Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Абракадабра
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:194 « Предишна Страница 4 от 10 2 3 4 5 6 Следваща »
booklearned
10 Окт 2012 05:59
Мнения: 2,529
От: United States
Наистина интервюто с Жан Виденов беше много интересно

Натисни тук
spectator
10 Окт 2012 07:04
Мнения: 505
От: Bulgaria
Хе, за Нийл Армстронг не съм бил роден, но за "Чорний быль" го помня! Намерих все пак клипче за прилуняването, което изглежда истинско(тук). И знамето не се вее. Един контекстуален поздрав

"Абракадабра" явно е стара дума. Благодарности на внимателният и Manrico за препратките. Не е сигурно дали Роулинг е права, и дали е от арамейски; попаднах на евангелие на Иоан(тук) и Лука(тук), но не видях подобна дума на съответните места. Както и да е, само да вметна че православната формулировка е, че всичко станало е сътворено от Бог Отец, но чрез Словото, т.е. чрез Христос.

Дали политикът е ляв или десен се определя по-скоро от икономическата и данъчната политика. БСП е партия на бизнесмени; Костов май прилагаше повече леви мерки. Борисов води хаотична политика, ако този човек изобщо управлява, а не само пуска кьорфишеци и рита топка. А левите мерки и кейнсианството явно успяват в Латинска Америка. Много по-разумно е да влагаш пари в хората, вместо да плащаш омразни дългове. Но прав сте, уважаеми Джимо, от гаятра-мантри у нас не се оправя положението. Демокрация, свобода, идеали, а накрая излиза Алековият герой и се провиква "Ли-бе-рали, костентуция?! На-а, костентуция!" И може би у нас противоречието винаги е било между байганьовци и благородните Андрешковци, между двата архетипа...

Драги OLDMAD, ако езиковедските спорове ви идват в повече, моля извинете и ги пропуснете. crossfit75, не е забавно да бъркаш името на автора. Пък и не вярвам да сте му близък познат. Поздрави.









Редактирано: 1 път. Последна промяна от: spectator
ivo kunchev
10 Окт 2012 07:26
Мнения: 5,363
От: United States
За ваше добро ви го казвам. Не ме четете, не влизайте във форума, не ни гледайте как весело хорце си тропваме тук!

Oх, първоначално се чак се просълзих! Толкова мило, като в едно голямо семейство! Хващаме се за ръчички и тропкаме хорце. След това се покланяме един други му.Прегръщаме се. Може и целувчица по вратлето.Ех, че се харесваме! Все наши сме си!!
Сетне, обаче едно друго изречение ми се наби в погледа: За ваше добро го казвам! Б-р-р! Доста заплашително звучи.Особено на фона на хорца и целувчици. И тогава си помислих: Добре де, ако не съм от поканените на хорцето, къде съм? Запратен там нейде в низините и въз невиден?! И как мога аз, обикновения човек да се измъкна от тази пропаст? И тогава прочетох: "Много са демоните. А Бог е един. И "отпочвам" аз моята проповед към вярващи, невярващи и други."
И разбрах аз, колко скверен съм бил и как от неразбиране съм го обидил! И реших повече да не правя така, даже и в мислите си да не го упреквам, а съмненията да прогонвам със смях и стиснати пестници. И да вярвам, че някой ден и аз хорце ще тропна и "и-хуу!" ще подвикна!
Поглед_отстрани
10 Окт 2012 08:03
Мнения: 596
От: Germany
ІМНО те тука е des Pudels Kern: "... Нашите български разбойници не ги знам колко са, нито как се появиха. Просто от нищото - абракадабра и те се появиха..." Една нищо и никаква "Абракадабра", продължаваща вече почти 23 години. Тук няма нищо, "Абракадабра" и хоп - притежател на монопол. Там няма нищо, "Абракадабра" и хоп - мильонер. Навсъде - със "Абракадабри", хоп и нещо се пръкне! То за тези, които владеят абракадабренския занаят и умения - нищо, абракадабра. Иначе - абракадабра до абракадабрата. За Нобелова награда може да бъдат предложени нашите магове-абракадабристи - от нещото направиха нищо! Малце повече от 40 разбойника са, даже и поименно ги знаем. А не да си чешем клавиатурите със спомени и емотикони! Der Worte sind genug gewechselt, Laßt mich auch endlich Taten sehn!
Mrx++
10 Окт 2012 08:13
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Не е сигурно дали Роулинг е права, и дали е от арамейски; попаднах на евангелие на Иоан(тук) и Лука(тук), но не видях подобна дума на съответните места. Както и да е, само да вметна че православната формулировка е че всичко което е станало, е сътворено от Бог Отец, но чрез Словото, т.е. чрез Христос.
Спектрьо Евангелията, а и целия Нов завет не са писани на армейски, а на гръцки. Създател на християнството е Павел, Исус е митична фигура, за която почти няма сигурни данни (само едно споменаване на йосиф Флавий, че е имало такава секта. Повече са сигурни данните за наличие на НЛО. Друг е въпроса, че евангелията са преправяни многократно, докато най-сетне са редактирани приети за официални (само 4-ри Евангелия, от многото такива) след Никейския събор, а след това са редактирани многократно. И Лютер ги е редактирал при превода им на немски. Считъа се, че има над 150 000 различни редакции на Библията.
Селим
10 Окт 2012 08:41
Мнения: 1,280
От: Bulgaria
Добър си,Майсторе!Много добър
Captain Buddy
10 Окт 2012 09:29
Мнения: 3,294
От: Bulgaria
'
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Captain Buddy
PyceB
10 Окт 2012 09:49
Мнения: 100
От: Bulgaria
Преди имаше кльонове- мльонове, сега има винетки-минетки.
Бил си ченге-преводач, казваш Абракадабра и ставаш публицист-вода ненапита!
letec55
10 Окт 2012 09:54
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
Добре сте се присетили за Дертлиев... А Атанас Москов спомняте ли си го? Потърсете, дано да има някъде по мрежата, негови интервюта от онези години, 1990 - 1995... Когато си отиде от тоя шибан свят...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: letec55
Юнкер
10 Окт 2012 09:54
Мнения: 1,893
От: Bulgaria
Мчи то половината хонорар за тая статия хейтърите (набедените са такива) са го изнесли на плещите си
водопроводчик
10 Окт 2012 09:56
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
atlantis
09 Октомври 2012 23:30
Milady2009
10 Окт 2012 10:05
Мнения: 565
От: 0
Mrx++ 10 Октомври 2012 08:13 Не е сигурно дали Роулинг е права, и дали е от арамейски; попаднах на евангелие на Иоан(тук) и Лука(тук), но не видях подобна дума на съответните места. Както и да е, само да вметна че православната формулировка е че всичко което е станало, е сътворено от Бог Отец, но чрез Словото, т.е. чрез Христос.

Спектрьо Евангелията, а и целия Нов завет не са писани на армейски, а на гръцки. Създател на християнството е Павел, Исус е митична фигура, за която почти няма сигурни данни (само едно споменаване на йосиф Флавий, че е имало такава секта. Повече са сигурни данните за наличие на НЛО. Друг е въпроса, че евангелията са преправяни многократно, докато най-сетне са редактирани приети за официални (само 4-ри Евангелия, от многото такива) след Никейския събор, а след това са редактирани многократно. И Лютер ги е редактирал при превода им на немски. Считъа се, че има над 150 000 различни редакции на Библията.


Е, СЕГА вече не можах да удържа комента си! Най-после срещнах един ВТОРИ човек, който знае тези неща! Благодаря! А аз мога да ви разкажа и третата история=хипотеза, но не тук, а не знам къде другаде? Може би Натисни тук

Lady Gaga...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Milady2009
spectator
10 Окт 2012 10:06
Мнения: 505
От: Bulgaria
Mrx++ - thank you for enlightening us Абсолютно коректен си, Новият Завет е писан на койне. Oсвен евангелието на Матей, за което се счита че е било първотo, и на арамейски. Все пак за Новия Завет има над 5000 запазени гръцки ръкописа, само до 4-ти век, и то без особени различия. Ще съм ти благодарен, ако споделиш факти за "многократното преправяне". Но да не се отплесваме CaptainBuddy и Поглед_отстрани са прави - стига думи. E, "auch Worte sind Taten", рекъл Витгенщайн, но него кой ли го разбира
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: spectator
kempes
10 Окт 2012 10:29
Мнения: 4,716
От: Argentina
Но привържениците на коя партия, господа съдебни заседатели, не са овце ?
Diado Ioco gleda
10 Окт 2012 11:02
Мнения: 794
От: Bulgaria
Велико
От мен признателност и адмирации
PyceB
10 Окт 2012 11:06
Мнения: 100
От: Bulgaria
http://www.youtube.com/watch?v=wCuTrfTfGd0&feature=related
Meto ot Interneto
10 Окт 2012 11:32
Мнения: 17,783
От: Bulgaria

Така е, ранното седесе - Дертлиев и другите - не бяха седерасти. Бяха за независимост и военен неутралитет. Сигурно и затова американците не ги харесаха и нарочно направиха публична оценката си, че не стават за управление. Желев може и да не е крал, но даде своя гнусен принос в унищожението на онова седесе.
А като прочета за оня долен антибългарски мръсник Паси - думи не ми идват, само рефлекс: ръцете сърбят, щото още диша некъде животното.
бонго-бонго
10 Окт 2012 12:08
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Версията му става все по-правдоподобна с времето и с доразчитането на древни текстове. Което е още по-любопитно. Книгата му - "Свещената гъба и кръстът" - е едно от най-интересните четива в антропологията, на които съм попадал.


Безспорно - най-вече, защото дава лингвистична обосновка на тези, които позваме вече от Джеймс Фрейзър и Робърт Грейвс.
kaily
10 Окт 2012 12:25
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Щом "омят" политиканите и политическите чучела "свобода и демокрация",

значи и свободата, и демокрацията, са зелен хайвер. Пращат ни за зебен хайвер, за да не постигнем нещо друго и много по-съществено.
Това из тоя форум май само Джимо може би ще го разбере...

А за хейтърите - я, какво съвпадение, и аз си имам един Нейтко, от 10 години се кълна, че не съм членувала в партия и той от 10 години приказва из форума, че съм членувала.
Изглежда и той ползва мантри.

А за думите, словото и изграждането на светове - според маите светът, който настъпва, е празен. Той ще бъде такъв, какъвто си го изградим - с нашите мисли, думи и отношения.
Така че внимавайте какво си помисляте.
бонго-бонго
10 Окт 2012 12:27
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Създател на християнството е Павел, Исус е митична фигура, за която почти няма сигурни данни (само едно споменаване на йосиф Флавий, че е имало такава секта.


Самият израз "за която почти няма сигурни данни" е пълна обфускация. "Почти няма" = "има". Сетне, освен Йосиф Флавий имаме и Тацит, когото ще цитирам на руски с оглед езиковите предпочитания на мнозинството у форума:
Тацит П. Анналы 15:44: "И вот Нерон, чтобы побороть слухи, приискал виноватых и предал изощреннейшим казням тех, кто своими мерзостями навлек на себя всеобщую ненависть и кого толпа называла христианами. Христа, от имени которого происходит это название, казнил при Тиберии прокуратор Понтий Пилат; подавленное на время это зловредное суеверие стало вновь прорываться наружу, и не только в Иудее, откуда пошла эта пагуба, но и в Риме, куда отовсюду стекается все наиболее гнусное и постыдное и где оно находит приверженцев. "
Има и други източници, разбира се, но няма смисъл да се се простирам.
Добави мнение   Мнения:194 « Предишна Страница 4 от 10 2 3 4 5 6 Следваща »