Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Меркел видя напредък в усилията на Гърция да се справи с кризата
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:138 Предишна Страница 3 от 7 1 2 3 4 5 Следваща »
Cruella de Vil
10 Окт 2012 13:00
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Отново се изредиха на пасарелата форумните антихеленични психастеници, които не могат да преглътнат положителната символика, с която е обагрено посещението на Меркел в Гърция.

Е, пишете колкото си щете за положителната символика и елинофобите, но все пак:
1. Защо е необходимо Фрауто да я охраняват няколко хиляди полицаи? Вярно ли е, че срещу колата й са хвърляни различни предмети?‌
2. Снимката с хитлеристките униформи истинска ли е или не и какво точно олицетворява? Приятелски настроения?
3. Дестетхилядната демонстрация и тя ли е за посрещане за "добре дошла"?
4. Всичко това не е ли израз на една дълбока и агресивно изразена германофобия или ако щете расизъм, както предпочита да казва форумният ни колега?
5. И ако някой изрази възмущението си от този екстремистки начин на поведение, предвид предисторията (европейски помощи, опрощаване на дългове, продължаваща финансова помощ) задължително ли елинофоб?
6. Като говорим за вина: кредиторите отписаха част от задълженията, обаче и длъжниците трябва да поемат и да си изплатят другата част.
7. Все пак Фрауто е канцлер на Германия и е длъжна да устоява и нейните интереси. Това, че германските данъкоплатци не са на улицата да протестират съвсем не означава, че са съгласни да платаят цялата цена без поделяне на отговорността.
ELGRECO
10 Окт 2012 13:03
Мнения: 1,470
От: Greece
Към Acho1..............., изглежда някой грък ти е напакостил. Но четейки и други твои мнения, виждам че и сърбите нещо са те оцапали. Някои от съседите да не ти е крив? Ако това което четеш не те кара да се замислиш. Може би важи това което се казва в България за първите 7 години....... И понеже казваш,че лъжа аз мога да докажа това което твърдя. А ти ?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ELGRECO
БатВаню
10 Окт 2012 13:06
Мнения: 3,463
От: France
Панайоте, извинява братко, ама как да има очи 10-те % "добри гърци" след като останалите 90 % развалят доброто им име - също както при адвокатите само че там съотношението беше 1 към 99.
Нация, която е въздигнала в мит кражбата (Язон) и лъжата (Одисей), която на балканско равнище е толкова абсурдно-мегаломанска, сега да се правят на света вода ненапита.
(работил съм 13 години в гръцка фирма и имам преки наблюдения)
А пък от баба си (родом от Кюмюрджина) знам следното:
"Гръкът - и на магаре да стане - да не му се качваш"
Acho1
10 Окт 2012 13:06
Мнения: 920
От: Bulgaria
В някой държави има хора на социални помощи.
Но една цяла държава да е на социална помощ ???
Света не познава такава наглост !!!
АВАКУМ
10 Окт 2012 13:11
Мнения: 12,358
От: Bulgaria




"Света не познава такава наглост !!!"


Не е луд който яде баницата бе Ачо.
Rakita
10 Окт 2012 13:25
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Спасение вече няма. Νέα Δημοκρατία оживя И поради твърдото си дистанциране от гръцката крайна десница. Българската "автентична" десница не го направи овреме, а днес е много късно. Лека й пръст, а тук - живот и здраве.
Кир Панайоти отново демонстрира непознаване на българската политическа действителност, като ни в клин ни в ръкав се опитва да я натамани къмто гръцката. Можеш ли, Панайотис, да ми покажеш една българска политическа партия, която да е аналог на гръцката "Златна зора" - сега и за последните 100 години? Знам, болно ти е, че в един от най-изявените членове на антихитлеристката коалиция, какъвто е Гърция, има парламентарно представена неонацистка партия, барабар с комунистите - нещо, което не е било наблюдавано в нито един европейски парламент след ВСВ.
Panayotis
10 Окт 2012 13:26
Мнения: 6,367
От: Greece
Cruella, наистина ли не осъзнавате каква дълбока всеотдайност към тоталитаризма лъха от Вашите въпроси?

Осмелили се, видите ли, да протестират 10000 жители на 3-милионната Атина - как можаха да допуснат това гръцките другари! А десетина от тях спретнали антинародна провокация, обличайки се в хитлеристки униформи и развявайки швастиката.. Къде бяха отрядниците, ОФ-дежурните и безпартийните комунисти, та да предотвратят тази империалистическа диверсия?! Отгоре на всичко, някои народни врагове хвърлили някакви предмети по кортежа! Не са били на всеки километър, отговорните другари от МВР! Въпреки че са били няколко хиляди, а не само 1200, както е било при всенародното посрещане на другарката Клинтън в София!

С юмрук в ръка, Панайотис, от атинската ППО.

Пролетарски поздрави на софийските другари!
Rakita
10 Окт 2012 13:28
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
. Посланието на Меркел се изгуби в протестите – коментари в германския печат (Агенция „Фокус”

10 октомври 2012 | 11:56 / Агенция "Фокус" / Гърция
Берлин. Посещението на Ангела Меркел в Атина бележи обрат в германската политика по отношение на Гърция, коментира германският вестник „Ханделсблат”.
Излизането на Гърция от еврозоната вече не е на дневен ред. Канцлерът не занесе паричен подарък в гръцката столица, но даде нова надежда.
Посещението на Ангела Меркел бе съпътствано от стачки и протести. Според данните от проучване на общественото мнение 84% от гърците имат негативно мнение за германския канцлер. Мнозина я обвиняват за тежките икономии, които потопиха в страната в още по-дълбока рецесия.
Германската преса е единна в отвращението си от действията на част от гръцките демонстранти, които бяха облечени в нацистки униформи и издигнаха свастики по време на протести срещу посещението на канцлера Ангела Меркел в Атина.
„Германия не заслужава това”, пише на първата си страница вестник „Билд” под фотография на протестиращи с нацистки униформи, развяващи флаг със свастика.
„Отвратителни протести срещу Меркел в Атина. И ние все още плащаме. Гърция, това е всичко. Едва ли можете да измислите нещо по-противно. Гърция, която се показа вчера в центъра на Атина, не заслужава да е в еврозоната”, пише в коментарна статия на „Билд”.
Посещението на канцлера беше добронамерено, но политически погрешно. Сега тя е с вързани ръце, допълва вестникът.
Посещението на Ангела Меркел трябваше да бъде жест на добра воля, но едва ли нейната тихо изразена симпатия е била чута от демонстрантите, пише „Франкфуртер алгемайне цайтунг”.
Едва, след като разберат, че „Четвъртият Райх” не е виновен за техните проблеми, гърците ще видят светлината в края на тунела, която канцлерът им дава, отбелязва изданието.
Вестник „Тагесшпигел” изразява опасения, че посланието на Меркел се е изгубило сред протестите.
Меркел дойде да похвали Гърция, но едва ли някой е толкова мразен, колкото нея, пише берлинският вестник.
Германският канцлер Ангела Меркел посети Атина за първи път от началото на финансовата криза. Визитата идва късно, поне с две години закъснение. Твърде късно канцлерът на най-богатата страна в ЕС изразява съчувствието си на бедстващата Гърция, коментира „Франкфуртер рундшау”.
Време е Меркел, Рьослер, Шойбле, Вестервеле и другите, които имат делегирана власт и носят отговорност, да кажат директно в очите на германците какви са алтернативите.
Или на Гърция трябва да й бъде оказана международна помощ и това струва на германците пари, или страната напуска еврозоната и това коства още повече пари на германските граждани.
timbuktu
10 Окт 2012 13:37
Мнения: 3,986
От: Greece
Можеш ли, Панайотис, да ми покажеш една българска политическа партия, която да е аналог на гръцката "Златна зора"

Ползвай гоогле - пускаш националистически партии в Бьлгария, неонацисти в Бьлгария - пьк щом искаш да се вьрнвеш 100 години назад може да погледнеш и за
"сьюзници на нацистка Германия" и четеш четеш.....
Болярчето
10 Окт 2012 13:47
Мнения: 2,995
От: Bulgaria
Канцлерът не занесе паричен подарък в гръцката столица, но даде нова надежда.

След "Нова надежда" не следваше ли "Империята отвръща на удара"?
toronegro
10 Окт 2012 13:54
Мнения: 3,198
От: Spain
Значи "лошите" гърци протестирали?! Бай Ганьовци, по света е прието когато някоя група от ХОРА е недоволна от нещо да протестира на улицата.Така правят и в Германия и в УСА,и в Израел,даже и в Китай.Само бай Ганьо си сипва една ракийка,пуска чалгата и започва да псува всеки който се мерне от телевизора.А от как има и интернет псуването продължава и по форумите.И се чуди кога ше падне Боко?!
ELGRECO
10 Окт 2012 13:55
Мнения: 1,470
От: Greece
Снимката с хитлеристките униформи истинска ли е или не и какво точно олицетворява? Приятелски настроения?

Защо не погледнете и от хумористичната страна на въпроса. Имаше и един който тичаше както майка му го е родила. Едни разправяха, че е излязъл от дрехите си, като е разбрал кой ще идва. И други, че вече гърците са стигнали до дънъто. Между другото, като го арестували и после пуснали, обявил че е американски гражданин. Една картина можеш да я разглеждаш под различен ъгъл.
Rakita
10 Окт 2012 13:56
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Ползвай гоогле - пускаш националистически партии в Бьлгария, неонацисти в Бьлгария - пьк щом искаш да се вьрнвеш 100 години назад може да погледнеш и за
"сьюзници на нацистка Германия" и четеш четеш.....
Надявам се, че правиш разлика между националисти и нацисти, които сами са прегърнали тази идея и открито я проповядват в политическите си изяви. Нацисти в България няма, поне като организирана партия и никога не е имало, вкл. и по време на съюзничеството ни с нацистка Германия. Колкото до наши дни, то комунисти не останаха в България, вие за фашисти и нацисти ми говорите
timbuktu
10 Окт 2012 14:00
Мнения: 3,986
От: Greece
Бях готов да ти пускам линкове но видях това
Нацисти в България няма, поне като организирана партия и никога не е имало, вкл. и по време на съюзничеството ни с нацистка Германия.

и разбрах че с дувар не се спори.
Cruella de Vil
10 Окт 2012 14:02
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Панайотис,
Преди време показах линк към една анкета в Гърция (не си спомням представителната извадка), която показваше масови антигермански настроения на гърците. За по-голяма прецизност можем да кажем на анкетираните гърци. За съжаление не мога да намеря линка, но тук има една друга също много показателна анкета.
Натисни тук
Много интересна и показателна анкета. Докато анкетираните в другите държави показват висока степен на уважение към Германия и Меркел и усилията им за запазване на еврозоната, единствено в Гърция се наблюдава обратната тенденция: 78:21 в полза на нехаресващите Германия. Изглежда гърците имат доста по-различно виждане, което вероятно е изградено от техните медии.
Анкетата показва и общите настроения спрямо Гърция от страна да другите анкетирани - като цяло повече негативни.
Е, в този случай може ли пишещите тук да бъдат обвинявани в антиелинизъм, след като де факто те споделят същите виждания като другите европейци?
Ако анкетират другите европейци за мнението им за нацистките униформи и знамената със свастики на протестиращите би ми било много интересно какво биха казали по въпроса.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Cruella de Vil
Cruella de Vil
10 Окт 2012 14:06
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Снимката с хитлеристките униформи истинска ли е или не и какво точно олицетворява? Приятелски настроения?
Защо не погледнете и от хумористичната страна на въпроса. Имаше и един който тичаше както майка му го е родила.

Това с голия може и да е хумористично (психари разни, които чакат да се събере достатъчно народ за да се изтъпанят голи, примерно на стадион), но хитлеристките униформи определено са провокация към Германия. Както се вижда от снимката, другите участници одобряват това поведение.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Cruella de Vil
БатВаню
10 Окт 2012 14:07
Мнения: 3,463
От: France
Хубава анкета, Крю, но къде сме ние?
Cruella de Vil
10 Окт 2012 14:13
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Хубава анкета, Крю, но къде сме ние?

Предполагам, че и настроенията сред българите по отношение на Германия и Гърция следват общите тенденции.
Rakita
10 Окт 2012 14:15
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Всъщност, нещата с Гърция могат да си дойдат на мястото много лесно - като им се отрежат многомилиардните траншове, които им се изплащат (сега предстои един за 31 млрд.). Вярно, почти всичките от тези пари не стигат изобщо до Гърция, а се използват за плащане на съответните падежи по държавния дълг, но така се освобождава значителен вътрешен ресурс, който позволява да се изплащат бюджетните разходи, вкл. за пенсии и заплати. Струва ми се, че тези траншове ще продължат до приключване на президентските избори в САЩ, за да не се разбута Еврозоната, но след това допускам, че ще спрат, защото догодина идват избори в Германия, а не ми се вярва Меркел да иска да се обяснява пред собствените избиратели и това да й коства загуба на изборите. Забележете реакцията на немските вестници:
„Германия не заслужава това”, пише на първата си страница вестник „Билд” под фотография на протестиращи с нацистки униформи, развяващи флаг със свастика.
„Отвратителни протести срещу Меркел в Атина. И ние все още плащаме. Гърция, това е всичко. Едва ли можете да измислите нещо по-противно. Гърция, която се показа вчера в центъра на Атина, не заслужава да е в еврозоната”, пише в коментарна статия на „Билд”.
Посещението на канцлера беше добронамерено, но политически погрешно. Сега тя е с вързани ръце, допълва вестникът.
Посещението на Ангела Меркел трябваше да бъде жест на добра воля, но едва ли нейната тихо изразена симпатия е била чута от демонстрантите, пише „Франкфуртер алгемайне цайтунг”.
Едва, след като разберат, че „Четвъртият Райх” не е виновен за техните проблеми, гърците ще видят светлината в края на тунела, която канцлерът им дава, отбелязва изданието.
timbuktu
10 Окт 2012 14:16
Мнения: 3,986
От: Greece
Круелке преди да се из.. на метено - както правеше години наред давайки за пример Ирландия порови се из интернета.
Анти Германизма се носи навсякьде из Европа.

2011 economic crisis in Greece and EU-driven austerity measures imposed on the country have revived anti-German sentiments.[43]

In August 2012 Italian Prime Minister Mario Monti warned that escalating arguments over how to resolve the Euro debt crisis are turning countries against each other and threatening to rip Europe apart. Resentment in Italy is growing against Germany, the European Union and chancellor Merkel, he said, adding that “the pressures already bear the traits of a psychological break-up of Europe
Добави мнение   Мнения:138 Предишна Страница 3 от 7 1 2 3 4 5 Следваща »