Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Георгиевски: Ако обичаме Македония, трябва да учим албански
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:120 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6
rego
20 Ное 2012 20:30
Мнения: 1,846
От: United States
Кои са тия добронамерени хора ли?
Ами че аз не визирах ли точно хора като Любчо Георгиевски? Мога да прибавя и един Зоран Тодоровски, който раздразни мнозина в Скопие, наричайки нещата с истинските им имена. Можем да изброим и много други такива пример.
GreenEyes
20 Ное 2012 20:33
Мнения: 4,538
От: 0
Това е , а не тинтири-минтири.......


Тинтири-минтира са скопските изобретения за българската, че и гръцката история. Казах го вече стократно - историята, тя трябва да се защитава, защото след време не Вардарско, ами и от Пиринско ще трябва да се отказваш, а ОМО-Илинден ще ти се види като лека настинка.
Maximus II
20 Ное 2012 21:19
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
GreenEyes
Мисля че позицията на rego е конформистка със силните на деня и политкоректна.
rego
20 Ное 2012 21:27
Мнения: 1,846
От: United States
Та кои са въпросните "силни на деня"? И‌ каква е точно тяхната позиция, че нещо не можах да схвана? Иначе вашата позиция я разбрах - бой по главите на макетата, докато приемат, че са бугари. Нъл' тъй?
GreenEyes
20 Ное 2012 21:34
Мнения: 4,538
От: 0
Та кои са въпросните "силни на деня"? И‌ каква е точно тяхната позиция, че нещо не можах да схвана? Иначе вашата позиция я разбрах - бой по главите на макетата, докато приемат, че са бугари. Нъл' тъй?


Нищо не си разбрал. Пояснявам ти бавно - историята не означава бой по главите, а лекуване на главите. И не на "макетата", а на хората с български корени във Врдарско. Аз мисля, че Максимус е прав в оценката си за твоята позиция.
Maximus II
20 Ное 2012 21:37
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
Дреме ми за макетата, аз съм либерален, кой както иска да се пише. Аз съм израснал и до сега съм най-близък с преселници от Македония, като изключим че не разбирах диалекта на баба им не сме се чувствали различни.
Силните на деня са тези бандити, които наложиха споразумението от Бретън Уудс на 22 юли 1944 г. и до сега ни пият кръвта.
Drug
20 Ное 2012 21:37
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
rego, НЕ‌ ДЕМАГОГСТВУВАЙ! Посочените от теб примери са изключения, а не правило. И никой до момента не призовава за бой по главите на макетата. За мен те са просто лоши роднини. И това е всичко. Давам им и панелите, и трабанта! Давам им дори и черешовото топче - дето и то се оказа македонски символ. Не им давам българска територия и не ги искам нито в България, нито в Европа. Както са заприставали на туркие може да се окажат в положението на момата дето се отдала на един, пък била ощастливена и от друг. Техен проблем...
rego
20 Ное 2012 21:38
Мнения: 1,846
От: United States
И как ще ги лекуваш главите? Индивидуално или в групов сеанс - а ла Кашпировский?
И пак си повтарям въпроса за силните на деня и тяхната позиция - кои са те и каква е тя?
rego
20 Ное 2012 21:45
Мнения: 1,846
От: United States
"... и до сега съм най-близък с преселници от Македония, като изключим че не разбирах диалекта на баба им."

Максимус, въх, недей, че ще те разкостят твоите приятели Другия и Зеленоокия. Как така няма да разбираш диалекта на баба им?
Сега разбрах кои са силните на деня, ама не разбрах каква точно е тяхната позиция. Я да ма открехнеш, плийз!
Maximus II
20 Ное 2012 21:58
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
Ами бях дете, за първи път чух тоя диалект, но те се смятаха за българи идващи от Македония.
GreenEyes
20 Ное 2012 22:45
Мнения: 4,538
От: 0
Най-големите проблеми, свързани с македонския въпрос са фалшифицирането на историята, което се е превърнало в държавна политика на БЮРМ и несъществуващия "македонски език". Повече от 90г.сърбизирането на българското население във Вардарско върви в пълен ход. Наивно е да се мисли, че доброжелателната позиция на България ще помогне това население да се върне към корените си.Тази изкуствено създадена държава трябва да разбере, че членството в НАТО и ЕС има цена. Същото между другото важи и за Сърбия. За разлика от Междусъюзническата,I-вата и II-рата св. войни,когато България е била губеща,и от нея нищо не е зависело,сега членството ни в ЕС и НАТО,ни дава историческата възможност да поставим фалшификаторите на историята на нейното бунище.Това наистина може да накара населението там да се замисли и да потърси отговорност от управляващите за изолацията , в която е поставено. Романтиката от миналото няма да ни помогне да си върнем тази българска земя, както няма да си върнем и другите бивши български територии, с които граничим. Но ако не спрем навреме фалшифицирането на историята от Бивша Югославска Република Македония това ще има катастрофални последици в бъдеще за собствената ни държава.
rorik
20 Ное 2012 22:55
Мнения: 15,950
От: Bulgaria
Ммм даа,
Май ще ни е по-лесно да научим шиптърите, албанците и косоварите на български , отколкото македонците на български.
rego
21 Ное 2012 00:37
Мнения: 1,846
От: United States
" Най-големите проблеми, свързани с македонския въпрос са фалшифицирането на историята, което се е превърнало в държавна политика на БЮРМ и несъществуващия "македонски език"."

Аз бих казал, че има един единствен проблем. И това е наистина фалшифицирането на историята. В Македоноя с лека ръка обявяват за "етнически македонци" известни дейци с доказано българско национално съзнание. Тълкуват историческите факти в определена националистична посока, която е в разрез с мнозинството схващания в историческите среди. Премълчават определени истини или пък се опитват да тълкуват казаното през тяхната си призма. Пример: Публикували през 19 век Братя Миладинови сборника "Бугарски народни песни", и в Македония почват да обясняват как в сборника имало 90% македонски и само 10% български песни. Или пък че братята искали да го нарекът "Македонски народни песни", ама... Това е така, аз не веднъж съм се опитвал да споря с главанаци по техните форуми. Дебели глави са, спор няма. И тук е ролята на българската политика. Няма какво историята да се оставя на историците- има исторически факти, приети сред мнозинството в научните среди. Ако има една теза, подкрепяща македонската позиция по даден въпрос, в науката има още 9 други тези, подкрепящи българската позиция. Няма какво да се спори по факта, че Братя Миладиновци са имали българско етническо самосъзнание. Просто тази теза трябва да се наложи от българската страна ясно и категорично. Подобно и на други тези.Ако македонците не ги приемат, няма преговори за европейския съюз- ясно и кратко. Аз съм съгласен с мнението на мнозина, че към момента Македония не е готова да започне преговори за присъединяване към ЕС поради тотално наложените фалшиви тези, и България би трябвало да наложи вето.
Колкото до езика им, той си съществува, приет е в научните среди, има ги съответните катедри по университетите, съответните издания и т.н. Сърбите не се и опитаха да се противят на налагането и международното признаване на черногорския език като млад южнославянски език. Или пък на съществуването на етнически черногорци....
Drug
21 Ное 2012 00:47
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
rego, сега пък излиза че съм те разкостил. Аз съм чиляк на перото, от скалпела се отказах отдавна. Но и него ползувах само с лечебна цел. Месарската ти терминология обаче чудодейно пасва на иначе ваклите ти постинги.
ELGRECO
21 Ное 2012 09:57
Мнения: 1,470
От: Greece
Ще Ви дам някай данни за размисъл.
"Известният български етнограф В. Кънчев съобщава, че в началото на 20-ти Век населението на Македония в нейните географски граници възлиза на 2 213 224 души, както следва:
българи - 1 181 336 (52,31%)
турци - 499 204 (22,11%)
гърци - 228 702 (10,13%)
албанци - 128 711 ( 5,70%)
власи - 80 767 ( 3,58%)
евреи - 67 840 ( 3,00%)
сърби - 700 ( 0,03%)
други(гл.цигани) - 70 964 ( 3,14%)
Подчертавам- Македония в нейните географски граници в началото на 20-ти Век. Тоест до 1918г..
Направете ми един подобен анализ за периодите от 1918г.-1944г. и от 1944г. та до сега. Взимайки всичко напредвид, което се е случвало през тези години.
Rumeli
21 Ное 2012 13:32
Мнения: 381
От: Bulgaria
понтийски грък отива в Германия... не знаел никакъв език, освен гръцки, не могъл да се разбере с германците… понтийски език (диалект, който се говори по Черноморското крайбрежие на Турция и от гърците, които са емигрирали от там) . Тогава един човек му заговарил на понтийски и го упътил. Оказало се , че този човек е понтиец от Турция (турчин от региона на Трапезунд).
не са понтийски гърци, а са си Лази. и градът не се казва Трапезунд, а е Трабзон. Ако ти стиска иди там и им къжи, че са гръцки каракачани а не Лази. Тя една гръцка делегация е одила преди години да ги кръщава че са гърци.
Един гръцки поп одил пак там в Трабзон да раздава библии. Видял едно момче и искал да му покаже пътя за църквата св.София. Нъл знайте че Турците са много вежливи и момчето казало – не аз ще ви заведа до църквата, наблизо е. След като са отишли до църквата попа е благодарил на момчето и му казал – ела утре ще ти дам една библия и ще ти покажа пътя за рая. Момчето отвърнало – ай сиктир, пътя за църквата не знай а щял да ми показва пътя за рая. и това не е приказка като твоята, а е истина.
бая мераклии гръцки мисионери и попове са отивали да правят пропаганда, ама бържи им е минал мерака. сига само на икскурзии одят до там.
Натисни тук
и няма Лаз който да не знае Турски. както няма Лаз който да оди в Германия и да не мои да се разбере, освен с гръцките каракачани.

