Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
След голямата авария дойдоха и големите проблясъци защо спря токът
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:48 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
Devil
11 Мар 2015 14:20
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
Едно време нещата се правеха заради хората. Сега се правят заради рушветите и комисионните. Нямам нищо против рушветите, но поне да се върши работа.
ЗЛАТИЯ
11 Мар 2015 14:30
Мнения: 7,057
От: Bulgaria
Накрая ще излезе/според някои форумци/че крайния потребител е виновен първом- щото ползва ток , после- щото се противи на непосилното увеличение на цената и накрая -щото сам не си поддържa енергомрежата.
А ,и пак споменават Андрешко без да са вникнали изобщо в разказа.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: ЗЛАТИЯ
Rambuteau
11 Мар 2015 15:51
Мнения: 303
От: Bulgaria
Rambuteau
11 Март 2015 08:46

Големите демокрации не ги брой, те са станали толкова богати преди сегашната демокрация. Сегашната демокрация няма нищо общо от демокрацията преди 50, 100 години.

Ако погледнеш и големите демокрации сега закъсват.. и се налага да бомбардират тук там за да се снабдят с нови ресурси.


Аз да съм казвал нещо за големите демокрации? Все едно на тоя свят има 5-6 страни. Да не би да няма по-малки страни, където си се справят много добре, токът им не спира и не ронят сълзи защо не дойде нов режим, за да ги избави от тая мъка наречена демокрация? Много е дразнещо постоянно да се набива в главата, че демокрацията е виновна за всичко, забравяйки, че тя, демокрацията в БГ, е приложена от същите престъпници, които вършееха и преди нея и при които имаше РЕЖИМ НА ТОКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Дежурния
11 Мар 2015 16:51
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
А ,и пак споменават Андрешко без да са вникнали изобщо в разказа.

Е няма ли да го разясните на невежите този разказ? Засега на тях невежите им изглежда как Андрешко с най-добри помисли вкарва държавата в блатото, а като започнат проблемите иска държавата да му ги решава, а не Станой, чието житце е "спасил". Може да се направи и неолиберална трактовка, че Андрешко е против държавната намеса и иска сам да се оправя с проблемите. Трябва да е ясно от какви позиции ще бъде "правилното" обяснение.
annetaz
12 Мар 2015 04:45
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Oълговете на НЕК няма как да са малки като изкупува скъп ток, а го продава евтино навън. Сега като изключат и в сметките на едрия бизнес скъпия ток, окончателно ще загробим енергетиката. За това Каролев, Домусчиев ходят по телевизиите да ни убеждават, че тока трябва да поскъпне с много. Само че някои чуват всичко и могат да разбират някои неща. Аз така и с години не можах да разбера що за "бизнес" правим у нас. Какви са тези компании, на които държавата гарантира печалби за сметка на всички. Частния бизнес трябва да излиза на печалба, ако има съответните инвестиции и разумни действия. Ако ги няма, то ще излиза и на загуба. Американските ТЕЦ-ове как точно работят, че не могат да печелят нормално и ,ако не им изкупим тока, защо не го продават на външния пазар? Нали уж са по-кадърни и по-опитни от нас в бизнеса? На ВЕИ-тата също сме били длъжни да им плащаме кредитите? Нямам нищо против, но да бяха държавни или да бяхме акционери. И като ги изплатим, тока да поевтинее. В крайна сметка излиза, че е по-добре държавата да вземе кредити и да строи мощности, вместо да чака други да го правят и сметката да плащаме всички. Абсолютно съм против дребния бизнес да се мъчи и да фалира, защото не може да се справи и никой не му помага, а едрия бизнес постоянно да цица от държавата и от него и дори от работещите бедни. И сега ще ми реват, че нямало инвестиции в мрежата? Ми що изнесохте милиони бе? И ги изхарчихте? Да ги бяхте дали за инвестиции. А после да ви е по-лесно и да печелите по-добре. Всеки глупак знае да печели от уволняване на персонал и от съкращаване на разходите за поддръжка. В Бг повечето са така. Но кой мисли за утре?
ПлесNick
12 Мар 2015 12:43
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Нарушавам личното си правило да пускам само по един пост по тема само за да се присъединя 100% към казаното от Анетаз. То заслужава да бъде повторено!

Дълговете на НЕК няма как да са малки като изкупува скъп ток, а го продава евтино навън... ...Аз така и с години не можах да разбера що за "бизнес" правим у нас. Какви са тези компании, на които държавата гарантира печалби за сметка на всички. Частния бизнес трябва да излиза на печалба, ако има съответните инвестиции и разумни действия. Ако ги няма, то ще излиза и на загуба. Американските ТЕЦ-ове как точно работят, че не могат да печелят нормално и ,ако не им изкупим тока, защо не го продават на външния пазар? Нали уж са по-кадърни и по-опитни от нас в бизнеса? На ВЕИ-тата също сме били длъжни да им плащаме кредитите? Нямам нищо против, но да бяха държавни или да бяхме акционери. И като ги изплатим, тока да поевтинее. В крайна сметка излиза, че е по-добре държавата да вземе кредити и да строи мощности, вместо да чака други да го правят и сметката да плащаме всички. Абсолютно съм против дребния бизнес да се мъчи и да фалира, защото не може да се справи и никой не му помага, а едрия бизнес постоянно да цица от държавата и от него и дори от работещите бедни. И сега ще ми реват, че нямало инвестиции в мрежата? Ми що изнесохте милиони бе? И ги изхарчихте? Да ги бяхте дали за инвестиции. А после да ви е по-лесно и да печелите по-добре. Всеки глупак знае да печели от уволняване на персонал и от съкращаване на разходите за поддръжка. В Бг повечето са така. Но кой мисли за утре?
Сега - към ДПС-електората от района на Ардино! Съберете се НЕЗАБАВНО (прегазете преспите, струва си) на 50 000 митинг и поискайте ВСИЧКИ началници, които получават заплатите си от предприятия, в чиято лицензия влиза поддържането в изправност на мрежите за ВН, СН и НН напрежение (в тяхната цялост - подстанции, и всякакъв там хардуер по табел) НЕ да бъдат уволнени а само ГЛОБЕНИ! В 10-кратен размер на ПРЕТЪРПЕНИТЕ от всички вас, жители на района на Ардино, преки материални загуби, и 20-кратен размер за претърпените от всички вас морални щети (под щети тук разбирам обидата у вас, че поверените на въпросните началници предприятия ви третират, вас - ардинци, като безсловесни животни, които безропотно ще изтърпят дни наред да седят на тъмно, студено и без телефони, и омерзението ви, че същите поверени на въпросните началници предприятия им е през оная работа, че с БЕЗдействията си правят държавата (която им е дала лицензията да работят) за пет стотинки, все едно, че е ТЯХНА ваджишката държава, а не ВАША, както пише в Конституцията!

Направете го тоз митинг пък да видим дали ще ВИ чуят!!!! Аз мисля, че ще!
wreckage
12 Мар 2015 12:50
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
annetaz
12 Мар 2015 04:45Ми що изнесохте милиони бе? И ги изхарчихте? Да ги бяхте дали за инвестиции. А после да ви е по-лесно и да печелите по-добре. Всеки глупак знае да печели от уволняване на персонал и от съкращаване на разходите за поддръжка. В Бг повечето са така. Но кой мисли за утре?

Целта на една частна компания е печалбата, а единствената отговорност на ръководството и' е към акционерите.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: wreckage
Добави мнение   Мнения:48 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3