Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
„На заем и под наем” помага за разгрома на Германия
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:153 « Предишна Страница 5 от 8 3 4 5 6 7 Следваща »
The_Tulip
05 Юни 2014 13:08
Мнения: 809
От: Bulgaria
Lord Voldemort

Истината е, че преди да станат Съюзници, всеки си е правил сметката, че Хитлер ще тръгне в посока на класови враг

Истина е, че СССР е предоставил база (танкове и територия) за отработване на блицгрига (Германия е имала забрана да развива танкови войски... и не само). Последният вагон с жито и суровини от Съветския съюз към хитлеристите е преминал полската граница няколко часа преди 22 юни.
От друга страна, определени десни кръгове в САЩ и Великобритания финансират до последно Хитлер- пак си идеята, че той ще се сурне към СССР.

Тъй че, няма черно/бяло... всички са в грях...
timbuktu
05 Юни 2014 13:34
Мнения: 3,986
От: Greece
Също както немския блицкриг срещу Червената Армия през първите 2 седмици.

Мммм не сьвсем. Прочети ако не можеш има и youtube па после се изказвай неподготвен
Pavlik Morozov
05 Юни 2014 14:32
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
Тоя текст от учебник по история на СССР и БКП ли е взет? Лошия Запад, добрия Сталин ...

Когато Хитлер напада беззащитни държави Сталин дори му помага, обаче когато Хитлер напада Сталин западните съюзници са длъжни моментално да се притекат на помощ, за да духат кашата, забъркана от двамата диктатори, така ли?
Pavlik Morozov
05 Юни 2014 14:34
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
Мужик, аз даже мисля, че западната намеса само е попречила на Сталин и великия СССР да постигне пълна и окончателна победа, първо над Германия, после и над Европа. Гадните американци идват само за да му откраднат победата и да окупират половин Европа под носа му, нали?
Мужик
05 Юни 2014 15:11
Мнения: 7,383
От: Cocos (Keeling) Islands
Победата във ВСВ е на всички съюзници. Ако Сатрапа с малките мустаки не беше толкоз ненормален, да тръгне, да воюва на 3 фронта, а беше ударил само СССР, Сатрапа с големите мустаки за 1 година щяха да го пометат докъде изгряващото слънце. Това е, разбира се, чисто хипотетично, тъй като англо-саксите, мисля, при всички случаи щяха да помогнат на Сталин. Нацистка Германия в тези години е представлявала много по-голяма опасност за тях, отколкото СССР и не не биха и допуснали, да го завладее.
Mrx++
05 Юни 2014 15:18
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
simo

Най-вече "хамериканците".

https://www.youtube.com/watch?v=5sp3dIyNA2A
Оле Боже, повече не може. На Симето и като него такива трябва много напоително да им се обяснява напоително. Думата "фашизъм" се е приела в целия свят, като обобщаваща една крайно дясна екстремистка расова идеология. Затова се говори за итслиански, испански, украоински фашизъм. Така се е приела, защото има нужда от една такава най-обща категория. Докато думата "нацисти" обикновено се употребява за германските фашисти. Това е разлииката между общото и частното. Както имаме категорията животно, но имаме и частните понятия зайци, кози и друг едър и дребен добитък. Сега светна ли ти Симче или напротив.
А как е произлязла думата "фашизъм" е друг въпрос, тя идва от италианскотои "фашио", което значи "сноп". Но впоследствие консенсусно се е приела да е категория за една идеология, както поясних по-горе.
Mrx++
05 Юни 2014 15:20
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Ако Сатрапа с малките мустаки не беше толкоз ненормален, да тръгне, да воюва на 3 фронта, а беше ударил само СССР,
Ако баба ти беше мъжка щеше да има дръжка и ти нянмаше да сипеш глупости във форума.
dabedabe
05 Юни 2014 15:25
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Mrx++, септемврийското въстание 1923 антифашистко ли е, или не?
Мужик
05 Юни 2014 15:30
Мнения: 7,383
От: Cocos (Keeling) Islands
Ако баба ти беше мъжка щеше да има дръжка и ти нянмаше да сипеш глупости във форума.

Коментарчето подхожда за пример към съседната статия за политиците и изтъркания им хумор. Както отбелязахме там, много колеги съфорумци са също толкоз оригинални.
Damage_case
05 Юни 2014 15:48
Мнения: 1,839
От: Bulgaria
".... а беше ударил само СССР..."

Мужик, хронологията на ВСВ е друга, брат. Почти две години преди "Барбароса" Райхът е във война с Обединеното кралство. Хитлер няма как да избегне война на три фронта - италианските излагации в Сев. Африка дискредитират Остта, така че е трябвало да се намеси и там. А Инглънд не капитулира никога - нито пред Наполеон, нито пред бай Адолф. И в двата случая, когато Островът е бил в смъртна опасност - 1812 и 1941, неговият противник ,по някаква не съвсем логична на пръв поглед причина, напада Мадъ Раша. И естествено това е гибелно за него.
Федя
05 Юни 2014 15:56
Мнения: 7,159
От: Bulgaria
sasoss
05 Юни 2014 12:24
А колкото за декемврийските "молби" според Петрински, имам съмнения. Има една дебела кожена тухла с кореспонденцията между Сталин, Чърчил и Рузвелт по време на войната. издадена е в края на 80-те в Русия. Една проверка няма да е излишна.

Сега. Петрински ни показва в чист вид "Класово пратийния подход в нАуката.
Тази молба, разбира се си я е изсмукал от пръстите за повдигане на духа на червенотиквеничетата. (нека се порадват малко, че много им се насъбра днес )
За Пърл Харвър се носят други истории, ама нека да не наливаме масло в огъня.
Мужик
05 Юни 2014 15:58
Мнения: 7,383
От: Cocos (Keeling) Islands
Damage_case

Обърни внимание, брат, че в случая говоря чисто хипотетично, само за илюстрация на съотношението на силите и ролята на съюзниците.
Федя
05 Юни 2014 16:19
Мнения: 7,159
От: Bulgaria
Mrx++
05 Юни 2014 11:40
Англичаните до ден днешен си пазят една неизбухнала бомба пусната от Луфтвафе над Лондон през септември 1940 . И на нея пише " Сделано в СССР" . Когато Сталин особено настойчиво молел Чърчил ( за никакво намекване не става дума , а за молба ) да открие втори фронт оня му казал какво си имат там . Французите до ден днешен не могат да простят на руснаците че немските танкове заляли Франция през юни 1940 са се движели със съветско гориво... Е , съюзниците може и да протакат с откриването на фронта , но поне не са зареждали с бомби и гориво Райха . Нали така , Петрински ?
Ами СССР по това време не е бил във война,

Леле-е-е-е, професоре!
Хайде малко хронология на войната.
Официално призната дата за начало:
1939г.
1 септември – Германия нахлува в Полша

3 септември – Великобритания, Франция, Нова Зеландия и Австралия обявяват война на Германия

5 септември – Южна Африка обявява война на Германия

10 септември – Канада обявява война на Германия
17 септември – Съветският съюз напада Полша
16 октомври – Първи немски въздушен рейд над Великобритания
20 ноември - Луфтвафе и подводници минират устието на Темза
29 ноември – СССР къса дипломатически отношения с Финландия
30 ноември – СССР напада Финландия
1 декември – СССР бомбардира Хелсинки
15 юни - СССР окупира Латвия
17 юни - СССР окупира Латвия
2 август – СССР анексира Бесарабия и Северна Буховина
16 агуст - СССР окупира Естония
Та не били участвали във войната а?simo
05 Юни 2014 16:19
Мнения: 8,455
От: Jamaica
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Damage_case
05 Юни 2014 16:23
Мнения: 1,839
От: Bulgaria
Естествено, че никой от съюзниците не е в състояние да се справи сам с Германия. Героична Франция даже не се и опитва. Говорейки си хипотетично, ако не беше Тридесетгодишната война с тежките си демографски последици за немскоезичния свят и обединението на Германия се беше осъществило 100-ина години по-рано, вероятно картата на света би изглеждала доста различно. А и самият свят, всъщност.
Eisblock
05 Юни 2014 16:39
Мнения: 9,157
От: Iceland
Котка! ->

За статията: - - за първата част; - за втората 'и част.

Отличителното е всред мнозинството (И)историци, как битуват пропагандните клишета. И това не е нищо ново, да речем - както сега се извъртват истините около Украйна, Близкия изток и цялата геополитика. Точно със същият аршин и мащаби се е лъжело и мажело след двете Световни войни. Особено, след ВСВ. По простата причина, че заложената мина с Версайският "мирен" договор избухва според прогнозите. Дори в документ, Удроу Уилсън акцентира върху този срок! И двете световни войни, както вече започналата Трета, са предизвикани все от една и съща сган Паразити.

Десантът сполучва именно поради предателство в Главното командване. Малко преди той да започне, идва заповед от Берлин да се изземе сериозното въоръжение, защото "пристигало ново". Всички са озадачени, сведенията от разузнаването сочат за начало на инвазия. Дори един от генералите от частите по защитната на крайбрежната линия отказва да "подменя" оръжията... За не знаещите - даже Мартин Борман е бил на отчет на Изток... Факт е, че сащисаните никога не биха успели с десанта, ако той не е бил направен в краят на войната. Ето защо, освен разбира се и желанието им СССР да бъде максимално обезсилен, съюзниците не са посмели да започват сериозни военни действия на по-ранна дата. И въпреки загубите на немската армия, тези са яли не малко бой - в Италия и на запад - Ардените. Африка и Близкият изток са друга бира. Там се касае, както и сега, всичко свързано с енергийните източници и контрола над Суец...

За разбиране на предисторията на ВСВ, започнато да се осветлява във втората част тук, действителността е също много по-различна от наложената пропаганда. Особено поразително е изреждането на Австрия, Судетите и "Полша" на един дъх. Извадени от контекста на Версай (версайската лъжа), доказателствата за агресия са върху глинени крака -(паралела го има и днес: Крим с Юго-Изтока, които са си безапелационно Руски). Не, че Банкеро-сатанинския интернационал не е работил именно в тази посока за да подпали ВСВ! Забавно е, ако не беше така смъртоносно сериозно, как плебса и днес не вярва и не разбира какво точно се случва, така както другата генерация в 1938-39 също не е разбирала за какво става дума!

Полша е била използвана по абсолютно същият начин, както Украйна сега. Тя получава немски земи след Версай, националистически банди (като Десен сектор сега) извършват планомерно "прочистване" на немското население в отнетите земи. Всякакви преговори за коридор до Източна Прусия се бавят и се шикалкави, като шляхтите се опират на - каква ирония, на същите на които сега се опира Украйна - докато от Варшава се заканват как щели да влязат в Берлин (м. март 1939г) с частична мобилизация. Заради интригите на Лондон, преговорите се провалят - следва провокацията в Глайвиц...
Mrx++
05 Юни 2014 16:57
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Mrx++, септемврийското въстание 1923 антифашистко ли е, или не?
Алоександър Цанков е бил почитател на Мусолини и е извинявал своята политика с политиката на последния.
Mrx++
05 Юни 2014 17:01
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Абе всичкото десен суек във Форума оправихте 2-та световна война с АКО-та, ЩЕШЕ и ЩЯЛО. Само, че засега връщане назад във времето има само в научната фантастика. В историята има само това, което е било и е станало. На вас ви се иска не само настоящето и бъдещето да е ттакова, каквото си го мислите, ами и ако може и миналото. Ама то така не става.
Дорис
05 Юни 2014 17:12
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
На вас ви се иска не само настоящето и бъдещето да е ттакова, каквото си го мислите, ами и ако може и миналото. Ама то така не става.


Що да не става? Много даже си става и дори вдига ята от самолети, в т.ч. Strike Eagles, ах , и дронове=>тролове високо, високо, високо...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Дорис
Капитан Немо
05 Юни 2014 17:15
Мнения: 4,073
От: Papua New Guinea
Ех, ама, пишман историци!
Всички знаят, че ВСВ е спечелена благодарение на редник Райън и малка помощ от неговите другари от взвода!
Всичко друго е комунистическа пропаганда и опит да се опорочат евроатлантическите ценности и демокрацията!
That's all I have to say about that!...
Добави мнение   Мнения:153 « Предишна Страница 5 от 8 3 4 5 6 7 Следваща »