Rumeli
21 Ное 2012 13:33
Мнения: 381
От: Bulgaria
малко снимки на Лазите – руса коса, сини очи и голям нос Натисни тук
http://www.webmastersitesi.com/sohbet/677302-laz-bildiginiz-sahte-lazlar.htm
Натисни тук
я къжи да видим какво общо имат с мургавите каракачани – демек великите гърци.
като играят хорон, дет в България му викат хоро http://www.fotokritik.com/605935/lazlar
Натисни тук
като свирят на кеменче, дет в България му викат гъдулка. Натисни тук
ама че име са му уйдурдусали – кого ли гъделичкат.
,
Rumeli
21 Ное 2012 13:34
Мнения: 381
От: Bulgaria
българи - 1 181 336 (52,31%)
турци - 499 204 (22,11%)
гърци - 228 702 (10,13%)
албанци - 128 711 ( 5,70%)
дън са пуфтарям, ей тука съм писъл….
http://www.segabg.com/article.php?sid=2012111000040000604
що са толкова калабалък българите в Македония що не си създадът една бг партия.
в Македония има Турска и Албанска партия, защото там има демокрация. а не като в България и Гърция, дет са Членки на ЕС.

ELGRECO
21 Ное 2012 15:09
Мнения: 1,470
От: Greece
Изглежда Румели съм го настъпил по някой османски мазол. Ти не забелязваш една малка разлика, казвам понтийски гърци и понтийски турци. А, колкото до Лазите това е офециалната държавна политика. Така, че ти можеш да ги наричаш както си искаш. Въпроса е те как се самоопределят. Колкото до попевете. хич не ме и еня. Това да имат различна релегия не значи, че са от различен етнос. Това е политиката на новоосманлиите "един народ, една религия". И да ти кажа тамошните хора казват, че говорят на , забележи "РОМЕИКА" тоест Ромейски. И аз ако отида там, дал бог, зная, че на езика който ще си говорим и ще се разберем е един и същ.Така, че Румели "АйСиктир"!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: ELGRECO
Добави мнение   Мнения:120 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6