Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Да бяхме благодарили на Турция
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:202 « Предишна Страница 5 от 11 3 4 5 6 7 Следваща »
hocataotkonstantinie
30 Апр 2015 12:43
Мнения: 220
От: Bulgaria
Защо бе Стайнбек да забранят достъпа на майтапчия до форума.Погледай се колко обиди и псувни против турците в коментарите.Фесове/фесове са носели и българите като поданици на султана/, рязани/ Исус Христос в човешката си природа също е рязан , има даже икона"Обрезание Господне/.
Вие казвате "Б" но когато някой ви напомни , че преди "Б" е "А" и го обявявате за еретик.Да си имаме уважението , все пак исторически сме определени да живеем в една държава или когато става дума за Турция , да не забравяме, че е тя е съседна и съседите трябва да се уважават.
Пенчо бре
30 Апр 2015 12:47
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Светослав Терзиев
Стайнбек
30 Апр 2015 12:50
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
съседите трябва да се уважават.


Моля?
Може би искаш да кажеш, че НИЕ трябва да уважаваме Турция, а тя може да се гаври с нас? Я попрочети какво става на граничните ни пунктове с Турция, или ти си знаеш, но се правиш на ударен. И то да е само това! Държат се с нас като с рая, бъркат ни се във всичко...
Абе какво да говоря, всичко се знае.
Meto ot Interneto
30 Апр 2015 12:51
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
ходжа, ужажението е взаимно. Такова липсва от Турция към България в момента - в статията пише ясно за това. И между добрите съседи винаги има здрави огради - дано по-бързо да се изгради сегашната.

Стайнбек
30 Апр 2015 13:11
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Прочистването на Беломорска Тракия. Това са зверства на редовния турски аскер, не башибозук. Не войници, а изроди.


Военен кореспондент за подвизите на редовния турски аскер в едно българско село:
'Какво е това? – питам представителя на нашето военно командване:
"Българско село."
"Карадж-Чифлик?
"Да, аз също знам селото."
"Какво се е случило тук?
"Турците нахлуха през вчерашния ден"
Колкото по-близо сме, толкова по-неспокоен става моят водач. Заклани крави. Едната мучи жално, докато се опитва да се изправи ... Чуваме ужасен писък. Военните стисват пушките си ... Това е едно малко момиченце. На около тринадесет години. Положението на тялото й говори на случилото се. И след това нарязана с нож. Около нея локва кръв ... Тя е жива! Тя крещи отново. Слизам от коня си и състрадателно поглеждам лицето й ... ще се измъчвам от този ужасен поглед през много от безсънните си нощи. Очите й бяха извадени ... Мъртвите населяваха всяка къща, в която влезехме ... Църквата е напълно почерняла от огъня. По пътя мъртви деца, малки момиченца и с разцепени черепи, и с разтворени крака... Престъпниците вероятно са преследвали хората, побегнали към храма. Вътрешността на църквата е ужасна сцена ... Щом очите ми взеха да свикват с тъмнината, виждам купчината изгорели тела на хора, които отчаяно са искали да съборят вратите, заключени отвън, тъй като сградата е обхваната от пламъци. "
----
Emanuel Skatula, кореспондент на Чешката ежедневно "Pravo Lidu"
Rakita
30 Апр 2015 14:01
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
съседите трябва да се уважават.
Работата е там, че никой от съседите на Турция не я харесва, вкл. мюсюлманските страни. Единствено по причина на османското минало, което е потискало развитието на народите.
vance
30 Апр 2015 14:20
Мнения: 3,385
От: Bulgaria

hocataotkonstantinie
30 Апр 2015 12:43
Мнения: 167
От: Bulgaria
Защо бе Стайнбек да забранят достъпа на майтапчия до форума.Погледай се колко обиди и псувни против турците в коментарите


Защо бе ,Учителю, лъжеш ? Хем лесно се проверява - нито една обида, за псувня да не говорим , НЯМА!
Защо продължавате с излагациите?!
Стайнбек
30 Апр 2015 14:30
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Защо продължавате с излагациите?!


Защото така са си свикнали. Те винаги са идеални, а всички други лъжат. Като ги чета по форумите – не са мръднали в развитието си. Все така агресивни, високомерни, лъжливи, лицемерни и нагли. Вълкът само кожата си мени... Така че да не ми разправят за османлии, младотурци, кемалисти, ердоганисти... Всички са от един дол дренки. Старите хора са казвали: на турчин вяра да нямаш. До по форумите си личи, че са прави. Да не говорим за политика и мръсни номера.
vance
30 Апр 2015 14:52
Мнения: 3,385
От: Bulgaria
Не те знам откъде си , Стайнбек , нито комшиите ти. И старите приказки на "старите хора" да оставим настрана /или назад/.
И комшии имам , и приятели в Бабаески и Истамбул . Знам дали им
имам вяра
.

За съжаление и таз година не мога да ида за Първи май при едните в Истанбул, да видя ангажирани с лявата идея множество хора по мегданите.

----------------
Излазям по работа.
Mars Attack
30 Апр 2015 15:03
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
да не забравяме, че е тя е съседна и съседите трябва да се уважават.

Да, но само ако уважението е взаимно, а в случая изобщо не е така ! Турция се опитва да третира България като васална й все още територия, и то в 21 век - недопустимо от каквато и да е гледна точка, не само дипломатическа... Прав е авторът - защо не се репчи така на големите, които признаха геноцида над арменците ?
Стайнбек
30 Апр 2015 15:07
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
vance

30 Април 2015 14:52


Това мнение си е твое. Моето мнение се основава на разрушителната роля на депесарите в България, на саботажите им (Щото никога няма да повярвам, че един изгорял влак с млади хора и две-три яки неясни катастрофи на автобуси, са ей така, една случайност...), на презрителното им отношение към другите. Както и на отношението на Турция към България през тези 23 години, което хич не може да бъде добросъседско. Тепърва имаме да патим от тях.
Стайнбек
30 Апр 2015 15:12
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Прав е авторът - защо не се репчи така на големите, които признаха геноцида над арменците ?


Това е същият бабаитлък на страхливеца! Страхливецът винаги е жесток и винаги е жесток към по-слабите.
Всички зверства срещу жени, деца и старци се извършват от страхливци, които не биха се изправили срещу по-силен или дори равен по сила.
КЛЮЧАРЪ
30 Апр 2015 15:42
Мнения: 1,229
От: Albania
Федаине, що се опитваш пак да вкараш Матушката в темата без нужда? Копейките ли са на привършване?
Firmin
30 Апр 2015 15:55
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
все пак исторически сме определени да живеем в една държава или когато става дума за Турция , да не забравяме, че е тя е съседна и съседите трябва да се уважават


Съседите трябва да се уважават. И то е взаимно. Но тук което обсъждаме и което е съдържание на текста на Терзиев не е уважението, а САМОУВАЖЕНИЕТО. С това, което стана в Парламента, за пореден път се посегна на самоуважението на българина. Да се отречеш от истината, да се усучиш като мокра връв, за да ни си развалиш предимно рахатя, келепиреца и после достлука с комшията, рути самоуважението. А човек, който не може да уважава човека в себе си, как да уважи другия, комшията? А и да речем абе, може, то и да може, колко струва такова уважение. На теб добре ли ти е ако живееш в една държава с мекерета? Да? Ако е така, то ти се мислиш навярно ага, а нас - рая. Ама ... не сме вече рая, братко. Не сме.
Стайнбек
30 Апр 2015 16:21
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Ако е така, то ти се мислиш навярно ага, а нас - рая. Ама ... не сме вече рая, братко. Не сме.


Не може "братко" да ни бъде човек, който ни лъже в очите, който казва на черното – бяло, и който ни презира! Освен, ако "братко" не е в кавички, щото те от братство не разбират. Когато проявяваме тая прочута толерантност, единствено ни смятат за будали. това е ориенталското понятие да добронамереност. Отпред ти се усмихва и те тупа по рамото, а отзад ти готви нож в гърба.
Mert
30 Апр 2015 16:57
Мнения: 669
От: Germany
Стайнбеке, много си предубеден, братко. Какво ли се е случило в миналото ти?! Дали не си разбрал късно, че жена ти е ходила с турчин преди теб.
маргаритка2
30 Апр 2015 17:01
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Да не разваляме хубавата - всъщност прекрасната статия на г-н Терзиев, с някакви жалки лични нападки.
Стайнбек
30 Апр 2015 17:08
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Стайнбеке, много си предубеден, братко. Какво ли се е случило в миналото ти?! Дали не си разбрал късно, че жена ти е ходила с турчин преди теб.


Ама че простотия си написал. Явно се мислиш за много оригинален.
А въпросът е сериозен. С тия неоосманистки мераци на съседката...
Mert
30 Апр 2015 17:13
Мнения: 669
От: Germany
Сега по темата..Империята е много отслабена..Англия, Германия, Франция и кой ли не точи зъби да откъсне парче от нея. Русия се мъчи да подтикне голямото арменско малцинство да разпали вътрешни размирици и да се възползва. Моментът е подходящ, а и арменците имат мечта за държава със столица Ван, близо до Арарат, техен символ. Е, питам ви аз, ако България е в това положение, обградена отвсякъде, и едни космати примати тръгнат да бабаитстват и тормозят мирно население, България как ще действа?!
Сеймен
30 Апр 2015 17:17
Мнения: 168
От: Bulgaria
Преди 33 години един арменец му дал шепа шведски хапчета и той са сетил за някакъв измислен геноцид.
Нямъл арменски произход, ама са му много мили. А дали някой Турчин му е направил нещо лошо !? Добро му е направил, ама няма смелост да го каже...
И как бържи забравиха как арменците посрещнаха националите
http://www.segabg.com/article.php?id=669037
И бабата на арменеца му разказвала, че е била дете когато са бягали от Турция както бабата на азнаур. Се бабите и дедите им бягали към Ирак, Сирия, Франциа, САЩ. И през 1957 година решили, че това бягство - емигриране може да е и геноцид.

Във всеки вестник от седмица по 3-5 статии за измисления геноцид, а само 3-4 президента бяха в ереван, докато в Турция на същата дата по случай 100 годишнината от битката в Галиполи – Gelibolu, престигнали 24 президента начело с принца на Англия Чарлс, Австралия, Н.Зеландия и т.н.
https://www.youtube.com/watch?v=LPXalJeo6BY
И това е било дипломатическо фиаско - спорет него де.
https://www.youtube.com/watch?v=H76fVcNaL9g
и това грандиозно събитие пеше отбелязано само от 2-3 български вестника, ама само с няколко реда. Е нъл за туй - България е на 75-то място по свобода на словото.

Майтапчия,
те нямат смелост да казват за изтребването на Турците през 1913 г. и то предимно жени, деца и старци. Не знам дали има смелост да погледне архивите но съм убеден, че няма да кажат какво са видели в архивите. Там в архивите пише - за десетки хиляди избити Турци и стотици хиляди депортирани.




Добави мнение   Мнения:202 « Предишна Страница 5 от 11 3 4 5 6 7 Следваща »