Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Готови ли сте за историческия референдум?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:137 « Предишна Страница 5 от 7 3 4 5 6 7 Следваща
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
03 Дек 2012 11:41
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
Макар че още не мога да разбера защо им трябваше на ГЕРБ да се занимават и да го променят.

Питай бе, душата... нали ти казах, че политиката не е най-силната ти страна
XYZxyz
03 Дек 2012 11:46
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Информиран избор
Дали наистина става дума за информиран избор или става дума за "правилно" поднесена информация, която да предопредели решението на хората или казано по друг начин за манипулиран избор? Никога и никъде управляващите при демокрацията и пазарната икономика не се съобразяват с волята на народа, освен ако народа с протести не наложи исканията си. Няма основания да се счита, че България ще бъде първото изключение и на основата на "информиран избор", народа ще вземе същото решение, различно от решението на управляващите.
При това в конкретния случай, народа е оставен и без избор. Нормално е в сегашната ситуация, на референдум човек да гласува за строежа на АЕЦ Белене и против строежа на друга АЕЦ. Е, как да гласува човек на референдума с подменения въпрос?
BOLGAR
03 Дек 2012 11:48
Мнения: 5,074
От: Bulgaria
тук имаме пълно съгласие - ГЕРБ из.ра лай..то и опорочи референдума с нечистите си политически ангажименти

Радвам се че най накрая разбрахте че проекта АЕЦ "Белена" е порочен, икономически безпредметен и политически мръснен - целящ загробване на Българските интереси чрез поставяне на България в пълна енергийна зависимост от Русия и незаконо обогатяване на енергийната мафия
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: BOLGAR
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
03 Дек 2012 12:05
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
Колеги, според мен коментарите се плъзнаха в друга посока и нямат много общо с реалният въпрос на Герб за този референдум, а именно:
"Да се развива ли ядрена енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?"
Това е един риторичен въпрос като примерно - Да се развива ли пътуването с автомобили, ЧРЕЗ използването на автомобили?
Ако отговорът на въпросът е НЕ и ако няма да развиваме ядрената си енергетика ЧРЕЗ нова АЕЦ - ЧРЕЗ какво друго ще я развиваме? Чрез садене на картофи и люти чушки? Строителството на нов блок в съществ. АЕЦ НЕ е развитие, а поддържане нивото на съществуващата АЕЦ до изчерпване на капацитета и като възможен брой нови блокове заради затворените или с изтекъл експлоатационен срок.
Тези които ще гласуват с ДА - какво е това ДА? Че самолетите не махат с крила? Ох на кака колумбовците
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
03 Дек 2012 12:14
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
поставяне на България в пълна енергийна зависимост от Русия и незаконо обогатяване на енергийната мафия

чеки, че нещо не ми се връзва
Значи при 51% собственост на България и изграждане на българска територия - ставаме зависими
А ако я строи примерно Уестингхаус или онези тарикати /една мериканска фирма/, които преди месец бяха приети от ГЕРБ и то забележете - при 0% собственост на държавата и 100% собственост на тази мериканска фирма - тогава ставаме независими?
Най смешното е, че и в двата случая става дума за един и същ проект, за една и съща РУСКА технология, за едно и също РУСКО оборудване!!!!
...ма моля ви се, съобразявайте се, че в този форум четат и пишат симпатизанти на ПП АТАКА и требе държите поне някакво сносно ниво на логически съждения?
Иначе, уважение за секое различно мнение и позиция!
Сократ-май
03 Дек 2012 12:15
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Како Коце,
То и преди промяната въпросът пак не беше читав. Беше пропусната думичката "държавна", както се сетиха със закъснение самите инициатори.
Пак повтарям, сериозната тема за референдум беше употребена "по предназначение".
Raven
03 Дек 2012 12:47
Мнения: 3,662
От: Bulgaria
Абцилютно съм съгласен с автора че този референдум е безсмислен. Едно популистко упражнение на БСП без никаква цел и идея. В смисъл ако хората се юрнат да гласуват и решът че Белене трябва да се строи кво праим ? Бойко нарамва лопатат и се изнася на бегом към Белене за първа копка ?

Напълно идиотско трошене на пари с цел мръсен пиар и вдигане на предизборен рейтинг.
Другата тъпня е че "Сульо, Пульо, Атанас и аз" трябва да решаваме енергийното бъдеще на страната, от това по голям комикс здраве да е, на подписката масово се редяха хора които хал хабер си нямаха за какво става въпрос.
Да не говорим че става въпрос за частен проект и като такъв изобщо няма място в един национален референдум, изобщо това с референдумите е тънка тематика и факта че оплескахме първия се дължи до голяма степен и на това че е първи, тоест нямаме никакъв опит за това и ще се провали с някакво символично участие.

Нахалост похарчена пара за един процент доверие към БСП.......
alin
03 Дек 2012 12:50
Мнения: 10,233
От: Bulgaria
подмяната на въпроса е подсъдно деяние за което надявам се ще дойде време да си платят.

Крайно погрешно и изключително невярно твърдение. Подмяната на въпроса е заложена в закона за провеждане на референдум(-дум-дум) от същите червени дирници, които сега реват срещу него.
Дето се вика - с техните камъни по техните глави.
Raven
03 Дек 2012 12:51
Мнения: 3,662
От: Bulgaria
...ма моля ви се, съобразявайте се, че в този форум четат и пишат симпатизанти на ПП АТАКА и требе държите поне някакво сносно ниво на логически съждения?


А каква е връзката между двете ?

Самото понятие "симпатизант на Атака" изключва логиката като елемент в тази конфигурация.

BOLGAR
03 Дек 2012 13:52
Мнения: 5,074
От: Bulgaria
Най смешното е, че и в двата случая става дума за един и същ проект, за една и съща РУСКА технология, за едно и също РУСКО оборудване!!!!

Това пък от къде така ти дойде?
Ако изобщо има нужда от втора атомна централа, то тя задължително трябва да бъде с не Руска технология, не Руско оборудване и не Руско гориво. Има достатъчно добре развити други технологии. Това е положението ако искаме да имаме някаква енергийна необвързаност. Иначе както е сега положението : над 70% зависимост при нефтените достки + АЕЦ Козлодуй, то и ако се направи втора атомна пак с Руски теххнологии, оборудване и гориво - на практика България се превръща в 16та Република ...
Ясно е че в АТАКА така виждате неща, както и БСП; но това е АНТИБЪЛГАРСКА политика и е точно това за което е създадена АТАКА - да прокарва про руски интерси и не случайно Сидеров беше единственото смехотворно същество което се самопокани на РД на Батята
Rakita
03 Дек 2012 13:59
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Ако изобщо има нужда от втора атомна централа, то тя задължително трябва да бъде с не Руска технология, не Руско оборудване и не Руско гориво
Ти смяташ ли, че на Белене и Козлодуй би могло да се инсталира нещо друго, освен руско (без, разбира се, всичко посторено досега да бъде съборено и да започне да се строи отново)? Пък и не виждам да има много други кандидати да ни доставят свои технологии.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rakita
Неверния Тома
03 Дек 2012 14:05
Мнения: 11,681
От: Bulgaria

Другата тъпня е че "Сульо, Пульо, Атанас и аз" трябва да решаваме енергийното бъдеще на страната, от това по голям комикс здраве да е, на подписката масово се редяха хора които хал хабер си нямаха за какво става въпрос.

Друго си е когато мъдрец след безсънна нощ решава да обърне наопъки вчерашните си решения. Вервайте му и го оставете да действа!
BOLGAR
03 Дек 2012 14:12
Мнения: 5,074
От: Bulgaria
Ти смяташ ли, че на Белене и Козлодуй би могло да се инсталира нещо друго, освен руско

След престъплението наречено АЕЦ "Белене", България прие единствено възможното решение да вземе реактора който е поръчн и изработен и да се направи 7ми блок на Колодуй.
Ако има необходимост от втора атомна централа - то тя трябва да бъде с технология рразлична от Руската по причините споменати по горе. А след 7ми блок на Козлодуй ако ще се прави нова централа от къде на къде пък трябва да бъде с Руските технологии .....
Rakita
03 Дек 2012 14:17
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Ако има необходимост от втора атомна централа - то тя трябва да бъде с технология рразлична от Руската по причините споменати по горе.
Т.е, ти предлагаш да започне да се строи на съвсем ново място или построеното на Белене да се събори?
Туткалчев
03 Дек 2012 14:28
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Аз затова предлагам Р. Овч. да учреди корпорация Белене АД и тия половин милион лапнишарани дето са се подписали за строежа просто да внесат по 10'000 лева в нея, да си построят сами централата,

Ма хайде, де! Откога чакам да обявят не корпорация, както благоволява да се изрази новопостъпилото форумно делфинче, а акционерно дружество. Одма си купувам акции от него. А другарчето форумно делфинче може да подсмърча отстрани и да мрънка по адрес на Р.Овч.
BOLGAR
03 Дек 2012 14:31
Мнения: 5,074
От: Bulgaria
Хайде отново, бавничко и на български език:
Ако има неоходимост от втора атомна централа, то тя не трябва да е с Руски технологии:
1. дълбоко се съмнявам че има необходимост от втора атомна централа
2. ако се приеме че Белене е подходящото място
3. какво има построено на Белене - освен дупката или гьола - някаква друга пригодна инфраструктура?
Та какво именно обвързва евентуална централа в Белене с необходимостта от Руско оборудване, а не да речем Канадско или Френско - ама пак казвам - ако има необходимост и естествено ако бюджета на Държавата е в състояние да си го позволи без да обвързва Държавата десетилетия напред с Държавни гаранции или обвързаност за изкупуване на тока.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: BOLGAR
BOLGAR
03 Дек 2012 14:35
Мнения: 5,074
От: Bulgaria
Одма си купувам акции от него.

Хайде де Туткалчев, какво се мотате! Регистирайте си АГ или ЗАО или ОАО - каквото там ви щукне, купувайте си ОВОС, обоз, платете си на Държавата правото, градете си централата, продавайте си тока без Държавата да ви гарантира изкупуване - печелете и се радвайте. От какъв зор са ви парите и гаранциите на Държавата?
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: BOLGAR
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
03 Дек 2012 14:36
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
Ясно е че в АТАКА така виждате неща, както и БСП; но това е АНТИБЪЛГАРСКА политика и е точно това за което е създадена АТАКА

Отново пишете полуистини и полуверни неща. Те са по-лоши от самата лъжа.
В 20-те точки на Атака е записано - СПАСЯВАНЕ на АЕЦ Козлудуй. Освен това АТАКА е ЗА АЕЦ Белене. Имаме ли право на такова мнение и позиция? ИМАМЕ!!! И не дължим обяснения на НИКОГО защо ги имаме.
Между другото и Герб беше с такава позиция ПРЕДИ изборите, но понеже са политически цървули и не си стоят на мненията и позициите като ПП АТАКА - изметнаха се и заиграха по чужда свирка.
*
Абе няма как да изопачите историята, събитията и ФАКТИТЕ.
АТАКА е номер 1 в политиката на БГ. Формула 1 пък е номер 1 при автомобилните състезания.
Тей де... се некой требе да е пръви у класацята!
BOLGAR
03 Дек 2012 14:39
Мнения: 5,074
От: Bulgaria
АТАКА е номер 1 в политиката на БГ.


Признавам си съвсем честно - смях се до просълзяване
А след изборите не се учудвайте ако останете извън Парламента.
Туткалчев
03 Дек 2012 14:43
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Болгаре, не дрънкай глупости! Атомна централа не се прави от дребни инвеститори. За дребните инвеститори може да е заделен процент от акционерния капитал, но не повече. Това са големи инвестиции. В цяла Европа се правят изключително от държавата. И това никак не е случайно.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Туткалчев
Добави мнение   Мнения:137 « Предишна Страница 5 от 7 3 4 5 6 7 Следваща