Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Директорът на центъра в Харманли изригна брутално срещу бежанците
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:83 « Предишна Страница 4 от 5 2 3 4 5 Следваща
Стайнбек
20 Ное 2013 00:04
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
потребител,07, аз пък се чудя защо изобщо я бяха поканили... Ама явно е "спусната", за да замазва нещата.
Стайнбек
20 Ное 2013 00:06
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Ама чакай, бе човек, какви ги говориш? Ти говориш за законност. Такава при нас няма! Не виждаш ли, че НИЩО не се прави както трябва, а както е угодно някому?
Стайнбек
20 Ное 2013 00:11
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Спартак, говориш за Вигенин, ама явно ние сме нация от вигениновци. То не бе предател, то не бе продажник, то не бе крадец, то не бе лицемер... Дори се чудя кого бих наредил като номер 1 и 2... Те всички се бият за първото място. Кой от кой по-продажен. Не може да има класация...
rorik
20 Ное 2013 00:19
Мнения: 15,950
От: Bulgaria
Ммм даа,
Те това го кажете на Станишев,дето се извинява.
потребител,07
20 Ное 2013 00:23
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Арабистът проф. Теофанов цитира данни, че Катар и други страни са плащали на сирийци от общността им в България да внасят ислямисти и дори имената на тези хора се знаят.

На вашето внимание интервю с един сириец по темата:

Нидал Алгафари и сие са предатели, богато платени от Катар

Г-н Ибрахим, каква е вашата позиция спрямо бежанците в България? Твърдите, че не вие искате да ги заселвате у нас, в Странджа?
- Ние работим и се стремим да върнем всичките тези бежанци в Сирия - на сигурни места, където няма война. Сирия няма да се опъва пред тези 5 000 души. Но опозицията ни в България търгува със съдбите на тези бежанци и иска да са не само 5 хиляди, а да станат много повече, защото лапат пари.

- Откъде ги взимат да лапат тези пари?
- Взимат парите от Катар и Саудтиска Арабия. Те прекарват сирийските бежанци през Турция с терористите, разбира се. Ние се стремим да връщаме тези хора обратно в Сирия. Има решение на МС на Сирия за връщането на всички бежанци, които биха желали да се връщат, защото някои са терористи и няма да се върнат, а други искат да бягат в Германия - те не бягат от войната. Ако някой наистина бяга от войната и обича родината си, сирийското правителство е готово да ги върне. Там, в сигурните райони, ще им усигурят приют, храна, сигурност, дори и пътни за билети.Това е позицията на сирийската асоциация, а не да ги настанява в България.

- Защо не им е предложен този вариант на тези хора, а са се отправили в неизвестното и са дошли в толкова бедна държава като България?
- Вчера бях в бежанския лагер в Бусманци и точно това им обясних. Обяснявах им, че в България ние, които живеем вече 25 години тук, изнемогваме и половината българи са без работа. Казах им: Ситуацията е много тежка - къде сте дошли?

- А те какво ви обясняват?
- Ами лъгали са ги. Взели са им парите да ги доставят тук и после тези сирийци-престъпници лапат на гърба на бежанците. Идват едни пари, на тях им дават трохи, а те купуват вече апартаменти в Бояна, след като умираха от глад преди събитията в Сирия.
Престъпниците-сирийци предупреждават че в България ще пристигнат 100-200 хиляди сирийци. Ами те го желаят това нещо, какво ги инвтересува колко ще дойдат. Живеят тук, карат хубави коли, разрушават своята родина, смеят се над съдбите на тези хора и не ги интересува дали ще разрушат и България.

- А вие?
- Аз съм с двойно гражданство и с гордост казвам че съм българин. Имам голям интерес за сигурността на България.

- Много ли са тези сирийци, които са от опозицията ви в България?Кои са те?
- Боли ме да кажа нещо. Но сред тях е Нидал Алгафари, който уж се прави на българин и сириец, който скача от медия на медия, лъже та лъже, та лъже, щото получава пари от Катар. То е ясно, ние го знаем това нещо.

- И казвате, че идват пари от Катар...
- Да, в четвъртък пред катарското посолство ще има митинг срещу политиката на Катар в Сирия, защото те са черната каса на терористите в Сирия. Протестирахме и срещу Ердоган, защото вкарва терористи от целия свят в Сирия. Ако няма война, никой няма да идва тук. Тези предатели като Алгафари и сие разрушиха страната защото нищо не ги интересува - знаете това са търговците на войните.

Натисни тук
Umni4ko
20 Ное 2013 00:40
Мнения: 1,094
От: Austria
А аз продължавам да недоумявам защо от всичките протести нито един няма срещу тези навлеци? ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО? Всеки един от тях е един в повече. Никакви майки, баби, и грейнали дечица не ме интересуват. Да си бяха стояли в Турция на топло, защо бият целия път дотук ако не е, за да ни завземат както албанците Косово. Ескортирайте ги до границата и да влязат нелегално в Турция нагли пришълци.
потребител,07
20 Ное 2013 01:32
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Umni4ko
20 Ное 2013 00:40

А аз продължавам да недоумявам защо от всичките протести нито един няма срещу тези навлеци /нелегални имигранти, б.м./ ? ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО?

Защото една част от протестиращите са неинформирани достатъчно. Други са манипулирани. Трети са използвани. Четвърти са въздухари. Пети са идеалисти! Шести са купени! Седми нямат понятие от право, световни религии и политики. Осми нямат необходимия житейски опит. Девети са късогледи, виждат дървото, а не виждат гората! Десети ...кажете, Вие.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: потребител,07
Billy-Joe Winchester
20 Ное 2013 01:33
Мнения: 2,255
От: Bulgaria
Те не всички са мюсюлмани, има и християни сред тях, не, че християните им са по-стока. Арабин ли е - не ми го хвали.
България е мащеха за всеки, който е стъпил тук, за това няма две мнения. Но сирийците направиха поразии навсякъде, където отидоха. В Турция, където отношението на властта към тях е много по-добро, две години по медиите се точат новини за простотиите, които вършат там. Дори бомби взривяваха, ако някой си прави труда да помни.
Единствената правилна политика към тях е максимално бързо да бъдат разкарани. Или може поединично да ги заселят тук-там. Съберат ли се на група - положението е изтървано.

p.s. В Турция първо се оплакваха, че парите, които им дават на ръка, не стигали за храна. Ердоган им даде повече. Тогава взеха да се оплакват, че парите им стигали само за храна....
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Billy-Joe Winchester
nikolayds
20 Ное 2013 01:58
Мнения: 1,037
От: Bulgaria
Жельо Желев
Много правилно го е казал човека. И той е точно на мястото, занимава се с тях. Явно му е писнало.
Екип на Сега

Един страничен въпрос, в Сирия е избухнала епидемия от полио, минава към Турция. Световната преса е пълна със статии по въпроса. Проверяват ли у нас 'бежанците'. Това е изключителен проблем, ако пламне и у нас - а не казва правителството какви мерки се взимат.
потребител,07
20 Ное 2013 04:29
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Billy-Joe Winchester
2013-11-20 01:33
Те не всички са мюсюлмани, има и християни сред тях,

И да има сирийски християни у нас те са единици. Една част от християните в Сирия са избити, друга част са отвлечени и принудени да приемат исляма, а около 40 000 от тях са намерили убежище в Ливан. Около 50 000 са поискали политическо убежище в Русия от началото на месец октомври тази година.

пп
Аз лично нямам против да бяхме приели сирийци християни. Те могат да бъдат интегрирани.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: потребител,07
dobadoba
20 Ное 2013 04:30
Мнения: 5,891
От: Bulgaria
Трудно се общува с араби.
Отхлабиш ли малко хватката и ти се качват на главата...
paragraph39
20 Ное 2013 06:30
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
8 ноември 2013
Н. Пр. и.д. посланик Башар Сафие: Призовавам всички сирийски бежанци да се върнат в Родината
Посолството ги снабдява с документи и транспорт, а правителството им осигурява финансова помощ и жилища- Натисни тук
hamer
20 Ное 2013 09:13
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
И още нещо:


Има само един комендант и кола на Бърза помощ с едно медицинско лице. В центъра са настанени близо 1000 души, от които близо 160 са деца.


А колко хора обслужва едно джи пи - май са повече от 1000, а има десетки селища в България, където въобще няма лични лекари и хоратаса принудени да пътуват на повече от 30 км.
RumenS
20 Ное 2013 09:40
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Еее, аре са, това че на няколко хиляди българи се пада един лекар /а некъде и няма ни един/, а и линейка, може и да не дочакаш си е български проблем. Това че българи ровят по кофите и седят на студено, си е пак проблем на шибаните българи. Но, не може да се отнасяме с бежанцте, като с българи. Поне малко хуманност трябва.
Стайнбек
20 Ное 2013 09:52
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
шибаните българи

Това не се казва дори на шега
indiec
20 Ное 2013 10:59
Мнения: 2,356
От: Bulgaria
Според проф. Божидар Димитров, едно време при българските царе като приемали бежанци направо ги вкарвали в двора на църква и ги покръствали. Това осигурявало духовното единство на държавата. Добър пример, нали?

8)
Firmin
20 Ное 2013 11:08
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Комендантът Желев се е ... поизнервил нещо. Бих му препоръчал почивка, но не е време за почивки. Нека премине на "друга отговорна работа". Пък лагера нека се поеме от някой с по-здрави нерви. Поне.
OLDMAD
20 Ное 2013 11:52
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Пък лагера нека се поеме от някой с по-здрави нерви.

Вземай Едвин Сугарев и проф.Искра Баева за помощници, и поемай длъжността.
маргаритка2
20 Ное 2013 12:06
Мнения: 21,348
От: Bulgaria


Едвин ще им дойде тамън..

Според мен не може да се каже, че комендантът Желев , когото напълно подкрепям, се е поизнервил.

Сигурна съм, че комендантът Желев притежава оръжие и пълномощия, с които ако се "поизнерви".... как да кажа... ще излезе на първа страница.

RumenS
20 Ное 2013 12:55
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Вярно Стайнбек, не е хубаво да се казва. Ама реално, ако се съди по отношението на управляващите и на ЕС към българите, май баш, те така излиза.
Да си чул в ЕС некой да се разтревожи в какви условия живеят българите? Некой да се е притеснил от властта или от БХК или в Германия, че фактически българите са геноцидирани и изчезват? А?
Виж за циганите, арабите и т.н. не спират да ни обясняват как треа се грижим. Та, прочети статията, и кажи какъв е извода.
Добави мнение   Мнения:83 « Предишна Страница 4 от 5 2 3 4 5 Следваща