Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
БЕЗУСЛОВЕН БАЗОВ ДОХОД
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:1361 « Предишна Страница 64 от 68 62 63 64 65 66 Следваща »
kаily
06 Май 2017 12:30
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Правят се краткосрочни експерименти с нищожен брой участници.

Е, ама се правят, то така се почва.
А не се отхвърля априори според както прави Авакум.
АвакумЗахов
06 Май 2017 12:49
Мнения: 410
От: Bulgaria
Авакум Захов, както е добре известно, е майстор на анализа и дедукцията и няма нужда да експериментира.
kаily
09 Май 2017 12:59
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Finland's universal basic income trial for unemployed reduces stress levels, says official
Marjukka Turunen, head of KELA, the legal unit at Finland's social insurance agency, said as well as cutting bureaucracy, reducing costs and tackling poverty, the scheme was having an indirectly positive effect on people's mental health.
Натисни тук
Manrico
09 Май 2017 13:05
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
А по-надолу в статията е обяснено и защо хората са по-малко стресирани - защото не се притеснявали, че може да им предложат работа.
kаily
09 Май 2017 13:28
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
А по-надолу в статията е обяснено и защо хората са по-малко стресирани - защото не се притеснявали, че може да им предложат работа.

Е и?
Какво разбра ти от статията, манрко?
Дежурния
09 Май 2017 13:52
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Трогателни са опитите да се представят опити за рационализиране на силно бюрократизирана система на помощи при безработица за безусловен базов доход. Както се вижда още от наименованието на ББД доходът трябва да е "безусловен", а при помощите за безработица или социала си има доста условия. Всъщност истински експеримент никъде не се е правил и не се прави. Даже и в най-близките подобия си има условие, примерно получаването на ББД е за 6 месеца, 1 година и прочие, като всеки от участниците ясно осъзнава това.
kаily
09 Май 2017 14:37
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Трогателно ми е да гледам как некои дежурно пикат газ, като стане въпрос андрешко да получи поне част от онова, което заработва, под немазначениекакваточноформа.
И яростно се фърлят на сека амбразура да защитят майка топлофикация и тате олигархичен капитал.
И как немат за пет пари акъл да стоплят, че от нищо нещо не става, като андрешко нема паре, топлофикация ще го духа.

Хората по света живеят и българите отиват натам, при тях. Тук хората оцеляват, а кой не оцелява-умира, и държавата и общините и те отиват натам, към умирачка.
Па кой не щял да работи и кой не щял да плаща - кога сичко тук се затрие като след ядрена война, със сигурност ще останат хлебарките и неколко философа да дъвчат къде не плати андрешко с кръвта и потта си.
Дежурния
09 Май 2017 15:35
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Газопишкане се наблюдава само като резултат от опитите на Андрешко да си представя как балъците работят а Той/Тя само си почива на килим от цветя и консумира основно нектар и амброзия.
Особено умилителна е "аргументацията" как ще стане тази работа.
Manrico
09 Май 2017 15:38
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
като стане въпрос андрешко да получи поне част от онова, което заработва

Ся, в статията, която си цитирала, не става въпрос точно за това. А за хора, които нищо не заработват и са стресирани, че може да им предложат работа и тогава или да трябва да работят, или да загубят помощта за безработни. Докато ББД не го губят, дори и да откажат да работят.
kаily
09 Май 2017 15:51
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Газопишкане се наблюдава само като резултат от опитите на Андрешко да си представя как балъците работят а Той/Тя само си почива на килим от цветя и консумира основно нектар и амброзия.

В България работят само балъци, газоближните ги надзирават отвисоко и намират това за работа, а останалите работят там, където им се плаща, и където ако останат случайно без работа, няма да ги изхвърлят на бунището на газовиците да ги порицават и назидават.
Щото ако сметаш за работа да местиш един тефтер оттук там и други работи от единия крачол в другия, нещо много високо ти плащат за тия дребни услуги.
kаily
09 Май 2017 17:47
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
А за хора, които нищо не заработват и са стресирани, че може да им предложат работа

ся,
в статията става въпрос не за хора, а за един конкретен човек, а манерките обобщават от един върху всички.
Освен това относно този един единствен човек, ако разбирам английски за пет пари, става въпрос, че си гледа болните родители и затова не може да работи.
Е, манерките може да могат да гледат двама болни възрастни в къщи и да работят, но се пак не сички са манерки, некои не издържат на такова напрежение.
кажи, Манкро, ти работил ли си едновременно по 8 часа миничуч на ден и гледал ли си двама стари човека у вас - сам. И ако да, колко дълго време?
Minderbinder
09 Май 2017 18:01
Мнения: 5,159
От: Bulgaria
в статията става въпрос не за хора, а за един конкретен човек

Значи помпозното изказване на Marjukka Turunen, head of KELA, което ти гордо си цитирала, е пълен булшит, щом се опира на единствен случай.

Впрочем, аз съм работил "по 8 часа миничуч на ден " и едновременно съм гледал две деца.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Minderbinder
Manrico
09 Май 2017 18:05
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Не е булшит - ясно е, че ако ти дават едни пари безусловно, които да ти покриват минималните нужди - а за Финландия тези пари са наистина минимални - ще си по-спокоен, каквито и да са обстоятелствата. От тази гледна точка ББД е хубаво нещо, опростяването на социалната система също е хубаво, въпросът е откъде да се вземат парите, както сме обсъждали на много страници.
Minderbinder
09 Май 2017 18:10
Мнения: 5,159
От: Bulgaria
въпросът е откъде да се вземат парите, както сме обсъждали на много страници.

Как откъде ??
От там, откъдето се вземат парите на банкерите-кръвопийци и на обслужващите ги ИТ-андрешковци - от кървавата пот на трудящите се кайлита !
kаily
09 Май 2017 18:56
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Не виждам смисъл да споря едно и също с едни и същи
Цитирам статии па на кой каквото му изнася
Дежурния
09 Май 2017 20:10
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Как откъде ??
От там, откъдето се вземат парите на банкерите-кръвопийци и на обслужващите ги ИТ-андрешковци - от кървавата пот на трудящите се кайлита !

Хайде да не се заблуждаваме. Това ще са само първите стъпки докато се завърти колелото на историята. След това, парите ще идват от въртенето до окончателната победа на Безусловния Базов Доход!
Патагонец
10 Май 2017 17:22
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
The problem of refusing work because people feel better off on benefits is particularly acute under Finland's generous and complex social security system.
The trial is part of measures introduced by the centre-right government to tackle Finland's unemployment problem.

Аз пък разбрах, че парите които се дават са само тези и на безработните не се полагат никакви помощи освен тях, т.е. няма плащане на квартира, ваучери за храна и т.н. На практика помощите им се намаляват за да ги принудят да се хванат на работа и съответно да плащат данъци. Ако не щат, проблемът си е техен, защото ще получават доста по-малко от минималната заплата и в никакъв случай няма да са по-добре от работещите.
Ако въведат тази система на ББД за всички вероятно ще намерят начин да си приберат обратно парите от работещите чрез данъците. Иначе сметката им няма да излезе. Т.е. ако не работиш не плащаш нищо, а получаваш само ББД без нищо допълнително, ако работиш или си пенсионер плащаш по-високи данъци.

Engels
02 Юни 2017 22:50
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Основателят на Microsoft Бил Гейтс настоява роботи, отнемащи работата на хора, да бъдат облагани с данък, но изглежда, че тази идея няма да има почва в Европейския съюз.
Андрус Ансип, бивш естонски премиер и настоящ зам.-председател на Европейската комисия и комисар, отговарящ за единния дигитален пазар в рамките на Общността, заяви, че не подкрепя идеята за облагане на роботите с данъци.
„Няма начин. Няма начин”, казва Ансип в отговор на въпрос дали би подкрепил подобна идея, предава CNBC.
Коменатарът на Ансип е направен по време на технологична конференция, провеждана във Виена.
„Целта на данъците не е само да се събират приходи, а да се вдигат заплатите на учителите и полицаите. Данъците също имат влияние върху някои процеси. Напълно съм съгласен, че трябва да облагаме лошите навици, като например замърсяването, пушенето или пиенето на алкохол, това мога да го разбера”, казва Ансип.
По думите му, той не подкрепя подобно облагане с налози, тъй като така Европейският съюз ще остане зад останалите световни лидери, развиващи изкуствен интелект.
В началото на тази година Бил Гейтс предложи въвеждането на данъци за роботите.
„Ако човек изкарва 50 хил. долара от работата си във фабрика, този доход се облага. Aĸo дeйнocттa oбaчe ce извъpшвa oт poбoт, нeщaтa нe изглeждaт пo cъщия нaчин. Ако робот започне да върши същата работа, ще трябва да обложим робота с подобно данъчно ниво”, казва Гейт в интервю за Quartz.
Безусловен базов доход
По време на конференцията във Виена фокус бе поставен върху влиянието на автоматизацията и изкуствения интелект върху работните позиции и обществото.

По този повод, лидери от Силициевата долина, като Илон Мъск и Марк Закърбърг, се обявяват в подкрепа на безусловния базов доход – политика, според която всеки гражданин получава доход, независимо дали работи или не.
На въпрос дали ЕС обмисля въвеждането на подобна политика, Ансип отговори „все още не”. Той обясни, че благодарение на новите технологии, хората са на разположение 24 часа в денонощието.

Според него, както новите технологии са създали повече работни места, няма причина да се смята, че автоматизацията няма да стори същото.
В същото време обаче Ансип предупреди, че все пак изкуственият интелект може да застраши някои работни позиции и предупреди правителствата да са готови за това.
„Бих искал да кажа... Хората имат право да се страхуват. Вярвам в прогреса, прогресът винаги създава повече работни места, отколкото унищожава такива. Не можем да спрем прогреса”, каза Ансип. Той е убеден, че автоматизацията няма да отнема работни места, а тъкмо обратното, така, както смартфоните не са отнели работни места, а тъкмо обратното.
„Влакът се движи, скоростта нараства и сега зависи от нас дали ще бъдем във влака или просто ще слезем от него. Мисля, че това не е възможност за нас. Много хора ще загубят техните работни места, като нашите общини, националните правителства, Европейския съюз, както и предприемачите, бизнесмените, трябва да осигурят способности на тези хора, които ще загубят работата си”, каза представителят на ЕК.

Ех, Ансипчо, слушай поне хората които разбират от технологии.
Защото само с добри пожелания не става.
И си оправи обърканите икономически представи, защото роботите произвеждат, а смартфоните не.
Engels
02 Юни 2017 22:56
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
В ходе этой же конференции, проходившей в четверг, выступали также многие видные деятели цифрового бизнеса и новой экономик, такие как Элон Маск и Марк Цукерберг. В частности эти два крупнейших имени на деловом небосклоне западного мира выступили с идеей ввести универсальный базовый доход. Именно таким образом они предлагают обложить налогами роботов и искусственный интеллект, которые постепенно заменят людей на работе во многих отраслях экономики. Универсальный базовый доход является платежом, который должны будут получать все граждане в независимости от того работают они или нет.
kаily
08 Юни 2017 17:37
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Българска идея за Базов Доход достигна до полуфинала на Европейското състезание за социална иновация
Публикувано на 07.06.2017

В основата на идеята седи разработка на Любомир Станков, която за първи път бе публикувана от Бултаймс, а в последствие представена пред българската академична общност в блога на вече покойния проф. Кръсьо Петков.

Идеята е за създаване на валута за базов доход.

Дигитална валута, в която е вградена инфлация под формата на отрицателна лихва и тази отрицателен лихва се разпределя ежедневно по равно между всички потребители. Инфлацията се превръща в базов доход!
Натисни тук
Добави мнение   Мнения:1361 « Предишна Страница 64 от 68 62 63 64 65 66 Следваща »