАЩА НИ
Гледащ
10 Окт 2012 00:01
Мнения: 492
От: Bulgaria
. Уф! /за да ме разберат и челите само "Винету"/. Г-н Иванов благодаря за удоволствието - по добро от 24г. отлежало /по старо не съм опитвал/, но свежо като 18г. /с по-младо не бива/ и опива като "Тежко, тежко! Вино...".
Drug
10 Окт 2012 00:09
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Д.И. с най-добри чувства:

1. Обращенията към хейтърите станаха твърде много.
2. Това, че някой спори с хейтъри, тролове, национал-нихилисти и новоизлюпени спин доктори по слободия и демокрация не го слага в категорията им.
3. И най-заклет християнин да бях пак не бих мълчал на горната категория.
4. Бойко Борисов е десен - да. Не по-малко от баш социалиста Сергей Станишев и баш икономиста на синята идея Костов. Просто всички са десни, точно както и всички бяха леви преди. За учудване е че при такова тотално преструване преди беше по-добре от сега. Явно когато "всички" са леви е много по-добре от когато "всички" са десни.
5. Не вярвате, нали. Почакайте докато Ромни стане президент!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Drug
moment
10 Окт 2012 00:26
Мнения: 1,085
От: Bulgaria
Димитри - A Man for All Seasons
E6
10 Окт 2012 00:27
Мнения: 29,550
От: 0
Даже феновете на сегашния премиер Б. Борисов не ги коря, че са овце.

И аз не ги коря....
Само като започнат да се правят на вълци ме дразнят.
десет
10 Окт 2012 00:32
Мнения: 1,263
От: Bulgaria
И започна Исус да пости 40 дни със своите ученици, за да надвие в спор дявола. Като чу, че Исус пости, дяволът много се разгневи и се яви гневен пред Исуса. Исус му рече: “Заклинам те, дяволе, в живия бог, да ми кажеш откъде си!” Дяволът рече: “А ти откъде си?” Исус: “От предвечните небесни сили.” — “Ти ли си синът на вишния?” Исус отговори: “Истината каза.” И пак дяволът му рече: “Иди на небесата и седи на своя престол, твое е небесното, а мое е земното.” Исус рече: “Аз дойдох да те затрия от лицето на земята. О, горко ти, дяволе, заради тебе дойдох, заради твоите ангели и твоите съучастници.” И запита дяволът: “Кои са моите съучастници?” Исус отговори: “Тези, които вършат твоите дела.” — “А кои са моите дела?” — “Твоите дела са: разбойничество, кражба, блудство, завист, ревност, омраза, огън, град, тъма, тръс, война, ненавист, разделяне на брат от брата. О, горко ти, дяволе, че си измамник и осрамител на всички хора!” Дяволът отговори: “Ти си измамник, защото се роди от жена.” — “Право знаеш, дяволе, че се родих от жена, за да се изпълни словото, което владетелят рече: “Създадох го по свой образ и няма да го изоставя. Дяволът рече: “Говориш за човека, а него аз създадох. Ако този съгреши спрямо тебе, той изпълнява моята воля и оставя чест и слава. Нему ти какво ще направиш? И рече Исус: “Слушай, дяволе, ако човек изпълнява твоята воля, а моята чест оставя и се покае, странници приема в своя дом, бедни милува, голи облича, гладни храни, жадни напоява ще го предам на арахангел Михаил и неговите слуги; те ще го поемат и ще го въведат в рая. Дяволът се разгневи: Ако не се преборя с тебе, няма да бъда равен с вишния. Аз влязох в сърцето на Каяфа еврейски, да те мъчат, да те разпънат и да те умъртвят.” Исус рече: “Знаеш истината, дяволе, че попаднах в ръцете на грешниците, че ми направиха кръст и нему всички ще се поклонят, а тебе, дяволе, ще оплюят.” Дяволът рече: “Аз направих така, че да посекат Йоана пред царя Ирода.” Господ отговори: “Йоан кръстител не е умрял, а е жив е и днес.
Може ли от трън да получим вино или от бурен пшеница?
E6
10 Окт 2012 00:50
Мнения: 29,550
От: 0
Сергей Станишев като илюзионистите. Хоп - социалисти. "Защото сме социалисти".

Идеята БКП да стане "социалистическа" не е на Станишев, нито той я е осъществил. Той просто повтаря зададената мантра.
ТукА някой спомена вчера интервюто на Кеворк с Жан Виденов.
Интересно беше. Съдейки по форумите, доста народ (вкл. и аз) е имал превратна представа за нещата. Много неща ми направиха впечатление но основните бяха:
1. Мнението на Виденов, че от всички премиери след него, Иван Костов е бил най-независим (от външен и вътрешен натиск).
2. Анти-приватизационния модел, който Виденов е поддържал и налагал (мнението му, че държавата винаги е по-добър стопанин от частниците, особено в монополите).
3. Предлагането на Добрев за ръководител на БСП, при все че му е бил най-големия неприятел в партията.
4. Отказът му от членство в БСП след като Първанов става президент, а Станишев секретар на БСП.
5. Като стана дума за арбитраж и ролята на водещия - абсолютна излагация са въпроси от типа: "Как оценявате премиерите след вас - Костов, Филип Димитров, Саксгобурготски и Станишев"??? Как се казва действащият премиер на България? Май не е никой от изброените. Или за краткото време от почти три и половина години, човек като Жан Виденов не може да си състави мнение? И за икономическия екип ли? (Жан Виденов е икономист - завършил е в бившия СССР).
Бойко обаче не се пипа, нали Кево?
Боко е Абракадабра....
Пошъл Тошев
10 Окт 2012 01:03
Мнения: 2,701
От: Bulgaria
Май само Калки ме е разбрал...
E6
10 Окт 2012 01:07
Мнения: 29,550
От: 0
Интервю с Велко Вълканов:
..........Накрая на пленума на БСП решават да ни покрепят от немай къде. Имах чувството, че не искат да спечелим.
- Защо БСП няма да иска да спечелят техните кандидати?
- Защото настроението срещу нас и БСП беше страшно тогава. Чух, че имало гласове, че и да спечелим, няма да ни позволят да встъпим в длъжност. Нещо като при Николай Добрев през 1997 г. Имаше гласове в БСП тогава, че трябва да има общоприемлива кандидатура за всички, така че десните да нямат възражения.
- И тази кандидатура се оказа Желю Желев?
- В началото беше Дертлиев.
- Защо тогава при няколко гласувания във ВНС го бламираха?
- Дертлиев се издъни с някои свои антикомунистически приказки. Огромна грешка направи той. Не намери точния език.
- Иначе той ли беше удобната кандидатура?
-Той като фигура беше приемлив.Имаше стойка, имаше фигура, имаше позиции от едно време — социалдемократ, автентичен, страдал е от властта, било е по лагерите. А какво беше Желю? Марксист, нито стойка, нито фигура, то си беше оскърбително да пуснем такъв човек.
- И след толкова гласувания направихте точно този човек президент?
- Да, при гласуванията не се получи, нашите не гласуваха за Дертлиев заради приказките му, може би се престара. Предложи се кандидатурата на Желю Желев. Единствен аз направих възражение срещу него.
- Защо?
- Защото за мен той е един ренегат.

Натисни тук
E6
10 Окт 2012 01:18
Мнения: 29,550
От: 0
"Ти си турчин с фес", каза Велко Вълканов на Желю Желев в тв дебата

Всъщност президентът на България още тогава го избра Ахмед Доган. Съдете сам. Ние с Румен получихме към 2,5 млн. гласа. Желю получи 200 000 повече от нас. Но Доган му вля 420 000 свои гласове. Тези данни ги има във всички томове с изборните резултати. Ако турското население беше гласувало за нас, Желю оставаше доста под нас. От гласувалите българи той вече беше с над двеста хиляди зад нас. Така, че Желю Желев стана президент благодарение на турско изживяващите се български граждани.
- А не ви ли изигра лоша шега тази знаменита ваша реплика в телевизионния дебат с Желев: «Желю, вие турчин с фес ли сте?»
- Сега, тази реплика не се разбра от много хора. На някои им хареса това, че казах «Желю с фес», а другите не разбраха точно как стоят нещата. Той мен ме упрекна, че имам подкрепата на БСП, значи съм комунист и т.н. А аз не съм такъв. От това, че са ме подкрепили БСП, не може да се прави такъв извод. И всъщност смисълът на репликата ми беше, вие например, като имахте подкрепата на ДПС, сте ли турчин, с фес, нали така. И това беше всъщност, не съм му казал, че е турчин. Но не беше само това. Много в БСП работеха срещу нас. Една Елена Поптодорова, например. Жан Виденов като председател на партията пък точно тогава намери за добре да замине за Щатите. Абе така ли се прави, бе човече божи! Текат избори, ти трябва да бъдеш тук!


Жана22
10 Окт 2012 01:59
Мнения: 896
От: Bulgaria
"I do not have haters. I only have fans in denial" Anonymous
С тази максима ще ви е трудно да мразите мразещите ви, дори когато много ви се прииска.
След време някои от тях по свои си причини, несвързани с вас или поведението ви в момента, ще станат най-искрените ви фенове.
Но пък при определена степен на зрялост човек няма нужда от фенове. Поне не и заради егото си.
crossfit75
10 Окт 2012 02:16
Мнения: 1,604
От: Bulgaria
Drug,
Викаш как "1. Обращенията към хейтърите станаха твърде много."
Ми оправдава се Димитрий бе. Или се ядосва. Какво да го правиш--пусти му хейтъри! Развалят му купона под колонката...не щат да му ядат "дъхавите кайсийки"! Пусти му хейтъри!
Да ти напомним---Димитрий даже не е атакувал Ромни, та нема защо ти да се напъваш тука...знаем те как не ги любиш Републиканците, щото ще ти спрат помощите, и на тебе и на отрочетата , ама автора нищо лошо не казва за нито един от САЩ-кандидатите (защо ли.. ще си замълча, нищо че си имам мойте идеи защо...Идат избори, позициониране има, пак ще се кльопа от питата, а автора хрупа от различни пити целия си живот.) Учи се Drug, има много да се учиш---"ом, ом, омммммммммм"
Foton Gyuro
10 Окт 2012 04:27
Мнения: 1,744
От: Bulgaria
Днес Димитри е минал реката по познати камъчета. Темички много, дъвкани тъдява. Но си е на все старата позиция - не му трябва дрънкане на оръжие, не ще пришълци иззад кльоновете, не иска натрапници под писмата си, да ни разбиват форумното хорце.
"Рипни, Калинке, да тропниме, да се пукат душманите."
А душмани колко щеш - те ти Станишев, те ти ББ. Що е излязъл начело, все душманин ни се пада. Пък хората избират този, на който осанката по президентска. Хром избраха, победители ги изведе. Артист избраха, пак победиха. Храсти избираха, вървяха напред. Негър-мюсюлманин избраха - все тая. Ние цар за МП имахме и пак се срутихме надолу.
кормиснош
10 Окт 2012 05:14
Мнения: 2,010
От: Uganda
Maître espion, pourquoi le régime communiste bulgare a tué son meilleur écrivain?
Добави мнение   Мнения:194 Предишна Страница 3 от 10 1 2 3 4 5 Следваща »