Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Торта с 200 свещи
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:104 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща
РЕВиЗОР
23 Май 2013 06:38
Мнения: 574
От: Bulgaria
Баскервил,за глупостите не си прав!И жена ти не е права,и майка ти не е права,и цялата ти рода не е права и све на 500 метра около тях,не е право!
А възпитаните/както ти разбираш възпитанието/,обикновено рядко стават хирурзи,говорим за добри хирурзи.Гордо знаме ни е проф.Генчо Начев,отличен хирург и невъзпитаник според теб/и не само/.В нашата професия,трябва да си малко нещо циник-това не е самоцел,а е начин да не "барнем фазата и допрем жичките"
Спорен и хубав ден на всички!
Дорис
23 Май 2013 10:18
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
По темата - за Тенора. Един пример за самообладанието и хумора на тенорите при сценичен гаф; знам го от спомените на Петър Райчев, но го намерих по мрежата:


During a performance of Wagner's Lohengrin, a stage hand sent the swan out too early, before the tenor could hop aboard. Seeing his feathered transportation disappear into the wings, [Leo] Slezak ad-libbed to the audience: "Wann fahrt der nachste Schwan?" ("When does the next swan leave?".


Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дорис
Maximus II
23 Май 2013 10:30
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
епосът за Гилгамеш

Не се говори много за него, защото поставя въпроса дали Стария завет не е плагиатстван от по-стари народи, а той е фундамента за създаването на цяла държава.
Manrico
23 Май 2013 12:36
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
По темата - за Тенора.

Уважаема, не съм съвсем сигурен дали анекдотът за Лео Слезак е по темата на тази колонка, тъй като вероятно е достоверен.
Firefox
23 Май 2013 12:59
Мнения: 181
От: Bulgaria
http://www.youtube.com/watch?v=i7yPVaNdGBw

Бате Джимо, благодаря

Приятни празници на всички
Дорис
23 Май 2013 13:32
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Теноре, в тази светлина - .

Жана22
23 Май 2013 14:17
Мнения: 896
От: Bulgaria
Поздрав Натисни тук
Nafarr
23 Май 2013 21:50
Мнения: 2,780
От: 0
А Щрувелпетер защо не го споменава?
Tazmanetsdiv
24 Май 2013 10:59
Мнения: 881
От: Bulgaria
То хубаво дето някои форумни другари, пардон величия, критикуват бат Джимо. Дето се вика лошо няма, добре е и да сме критични. Ама защо толкова злобничко уважаеми форумни деятели? Защо толкова злобничко, а? Налетяхте като лешояди на мърша. Да, никой не е съвършен, но това не значи, че не може да бъде харесван. Бат Джимо от мен обичайната десетка . Обожавам Вагнер!
IoanNiki
25 Май 2013 01:37
Мнения: 173
От: Bulgaria
Аз не съм форумно величие, така че не се припознавам в горния пост. Ако в критиката ми към Джимо е имало и капка злоба /не ревност по вярата, а злоба/ - моля се съкрушено Господ, читателите и Джимо да ми простят. Ти пишеш за "мърша", вижда Бог, че искрено му желая да преумножава годините и перото си, че и в най-запойските си коментари съм го наричал "лигльо", но от болка, че ми е бил "единствената свежа струя в българската журналистика".
Зад твърденията си обаче заставам. Даже ги смекчих, първоначално си мислех да цитирам бегъл контент-анализ от дописките му, който показва, че не просто не може да борави с материята, той въобще не я познава. Сигурен съм, че той и Библия като хората няма у дома си, та цитира някакви прото-версии. А щом е така, да внимава с изхвърлянията. Може да съм мъртво пиян, но едва ли ще ме видите да коментирам Вагнер, Гершуин и/или Моцарт. Не познавам операта и в главата ми свети сигналната лампичка да не се обаждам, където съм нула. "Щом аз мога, изисквам го и от другите" - казал го е човек на когото неуспешно се опитвам да подражавам.
Според тъпата ми кратуна дописките на Джимо имат две основни сили - талант, оросен с интересен живот и диалог с читателите. Ако диалогът окончателно застине в монолог, ако солта обезсолее - с какво ще я направим солена? Не става за нищо, освен да се хвърли пред вратата и да я тъпчат нозете човешки.
dabedabe
25 Май 2013 10:41
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Ееееех Вагнере, Вагнере, знам те аз тебе. Нека и аз да се изкажа. Германците са сътворили най-сериозната музика. Моцарт (знам че е австриец) е за слушане по икиндия на ливадата. Бах те кара да се чешеш по главата. Виртуоз е, безкрайно повтаря темата с леки вариации. Бетовен е доразвил неговия похват и е вложил повече енергия, та чак на моменти ти настръхва косата. Който не познава класиците е таквоз, едно нищо, казано накратко.
Manrico
25 Май 2013 10:43
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Който не познава класиците е таквоз, едно нищо, казано накратко.

Еее, прекалено краен си. И без да познаваш добре класиците, можеш да станеш колумнист, да пишеш за тях и да колекционираш палчета.
dabedabe
25 Май 2013 12:04
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Еее недей, мисля бат' Димитри да има вкус къмто музиката. Човекът се е опитвал да свири на цигулга. Какво да кажа аз. Покрай щерката опитах, ама трудна работа. Голямо търпение трябва. Уважавам аз музикантите. Композитори не познавам. На пръв поглед работата им не е чак толкоз трудна. Тъм тара тъмтаа, тъм тара тъмтааа, тъм тара тъъмтаааа таааа ... . И прочие.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: dabedabe
Manrico
25 Май 2013 12:09
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Че аз да не би него да коментирам? По принцип си говоря.
IoanNiki
25 Май 2013 12:33
Мнения: 173
От: Bulgaria
1. Стига вече с баче Д, че ще вземе да пометне /да бе, баче, теб визирах, глей с 1 год. закъснение афтершок у замунда и т.н./.
2. У Манрико. Ще ми повярваш ли, че съм пръв паралопитек на тема форум. Последният път га баче се беше надигнал да пише за опери, ти го уби с коментар на тема: "... АХ, СПОМНЯТЕ ЛИ СИ ГОСПОЖО..." и аз просто потвърдих диагнозата. Е, търсих твоя коментар ама не го намерих /щото съм неловък у интернето/, пък и виж коментара ми под последния Петрински - трябваха ми пет любими /самодиви/, за да си го самопреведа/ и т.н. Прочее, чиниш ми се най-дълбокия тук. Язък, че си агно..., старата школа си отива, идва щурчо.
3. Ама и теб, като и мен, правилно ни кълват на тема "злоба". Щото и ти по този случай, в този форум, точно като "Грациан" фино припръцкваш и му се обаждаш с искрено, но изморено остроумие
4. Ша ма извинявате, естествено, че пред агностицизма сички сме като трева
dabedabe
25 Май 2013 13:08
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Даааа, всички ще умрем един ден. Всеки го знае, ама се правим на много важни. На човека, и българина по-специално акълът му идва малко преди да умре. Любопитен съм дали свещениците живеят повече.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: dabedabe
IoanNiki
25 Май 2013 13:38
Мнения: 173
От: Bulgaria
dabedabe25 Май 2013 13:08
Даааа, всички ще умрем един ден. Всеки го знае, ама се правим на много важни. На човека, и българина по-специално акълът му идва малко преди да умре. Любопитен съм дали свещениците живеят повече.
1/ М-даа, трябва да лягам, ама м-ъ-да-а. Тук стана мода да почваме постовете си с м-ъ-да-а-а, понеже сме скептици, агности-цици, епикурейци и соккрати-цици и коментара си.
2/Че всички ще умрем е такава баналност, че издава плашеща обща култура. Иначе твърдението и е вярно /без Един/, и невярно - щото Там е писано, че до един ще оживеем...
3/ "Всеки го знае, ама се правим на много важни." Форумните величия биха ти се подсмихнали на това изречение. Бъркаш лицата на местоименията, за баналността да не говорим
4/ "На човека, и българина по-специално..." Според съвременните ЛГБТ теории отма те давам и те зимам /у пандиза/ за това. Не знаеш що е ЛГБТ??? Ами "лесбийки, гейове, би и транс", бе, серсемино! Пък ако изляза от индивида и те вкарам в национализъм /тук отдъхни, евреите са ревниви на тези тема, хем признават милиони от холокоста, хем са само те/- е па тогава Хитлер ... /ряпата ми/ да яде.
5/ Свещениците настина живеят повече и това е статистически доказано /тук съфорумците ще ми скочат и ще кажат: "нещо линк да ми дадеш?..."/. И то доста повече /около 13 години над средната продължителност на живота за попадии и попове/ над "обикновените". Ама не искам да задълбавам, ако го докажа ще кажат: "... ми така е, като нищо не работят..."
choanarchytm
25 Май 2013 13:50
Мнения: 91
От: Bulgaria
ЙоанНики, просветени всезнаещ, само потвърждаваш тезата за атеизма на Създателя.
dabedabe
25 Май 2013 14:24
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Че какво лошо казах, бе?
dabedabe
25 Май 2013 14:24
Мнения: 19,395
От: Antarctica
.Ади дее. Ма пък фанариот да ме критикува, ми идва много, не мога го изтрая, един вид възразявам де.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: dabedabe
Добави мнение   Мнения:104 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща