Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Накъде след Орешарски?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:110 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6
внимателният
08 Авг 2013 18:33
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Политически групи и сдружения едно и също ли е? Щото обсъждахме разликите между сдружение и партия.

Не знам дали са едно и също. Вероятно, да.
Но не това обсъждаме и не обсъждаме разликите между сдружение и партия, а монопола на партиите върху политиката в България.
А той е изразен абсолютно недвусмислено в конституцията ни.

Аз наистина изчетох и не по веднъж конституциите на САЩ, Франция, Русия и ФРГ. Освен "нашата", разбира се.
Категорично твърдя, че в тях няма подобен феодален монопол.
И че ако някой си позволи да впрегне тези нации в подобен робски ярем, до броени месеци ще дочака нови
Американска, Френска и Руска революции.
Mrx++
08 Авг 2013 19:22
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Значи ми казваш, че соросът е накарал новопръкналите се банки да дават необезпечени кредити в лева, в съседната банка да ги трансферират в долари и да завъртят мелницата.

Такова нещо не съм казал, но Сорос и такива като него следят къде се е разклатила банковата система и ти обясних механизма на спекулациите.
Правителството си заривало главата в пясъка 2 години и не е взело никакви мерки за ограничаване на процеса просто от некадърност или какво?
Банките бяха разклатени много преди Виденов да дойде на власт. Сканадалът между Луканов, който създаде банките и Виденов е бил имено за това състояние на банките след един доклад на вътрешния министър Добрев.
Garabed
12 Авг 2013 11:55
Мнения: 565
От: Bulgaria
Да заключим с изводи поне в рамките на арменското кафене - заключи Киркор - Оставка на олигархията искат тези които са вън от далаверата, а оставка на народа - - онези които са вътре в корупцията. Така де - нека всеки знае с кого седи и за кого вика. И кои са малцинство и мнозинство.
FIRST 2
12 Авг 2013 14:41
Мнения: 7,745
От: Bulgaria
Що се абите бе момци - нали затова ви натресоха тая ваканция на Парламента по време на чума - да се разберат някак си без да губят властта. Ама Боко не им дава поне един малък шанс. Верно е добиче..! В момента вървят кандърми Станишев да подаде оставка на кабинета. Той се дърпа - ще се наложи да се използват компромати на сексуална основа..! Въпросът е кога да са изборите - Станишев иска май 2014,а олигархията иска преди Коледа. А познайте кой ще спечели..?
Tien
14 Авг 2013 11:30
Мнения: 57
От: Bulgaria
Има и пети варант.Авторите на подобни статии и плащащите за протеста да свършат аргументите и парите и да стане ясно,че за кефа на дестина хиляди,дали красиве,дали грозни,дали умни дали глупави,страната няма да бъде хвърлена в политически и икономически хаос,та плащащите за протестите да си осребрят печалбата.
Don
14 Авг 2013 11:39
Мнения: 19,057
От: Bulgaria
***
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: sybil
bloody mary
14 Авг 2013 15:28
Мнения: 4,698
От: Bulgaria
Добър анализ.
Включая въпросите.
Защо все пак беше избран за председател на ДАНС

Какви стратегически държавни интереси наложиха този налудничав подход? Държавни ли са или частно-корпоративни? Или партийно-корпоративни? Чии точно са? Какви очаквания са имали Орешарски, Местан и Станишев от това "нестандартно решение в нестандартна ситуация", както го нарече председателят на ПЕС? Защо е нестандартна? Кои моменти от биографията на Пеевски и по какъв начин показват, че точно той е правилният човек за шеф на ДАНС? И най-сетне един по-общ, но в действителност най-съществен въпрос. Възможно ли е упражняване на власт без задкулисие, т.е. без криминалност? И още един. Възможна ли е безнаказана глупост?

Как ли ще бъде наказана глупоста да се изправиш с наглост срещу протестите.
Не ни казвайте. Знаем.
Виденов 2.
Тъжното е, че оня беше честен. На фона на наглецът Станишев, даже по приемлив.
XGan4ev
14 Авг 2013 19:03
Мнения: 1,530
От: Bulgaria
Статията е слаба но заглавието звучи много актуално ! Иначе всеки би могъл да си измисли варианти които да звучат правдоподобно и те са много повече от посчените в статията. Изглежда все едно че със периодът "Орешарски" едва ли не ще завърши един цял негативен етап или дори ще се финализира най после никога не завършилия български преход към демокрация, правова държава и истинска пазарна икономика.
Amazon
14 Авг 2013 19:58
Мнения: 5,842
От: Congo, the Democratic Republic of the
При по-оптимистично развитие реформаторите влизат в парламента, но не могат нищо да реформират, защото са малцинство.

По-оптимстично за кого точно? За автора и мокрите му тъмно-сини сънища? За господарите на Касим Дал?
Във всеки случай не е оптимистично за огромната част от българите които изхвърлиха точно тия "реформатори" от власта! Изхвърлиха ги въпреки жестоката цена която платиха. Не всички гласували за ГЕРБ са пълни идиоти(тук не съм 100% убеден в това което пиша), не всички гласували за Атака са нацита, не всички гласували за БСП са комунета, или дори левичари, не всички гласували за ДПС са някакви мюсюлмански радикали, или дори мохамедани. Обаче почти всички не ги искат тия от РБ в парламента.
Та да попитам отново, оптимистично за кого?!?
Добави мнение   Мнения:110 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6