Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Двувластието в БСП ще й затрие главата
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:31 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
67AF
31 Мар 2015 20:01
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Ако поправката бъде отхвърлена от конгреса, това ще отвори пътя за триумфалното връщане на Станишев начело на БСП на бяла евроатлантическа кобила.

А отзад - готовата катафалка! Феерично!
За "луксозния изгнаник" отделно
премиер
31 Мар 2015 20:48
Мнения: 402
От: Bulgaria
Станишев стори наглед невъзможното: вдигна от смъртното ложе синята десница, която днес дори е в правителството, гримирана като Реформаторски блок.

Горното е оригиналният принос на ГГ в масираната ежедневна медийна анти-бсп пропаганда.
Но и без това, а и без други глупави твърдения в текста, вината на Станишев за катастрофалната загуба на парламентарните избори е определяща. Поставянето като цел в центъра на кампанията на недопускането на герб до властта, беше пълно безумие. Липсваше акцент върху предлаганите от бсп същностни политики, а това е азбучна истина в политиката.
Станишев май отново прави опит да пробута същата тактиктика на бсп - национална кампания (на местните избори?) с акцент да бъде изолирана пп герб. Резултатът би бил още по-трагичен. На местните избори акцентът на кампанията би трябвало да е единствено аргументирането на политики за решаване на специфичните проблеми по места, при отчитане на мажоритарния характер на вота.
Освен това, в бсп не трябва да забравят лъжите станишеви преди и след изборите за европарламент относно личните му политически ангажименти.
Firmin
31 Мар 2015 21:03
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Ох, да си взема грях и да издам партийна тайна ... В БСП няма двама председатели. Всъщност, няма ни един

И двувластие, прочее, няма ... Безвластие ... Щях да похабя хубавата дума и да река "ран" ... Ама не ... Не е верно ... Щото в "ран" (смута) има енергия, бушуващ хаос, от който възниква чрез самоорганизация нов порядък ...

Какъв ти "ран", ех ... Не "ран", жабата на Башо ...

Старо езеро.
Жабешки скок -
пльок!
wreckage
31 Мар 2015 21:15
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
това е хубав превод на Башовото хайку
Жоро14
31 Мар 2015 21:20
Мнения: 755
От: Bulgaria
Ама оставете го вече тва бесепе бе, умолявам ви.
Квато медия да пусна - все бесепе ми се лези.
Разкажете ни по-добре за духовното извисяване на провинцията дето не искаше да потропва, подскачва и подвиква с протестиращите срещу режима на кървавия корумпиран тиранин-олигарх Орешарски. Такъв талантлив журналистически матрял написахте тогава!
Разкажете ни повече за неправителствените организации, ако обичате, разкажете ни за ГЕРБ, разкажете ни за Бойко Борисов, а бесепето кучета го яли!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Жоро14
щурчо
31 Мар 2015 21:34
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Що, бе Жоре, биесипето е партията-майка за останалите.
Требе да знаем сичко...
Lord Voldemort
31 Мар 2015 22:50
Мнения: 2,756
От: Holy See (Vatican City State)
Глей бабетата на фотото какви с ХубавиУмниИ каквито там ви харесва. Перспектива, мощ и прогрес под всяка една шапка - бейзболка.
Само Серго им липсва да е пълна феерията.
doomchant
31 Мар 2015 23:04
Мнения: 5,611
От: Bulgaria
Тоталният крах на парламентарните избори през 2014 г. бе изцяло заслуга на бившия соцпредседател. Благодарение на неговия находчив кадрови ход с Пеевски столетницата удари електоралното дъно и продължава да копае надолу. Отвращението е трудно преодолим инерционен процес. Нещо повече, Станишев стори наглед невъзможното: вдигна от смъртното ложе синята десница, която днес дори е в правителството, гримирана като Реформаторски блок.


И обратното е вярно. Ако днешните управляващи илюзионисти не бяха използвали абсурда с Пеевски за подгряване на симпатизнтите си, а бяха се обявили директно за сваляне на правителството, можеше да се стигне до ситуацията маститият депутат/бизнесмен/следовател да е шеф на контраразузнаването в разгара на кризата с КТБ. При очевадната подкрепа на Станишев и мекотелата реакция (т.е. почти пълна липса на реакция) на ПГ при избора на Пеевски, на БСП със сигурност щеше да им се наложи да платят, като за последно, по-голямата част от политическата сметка за последвалия грабеж на КТБ. При това без да са взели, поне както изглежда в момента, някакво директно участие в него.

Та при цялото ми отвращение от дебилната следизборна клоунада на Радан и лакома му компания, струва ми се че е човешко от време на време Миков да им праща по някоя и друга благодарствена картичка.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: doomchant
Lord Voldemort
31 Мар 2015 23:43
Мнения: 2,756
От: Holy See (Vatican City State)
А те на него в отговор - разбира се нещо с капачка.
щурчо
01 Апр 2015 01:51
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Електоратът на БСП се стопява, но едва ли връщането на Станишев ще успее да обърне тази тенденция.Райкоо
01 Апр 2015 09:19
Мнения: 115
От: Andorra
Като чета статията и мед ми капе на сърцето!
pilosop
01 Апр 2015 09:50
Мнения: 893
От: Armenia
pilosop
01 Апр 2015 09:51
Мнения: 893
От: Armenia
Като чета статията и мед ми капе на сърцето!

protor
01 Апр 2015 10:25
Мнения: 3,898
От: Bulgaria
Двувластието в БСП рискува да й затрие главата.


Г*з глава затрива.
Meto ot Interneto
01 Апр 2015 10:28
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Станишев стори наглед невъзможното: вдигна от смъртното ложе синята десница, която днес дори е в правителството, гримирана като Реформаторски блок.

Кое си е верно, верно си е - възкресението им иначе беше малко вероятно. Американските бази, признаването на Косово и оръжията за сакашвили също са сред приносите му.

БатВаню
01 Апр 2015 11:14
Мнения: 3,463
От: France
Станишев се рециклира, Царят пуска фитили, сега остава и Доган да се покаже от сараите.
Федя
01 Апр 2015 11:15
Мнения: 7,159
От: Bulgaria
Firmin
31 Март 2015 21:03
Ох, да си взема грях и да издам партийна тайна ... В БСП няма двама председатели. Всъщност, няма ни един

Бедни ми, бедни Firmin!
Всъщност не е виновен само Станишев. Отговорни за това положение са всички редови членове на Партията, които допуснаха хора като Гочето Гергов да се превърнат в емблема на вашата Партия.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Федя
Големият Лебовски
01 Апр 2015 11:55
Мнения: 3,126
От: Antigua and Barbuda
Гочето Гергов - Хип-Хип-Ура!
Гербераст Герберастов
01 Апр 2015 12:22
Мнения: 2,018
От: Bulgaria
Самата идея да бъде правен анализ на тема "Двувластието в БСП" е пълна бутафория и внушение, чиято цел е да разцепва БСП и да обърква нейните избиратели. По простата причина, че това двувластие не е факт, няма нищо, което да може да бъде приведено в потвърждение на подобна теза. В замяна на това очевадно е доста удобен на някои мит. И фантазия на определени журналя, политици, протестни метежи и всякакви неолиберални фактори, на които БСП им е трън в очите. В това число и на Първанката, чието мнение по въпроса няма абсолютно никакво значение и по абсолютно никакъв начин не може да бъде представяно като аргумент. По простата причина, че Първанката е враг на БСП, който иска да разцепи БСП, за да облажи собствената си нарцистична микропартийка. Или пък примери от сорта, че Станишев организирал мероприятия в България и в полза на БСП. Ами много ясно, че ще организира, след като е член на БСП и председател на ПЕС. И след като приближават избори. Такива мероприятия организира и в други държави. Друг е въпросът, че самият образ на Станишев е вреден за БСП, тъй като Станишев не е авторитет нито в БСП, нито в очите на българските граждани, поради което подобен тип мероприятия повече вредят, отколкото помагат на въпросната партия.
Между другото с много по-голям успех може да бъде направен анализ на тема да речем "Двувластието в ГЕРБ", в който Цвинокио и Бочката са два центъра на власт. Само дето очевадно работата на журналята е да представят ГЕРБ като монолитна и силна партия, за да обслужват неговите интереси. Или анализ на тема "Двувластието в АБВ", където лидерът се кълне срещу заема от 16 млрд. лв., за да може 15 мин. по-късно въпросният заем да бъде подкрепен от собствените му марионетки от парламентарната му група. Чудя се как господарите не му връчиха награда "Златен скункс". А защо не и анализ на тема "Стовластието в РБ", където има 100 партии и 100 лидери и всеки един от тях тегли чергата към себе си.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гербераст Герберастов
kontra789
01 Апр 2015 12:31
Мнения: 222
От: Bulgaria
Истината е, че прегръдката на Станишев с Местан и голямата власт, която се даде на ДПС
отблъснаха много от избирателите на БСП. Доверието се връща трудно, трябва много работа
от страна на БСП, но като ги гледам хич не си мръдват пръста да оправят имиджа си.
Не се чуват и като опозиция.
бонго-бонго
01 Апр 2015 12:41
Мнения: 26,313
От: Swaziland
В същността си обаче битката е идейна, но не в смисъла, който се влага - млади срещу стари, прогресивни срещу ретроградни. Битката е между привържениците на известна лява радикализация, на връщането към автентичните леви послания и тези, които предпочитат досегашното бесепарско двусмислие - леви приказки, десни дела. С поемането на лидерския пост Михаил Миков се опита да извърши оня прословут "ляв завой", който Станишев употребяваше основно като трик за потягане на редиците преди избори. Миков се опита да върне по-активно в обращение темата за отмяна на плоския данък, въведен от Станишев, вдигна запора върху безкритичното отношение към НАТО и ЕС, наложен от Станишев и, о, ужас - дори отиде в Москва. Съобразяването му с преобладаващите русофилски настроения сред избирателите на БСП изглежда разтревожи гузните еврократи и атлантическата общност, които изведнъж си спомниха с топло чувство за предания му предшественик. Да не забравяме, че тъкмо Станишев като премиер разреши разполагането на американски бази на българска територия.

Боже мой каква кухота иде от това писание. Зер, когато Станишев беше в опозиция, 2009-2013, БСП не "вкара в обращение темата за отмяна на плоския данък"?
Ами, като иде реч за отношение към Москва , пак опозиционната БСП, начело със Станишев, не прави ли референдум за "Белене"? Само дето "Белене" не рестартира , когато отново БСП получи мандат...
Отишъл Миков в Москва в услуга на русофилството като контраст на "антируския Станишев". Ами поне проследихте ли какво точно казва в Москва др. Миков? Ама не от клипчето в ю тюб, където частта за "действията на нашите представите в различни европейски институции" е клъцната.
Как па не и трепна ръката на Горанова да вкара Страхил Ангелов в редовете на "евроатлантическото лоби", като някакво противопоставяне на "русофилското". Че затова ли човекът отиде в Дамаск - да го изкарват американско мекере ?!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
Добави мнение   Мнения:31 Страница 1 от 2 1 2 Следваща