Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Погнуса от политиката стопява партийните избиратели
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:113 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща
E6
10 Окт 2012 03:20
Мнения: 29,550
От: 0
Боже мили.....
От лидера на страна на последно място в цяла Европа и на едно от последните в света се очаква ДА НАПРАВИ нещо, за да се промени нещо...
Нали това обеща?
Сега излиза, че паметник трябва да Му издигнем, че не е направил нищо?
И ако не пусне АЕЦ-а - няма да Го изберат ли?
Той казва на овцете: "Не ни трябва АЕЦ" и те това повтарят. Утре ще им каже обратното и те пак ще го повтарят (както стана с въпроса за референдума - първо се дърпаше, после вика, че и Герп искали референдум).
Това ли е правилната управленска формула за успеха?
Че то било лесно....
E6
10 Окт 2012 03:30
Мнения: 29,550
От: 0
По другите форуми се говори, че народЪ чака изборите за да измете Тиквите и затова СЕГА си трае. Ако Боко обаче пак вземе властта, улицата ще Го помете в отчаянието си...
Затова се пускат тези "проучвания" сега - за да се прокара тенденция и да се поизпусне пАрата (представИ си да изтъпанят Боко с 80-90 процента в този момент - дали някой ще повярва), а и Герп да мислят някакъв вариант за отстъпление...
Това все пак е ЕЖК.
Но има логика....
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: E6
Brightman
10 Окт 2012 03:35
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
се очаква ДА НАПРАВИ нещо, за да се промени нещо...

Кой и какво очаква ? Кръгът "Глобална България", дето го създаде очакваше той да е тъпата кукла на конци, чрез която да доразграбят България ? Да прави "реформи" за да им се отвори далаверата с дране на още кожи от народонаселението ? Е той съвсем не се оказа тъпата кукла на конци. И са му бесни, че са се излъгали в него.
-
Той действа в условията на мафиотска държава, която не той е създал, а към която се е приспособил и интегрирал в миналото си. Видно, обаче има по-големи цели и те не са материални. Иска да остави положителна следа. Иска народната любов. А това е достойно за уважение.
-
Засега, било чрез противопоставяне на един клан на друг, било, чрез отрязване на достъпа до държавни ресурси, било, чрез пресичане на далавери, успя да омаломощи мафията. Още един негов мандат ще е фатален за нея. След това нещата действително ще почнат да се нормализират.
---
И не подценявай хората - огромното мнозинство от тях е за АЕЦ "Белене", а и България няма как да мине без него.
E6
10 Окт 2012 03:50
Мнения: 29,550
От: 0
И не подценявай хората - огромното мнозинство от тях е за АЕЦ "Белене", а и България няма как да мине без него.

Логическа клопка....
Ако България не може без АЕЦ-а (народЪ щом го иска), би трябвало БСП да бъде избрана, като единствената защищаваща този проект.
Ако избере Боко - значи не иска АЕЦ (щото и Той го не ще).
BTW какъв е този моноспектакъл с тези "инвеститори"?
Brightman
10 Окт 2012 03:50
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
По другите форуми се говори, че народЪ чака изборите за да измете Тиквите

Имаш избирателна система с жесток имуществен ценз за пасивното избирателно право. Създадена не от Боко, а от мафията и нейните представители от НДСВ, БСП, СДС, ДСБ, ДПС в началото на 2005 (в мандата на "царя" ). Искаха да запазят политическото пространство само за себе си и в резултат получиха едно силно ограничено предлагане по избори. В това предлагане те се състезават по между си, а там губят по всички точки от Боко.
-
С други думи - от 2005 г. съвсем официално не можем да говорим за "добро", а само "за по-малкото зло". Не знам дали Боко е малко или голямо зло, но останалите, дето системата с имуществен ценз ни ги лансира, са много по-голямо зло. При това доказано в практиката на управленията и дейността им.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Brightman
Brightman
10 Окт 2012 03:55
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
би трябвало БСП да бъде избрана, като единствената защищаваща този проект.

Защитаващите този проект поне неколкократно надвишават електората на БСП. И да, ако Герб не възобнови строежа до изборите, то от това ще загуби много гласове, а БСП ще ги спечели.
-
Но не мисля, че ще се стигне дотам Натисни тук .
E6
10 Окт 2012 04:02
Мнения: 29,550
От: 0
Натискахме там много пъти....
Ама след това се отвориха други места за натискане с обратни твърдения.
С думи прости:
Референдум - положителен за АЕЦ-а (значи трябва да се строи - ако не се намери кой, ще трябва да го строи държавата щото иначе 1 милиард чака....).
След това избори - Боко печели.
И излиза Боцата и вика: "И сега как да управлявам, като в голямото нямане ми натресохте и тази централа да строя!
Аз пък не ща да строя централи!!"
И какво правим?
E6
10 Окт 2012 04:10
Мнения: 29,550
От: 0
Има и друг вариант.
ДА на референдума.
ДА за Боко.
И Боко: "Ами мрете от глад, ама като искахте централа"....
Т.е. централата ще служи за щит (универсално извинение за глупостите), както сега са магистралите.
Докога народЪ ще издържи?
Brightman
10 Окт 2012 04:12
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Натискахме там много пъти....

И трябва, защото според признание на Овчаров, Боко е искал помощ от тях за да устои на лобисткият натиск за спиране на строежа на АЕЦ "Белене", включително и, чрез предизвикване на референдум. От интервюто му пред "Панорама" от 8 април 2011, е повече от видно, че е пределно наясно с нещата.
-
И при положение, че сме я дъвкали темата до безкрай, как все едни и същи глупости изплуват ?
-
Няма защо да гадаем за цената, както не гадаем в кръчмата, когато си поръчваме, защото питаме кръчмаря. А кръчмаря (Атомстройекспорт) ясно каза - цялата централа струва 6.3 милиарда евро, от които вече половината са платени и вложени в построеното до тук, за което ви даваме 51% собственост, а срещу останалите 49 % я дострояваме изцяло за наша сметка, без да давате повече и 1 лв., като после, ако искате можете да си ги откупите и тя да стане 100% българска държвна собственост.
Brightman
10 Окт 2012 04:17
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
E6,
а глада е от неоконсервативната (неолибералната) политика водена от Дянков. Ако иска да подобри материалното положение на народа и да има стопански подем, то Боко ще бъде принуден през вторият си мандат да се раздели с Дянков и да промени икономическата политика.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Brightman
E6
10 Окт 2012 04:21
Мнения: 29,550
От: 0
И при положение, че сме я дъвкали темата до безкрай, как все едни и същи глупости изплуват ?

Вярно е. И пак опираме до едно и също:
Боко го държат американците на върха. Тяхното условие е да не дава централата на руснаците - иначе ще го капичнат (няма да им е трудно, а може би резултатът от това изследване може да се разглежда като своеобразен жълт картон след като Боко клекна за референдума).
Или пак с думи прости, вариантът: "Боко строи централа" не съществува.
Или Боко или централа! (може и референдумът да е своеобразна писта за достойно оттегляне на Тиквата в знак на несъгласие).
И пак основния въпрос - какво правим?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: E6
E6
10 Окт 2012 04:25
Мнения: 29,550
От: 0
Боко ще бъде принуден през вторият си мандат да се раздели с Дянков и да промени икономическата политика.

И това сме го дъвкали.
Дянков е човек на кукловодите. Боко няма власт над него, както и над Цветанов....
Отделно дето двамата не могат да се дишат.
Brightman
10 Окт 2012 04:32
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Боко го държат американците на върха. Тяхното условие е да не дава централата на руснаците - иначе ще го капичнат (няма да им е трудно

Това е от сферата на фолклора. България 2012 е член на ЕС, а не е нито Гватемала, нито Иран от 50-те години на 20 век, нито Чили и Латинска Америка от 70-те.
Че те Чавес не могат да свалят, дето Венецуела им е основният доставчик на петрол и ги ощети със стотици милиарди, като национализира петрола и им изгони компаниите, че Боко ще свалят. Още повече, че въпросът с АЕЦ за тях не е нищо повече от защитата на една дребна американска инвестиция в ТЕЦ Марица-Изток, в която "по случайност" и Иван Костов има дял. Да не би да тръгнаха да свалят "царя", когато взе решение да възобнови проекта ?
-
Освен това да бъдеш преизбран след пълен мандат и да се ползваш с доверието на народа си е голяма сила, която дава самочувствие, но и отговорност пред народа.
---
АЕЦ "Белене" не само, че не създава енергийна зависимост от Русия, а точно обратното - намалява я, защото намалява нуждата от внос на изкопаеми горива.
-
На истерията продиктувана от личният икономически интерес на Костов, можеше да се върже само Уорлик.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Brightman
E6
10 Окт 2012 04:42
Мнения: 29,550
От: 0
Това е от сферата на фолклора. България 2012 е член на ЕС, а не е нито Гватемала, нито Иран от 50-те години на 20 век, нито Чили и Латинска Америка от 70-те.

Дали?? (ама не Салвадор)
Ръката на САЩ е много по-дълга в ЕС отколкото във Венецуела - едва ли трябва да обяснявам защо.
От едната страна на Боко е човекът който шамаросва Русия, идващ от СБ, а от другата оня с бутонелите "Сикрет Сървис".
Отделно потърпевшия от чемберите си играе на "Междузвездни воини" с един посланник (не с руския).
Башка самият Тиквоний се хвали, че шефът на ЦРУ ми дошъл на крака в София и се разхождали по улиците и че американците "признавали колко е велик и го оценявали" по негови думи.
Вярно, че във Венецуела това не може да се случи...


profesionalist
10 Окт 2012 04:45
Мнения: 648
От: Bulgaria
Или кариерата или интереса на държавата.Но ББ е за държавата което е правилно.
Brightman
10 Окт 2012 04:56
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
E6,
ще повторя - всичко това е само фолклор.
-
АЕЦ "Белене" бе вкаран в американо-руските отношения само по причина, че в Държавният департамент имат смътна представа и слаб интерес към България и не я разглеждат самостоятелно, а като част от регион.
-
Иван Костов, за да защити собственият си икономически интерес и да няма конкуренция на ТЕЦ "Марица-Изток", а недостиг на ток, за да му се вдигне цената, а той да печели повече, като ни го продава по-скъпо, възползвайки се, че останалата част от този ТЕЦ е собственост на американска компания, въвлече неопитният като дипломат, но опитен, като професионален лобист Уорлик и заедно раздухака истерията.
-
Че това е точно така, показва безпроблемното от американска страна рестартиране на проекта от Симеон Сакскобурготски.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Brightman
Sifilaki
10 Окт 2012 05:05
Мнения: 319
От: Bulgaria
Браити ти нощна смена ли си та така се обаждаш в раните часове?Тези часове са за хората зад океана.
traikokitan4ev
10 Окт 2012 05:10
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
намалява я, защото намалява нуждата от внос на изкопаеми горива.

щото уранът не се копае, жъне се
се тая дъвка...
Ама на някой сериозно му се става пак депутат, при това без да вкарва либертаска дружина, да бори ценз и т.н.
Дерзай, време има - от герп ще те забележат
E6
10 Окт 2012 05:18
Мнения: 29,550
От: 0
в Държавният департамент имат смътна представа и слаб интерес към България и не я разглеждат самостоятелно, а като част от регион.

Пак грешка!
Ти имаш ли представа колко хора в специалните служби на САЩ ядат хляб само и само Държавният департамент да има представа много по-ясна от "смътна"?
Грамите от Уикилийкс на Байърли чете ли? С някоя да не си съгласен?
Пък и по времето на Царя нямаше шистов газ, а и Русия беше в съвсем друг вид....
Как мислиш - откъде идва самочувствието на Боко и особено на Дянков да се зъби на руснаците? Боко, дето го е страх от спринцовка се опъва на една от световните сили? Голям мъШ стана изведнъж.
Ако не го държат американците, Боко отдавна да е дал зелена улица на АЕЦ-а. Още повече, че сега отсреща размахват иск за 1 000 000 000 евро.
Опитва се да се измъкне пред кукловодите, като изведнъж прегърна идеята за референдум на най-големия си опонент Сергей Станишев (даже каза, че ако не стигали гласове, Той щял да му додаде) и после "Глас народен - глас Божи" (както стана с ГМО и със шистовия газ).
За менЕ всичко е ясно.
Даже си мисля, че единственият сравнително безопасен изход на Боко е да си иде (ще се опре на закона на Станишев, че не могат да го съдят за управленски грешки).
Предстои да видим.
Brightman
10 Окт 2012 05:53
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Пък и по времето на Царя нямаше шистов газ, а и Русия беше в съвсем друг вид....

Шистовият газ се знае още от 70-те, ако не и от по-рано. И в какъв вид бе Русия през 2003-2004 г. ? Путин не беше президент ?
-
Информацията не е достатъчно само да бъде трупана. Не е и достатъчно пчеличките уж да я обработват. Трябва и да бъде възприета от тези, които вземат решенията, а тяхната представа за България е смътна и включена в представата за регион.
-
И ще потретя - стига с този провинциалистки фолклор. "Бурята" с АЕЦ е само в нашата вътрешна чаша. Безспорно на тези, които клатят чашата е изгодно да я представят, като буря в световният океан, щото разчитат точно на провинциалните комплекси, но не е.
Добави мнение   Мнения:113 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща