Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Абракадабра
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:194 « Предишна Страница 9 от 10 7 8 9 10 Следваща
crossfit75
12 Окт 2012 01:17
Мнения: 1,604
От: Bulgaria
tempranillo,
Meto ме е изпреварил, оправи си транскрипциите, щото не ги бива.
Drug, айде бегай да протестираш, аз ще "keep jerking"
Грациан
12 Окт 2012 05:49
Мнения: 4,060
От: Canada
Благодаря, приятели, за топлите отзиви.
Благодарности и на Димитри за:
1) дългогодишната "шатокуа" из страниците на този вестник.
2) възможността да изпозувам полетата под неговите статии за да паразитирам и предлагам и аз
моите "дървенофилософски" изригвания пред вече събрана "качествена публика"( в общи линии).
3) еволюцията на езика му в последно време
______________________________________________________________________________
Иво, копеле, забравихме се...ами има "Скайп"(gratziankolev), има "Фейсбук"(Gratzian Kolev)....а и тук
ще се срещаме...поздрави на семейството и до нови срещи (виртуални и...дай боже - реални...
ами надигнете си задниците и елате до Канада ( след Нова Година, тъй като в момента правим
ремонти в мазето и къщата е "бойно поле".
_______________________________________________________________________________
dissidentbg, истинска история, ами и то мо-тамо, баш как си беше, без литературни украски. (снимка: натиснете тук)
__________________________________________________________________________________
мони, (влахов? или някой друг)....поздрави от Канада...приятно ми е да се видим ( виртуално )
след толкова години...тук доста от бившите участницив "онзи форум" хвърлят хайвер от време на
време....ще ги познаеш ( или те ще ти се обадят, като те разпознаят като свой)‌
_____________________________________________________________________________________
dude, наборе....специално за теб ще се опитам някой ден да продължа ( тази година бях пак във Варадеро
и имам още мат'рял (и аурален и визуален...и изобщо)



за всички поздрави с Франк правещ пародийна "китка" от битълс-класики
Натисни тук
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Грациан
Drug
12 Окт 2012 07:31
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
живи и здрави...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Drug
Селим
12 Окт 2012 09:10
Мнения: 1,280
От: Bulgaria
Кухо,Десиденте!И просташко,по тая причина
десет
12 Окт 2012 09:46
Мнения: 1,263
От: Bulgaria
сьжалявам форумното братство, под милиционерската атака с негативна енергия саде злоба е остала, на бьлгарски самота, думица отровна стена издига, джимо почи тания, милиция само позитиви мародери, брькнал си им дьлбоко
valentin
12 Окт 2012 12:47
Мнения: 1,299
От: Bulgaria
dabedabe
12 Окт 2012 13:12
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Не изключвам напълно вероятността Националната Телевизия след 2-3 дни да е показала запис от кацането на Луната, с продължителност 5-6 минути, в късна доба. Нека авторът да каже датата, часа и продължителността на предаването. Та да спрат тия пусти съмнения. И всичко това за Аполо11. Ами за следващите какво да кажем? Много е тъпо да се мислиш за грамотен и уж информиран и да разбереш след години, че имало още няколко кацания на Луната. Какво мисли авторът по въпроса?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: dabedabe
a.paladio
13 Окт 2012 14:31
Мнения: 579
От: Bulgaria
1. Грациан, макар и "паразитиращ", пише увлекателно. Най-малкото истинно. Присетих се за изгубените 2 години. Абсолютна загуба.
2. Кацането на Луната не е излъчено по българската телевизия, а кой на кого е превеждал мен не ме интересува. По същия начин стои въпроса за аварията в Чернобил. Официалните власти мълчаха, а целия народ вече знаеше, когато Д. Иванов съобщи по "Всяка неделя". Въпросът е философски. Айнщайн казва за събитията, че те се случват за един "наблюдател" тогава, когато информацията за тях стигне до него, като добавя че най-голямата скорост с която пътува тази информация е скороста на светлината. Ако баба Гицка от село Сусурлево разбере днес за Аполо 11, то тове означава, че нейното времево отместване е има-няма 43 светлинни години, което от друга страна я прави звездна баба. Във вицивете и поговорките се съдържат нАучни истини, като "топлата вода е открита през '45 година от Червената армия във Виена". Това е също времево отместване, но не с "центурий", а направо с "милениуми".
По-интересното в случая е разсекретената стенограма с дата 13 Май 1986 г. на Министерски съвет, в която се обсъжда аварията в Чернобил. Това прави 2 седмици и кусур по-късно. А най-интересното е, че точката от дневния ред я има, но докладването го няма. Заличено е. За сметка на това, във втора точка от същата стенограма Т.Ж. се впуска в размишления, как продукцията на родната лека промишленост да се утилизира по такъв начин, че да излезе на западните пазари с по-ниска себестойност. За пример дава кака Пенка от шивашки цех в "Н"-ския град, която лично му споделила идеята си, как от една рокля може да се извадят няколко нейни вариации, така че да изглеждат като 5 различни рокли. Хем евтино, хем хубаво. Имайки предвид Т.Ж. с каква скорост говореше (когато не четеше), тези 4-5 страници стенограма с негови свободни съчинения на тема рокли, ги е споделил пре другарите си за около час и нещо.
3. Познат генеколог ми беше казал, че бума на жените, които не могат да забременеят или правят спонтанни аборти, се наблюдава при тези родени между '73 - '76' години, защото именно те през '86 са били в такава възраст между 10-13 години, предменструална възраст при която се доразвиват яйчниците. Който не вярва, да пита. Светът е малък. Тези първи 2-3 седмици след аварията са били фатални за някои. За други не, като гледам.
4. Аз, нямам спомен, някой по българската телевизия да е казвал някога нещо от рода "Да се пият йодни хапчета" или да се вземат еди-какви си мерки. Това го тръбяха по всички западни радиостанции. Тези, които едва ли не по цял ден са били със слушалки на слепоочията, защо са казали "А" а не са казали и "Б"?
SPQR
13 Окт 2012 15:42
Мнения: 8,503
От: Bulgaria



за
2012
година
преводът
на
АБРАКАДАБРА
е
МАЙНАТАМУНАЕС



РЕВиЗОР
13 Окт 2012 23:56
Мнения: 574
От: Bulgaria
a.paladio,светлинната година е мярка за разстояние,а не за време,ама за всичко друго си прав и дори прекалено деликатен.
При нас,тогава/Чернобил/дойде един офицер от снабдяването на МВР и раздаде ампулки с някакъв йоден препарат.Аз прочетох,че е сделано в СССР и не го пих,а после изпращах едно гадже до автогара Юг и дъждът обилно ме напои.След няколко години се обзаведох с хипотиреоид на Хашимото/намалена функция на щитовидната жлеза,а тя е един от диригентите на организма/.Сега,ката ден си хрупкам синтетичен хормон и се радвам,че другите ми жлези,все още работят изрядно.Та,това ми е подаръка от страната на победилия социализъм .
Много ще е интересно,ако ДИ ни разкаже за неговият преход от католическите йезуити,до йезуитите от Симеоновския колеж и по-точно на каква основа се е случил-парична,компроматно сексуална или от чист кариеристки ентусиазъм?А дано,но надали.
a.paladio
14 Окт 2012 15:08
Мнения: 579
От: Bulgaria
РЕВиЗОР 13 Октомври 2012 23:56


Естествено, че е за разсояние. Но когато става въпрос за предаване на информация, дори визуална, може да се каже, че еди коя си звезда, която виждаме в момента е била такава преди еди колко си години, защото е на толкова светлинни години от нас. Разликата м/у наблюдател и събитие се измерва и с време, когато става въпрос за светлинна скорост.
qyanis
15 Окт 2012 02:41
Мнения: 2
От: Bulgaria
Глупаците се мовят за думата "абракадабра", докато същността на статията е манипулацията "всички са маскари, само аз и Дертлиев не сме!". Много тъпо.
Milady2009
15 Окт 2012 12:08
Мнения: 565
От: 0
bongo-bongo: Има и други източници, разбира се, но няма смисъл да се се простирам.


Като ученичка четох един роман - за съжаление не мога да цитирам автор и заглавие, но това, което много ме потресе тогава, беше приключението вътре.

Някакви пътешественици - ЗАЩО ми се струва, че бяха рицари??? - внезапно намериха "единственото доказателство в света, че И.Х. е съществувал като човек - такъв, какъвто го представя религията", допреди да стане Бог...

Мнооого дълго, докато стягаха някаква експедиция да завладее и донесе доказателството в Англия, героите (всъщност Авторът!!!) си обясняваха един на друг ЗАЩО е толкова важно това доказателство да бъде донесено и съхранено - и как досега няма никакво друго доказателство.

То щяло да бъде първото и единственото. Аз дълго време разпитвах родители и други възрастни дали е вярно, че НЯМА доказателства, или дори записи - но малко знаеха нещо по въпроса...

Има и един игрален филм, една археоложка намира гроб и тяло - на въпросната света личност - и отново се разказва надълго и нашироко - между папски служители и техните противници, че НЯМА друго доказателство..

Преди 10на години в ИЛ някой изнамери древен детски каменен ковчег с надпис, че вътре е тялото на братче на ИХ. Веднага пристигна във Ватикана, голям интерес, голям бум - оказа се, че надписът е съвременен и дори не е на правилния език. По медиите надълго и нашироко отново се говореше, че НЯМА друго доказателство.

ЕДИНСТВЕНОТО веществено упоменаване на когото и да било от тази история е парче каменна плоча, на която се е запазило иметро на Пилат, управлявал Юдея някога. Той е бил толкова незначителен и безличен управител, че дори няма запазени сведения за него.
http://bit.ly/RweJQd - плочата.

http://old.evangelskivestnik.net/statia.php?mysid=907 - какво е намерено в ИЛ, и е споменато в Библията...

Друг е въпросът с Йосиф Флавий - ТОЙ е историческа личност, единствен оцелял от клането в Масада, предал се на императора - и в последствие станал Историк на онези времена, единствен очевидец (?) на събитията в ИЛ... Но това е друга история... Тацит е роден 60 години по-късно, когато е дорасъл да пише - изминал е вече цял век; той споменава само отзвуците за религията - интересно какво го дразни в нея?... че я нарича светотатсвена.

Миледи - с известно разочарование...
Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: Milady2009
dissidentbg
15 Окт 2012 12:18
Мнения: 9,716
От: United Kingdom
a.paladio

По отношение на Чернобил. Много добре си спомням деня в който се случи аварията. Разбира се, нищо не бе съобщено в България. Първоначално облака се движеше в северозападна посока. След няколко дни се насочи към България. Бе 1ви май и разбира се хората бяха навън. За да бъде още по-лошо, валеше лек дъжд.
Аз съм учил и разбирам от радиоактивност. Колеги замервахме радиацията и знаехме че е завишена. Знаехме и от какво естество е и че йод помага. Понеже вече много хора знаеха за аварията, по телевизията излъчваха репортажи от близките украински градове. Интевюираха предимно чужденци, негри за да е по-ясно че са чужденци. Добре си спомням как един се оглеждаше наоколо и питаше: "Каква радиация? Няма нищо."
Сега живея в Англия и наскоро вдигнаха забраната за един район в Уелс да консумират и продават агнета. Радиоактивният облак не само че е достигнат толкова на запад но е бил с голяма концентрация за да има ефект 25 години по-късно.
След "промените" в България се консумираше много сухо мляко. Сухото мляко бе много евтино, въпреки че по света е търсен и много скъп продукт. Използваха го и при производство на сирене. Млякото бе от Украйна, радиоактивно и никой по света не го искаше.
Когато българите бяха лъгани и облъчвани, за високите партийни дейци дори хляба бе замесван с вносна вода, за да не е с радиация.
Milady2009
15 Окт 2012 12:32
Мнения: 565
От: 0
dissidentbg


Шокиращо! А ние си нямахме и представа!...

Бих искала да знам и друго: ЗАЩО в 1984-5 в София (очевидка съм само за София) десетки жени, родени в 1950 г. +/– съвсем едновременно заболяха от рак на гърдата и в 5 години измряха. Една от тях беше сестра ми, и НЯКОЛКО нейни съученички...

(Е, офтопици създадох, ама съвсем в края на дискусията, но къде другаде човек да намери съмишленици и противници???)

М.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Milady2009
dissidentbg
15 Окт 2012 12:50
Мнения: 9,716
От: United Kingdom
Milady2009

Потърси отговор в слънчевата активност. Тя може да бъде радиация или магнитна, както е сега. За хора с проблеми е фатална. Има ефект и по време на развитието на организма, за жените, когато стават жени.
Преди години, в цял свят, бе модерно човек да се излага на слънце. Нямаше и защитни кремове. Сега всеки се пази от слънцето и има кремове с фактор над 30. Бе разрушен и озона в атмосферата. Метеорологините институти, в много държави, освен температура и вятър съобщават и за озона. В Австралия е особено опасно. Там е дупката на озоновият слой.
Неверния Тома
15 Окт 2012 14:45
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Миледи.
Не разбрах намирането на христовото тяло доказва ли възкресението?
Milady2009
15 Окт 2012 16:03
Мнения: 565
От: 0
Неверния Тома
Миледи.Не разбрах намирането на христовото тяло доказва ли възкресението


И аз не ви разбирам... Може би говорим за различни неща.

Дисиденте
, не обяснява защо родени +/– 5 години не ги засяга толкова...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Milady2009
SPQR
15 Окт 2012 18:31
Мнения: 8,503
От: Bulgaria

Било е съвпадение, Ми лейди.

Ваш покорен - Дартанян !

http://www.vbox7.com/play:f11022e2

dissidentbg
15 Окт 2012 19:00
Мнения: 9,716
От: United Kingdom
Milady2009 не обяснява защо родени +/– 5 години не ги засяга толкова

Не съм специалист по отношение на заболявания, но зная някои неща от опит. Заболяванията могат да се дължат на различни фактори. При налично заболяване, максималната слънчева радиация е фатална.
Последните години са 1979, 1989, 2000. Цикъла между 1979 и 1989 е само 9 години и минимума е висок, т.е. максимално натрупване за кратко време. Обикновено цикъла е над 10г и минимума е по-нисък. Аварията в Чернобил е 26 април 1986г и е добавила.
Предполагам, трагичната за сестра ти и семействоти ти година е 1989 +- шест месеца.
Добави мнение   Мнения:194 « Предишна Страница 9 от 10 7 8 9 10 Следваща