Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Погнуса от политиката стопява партийните избиратели
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:113 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6
Rakita
10 Окт 2012 14:29
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
катастрофата не беше израз на някакав дълбочинна тенденция, беше предизвиквана и насочвана от тези, които са били в една лодка с Виденов.
В една партия да, но не и с еднакви цели. Виденов беше свален от власт от червената олигархия, която нямаше търпение да започне касовата приватизация. Е, Иван Костов им я организира малко след това. Днес тези хора вече владеят средствата за производство, т.е. икономиката, а чрез нея и политиката, така че за какво име някаква си диктатура?
Минавам от тук
10 Окт 2012 15:36
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Много ми е странна логиката-щом като имат пари имат и власт. Това в днешната ситуация е твърде лапидарна схема. Могат да имат власт , но примерно не им се услажда с толкова - все някои им портят удоволствието. Властта няма граници, ако е постигната по този начин, както е тук. Още повече, че все пак демокрацията сдържа напъна и нагона. А това не може да не смущава овластените, да не ги мотивира за още повече власт. А лумпенизация на народонаселението им дава и средства за това.
Mars Attack
10 Окт 2012 15:48
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
"при честни избори"

"Е па такова животно, епа нема !", би казал мъдро Вуте ...
Mars Attack
10 Окт 2012 16:03
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
Колкото и тук да са мъка, вой, скубане на косИ и късане на дрехи, Боко твърдо върви по пътя на Уго (Чавес ), демек - 3-4 мандата не му мърдат, най-малко !
Гмуций Клеций Пий
10 Окт 2012 16:47
Мнения: 982
От: Ghana
след няколко брутални грешки и след няколко обективни невъзможности 21% е доста над реалните привърженици на герб. забраната за тютюнопушене, решението за паркиране в синя и зелена зона, пълния провал в здравеопазването и образованието, оттеглянето от изграждането на аец-а и репченето срещу Русия (при толкоз русофили това е изключитрелно неразумна постъпка и то през последната година от мандата), тигрите в самолета, акта, гмо, закона за горите (ако и да отстъпиха), подновяване на темата за шистовия газ (макар, че на 1 промил от хората да им е ясно за кво става въпрос)... Особено чувствителен е провала в политиката по заетостта и проблема с безработицата (реално тя е близо 30%) и брутално ниските доходи са обаче основния фактор, който срива ежеминутно герб и ничии 50то левки няма да помогнат догодина. ден, след ден, час след час милиционерите затъват в блатото. като всички предходни те са загубили представа за реалността и се смятат за безсмъртни и несменяеми. Само някаква грандиозна манипулация може да им даде повече от 50 депутата догодина.
StrikeEagle
10 Окт 2012 19:37
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Погнуса от политиката стопява партийните избиратели
Демек 2021!
бонго-бонго
10 Окт 2012 20:03
Мнения: 26,313
От: Swaziland
айде по-леко с етикетите, щото когато аз борих комунизма ти провеждаше комсомолски събрания.


Къде го борехте комунизма, др. Атанасов? В парламентарната група на БСП?
Минавам от тук
10 Окт 2012 20:16
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
A propо. Хубав е въпросът-къде го борехте комунизъма. Ами как ще го борете днес, когато призракът му стана съвсем плътен?
С вашите странни терминологични изобретения -ту комунизи, ту комуняки явно с нещо сте озадачени. Комуняги е терминът, който битуваше по времето на развитой социализъм от другата страна на света. Също и при белогвардейци и матроси, които са били за болшевиките и срещу комунистите.
Сега пак излиза жупелът - комунизмът. Валерстайн свърза това ново явление с неизтребимия страх на онези "представители" на средната класа, които съвсем не отдавна са били пролетарии, та дори и просто лумпени. Страхът да паднат обратно се крие зад психотичната трансформация на иначе съвсем общоприети термини.
В политиката, в науката, в различни изследвания-буржоа, пролетарии, социалисти, комунисти, консерватори и т.н.
Тук, обаче, вирее хистеричната подмяна на теди термини с изобретения. Нещо боли на ползвателя на тези термини. може би в корена на душата, може би поради неотлепимите следи на принадлежността към същите тези практики, които страничен и не озадачен с биографически дупки наблюдател нозавова по своя простота душевна комунистически.
Аджебе откъде е този психопатически страх, а?
Минавам от тук
10 Окт 2012 20:18
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Матросите са били са болшевиките, не белогвардейци. Вари сори за неизправно изречение
бонго-бонго
10 Окт 2012 20:22
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Имаме ли АКТА ? Шистов газ ? ГМО ? Източва ли се бюджета, чрез аутсорс на "административни услуги" ? Не.


АКТА е нищо, сравнено с промените, които ГЕРБ и Атака бяха приели през декември 2009 в Закона за електронните съобщения.
Дебатите за ГМО и шистовия газ бяха сведени до махленска разправия и махалата победи. В резултат, в България няма качествена лаборатория
за контрол на ГМО, а идеята за национален скрининг на растителните популации в България изобщо изчезна от полезрението.
Няма, разбира се и програма за търсене на безопасни технологии за шистов газ, а страната дори не е наясно дали има потенциал за добива му.
Изобщо по тези въпроси се звзеха възможно най-средновековните и догматични решения.

Бай Любен
10 Окт 2012 22:04
Мнения: 916
От: Bulgaria
Минавам от тук
10 Окт 2012 20:16
Мнения: 4,701 Много точно,научно определение за носителите/ползвателите/ на новите антикомунистически термини в нашия форум.Те са просто провокатори на сеир,според мене.А, да попитам Светлий, кога е борил комунизма?Преди 9.11.89. с оръжие в Балкана,с диверсии и саботажи или на ум в тоалетната?Сега виждам ,че е захванал да бори капитализЪма,поне тук във форума и в неговия Блог.Чакам резултати от тази титанична,за СЕГА само вербална ,обаче борба.Ма дано успее!
Panayotis
11 Окт 2012 08:25
Мнения: 6,367
От: Greece
НДСВ+СДС не МОГАТ да вкарат 15 депутати в 2013 г. Най-много 5-6.

Напомням, че парламентарен праг от 4% при 240 депутати означава, че никоя партия или коалиция не може да вкара в Парламента по-малко от 10 души.

Смятам, че Алфа Рисърч провежда съвестно своите изследвания и техните резултати не са манипулирани. Ако електоралните нагласи се реализират на дело, в Парламента ще влезат 4 партии:

ГЕРБ ... 105 депутата
БСП ..... 79
БнГ ..... 31
ДПС ..... 25


Тоест, една нова версия на тройната коалиция, с Кунева на мястото на Симеон, би си осигурила доста прилично парламентарно мнозинство. Интересен е високият процент на гласувалите, които няма да бъдат представени в Парламента - около 21% .

Но аз мисля, че двете сини партии не ще извършат ритуално самоубийство. T.е. тe ще възродят коалицията си и ще преминат (заедно) бариерата от 4%. В този случай картината се променя както следва* :

ГЕРБ .... 98 депутата
БСП ..... 74
БнГ ..... 29
ДПС ..... 23
СК ...... 15


И в този случай е възможна споменатата тройна коалиция, но с доста по-несигурно мнозинство.

* При закръгляванията се губи 1 мандат, но това не променя картината.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Panayotis
Добави мнение   Мнения:113 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6