Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Предрешен ли е изборът на нов изтребител
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:61 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
ВладиГео
08 Окт 2014 19:30
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
За преминаването към неруски самолети след 2020 година следва да започнем подготовката на ремонтните заводи от днес. Иначе оставаме без изтребители за цялото десетилетие 2020 г. - 2030 г.
Летците ще се научат бързо, но зад всеки летец има поне двеста специалисти, които се подготвят десет и повече години
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ВладиГео
Гоша
08 Окт 2014 20:32
Мнения: 5,440
От: Bulgaria
Ремонтът на руските машини излиза много по-скъпо от поддръжката на нови западни изтребители.

Ми що дадохте на евреите ремонта на машините? Новите пак там ли ще се ремонтират. За по-евтино ли?
Пълни глупости.
StrikeEagle
08 Окт 2014 20:44
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Тия шушумиги осъзнават ли, че НЯМАМЕ ПАРИ.
Ми да го кажат ли, артикулират ли, ясен сигнал ли да дадат!
***
Дългосрочна американска програма за военна помощ на
фронтовите държави България, Румъния и Полша -
като за Турция и Гърция едно време
Другото е от лукавия -
ние ги лъжем, че ще правим авиация, а те ни лъжат че ни верват.
***
Докато в Белия дом седи съществото Обама - нищо нема да стане.
Каквото Чичо е харесал - все е нефелно.
Гоша
08 Окт 2014 21:07
Мнения: 5,440
От: Bulgaria
Дългосрочна американска програма за военна помощ на
фронтовите държави България, Румъния и Полша

Ние сме в зоната на мишените, а не на фронтовите държави. Не ни трябват и самолети, особенно пилотоудушващи, или поне такива с най-добрите катапултни кресла и с по два парашута и резервен чифт памперси.
Чети
Импульсное электромагнитное оружие, или т.н. «глушилки», является реальным, уже проходящим испытания, типом вооружений российской армии. США и Израиль также проводят успешные разработки в этой области, однако сделали ставку на использование ЭМИ-систем для генерации кинетической энергии боезаряда.
Специалист концерна «Ростех», по понятным причинам не пожелавший раскрыть своего имени, в интервью «Эксперт Online» высказал мнение, что электромагнитное импульсное оружие - уже реальность, однако вся проблема заключена в способах его доставки до цели. «У нас есть в работе проект разработки комплекса радиоэлектронной борьбы с грифом секретности «ОВ» под названием «Алабуга». Это ракета, боевым блоком которой является высокочастотный генератор электромагнитного поля большой мощности.Полевые испытания показали высокую эффективность блока – не только радиоэлектронная, но и обычная электронная аппаратура проводной архитектуры, выходит из строя в радиусе 3,5 км. Т.е. не только выводит из штатной эксплуатации главные гарнитуры связи, ослепляя и оглушая противника, но и фактически оставляет целое подразделение без каких-либо локальных электронных систем управления, в том числе вооружением.
экспортный вариант отечественного комплекса «Ранец-E» выполнен на шасси МАЗ-543, имеет массу около 5 тонн, обеспечивает гарантированное поражение электроники наземной цели, летательного аппарата или управляемого боеприпаса на дальностях до 14 километров и нарушения в её работе на расстоянии до 40 км.

Источник: http://politikus.ru/army/31240-elektromagnitnoe-oruzhie-v-chem-rossiyskaya-armiya-operedila-konkurentov.html
Politikus.ru
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Гоша
Begemot
08 Окт 2014 21:25
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Аман от манипулации. Първо - не е работа на служебното правителство да решава стратегически задачи с десетилетен и повече хоризонт. От къде накъде хора, които никой не е избирал, а са временно назначени( за няколко седмици), се изживяват като управленци в най -дългосрочен план? Няма ли кой да зададе този въпрос? Второ - сега летят четири самолета, като купим новите, ще литнат 8, айде 10. Голям праз. По дърт съм, част от срочната ми служба е минала на лагери около Шабла и Безмер, имам хабер каква авиация имахме и знам защо я имахме. Каква е разликата между 8 самолета и 0 такива? Ще спрем Турция, ако реши да се разходи до Кърджали и Разград? А, забравих, ще участвуваме в мисии на НАТО, вероятно в Черноморския район и срещу Русия. С осемте, с осемте самолета ! Да не дава Господ...
trunk
08 Окт 2014 21:39
Мнения: 891
От: Bulgaria
Все известен факт е ,че не са ни необходимими самолети в структурата на НАТО и при тази свита армия.Един генерал бе разжалван в редник заради тази позиция - е да направиха го вице ....но това не решава проблема. При тази армия са ни необходими 3-4 системи за залпов огън .Разположени на правилни места с същият брои прикриващо ПВО ще осигурят накривание на столиците или големите градове на съседните държави .При това положение НИКОЯ съседна държава не би ни нападнала-възпираща сила.Ниска себестойнос,нисък разход за подръжка , нисък разход за обучение и обслужване ,НАДЕЖНОСТ.Ескадрила -на каквато и да е цена ....всяка съседна държава (без Албания) ни превъзхожда по брой самолети.......а и по ресурс за подготовка на пилоти . Ескадрила - скъпа и БЕЗПОЛЕЗНА .
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: trunk
Гоша
08 Окт 2014 21:45
Мнения: 5,440
От: Bulgaria
3-4 системи за залпов огън

Ахъ.Невидими и неуязвими и самострелящи и самопредвижни, че като ги види някой самолет и стават купчина желязо.
trunk
08 Окт 2014 21:53
Мнения: 891
От: Bulgaria
Гоше дано да не си служил в армият и да даваш това мнение ....всеки самолет се засича при определена дистанцияя .....има си радарни системи а бъди сигурен че реакцията на системите за залпов огън са много по кратки ,не пренебрегваи и ПВО ........ 6-8 самолета ....е за тях един нальот е необходим за да бъдат унищожени... , даже и да се вдигнат.....да можеш да рачиташ че ще свалят по 2-3 противникови самолета .....майтапиш се нали?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: trunk
Гоша
08 Окт 2014 21:55
Мнения: 5,440
От: Bulgaria
майтапиш се нали?

Никак. Безпилотници дават целеуказание на високоточен боеприпас.
trunk
08 Окт 2014 21:59
Мнения: 891
От: Bulgaria
Безпилотниците също се засичат и свалят.Кажи кво правиш с една ескадрила срещу пет . И стиска ли ти да нападнеш някого при възможност да ти изтрият столицата от лицето на земята за 7 минути .
Гоша
08 Окт 2014 22:01
Мнения: 5,440
От: Bulgaria
И стиска ли ти да нападнеш някого при възможност да ти изтрият столицата от лицето на земята за 7 минути .

С какво? С атомно ли? И от каква дистанция стреля това РСЗО отсам границата ли? А те столицата ще я преместят ли по близо?
trunk
08 Окт 2014 22:11
Мнения: 891
От: Bulgaria
Информирай се за далекобоиността на сиситемите и не с атомно , дивизион от шест пускови се разтавят за 15 минути на одалеченост която не се покрива от еди самолет ,а и ПВО ги пази ,а пускова от 6 -12 ракети след натискане на ПУСК не се спират с никаква систем в гъсто населен грд нанасят непоправими щети .
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: trunk
Гоша
08 Окт 2014 22:15
Мнения: 5,440
От: Bulgaria
И каква площ " накриват " за 7 минути и на каква дистанция. За колко време се презарежда и т.н.
Столицата на противника да не е макет от "дисни"
trunk
08 Окт 2014 22:24
Мнения: 891
От: Bulgaria
Явно нямаш понятие ...щом питаш за плош и презареждане ....няма смисъл от презареждане ...би ли рискувак няколко стотин жертви .....не , а какво ще постигнеш с 6-8 самолета ....2 за обучение 3 на дежурство 3 резерв .....всички около нас ни превъзхождат ....без Албания .....Вариант - Три ескадрили влитат през границата ......какво правиш срещу тях?????? вдигаш 6-8 самолета ....майтап ...или руснаците прелитата по близко да териториалните ни води ......след третия нальот ревеш ,че нямаш ресурс?????
Гоша
08 Окт 2014 22:31
Мнения: 5,440
От: Bulgaria
руснаците прелитата по близко да териториалните ни води ......след третия нальот ревеш ,че нямаш ресурс?????

Ама ти по Москва ли ще стреляш с РСЗО. Оооо, тогава мооооже.
trunk
08 Окт 2014 22:34
Мнения: 891
От: Bulgaria
Не просто ти давам пример за какво ще използваш самолетите ......за рев ,сълзи и сополи, а и огромни разходи.Сещаш се как ревах ме ,че тъпите руснаци ни прецакали ресърса на самолетите.
Гоша
08 Окт 2014 22:41
Мнения: 5,440
От: Bulgaria
Само " Искандери " могат да помогнат не РСЗО, но не и при частните армии башибозуци. Тогава ще са нужни много щурмовици, а не изтребители.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гоша
простнарод
08 Окт 2014 22:50
Мнения: 544
От: Bulgaria
Кой каза това написаното с червено,какъв е по образование, какво работи, каква му е ВОС /военно отчетна специалност/?
маргаритка2
08 Окт 2014 22:55
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Обаче г-н Ангарев е като хрътка - в добрия смисъл на думата

"Да си купя ли копче, пък после ще си ушия за него балтон" - така беше лафа, по памет...
Не беше точно от Шекспир май.
trunk
08 Окт 2014 22:56
Мнения: 891
От: Bulgaria
Момче , при сегашната структура на армията НИ ,бойна авияция и бойни кораби (не говоря за гранични катери ......имаме вътрешно море с превъзхождаш ни противник.....противокорабните ракети беха добър вариант .....но незнам дали още ги имаме-като в Родни Балкани)не са ни необходими.Напълно не ефективни и скъпо струвщи...трябват ни възпиращи системи и сносно ПВО...схващам, ЧЕ си прочел някой неща за системите за залпов огън.За да ни приемат в НАТО имаше едно условие от Турция ....да унищожим тактическите и стратигическите ракети...те едва ли са по- назад в мисленето от теб за да искат точно това ....мисля ,че само ТОЧКИТЕ останаха в Ст . Загора . Та самолетите са необходими на няколко фуражки в щаба и на няколко политици .......относно сигурноста - абсолютно безполезни.
Pstr
08 Окт 2014 22:59
Мнения: 2,573
От: Bulgaria
Става дума за елементарно пазенене на сигурност, не за борба с ескадрили. Ето, Русия се уби да ни нарушава въздушното пространство, какво щеше да стане ако нямахме самолети, с които да прихващаме нейните? Щеше да си летят свободно над територията ни ли?

Абсолютна глупост е да купуваме руски самолети, просто защото Русия в момента не ни е съюзник, а е заплаха за сигурността на блока, в който участваме. Представете си Народна Република България да ползваше НАТО-вски машини и поддръжката им да зависеше изцяло от НАТО, независимо от цената им. Не можете да си го представите, защото е меко казано нелепо.

А най-смешни са ми тези, които от една страна мрънкат, че нямало пари за въоръжаване, от друга, че нямало армия. Ами или едното, или другото. Искате армия, ама я искате без пари и я сравнявате с армия, поддържана с ресурса на цялата държава, на цената на нискокачествено производство, постоянни дефицити, робски труд и ангарии, режим на тока, нисък стандарт на живот, ниска продължителност на живота и абсолютно недофинансирано здравеопазване. Ами не може.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Pstr
Добави мнение   Мнения:61 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща