Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Торта с 200 свещи
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:104 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
IoanNiki
22 Май 2013 01:11
Мнения: 173
От: Bulgaria
"Не съм атеист, агностик съм, но О, Боже! Защо ни наказа простаци да ни управляват? Все по-прости и вече толкова прости, че вероучение в училище ще въведат. Господ е атеист. Щото видял как го проповядват попове и ходжи."
Понеже във форума на "Сега" в никакъв случай няма цензура, ще подразбия поста си на няколко парчета, белким нещо остане. Извинявам се на колегите.
М-да-а-а, тоя път сериозно замириса на вероучение. Масонското мотаене на закона от 15 министъра и създаване на комисии вече просто не работи. Бойко се заигра с църквата и ще трябва да го подкрепи. Волен го вкара в "Плана". Масонските израстъци от ДПС колкото и да се подиграват с електората си, трудно ще му обяснят защо гласуват "против". Дори БСП, този лъч надежда на прогреса, изгни отвътре. Ей го на, Сергей се венча в църква, Румен Петков на стари години се кръсти, Мая Манолова всяка вечер е на службата в "Света Неделя", Велислава Дърева плаче по време на Света Литургия. Кофти работа. Та интелигенцията стяга челичени редици

IoanNiki
22 Май 2013 01:27
Мнения: 173
От: Bulgaria
Джимо преди година писа как митрополит Николай забахнал го гледал на масата, докато Светлин Русев си вземал от Нешка малко хлебец и сиренце и отивал да рисува стенописите в "църквата" на Ванга. Обясниха му, че тогава Николайчо прав е ходел под масата, че там митрополит е Натанаил и е такъв човек, че посмъртно не би се събрал с цитираните. Джимо наскоро пак преповтори случката, но вече беше нанесъл корекции в името. Той същият ни обясняваше как като малък семейството му постело всеки ВТОРНИК и петък, щото били християни. Място няма да ми стигне да изброявам другите му познания и ерудиции в областта на религията, по-специално християнството.
В разгара на изборите за патриарх "Сега" публикува коментар по темата на свой щатен журналист. Въпросният от последна истанция ни демонстрира познания и ерудиция по темата и ни обясни как стоят нещата. Е, само дето през цялото време бъркаше Ловчански Гавриил с Великотърновски Григорий, а те бяха основен акцент в умозаключенията му. Естествено, ни коректор, ни редактор си е убол окото в такава подробност.
Бойко Ламбовски отиде при Горан във "Вяра и общество" да се възмути от вероучението. Аргументи? Бойко и аргументи, вие сериозно ли? Та той е толкова дълбок, толкова артистичен, толкова над тези неща...
И, разбира се, Петрински. Перлата. Тук вече наистина няма да ми стигне мястото. "Иван Рилски не е светец, а врач и знахар. БПЦ е изживяла най-добрите си времена по време на соца, щото тогава са ремонтирани всички църкви и са плащани заплати. Изборът на Неофит за патриарх е тревожен, защото това ще доведе до възход на БПЦ и оттам - до гонения срещу атеистите, а те никак не са малко..." - това са цитати.
IoanNiki
22 Май 2013 01:52
Мнения: 173
От: Bulgaria
Пак към Джимо. По отношение на религията познанията ти са пълна нула. Под нивото на седмокласник, който от обща култура знае, че християните постят в сряда и петък. Пиша ти това като човек, който има някакви си научни публикации и някакви си научни степени в тази област. Язък ти за пре-хипер-мега-втръсналия ни се йезуитски колеж и стоте влака книги. Друго си мисля. Щом не знаеш нищо, но се изказваш като бащата /ба, глупости, дедото/ на вселената по тези въпроси, как ли стои положението с откровенията ти на тема международно положение, вътрешна политика, икономика, култура, размера на хобота на стоножките в Папуа Нова Гвинея и т. н. Ясно е как стои. Имаш си читатели, харесват те, лошо няма. Но два девствени читателя да отровиш, за теб е по-добре да ти надянат камик на шията и да те хвърлят в глъбинето морско. А, извинявай, забравих че си гносеосициоонтологоексхибиционист и цитати на Христос признаваш само когато ДС школата го изисква
старозагорка03
22 Май 2013 03:22
Мнения: 171
От: Bulgaria
"Приказките са вечно млади. Не им трябва подмладяване, осъвременяване.''
Колекционирах приказки в България. Като емигрант на чужда земя, опитах същото. Скоро се отказах. Оказа се, че в САЩ приказките с някакви тъжни моменти се преиначават щастливо. Само 100% щастливи приказки, само в САЩ!
Г-н Иванов, четенето на Вашите писма е удоволствие, за което благодаря!
tido
22 Май 2013 03:29
Мнения: 187
От: United States
"Не съм атеист, агностик съм, но О, Боже! Защо ни наказа простаци да ни управляват? Все по-прости и вече толкова прости, че вероучение в училище ще въведат. Господ е атеист. Щото видял как го проповядват попове и ходжи. "


Евалла майсторе!! За цялото писмо!
кормиснош
22 Май 2013 04:18
Мнения: 2,010
От: Uganda
Не знам защо се сетих за богомилите и Боян Мага.
Зе Мария
22 Май 2013 05:59
Мнения: 2,227
От: Bulgaria
Иоан Ники
Не мога да се въздържа да не ти изтупам поне три палеца
Глей ся, ние, тук, в сряда, се събираме за лаф моабет и фън. Само некои, болшинството- за съжаление, търсят това, дето нямат.
Bay Hasan
22 Май 2013 06:18
Мнения: 8,555
От: United States
IoanNiki,не та знам каква научна титла имаш и колко научни публикации си изпраскал ,ама ... ффнимавай в картинката и не ни отнемай удоволствието от срещите с писмата на бачу им Джиму.
Ние с нетърпение очекваме сека сряда и с вълнение броиме колко много изчитания ке имат неговите писма и колко много палци ке се дигнат в негова чест.
И сакън да не си посмял да го изкритикуваш ... в най-добрия случай ще бъдеш обявен за хейтър и ще бъдеш помолен да не читеш споделеното от него,щото това не е било за теб,а за дигащите за щело и нещело палци.
В най-лошия ... у некоя сряда ще видиш и себе си,споменат почти мимоходом нейде у края на едно от писмата.
Още веднъж-фнимавай в картинката и ...
palavnik
22 Май 2013 06:28
Мнения: 412
От: Bulgaria
А и на мен ми направи впечатление някаква двойственост у магистратите наши - Гугушева - Цацаров - той пък с двойна гуша.

Г-н Иванов ясно дава да се разбере, че да си преводач днес е необходимо да владееш повече от един чужд език. Щото аз седях в парламента в Брюксел и ги слушах нашите преводачки два часа - ами доста са зле. После разбрах, че сред българските преводачи в европейските институции имало доста без държан изпит по съвременен български език от университета. Явно затова в превода на образеца на европейската автобиография има смислова грешка. Ако преводачът беше сравнил превода си с френския или испанския вариант щеше да си поправи грешката.
palavnik
22 Май 2013 06:36
Мнения: 412
От: Bulgaria
А още нещо - хареса ми, че преди 9-ти у нас е имало свестни комикси. Комиксите имат много сериозно присъствие в Щатите, Англия, Франция, Сърбия и други страни. Аз съм израснал с Pif, Lucky Luke, Asterix, Les Marsupilamis, Tintin, Паja Паток, Политикин забавник и под.. Мисля, че липсата на комикси у нас отнема по нещо от детството на българските деца.
ivo kunchev
22 Май 2013 06:54
Мнения: 5,363
От: United States
Напомня за ахилесовата пета, но няма бисексуални като Ахил и Патрокъл в "Илиадата".

Изводът е :Не позволявайте на подрастващите да четат Илиада или старогръцки митове - пълни са с извратености. Кой е..ал майка си, кой сестра си, кой убил баща си, друг пък изял децата си.Добре проповядваш, бачо Димитрии, ама като знаеш колко хора те четат, не е ли по-добре малко да се позамислиш, преди да...Защото проповядваш лош извод!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: ivo kunchev
ivo kunchev
22 Май 2013 07:13
Мнения: 5,363
От: United States
Илиада е библията на античния свят. Старогръцките митове са приказките с които всяко дете израства, даже и сега с всичките тези видео игри и комп - филми, които според мен са доста изкелифенчeни.Изобщо не могат да се сравнят със старата дебела книга "Старогръцки легенди и митове" издание на Народна Култура, където на всяка втора страница имаше илюстрация или фотос.Великолепно издание!!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ivo kunchev
ivo kunchev
22 Май 2013 07:31
Мнения: 5,363
От: United States
Така, че идеята ти да изкараш Ахил и Патрокъл педераси хич не ми харесва.Аджеба, ти не си ли загубвал приятел, за когото наистина да жалиш?
Baskerville
22 Май 2013 08:15
Мнения: 2,057
От: Spain
******Смърт във Венеция
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: Baskerville
върлаков
22 Май 2013 08:15
Мнения: 387
От: Bulgaria
Ей, още един да извика - Кралят е гол! Ама кел файда...
Doctor_X
22 Май 2013 08:17
Мнения: 373
От: Bulgaria
Уважаеми, да се оплюва непрекъснато президента на държавата, с повод и без повод, с право и без, може да доставя някаква наслада и задоволство на елементарните хора, но ние които имаме претенции...?
Благо
22 Май 2013 08:30
Мнения: 454
От: Bulgaria
Уважаеми, г-н Kunchev, дали преди " Старогръцки легенди и митове " е имало и някакви други митове?
Lord Voldemort
22 Май 2013 08:46
Мнения: 2,756
От: Holy See (Vatican City State)
"Професор значи изкуфял доцент".

Моите съболезнования на оня с плюсовете.
Stupido
22 Май 2013 08:58
Мнения: 2,907
От: Belgium
те т'ва:
Господ е атеист. Щото видял как го проповядват попове и ходжи.
е вторият ми любим циатат... яко!
а първият е:
On the eighth day, God started to debug...
ама малце се пада програмерски...

П.П.
ако някой не знае що е то debug (да, има почва у нас) да пита - ке разясним...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Stupido
Юнкер
22 Май 2013 09:19
Мнения: 1,893
От: Bulgaria
Но два девствени читателя да отровиш, за теб е по-добре да ти надянат камик на шията и да те хвърлят в глъбинето морско. А, извинявай, забравих че си гносеосициоонтологоексхибиционист и цитати на Христос признаваш само когато ДС школата го изисква

И за целия пост.
Добави мнение   Мнения:104 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »