Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Как рухна величието на САЩ
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:55 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
генек
31 Окт 2014 20:54
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Радвайте се, докато ви се подиграват... Щото ще почнат и да ви съжаляват...
------------------
Сайтът на Генек
Dizas
31 Окт 2014 20:58
Мнения: 492
От: Spain
Авторът на статията е камунез и от ДС!
Как може да рухне вярата в демократичните ценности ?
НПО- бахура , де спите , бре, та не сте излазили още като хлебарки?
Утринен зов
31 Окт 2014 21:04
Мнения: 1,538
От: Bulgaria
Авторът е дълбоко засекретен рубладжия.
БСП
31 Окт 2014 21:10
Мнения: 4,755
От: Bulgaria
Гигантите са най-опасни когато са на глинени крака.

САЩ са опасни за себе си и за целия свят.
gnom2
31 Окт 2014 21:24
Мнения: 278
От: United Kingdom
Винаги ми е било много забавно да гледам как про-руските вестници и коментатори в България застъпват силно про-републикански (разбирай ултра-консервативни и десни) позиции когато стане дума за Америка.
VOCI
31 Окт 2014 21:43
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Buck is a hardcore conservative kicking ignorant blackass in White House .
VOCI
31 Окт 2014 21:46
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
When guy like Buck becomes next US President smiles on commy faces will freeze
Don
31 Окт 2014 21:51
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Има още един Бюкенън. Преди повече от сто години. Президент на USA.
Добре би било американците да го препрочитат.
gnom2
31 Окт 2014 21:59
Мнения: 278
От: United Kingdom
VOCI, те му се радват бе. Мислят, че щом е срещу Обама значи е на тяхна страна и ще е приятел на тов. Путин като стане президент. Толко им е акъла сиромашките.
дао
31 Окт 2014 22:02
Мнения: 623
От: Saint Pierre and Miquelon
gnom2
Винаги ми е било много забавно да гледам как про-руските вестници и коментатори в България застъпват силно про-републикански (разбирай ултра-консервативни и десни) позиции когато стане дума за Америка.

А пък на нас, малко по-образованите политически и исторически форумци, направо ни е много смешно, когато самообявилите се за "десни", "про-американски", "нео-либерални" и "про-еврогермански" НПО форумни "идеолози", така страстно ни рекламират ултралевичарския нео-троцкизъм, който изповядва днешния американски и евро-германски истаблишмънт. И колко силно ненавиждат всеки сериозен realpolitik като Патрик Бюканън, имаш "нахалството" да защитава националния интерес на своята страна и призоваваш я да се върне към политиката на здравия разум.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: дао
Патагонец
31 Окт 2014 22:03
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Добро утро! Още в началото се знаеше, че президентът ви е нерешителен и некадърен. Ама що надежди му се възлагаха!
LeDoyen
31 Окт 2014 22:25
Мнения: 1,860
От: Bulgaria
gnom2, авторът е пределно ясен, форумът е от грамотни хора, които и мислят, за да може твърдението ти да е вярно. Написаното за Детройт, държавния дълг, здравната система и ебола, реалните средни доходи, имиграцията, Ирак, "Катрина" и т.н и т.н. вярно ли е? Очевидно да. Е, забравил е да спомене Виетнам в най-успешнте за американците години, но това вероятно е от възрастта. Твърди се, че милионерите в САЩ са 15-20 милиона, но от друга страна, на всяко 4 членно семейство тежи почти 1/4 милионен държавен дълг. Като се вземе средно аритметично, излиза, че американците са по-големи бедняци и от нас. Тъй като природата не търпи големите отклонения (нетрайните флуктуации), няма да е далеч денят, когато ще трябва отново да се учат здраво да работят и да се простират според чергата, която са изтъкали...
щурчо
31 Окт 2014 22:31
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Обамата е пич.
Оправи бакиите на Буш по света и стегна икономиката:

"Американската икономика успя да надмине прогнозирания ръст от 3.1% през второто тримесечие най-вече благодарение на по-високите потребителски разходи, на които се пада близо половината от отчетеното покачване. Най-много американците са харчили за дълготрайни стоки като автомобили, повишение има и в сектора на услугите. Инвестиционните разходи на бизнеса и държавата допринасят с 1 пункт за ръста на БВП.
Ускоряването на растежа е в унисон с подобряването на пазара на труда, което е налице от началото на годината. Безработицата е намаляла до 6.1%. Освен това производителността на труда се е увеличила с 2.4% на годишна база.
Големит ръст на БВП за последното тримесечие връща най-голямата икономика в света на правилния път. В резултат на доброто представяне САЩ най-вероятно ще успеят да запазят тенденцията от последните години за среден годишен ръст от около 2.1%, прогнозират анализаторите.
"Горд съм, че БВП расте, и съм горд, че корпоративните приходи са високи, горд съм, че фондовият пазар кипи. Но наистина много искам да видя човек, който работи извънредно, изкарвайки повече от заплатата си", коментира президентът Барак Обама. "Решенията, които взехме, за да спасим нашата икономика, сега дават резултат", добавя президентът.
Доброто представяне на САЩ през второто тримесечие дори дава предпоставки на експертите да са позитивно настроени за резултатите до края на годината. Въпреки че от близо десетилетие това не се е случвало, икономиката ще продължи да поддържа ръст от 3% до края на годината, твърдят експерти от J.P. Morgan Chase и Macroeconomic Advisers."

Що го плюят не ми е ясно...


ВладиГео
31 Окт 2014 22:32
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
Уважаеми г-н Бюканън,
Бих искал, ако случайно мнението ми попадне пред Вас, преди всичко да приемете огромното ми уважение към Вас лично и към народа на Съединените Щати.
Освен това, невъзможно е човек да не обича Ейбрахъм Линкълн, Семюъл Клеменс, Джон Грифит Чейни, Уйлям Сидни Портър или народа, чиито синове са те.
Ще Ви предложа прост отговор на въпроса "Как рухна величието на САЩ?"; лесно е да отговоря, защото и ние си задаваме същия въпрос - "Защо умира България?".
Конституциите ни, основните закони на двете страни, правят упадъка ни неизбежен.
По-точно, робуването на догмите им, дори когато е очевидно, че са загубили всякакъв смисъл и ни водят към гибел

Meat
31 Окт 2014 22:33
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
През 1961 г. Джон Ф. Кенеди заявява, че САЩ, победени в космическата надпревара от СССР, ръководен от Никита Хрушчов, ще изпратят човек на Луната и ще го върнат обратно на Земята в рамките на едно десетилетие.


По-късно беше разстрелян като куче на улицата (или като Луканов, Илия, Васил, брат му). Това с прилуняването в Холиууд НЕ изяде главата на Кенеди (почти цялата фамилия), а заканата да анулира ФЕД и да направи истинска Централна банка. Ениуейз, ФАЩ отива в Историята като Рим, Персия, Византия, СССР и ЕСССР, империализЪма е бич за човечеството.
Dizas
31 Окт 2014 22:46
Мнения: 492
От: Spain
Бре, Воцко, ти още ли не си чел във Враца , че Ванга предсказа- тъмнокож ще е последният , 44 ти-президент на САЩ.
Лично аз желая успех на обикновения американец, на американския народ.Той заслужават добра съдба.
Но се притеснявам от едно изказване на руския президент Путин : Когато говоря за САЩ или вземам позиция , винаги имам лредвид ,че това е страна в криза, която им атомно оръжие ......"
gnom2
31 Окт 2014 22:49
Мнения: 278
От: United Kingdom
Здравната реформа на президента Барак Обама претърпя провал и се превърна в обект на подигравки.

СЕГА, не се излагайте като кифладжии.
Dizas
31 Окт 2014 23:02
Мнения: 492
От: Spain
Проблемите в космическата програма на САЩ продължават.
CNN : "Космическият кораб Space Ship 2 на компанията Virgin Galactic катастрофира над небето на Южна Калифорния .Един космонавт е починал, другият е тежко ранен.
Корабът е изведен успешно на височина 20 км от самолета White Knight, който се връща обратно на земята , но екипажът на кораба Space Ship 2 е имал проблеми веднага след това ".
Това не е добре, защото без конкуренция - руснаците няма да имат още по- сериозен напредък в космонавтиката .
дао
31 Окт 2014 23:04
Мнения: 623
От: Saint Pierre and Miquelon
gnom2
СЕГА, не се излагайте като кифладжии.

Май някой друг го дава "като кифладжия"...
Today’s Federal Debt is about $17,952,986,060,000-Friday October 31, 2014

Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: дао
valeri59
31 Окт 2014 23:07
Мнения: 3,592
От: Spain
Мислят, че щом е срещу Обама значи е на тяхна страна и ще е приятел на тов. Путин като стане президент.

Няма ли специалист в този форум,който би се заел с изледване връзкато избор на ник и адекватност? Интересни резултати ще се получат.
Малкият, никой не го интересува на коя страна ще бъде. Адекватните форумци ,много добре разбират,че президента на САЩ преди всичко е президент на САЩ. Путин е президент на Русия. Но защо нашето се кичи с „президент на България“ ,а не е български президент.
По статия. Преди време писах ,че ние (моето поколение) харесвахме и обичахме Америка. Музиката, филмите.. всичко свързано с Америка. Но,днешната Америка не е тази на която се възхищавахме. За последен път бях 2001ва(малко след атентатите) и засега нямам голямо желание. Променя се в посока ,която не харесвам.
А вие се хвалете, топорчете гребена и....... плюйте. Но от това истината не се променя.
А да. Как успя и под тази стия да набъркаш Путин и омразните ти форумци? Те какво са виновни?
valeri59
31 Окт 2014 23:14
Мнения: 3,592
От: Spain
ВладиГео 31 Октомври 2014 22:32

Освен това, невъзможно е човек да не обича Ейбрахъм Линкълн, Семюъл Клеменс, Джон Грифит Чейни, Уйлям Сидни Портър или народа, чиито синове са те.

Влади, ако тръгнем да изброяваме, вечерта няма да ни стигне.Писатели, композитори, певци, артисти, ъчени......
Но да си затваряме очите за последните 25 години( май „победата“ над комунизАмА изигра лоша шега) и да не виждаме ,че с всяка измината година ,САЩ се отдалечават от представите ни на бленувана държава.
Добави мнение   Мнения:55 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща