Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Меркел видя напредък в усилията на Гърция да се справи с кризата
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:138 Предишна Страница 2 от 7 1 2 3 4 Следваща »
kaily
10 Окт 2012 09:53
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Вийте, вийте, това е съдбата на българите - да вият.
Византийците си въртят игрите, българите вият.
Вика му се карма.
Казах ви преди години, че византийците ще извъртят евреите, които са ни го набутали на нас до ушите.
Така е било и така ще бъде.
Който умее да играе, печели.
Който умее само да злобее, се затрива като нация.
Не ли?
ELGRECO
10 Окт 2012 10:20
Мнения: 1,470
От: Greece
Към всички които плюете по протестиращите гърци. Не забравяйте,че тези по които плюете са ви съседи. И ако не дай си боже се случи нещо, съседа ще те подкрепи. Но има нещо, което може би някой психолог, би могъл да ми отговори. Защо българите имат КОМПЛЕКС от гърците? Защото за да се пишат такива неща, само така мога да си го обясня. Защото историята е "прясна" Гърция бе окупирана от три държави: Германия, Италия и БЪЛГАРИЯ! Но гърците помнят, но и помагат, колкото и когато могат. И говаря за обикновенния грък. Ще Ви припомня някои неща. България през 90 години, камионите с помощи за българите (храни, лекарства и др.), за които никой не ги караше насила да го правят. Всичко това беше от цитирам: "Тва 30 години да живееш оти накрая да ти опростят всичко, а ти да протестираш че не ти позволяват да продължаваш да крадеш, мамиш и взимаш заеми е върхът на византийската наглост".
Значи, уважаеми и Вие сте участвали в тези кражби, заеми, помощи и измами. Защото след като си ги ползвал и ти, и ти си участник. Разбира се никой грък не очаква да му се връща нещо. Защото това което е дал, го е дал от душа и за да помогне!
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: ELGRECO
Panayotis
10 Окт 2012 10:20
Мнения: 6,367
От: Greece
Кайли, няма да ми омръзне да повтарям, че проблемът не е "етнически", а политически. Поради което има и подчертана вътрешно-политическа страна. Тези хора имат същото отношение към собствения си народ, каквото имат към гръцкия и други съседни. Голяма грешка е да приписваш техните сбъркани убеждения на всички българи!

Много ми е смешно да виждам как хора, които с пълно право се възмущават от контролираната и цензурирана информация, поднасяна им от медиите преди 1989 г., да стават жертви на подобно явление и в условията на "демокрация". При това - още по-големи жертви. Защото при соца на мнозинството беше напълно ясно, че го будалкат, докато тези юнаци наистина вярват в това, което избирателно им се поднася. Тоест, те са днешните аналози на бившите чугуни. Та виж само заглавието: "Меркел видя напредък в усилията на Гърция да се справи с кризата". Чисто и просто като току-що къпан милиционер..
Panayotis
10 Окт 2012 10:47
Мнения: 6,367
От: Greece
ELGRECO, Вие правите същата грешка като Кайли: приписвате убежденията на едно твърде ограничено, но много гласовито дясно малцинство на целия български народ. Би било много лошо, ако тези гърци, които се информират от Вас, останат с подобно впечатление.
ELGRECO
10 Окт 2012 10:58
Мнения: 1,470
От: Greece
Παναγιώτη, може и да си прав. Но кажи ми мойто момче, какво да кажа на децата си, които са по майчина линия българи. Че има дясни и ляви, добри и лоши, кой крив и кой прав. И като казвам съседи, искам да подчертая, че отношенията между българи и гърци са по обвързани, отколкото между българи и германци или други.
И да добавя, ако информирахме гърците какво се говори по форумите, може би щяхме да имаме ексцесии. Защото нещата не вървят на добре тук в Гърция. И когато някой е поставен на колене, не му се иска и да го оплюват.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ELGRECO
SvSophia
10 Окт 2012 11:12
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Гърците имат "Денят Охи", гърците имат яростна, дала жертви, съпротива срещу режима на черните полковници, гърците отстояват човешкото си достойнство. Вие лукчовци, ачовци1 и компания - можете ли да кажете същото за българите. Българите са препълнени до ушите с благодарност - към Хитлер, към Сталин-Хрушчов-Горбачов, към Клинтън и булята му Килъри, доброволна, сервилна, че и ентусиазирана и всеотдайна раЯ на всеки ага, който ги е пожелал. С цветя, погачи и ги посрещат даже. Пък вие иначе продължавайте да си плюете Панайотис и гърците.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: SvSophia
Panayotis
10 Окт 2012 11:15
Мнения: 6,367
От: Greece
Това, което трудно ще научиш от своите "свободни" медии.

Вчерашното посещение на Ангела Меркел в Гърция завърши със среща с представители на гръцкия и немския бизнес, в хотел "Хилтън". Особено впечатление направиха две изказвания:

1. Председателят на Съюза на гръцките индустриалци Димитрис Даскалопулос разкритикувал остро някои аспекти на "Меморандума", който нарече "политически и икономически неуспял и довел до разрушаване на производствената структура, ендемична бедност и оправдани социални вълнения, съпроводени с опасен ръст на политическия екстремизъм". Даскалопулос се обявил против по-нататъшното намаляване на минималната работна заплата (!!!). Меркел обещала да предаде това становище на представителите на "Тройката".

2. Неназован представител на немска фирма, развиваща дейност в Гърция (Boss или Hochtief), се оплакал от резултатите на "Меморандума", които са затруднили тяхната дейност вместо, както би трябвало, да я подпомогнат.

ELGRECO
10 Окт 2012 11:27
Мнения: 1,470
От: Greece
И за да ти подчертая, че не слагам всички в един кюп. Ще се опитам накратко да ти кажа за едно мое преживяване. През 97 и аз участвах в една кампания с помощи. Няма да ти обяснявам надълго и нашироко. При сортирането една от жените, които работиха там, намери едно пликче с една шепа леща в него. И коментара и знаеш ли какъв беше: "Сигурно толкова е имала". Мене друго ме впечатли, сълзите в очите и. Тъй че, не слагам всички под една черта.
Panayotis
10 Окт 2012 11:35
Мнения: 6,367
От: Greece
Παναγιώτη, може и да си прав. Но кажи ми мойто момче, какво да кажа на децата си, които са по майчина линия българи. Че има дясни и ляви, добри и лоши, кой крив и кой прав.

1. Много бих желал да бъда "момче", но такова бях преди половин век..

2. Щом ме питаш - да, да кажеш на твоите бългЪрчета (копирайт на моя малък син), че в България има както свестни хора, така и идеологически наследници на онези, които "клаха народа си, както и турчин не го е клал". Както и в Гърция има демократи и членове на "Златна Зора". Какъв ти е проблемът? **

** Единственият проблем може би е, че в един гръцки сайт с реномето на "СЕГА" , Хрисавгитес не биха посмяли да припарят, защото знаят, че ще бъдат тутакси и масово изритани. За разлика от техните български колеги, които си живеят живота, необезпокоявани от тъй фражилните и тъй изтънчени местни интелектуалци. Е, се ла ви и ще го преживеят, колегите. Спасение вече няма. Νέα Δημοκρατία оживя И поради твърдото си дистанциране от гръцката крайна десница. Българската "автентична" десница не го направи овреме, а днес е много късно. Лека й пръст, а тук - живот и здраве.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Panayotis
Manrico
10 Окт 2012 11:44
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Гърците имат "Денят Охи", гърците имат яростна, дала жертви, съпротива срещу режима на черните полковници, гърците отстояват човешкото си достойнство.

Аз все се чудя и все питам - защо гърците не направят втори ден "охи" и да кажат с достойнство на "тройката" и в частност на германците - махайте се, не ви щем парите, не ви щем помощта, ще се оправяме сами, както можем? А вместо това се унижават и се молят за още заеми и се пазарят условията по заемите да са по-леки. Разбира се, под "гърците" и тук, както и навсякъде, се разбира гръцката държава с демократично избраното от гръцкия народ правителство.
ELGRECO
10 Окт 2012 11:50
Мнения: 1,470
От: Greece
Към всички чуждопоклонници,

Ницше за гърците
Никой не можа да намери отровата, с която ще ги унищожи пишеше немският философ през 1872 г.
По-съвременен, отколкото някога Фридрих Ницше. В първата му книга, озаглавена <<Раждането на трагедията>> (1872) и по-специално в глава 15, Ницше прави специална препратка към гръцката нация, доказващо, че Ницше е много напред за времето си.
Прочетете характерния откъс от книгата:
Не бих искал, аз да Ви го превеждам. Затова който има желание може да го намери.
Παναγιώτη, приятелю (вярвам че така мога да се обръщам) не е мнго дясно.
Белкис Будур
10 Окт 2012 11:56
Мнения: 4,930
От: Bulgaria
Когато гъркът Платон и българинът Орфей вместо да умуват и пеят, почнат да работят, може и да се откажат от парите на гадните германски робовладелци
Acho1
10 Окт 2012 12:09
Мнения: 920
От: Bulgaria
Гръкът и във форума пак лъже та маже.
Значи през 90те години той изпратил 2 парцала и 1 шепа леща за бедните народи.
Сега през 2012 иска да му опростят в замяна 350 милярда заеми и да продължават да го хранят.
Гръцка справедливост.
timbuktu
10 Окт 2012 12:11
Мнения: 3,986
От: Greece
Айнщайн беше казал че безкрайна е само човешката глупост. Не е познавал простотията понеже е изключително бьлгарско понятие.
Acho1
10 Окт 2012 12:13
Мнения: 920
От: Bulgaria
Стига сте ми обяснявали колко велики са гърците.
Кажете сега ДА или НЕ.
Гърците взеха ли 350 милярда заеми ? - ДА / НЕ
Гърците върнах ли 350 милярда ? ДА / НЕ
Гърците скимтят всеки месец на Меркел, ама няма пари дайте моля, ако не отпуснете транша няма за заплати, пенсии, учлища.
Та да попитам като сте толкова велики и независими, що не излезете от Еврозоната и да се оправяте като сте толкова велики.
Acho1
10 Окт 2012 12:20
Мнения: 920
От: Bulgaria
Тамбу кажи сега Меркел ще ви отпусне ли "социала" (транша) този месец?
Аз ако бях на нея само заради тези изцепки с униформите и знамената щях да ви отрежа социалната помощ на 50%.
Да ви видим тогава колко сте ербап
timbuktu
10 Окт 2012 12:31
Мнения: 3,986
От: Greece
Единственото което можеш да направиш мой човек е да пуснеш чалгата до дупка и да мляскаш шопска с долнопробна ракия. За щастие света още не се управлява от хора като твойта милост.
АВАКУМ
10 Окт 2012 12:34
Мнения: 12,358
От: Bulgaria




Към тези дето рИвЪт и се тръшкат за банкерските парички. Що не питате добрите ви чичковци банкери, зашо опростиха на гърците 100-200 млрд а на скромния, трудолюбив и склонен да мизерства български народ не опростиха10-12 млрд? Питайте бре,нали те са вашите хора. Впрочем, тъй като за тия30 г. сигурно милион българи са работили в Гърция и им е плашано с въпросните пари , сега ще ги връщаме ли?Милиарди са! А дето тези ваши скъпи банкери хвърляха пари в Гърция за да лъжат нас колко добре се живей при капитализЪма, за това кога ще плащат?
АВАКУМ
10 Окт 2012 12:36
Мнения: 12,358
От: Bulgaria




"Аз ако бях на нея само заради тези изцепки с униформите и знамената щях да ви отрежа социалната помощ на 50%."



Господ на бодлива крава рога не дава!
ELGRECO
10 Окт 2012 12:45
Мнения: 1,470
От: Greece
Ще добавя само. Блаженни са бедните духом!
Добави мнение   Мнения:138 Предишна Страница 2 от 7 1 2 3 4 Следваща »