Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Ние с Обама мислим така за Сирия, а вие?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:54 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Асол
05 Сеп 2013 19:51
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Поздравление за доброто завръщане!
Yantar
05 Сеп 2013 19:52
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Липсва коментар за предложението на В. Сидеров България предварително да обяви неутралитет. Да не се окаже, че това е най-разумното предложение.
вила
05 Сеп 2013 19:55
Мнения: 15,014
От: Bulgaria
Президентът Росен Плевнелиев разговаря с президента на САЩ Барак Обама преди заседанието на Северноатлантическия съвет на НАТО миналата година през май.

Моля в.Сега да даде стенограмата и звуковия файл от този разговор,след като ни съобщава,че е разговор.Щото може да не е разговор,а две думи срещу една..
генек
05 Сеп 2013 20:06
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Хюсеин Обама мисли за американските национални интереси в Сирия. Чехльо също...
------------------------------
Сайтът на Генек
Umni4ko
05 Сеп 2013 20:16
Мнения: 1,094
От: Austria
Моля в.Сега да даде стенограмата и звуковия файл от този разговор,след като ни съобщава,че е разговор.


Стенограмата е ясна:

Плевньо: Хелоу мистър грейт президент оф дъ грейт контри (тъпа усмивка и изплезен език). Со найс анд проуд то мийт...
Обама: take care bud.
маргаритка2
05 Сеп 2013 20:22
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Аз предлагам - ако доживеем дотогава - за Нова година ПрезидентО хич да не се хАби да търси американски картички за илюстрация на речта си, а направо да ни пуска речите на Обама.

За по-патриотично може екипът му да добави субтитри.
неизвестенизвършител
05 Сеп 2013 20:39
Мнения: 3,045
От: Bulgaria
карикатурата е боклук
неизвестенизвършител
05 Сеп 2013 20:39
Мнения: 3,045
От: Bulgaria
Кой е тоя дебил срещу Обамба?
Slava
05 Сеп 2013 20:51
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
Така де, интересите не са засегнати, а избиванто на десетки хиляди не само не е наш проблем, но и не ни вълнува. Да си напълним търбусите, другото е вятър работа, нали !
Асол
05 Сеп 2013 20:52
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Прочете ли внимателно статията, герберке?
nikola_tsanev
05 Сеп 2013 20:54
Мнения: 12,247
От: Bulgaria
Г-н Терзиев

Часовник Слава, явно пак е изостанал
mercury
05 Сеп 2013 21:02
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
Много добър анализ.
OtvoriO4i
05 Сеп 2013 21:10
Мнения: 775
От: United States
В деня, когато Плевнелиев застана до Обама, без да знае какво ще реши американският президент, премиерът Пламен Орешарски огласи позицията на своя кабинет: "България счита, че Съветът за сигурност на ООН е необходимо да изпълни своите отговорности, за да се прекрати насилието в Сирия". С други думи, България очаква великите сили да се разберат (иначе няма да има решение на Съвета за сигурност), след което тя ще ги подкрепи. Удобно, ала непрактично, защото е ясно, че не могат да се разберат.

Г-да, това не е позицията на Орешарски, а международното право.
САЩ може да се нападне Сирия ако Съвета за сигурност гласува единодушно или ако съществува непосредственна опасност за сигурността на САЩ от Сирия. И двете условия не съществуват. Ако САЩ нападнат това ще е с/у международните закони (това каза и Бан Ки Муун) и се нарича АГРЕСИЯ. Като обикновенно в помиярските медии въпроса със законността се заменя с въпроса за дали ни харесва Асад.
СЕГА, карикатурата с кървавата баня е гадна и лъжлива. Крадеца вика „дружте крадеца”. Сирия беше нападната от десетки хиляди джихадисти, защото президента не бил като тях – суни, не бил контролиран от ЦРУ/МОСАД. Зад цялата тая помия още от самото начало стояха западните медии с рекламата на сирийската „революция”. Невежото българско население, което в по-големия случай даже не се справя добре с руския език се храни като прасе на коритото на казионните медии като СЕГА, прокарващи про-НАТО, анти-българска пропаганда. Има много публикации, че именно терористите използват химически оръжия за да предизвикат намесата на запада. Кери каза, че вече няма значение кой тровел хората, Асад трябва да си върви. Кери също каза, че нямало Ал Кайда в Сирия. По цял свят хората са бесни на безогледния начин по който запада използва Ал Кайда за да се срине още една страна. Българската публика свежда всичко до игра на големите сили. Робски душици, без душа, достойнство и позиция!
Америкамски конгресмен казва „ако САЩ нападне Сирия ще се превърне във ВВС на АлКайда”. Колко са още кретените, които не го разбират?
Палячото президент показва за последен път, че България не е държава откак влезе в НАТО и ЕС. Не само, че не ни питат за нищо, но и си налагат мнението по начин уронващ и най-скромното достойнство.
България трябва да поиска от САЩ да покажат доказателствата, че сирийската армия е използвала БОВ, които сега са „секретни” (разбирай смехотворни). Ако се окаже, че опозицията е виновна както в няколко предишни случая България трябва да помогне на правителството на Сирия, не на Ал Кайда. Не за пръв път продажните български правителства помагат на Ал Кайда. Спомняте ли си Ал Зауахири в България, организиращ терористи за Босна и Косово с турски паспорти?
Ловкия
05 Сеп 2013 21:14
Мнения: 56,087
От: Ghana
Добра статия, дано Симпли я прочете...
БатВаню
05 Сеп 2013 21:34
Мнения: 3,463
От: France
Не разбирам защо Терзиев нарича Сидеров и партията му "крайнодесни" и го уподобява на Националния Фронт във Франция.
Сидеров си е обикновен комунист, червена кратуна, последователен марксист-ленинец. Другото по него е камуфлаж.
noooo
05 Сеп 2013 21:34
Мнения: 5,158
От: Bulgaria
Добър анализ - показани са всички гледни точки! Точно такива статии липсваха в последно време. Съвет към останалите му колеги във вестника - прочетете няколко пъти написаното от Терзиев и се учете.
Don
05 Сеп 2013 21:44
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Карикатурата просто е цивилизационно недопустима.
Не бих искал да живея в едно и също социално пространство с човек, имащ подобен поглед към света.
OtvoriO4i
05 Сеп 2013 21:44
Мнения: 775
От: United States
Много ВАЖНО!!!
Натисни тук


Power served on the advisory board that created the “Responsibility to Protect,” or R2P doctrine that would be used to justify any U.S. strikes in Syria.
The U.S.-NATO bombings in Libya in 2011 have been widely regarded as a test of R2P.
The doctrine, now backed by the United Nations, is based on the idea that sovereignty is not a privilege but a responsibility that can be revoked if a country is accused of “war crimes,” “genocide,” “crimes against humanity” or “ethnic cleansing.”
The term “war crimes” has, at times, been used indiscriminately by various U.N.-backed international bodies, including the International Criminal Court, or ICC, which has applied it to Israeli anti-terror operations in Gaza. There is also concern the ICC could be used to prosecute U.S. troops.
Billionaire George Soros’ Open Society is one of only three non-governmental funders of the Global Centre for the Responsibility to Protect, the main body behind promoting the doctrine.

Посланника на САЩ в ООН Саманта Пауър спазва традицията да играе ролята на бясна кучка, не по-зле от предишните 2-3 такива.
Новия световен ред налага доктрината „Responsibility to Protect (R2P)” – отговорност да предпазва, която може да се използва за да се оправдае агресията на САЩ с/у Сирия. Тоази доктрина беше използване и с/у Либия. Помните ли? „Трябва да бомбардираме Либия защото Кадафи МОЖЕ да бомбардира Бенгази!”. Идеята е, че суверинитета не е привилегия, а задължение и може да бъде анулиран (от НАТО ако не стане чрез ООН ) ако държава е обвинена в геноцид, престъпления с/о човечеството или етническо чистене. Любимеца на нашите NGOта и политици Сорос е главен двигател на тази форма на Новия световен ред. Кой посочва нарушителите? Разбира се НАТО, като маша на имперския кабал. НАТО не беше ли създадено за защита на невинните, безпомощни западни империи? От кога им стана задължение да се ровят в чуждото бельо? Какви са „успехите” на НАТО? Раздушаване на Виетнам, Лаос, Камбодиа, Югославия, Ирак, Афганистан, Либия и сега Сирия да назовем част от успехите. Кретените не разбират, че задача номер 1 на НАТО е да не допусне държава извън него да просперира, да се развива независимо в интерес на собственното си население.
Представете си един ден осъмваме с цигански училища, мормонски църкви с/у всяко училище и джамии във всяко село? Децата започват да учат цигански и турски за да не чувстват малцинствата неудобно. Нямам против хората да избират какъв език да учат, но съм против тези, които пречат на самоопределението на нациите.

Firmin
05 Сеп 2013 21:47
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Пя я мислим, дека "умно куче у мъгла не лае"
The Bulgarian Lion
05 Сеп 2013 22:07
Мнения: 13,869
От: Antarctica
Че сме бананова република и колония е ясно, но че президента ни се държи като евтина к......, на която никой не обръща внимание е много ниско.
E6
05 Сеп 2013 23:26
Мнения: 29,550
От: 0
Веднъж попитали Хенри Кисинджър, бивш държавен секретар на САЩ:
- Какво представлява „притискащата дипломация“?
Кисинджър отговорил:
- О, това е уникален еврейски метод. Ще ви обясня с пример. Да речем, че искате да омъжите дъщерята на Рокфелер за обикновено селско момче от България.
- Какво? Как може да стане такова н...ещо?
- Много лесно. Отивам в едно българско село, избирам си един приятен младеж и му казвам.
- Искате ли да се ожените за американска еврейка?
Той объркано отговаря:
- У нас тук е пълно с момичета.
Аз продължавам:
- Да, но тя е дъщеря на милиардер!
Младежът се почесва по главата и казва:
- Е, това променя нещата…
Тогава отивам в Швейцария на среща в банката и питам:
- Искате ли да имате за президент на банката българско селянче?
- Фу, – отговарят от банката.
- А ако той е бъдещия зет на Рокфелер?
- Е, това разбира се променя нещата..
Отивам при Рокфелер и му казвам:
- Искате ли за зет български селянин?
А той възмутено:
- Какво говорите, в нашето семейство всички са финансисти!
Казвам му:
- Да, но той е председател на управителния съвет на швейцарската банка!
Рокфелер се замисля и клати глава:
- О, но това променя нещата! Сюзи, ела тук. Господин Кисинджър ти е намерил годеник. Той е президент на Швейцарската банка!
Сюзи недоволно мърмори:
- Ох, все финансисти, скучни и неприятни.
Но аз й казвам:
- Да, но той е едно здраво и силно българско момче!
А тя с възторг:
- О-о-о! Това променя нещата...
Добави мнение   Мнения:54 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща