Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Има ли цяр за болната българска демокрация?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:45 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Boev
09 Мар 2015 19:31
Мнения: 2,544
От: United States
Има ли цaр за болната българска демокрация?


Точно в десятката.
Katakachev
09 Мар 2015 19:48
Мнения: 672
От: Bulgaria
К'ва демокрация бе? Глупости! Я на изток от нас няма демокрация и всичко си е наред. Един решава всичко. Както казва бандитът Калвера от класичекия филм "Великолепната седморка": "Грешката ви е, че карате хората сами да вземат решения. С мен е лесно: правят онова, което аз им кажа."
И резултатът е налице:

Песков прокомментировал присвоение Кадырову ордена Почета

МОСКВА, 9 марта. Пресс-секретарь Путина Дмитрий Песков назвал совпадением по времени присвоение ордена главе Чечни Рамзану Кадырову с арестом подозреваемых в убийстве Бориса Немцова.
Ранее стало известно, что президент России Владимир Путин наградил орденом Почета главу Чечни Рамзана Кадырова "за трудовые успехи, активную общественную деятельность и многолетнюю добросовестную работу.
Накануне Кадыров заявил о преданности России Заура Дадаева, признавшегося в убийстве политика Бориса Немцова и арестованного ранее Басманным судом Москвы. Он также назвал "храбрым воином" другого подозреваемого в убийстве Немцова Беслана Шаванова, подорвавшегося на гранате при задержании в Грозном.
Жоро14
09 Мар 2015 19:59
Мнения: 755
От: Bulgaria
Извинете, но българската демокрация не е болна!
Най-малко съм очаквал от този обективен независим вестник да очерня постиженията на гражданското ни общество!
Ако съзнанието Ви е все още в миналия век, длъжен съм да Ви напомня, че:
(1) Българското гражданско общество прогони крадливите корумпирани каманяки и олигарси. Българският модел вече не е олигархичен! Всички, обогатили се незаконно и злоупотребили с власт, са с влезли в сила присъди!
(2) Страната се управлява от парламентарно мнозинство и правителство на най-демократичната евроатлантическа партия ГЕРБ и лично от Него, одобрени от ЦРУ и ФБР!
(3) Страната се управлява в коалиция с евроатлантическия Реформаторски Блок, осъществяващ най-важните необходими реформи!
(4) Демократичното ни правителство получи 16 милиарда кредит от Международната общност, които са гаранция за успехите на демокрацията ни, на партията ГЕРБ и лично на Него в следващите две години!
За каква "болна" демокрация бълнувате?
Статията я възприемам като упражнение по очернящо говорене.
Четете Овчаря, за да възстановите връзката си с реалността.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Жоро14
щурчо
09 Мар 2015 20:03
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Наистина ли народът управлява, както повелява етимологията на думата "демокрация"?

Не. Управляват партийните шайки. Както е записано в конституцията на Гиньо Ганев...
Втора смяна
09 Мар 2015 20:11
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
Има ли цяр за болната българска демокрация?


има - авторитарно управление тип Путин, Ердоган и Орбан за минимум 10 години.
Втора смяна
09 Мар 2015 20:13
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
Не. Управляват партийните шайки. Както е записано в конституцията на Гиньо Ганев..


Абе пак е прогрес - сравнение със сопаджиите от преди 9-ти.
щурчо
09 Мар 2015 20:23
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Преди или след...
Cardozo e Sa
09 Мар 2015 20:37
Мнения: 3,429
От: Bulgaria
Слугите на олигархията като Найденов, Георгиев и Тодоров де факто са предложили само козметични промени. Нищо радикално.

Мажоритарната избирателна с-ма в 2 тура (като във Франция) е възможен изход. Точно тя ще разкъса веригата:
в контрола на олигархията върху целия изборен процес - от подреждането на листите, през купения вот, до натиска върху вече избраните депутати.


Ама хитрите социо- полито-лози са пропуснали да предложат такова решение. Точно защото господарят им - олигарх, ще ги изрита на улицата и нема да има повече посещения на сатанински сборища, участие в тайнствени и отвратителни сатанински обреди, които прокълнатият им род е научил и възприел из красивите, благоденстващи краища на Запада. Тоест, нема сатанинско сборище, което да се самоизключи от трапезата*.




-----------------------------
*) По Пол Дохърти.
ПлесNick
09 Мар 2015 21:17
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
расте и апатията на гражданите към основния инструмент на демокрацията - изборите.


Единственото средство Горанова, което ще изтрие АПАТИЯТА на гражданите е да ИМ се даде правото да извършват ОБРАТНОТО на изборите! Сиреч, правото да ОТЗОВАВАТ избраните! Като упражнят в рамките на един-два цикъла правото си да ИЗРИТВАТ избраниците си от властта САМИТЕ избраници ще почнат да се съпикясват и да служат на ИЗБИРАТЕЛИТЕ си, а не на КУПИЛИТЕ ги олигарси! Е, разбира се, че ОТЗОВАВАНЕТО трябва да се ПАКЕТИРА заедно с мажоритарни избори в два тура (М2), и то не само за ДЕПУТАТИТЕ в НС и СЪВЕТНИЦИТЕ в общинските съвети, ами и за МАГИСТРАТИТЕ (СЪДИИ и ПРОКУРОРИ) и ШЕРИФИ (=НАЧАЛНИЦИ на РПУ)! Само М2 + ОТЗОВАВАНЕ (Червен картон) е = ACCOUNTABILITY! Без асcountability НЯМА респонсибилити (=отговорност), няма ИНТЕГРИТЕТ!!!!

Айде много здраве от мен на всички там от вашата СОЛИДАРНА България! Трябва ни НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА България, където "Н"-то в предиката е заместено с "Р", т.е. РАЦИОналистическа трябва да стане България, и чак след това и солидарността можем да помислим!!!
wreckage
09 Мар 2015 21:27
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
не е проблемът в избора/търсенето, а в предлагането.
Ако искаш канапе, а ти предлагат абажур, твое естествено право е да откажеш покупката.
Най-дебилното нещо е да задължиш търсещите да вземат от наличното на тезгяха и да ги биеш. ако откажат.
Cardozo e Sa
09 Мар 2015 21:47
Мнения: 3,429
От: Bulgaria
ще изтрие АПАТИЯТА на гражданите е да ИМ се даде правото да извършват ОБРАТНОТО на изборите! Сиреч, правото да ОТЗОВАВАТ избраните!







Европеец45
09 Мар 2015 22:19
Мнения: 1,645
От: Bulgaria
"Народе, защо избираш мафиоти?"
Ами защото няма други, бе , марсианецо!
Добре си паднал на Земята!
И то баш в България!
Сигурно те викат Марко Тотев....
Han
09 Мар 2015 22:20
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Резултатът от демокрацията по българските земи се вижда най-добре на следната картинка:

http://pbs.twimg.com/media/B_lmB2FXEAEMJaF.png:large
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Han
Meat
09 Мар 2015 22:20
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
Така ще се загуби един ценен индикатор за проблемите. Все едно да натъпчем човек с обезболяващи и да го водим за здрав", коментира Георгиев.


Особено ако човекът действително си е здрав! Натъпквате го с каквото ви хрумне и твърдите за което ви плащат! Нещата са простички - не трябва да се виждат до болка познатите мутри на подобни всичколози, журналисти, депутати-рецидивисти и вся остальная. И начинът това да се случи няма да бъде измислен и приложен от тях самите..
щурчо
09 Мар 2015 22:27
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Мажоритарната избирателна с-ма в 2 тура (като във Франция) е възможен изход.
Атанас_Ванев
09 Мар 2015 23:05
Мнения: 211
От: Bulgaria
Единственият ефект от мажоритарна избирателна система би бил установяване на двупартиен модел плюс ДПС като балансьор. Това пък съответно би засилило още повече властта на партийните централи защото пак те ще са тези, които ще казват кои да бъдат кандидатите. Ако някой вярва, че мажоритарната избирателна система може да излъчи читави личности, моля да си отговори на въпроса, при положение, че и сега има възможност за де факто мажоритарен избор, чрез независими кандидати, защо такива или няма или те не печелят? Защо?? Ами ако партийните кандидати са толкова слаби (както се твърди), издигането на силни независими кандидати би трябвало да ги отвее. Да, ама нищо такова не се случва. Факт!
Атанас_Ванев
09 Мар 2015 23:10
Мнения: 211
От: Bulgaria
Пътят е друг - не да търсим как да изберем или намерим някакви явно несъществуващи избранници - супермени и супергерои, а как да направим така, че когото и да изберем, да си върши работата добре и в интерес на всички. За което има начин. Начин, който от една страна масово не се разбира и се подценява защото е сравнително нов за нас, а от друга му се противодейства активно от хората, които разбират колко ефективен е той. Този начин е радикална (пълна) прозрачност на работата на държавните и общински администрации - всичко, до последната подробност и до последната стотинка трябва да е качено в интернет, видимо без никакви ограничения от абсолютно всеки и в реално време (т.е. с никакво или минимално забавяне). Само така - когато всичко в управлението е пред очите на всички, може да се постигне напредък. Само с ограничаване на възможностите за скрито и потайно управление може да се преборят вродените системни недъзи и балкански манталитет на избранниците ни (независимо как избрани).
showstopper
09 Мар 2015 23:15
Мнения: 540
От: Bulgaria
България просто не е за демократична форма на управление. И руснаците така са помъчиха, па накрая си намериха / им намериха Путин и се успокоиха.
wreckage
09 Мар 2015 23:22
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
България просто не е за демократична форма на управление.

защо?
щурчо
10 Мар 2015 00:07
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Този начин е радикална (пълна) прозрачност на работата на държавните и общински администрации - всичко, до последната подробност и до последната стотинка трябва да е качено в интернет, видимо без никакви ограничения от абсолютно всеки и в реално време (т.е. с никакво или минимално забавяне).

Казва се е-правителство. Открихме студената вода...
Атанас_Ванев
10 Мар 2015 00:47
Мнения: 211
От: Bulgaria
Ето как (типично) се бъркат понятията! Е-правителството е само част, по-съществената е прозрачността! Правителството със или без "е-", може да е прозрачно или да не е. Трябва например да мога аз (и всеки друг) да вляза и да видя какво например е правил днес кмета - да му отворя пощата, да видя с кой и какво си е писал. После да вляза в счетоводството и да видя какво са платили. После да вляза в деловодството и да видя това дето са го платили отговаря ли на договора. После да отида на място и да видя същото платено нещо наистина ли е както пише в договора. Такива нещица.
Добави мнение   Мнения:45 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща