Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Да бяхме благодарили на Турция
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:202 « Предишна Страница 4 от 11 2 3 4 5 6 Следваща »
vance
30 Апр 2015 10:45
Мнения: 3,385
От: Bulgaria
Не внимаваш , Стайнбек.
Те са автентични български турци. Израснали и образовани в България.
Братя Стругацки
30 Апр 2015 10:46
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Статията е великолепна! Браво на автора!

Напълно подкрепям Стайнбек!
Стайнбек
30 Апр 2015 10:55
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Не внимаваш , Стайнбек.
Те са автентични български турци. Израснали и образовани в България.


Не знам. Веднъж един от тях спомена, че е на лекции и прекъсва да пише по темата.
Каквито и да са, е просто неморално да продължават да плюят тук. Има и няколко други, явно депесари, с разни никове като "Ванчо, Ваньо, бай Иван"... Не знам точно какви бяха. Те също плюят по българското, но някак в известни граници, макар също така презрително да се гаврят с всичко българско. би трябвало модераторите точно такива да санкционират. Не може мен да ме банват периодично, щото съм се ядосал на някого, а да се търпи обидно за всички ни отношение!
toly
30 Апр 2015 11:02
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
В България живеят едни много особени майтапчии , които при всеки повод възхваляват Турция и за нищо на света не искат да се изселят в нея. Чакат тук да се променят нещата в тяхна полза. Не трябва да си затваряме очите пред тези факти. И да имаме готовност.
vielicata
30 Апр 2015 11:03
Мнения: 179
От: Bulgaria
Евала за статията. Стегната, точна и честна.
vielicata
30 Апр 2015 11:05
Мнения: 179
От: Bulgaria
А на майтапчията да припомня ако е забравил, че една от задачите на Сивите вълци беше преследването и изтребването на лидерите на арменската диаспора в Европа
независим
30 Апр 2015 11:14
Мнения: 2,390
От: Israel
за статията!
vance
30 Апр 2015 11:19
Мнения: 3,385
От: Bulgaria
В България живеят едни много особени майтапчии


Не! Те си живеят и работят в Турция , по сметка си пазят и български паспорти , имат това право.
toly
30 Апр 2015 11:28
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Ванче, става въпрос точно за това , което пиша. По дух турци , които стоят в България щото така е наредила портата в очакване на благоприятно време за турцизация.
Чок觧
30 Апр 2015 11:42
Мнения: 7,337
От: Israel
Писания , като тия на Майтапчията са добри - държат ни нащрек и ни карат да си "коригираме мерника" . Казва ни доста истини и ни кара да търсиме истината .
Staninski
30 Апр 2015 11:46
Мнения: 252
От: Bulgaria
Да продължим с майтапите- Нито геноцидът над арменците , нито геноцидът срещу българите, подлежат на съмнение. Аз също принадлежа на род, насилствено изгонен от Беломорието, една от сестрите на дядо ми, по това време в Македоно-одринското опълчение ,е убита по време на бягството от преследващите ги , не турски, а гръцки части. На тези, които не споделят истината за жестокостите, съпътстващи обезбългаряването на Одринска и Егейска Тракия , препоръчвам да почетат с присъствието си ,помените на избитите от туски прследвачи двеста невинни деца на Илиева нива край Ивайловград , или поменът в Маджарово, където по онова жестоко време са избити стотици деца, жени и старци! Толкова много, че труповете им ,хвърлени във водите на Арда, са я задръстили. И за да няма излишни спорове, документи за тези събития има достатъчно. И са достатъчно автентични!Стига да има кой да ги чете!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Staninski
toly
30 Апр 2015 11:50
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Около балканските войни е било зъб за зъб и око за око. Не е редно да се правим само на жертви при положение , че има и български издевателства в изобилие. . По-различен, много по-различен е случаят с арменците , от които половината от населението е избито или избягало.
Meto ot Interneto
30 Апр 2015 12:00
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Око за око и зъб за зъб, но на бойното поле, не срещу жени и изнасилени деца с избодени очи. Преди седмица посочих какво пише чешки военен кореспондент за съдбата на едно българско село в Тракия: Натисни тук Това са зверства на редовния турски аскер, не башибозук. Не войници, а изроди.
Както писаха и по-горе, всичко е документирано.
Dax
30 Апр 2015 12:19
Мнения: 4,462
От: Norway
Масовото изтребване на българите от Одринска Тракия през 1913 г. е генералната репетиция за арменския геноцид през 1915 г.

Всеки път когато някой депесарски тюфлек спомене " възродителния процес " трябва да му се изкрещи в лицето: Одринска Тракия, 1913 г.
toly
30 Апр 2015 12:19
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Потърсете повече материали и за подвизите на български войници срещу жени и деца . Има вече интернет и гутъл преводач. Войните и окупациите са мръсно нещо.
Rakita
30 Апр 2015 12:24
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Днешна Турция държи да правим разлика между нея и Османската империя
Това сигурно ли е?
toly
30 Апр 2015 12:30
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Турция иска да изчисти образа на империята за да може по-лесно да се идентифицира с нея и да налага претенциите си. Също е полезно и за самочувствие на непогрешимост у сега живеещия турчин. Ха дано , ама надали както са казали някои от новите духовни граждани на Турция.
Стайнбек
30 Апр 2015 12:36
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Потърсете повече материали и за подвизите на български войници срещу жени и деца . Има вече интернет и гутъл преводач. Войните и окупациите са мръсно нещо.


Първо, не вярвам да са баш такива зверства, нито да са в такива мащаби. Второ, само се сети за 5-те века... Няма какво повече да "приравняваме"...
hocataotkonstantinie
30 Апр 2015 12:39
Мнения: 220
От: Bulgaria
Защо бе Стайнбек да забранят достъпа на майтапчия до форума.Погледай се колко обиди и псувни против турците в коментарите.Фесове/фесове са носели и българите като поданици на султана/, рязани/ Исус Христос в човешката си природа също е рязан , има даже икона"Обрезание Господне/.
Вие казвате "Б" но когато някой ви напомни , че преди "Б" е "А" и го обявявате за еретик.Да си имаме уважението , все пак исторически сме определени да живеем в една държава или когато става дума за Турция , да не забравяме, че е тя е съседна и съседите трябва да се уважават.
Стайнбек
30 Апр 2015 12:42
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
toly,
Предговор към "Турските зверства в България" за 1877 г.
"В пловдивския, сливенския и търновския окръзи, а така също в съседните места, на които обърнах особено внимание, казва той, има изгорени досущ или отчасти 79 села, без да говорим за многобройните разграбени села. И така, пропаднали са до 9000 къщи, а като смятаме във всяка къща средно число по 8 души, излиза, че 72 000 човешки създания са останали без покрив. Убити според моята сметка има до 10 984. Разбира се, че много още има убити по полето, големите пътища и горите, но за тях не са останали положителни сведения. Затова мисля, че общата цифра на убитите достига до 15 000 души. Сетне са умрели много хора от болести, затвори и пр. Фактове за позорно оскърбление жените срещаха се на всяка стъпка така много, щото не мога да ги приведа всичките. Изгарянието на домовете, убийствата и всевъзможните зверства, извършени от турците, очевидно съвсем не са били необходими за потъпкването на въстанието, което е било твърде незначително, и селяните при първото поискване давали са оръжието си. Така също тия действия не се оправдават от паниката, защото тя се е била отколе минала, когато войските излезли в поход, или пък с подобни зверства от страна на българите, както утвърдяваха не само турците. Аз старателно изследвах тоя въпрос и не намерих никакви доказателства да са извършвали българите каквито и да са зверства.

Само в два случая инсургентите са изгорили две турски села и убили две туркини при бягането им из Панагюрище. Нито една туркиня, нито едно турско дете не са били убити хладнокръвно, преднамерено; нито една туркиня не е била обезчестена, нито един турчин не е бил мъчен, нито една турска къща не е била ограбена и нито една джамия не е била осквернена.

Мнозина се стараят да докажат, че Портата не само не е заповядвала да се извършват станалите ужаси в България, но даже че не е знаяла за тях. Но има много причини да ни карат да предполагаме, че Абдул Керим паша, сердар-екрем, изпратен в Едрине за усмиряване на бунта и сетне главнокомандуващ на турската войска в Сърбия, Хюсеин Авни паша, бившия военен министър, и Митхад паша са знаяли твърде добре за българските ужаси, ако да не са ги сами възбудили. Но във всеки случай лицата, които особено са се отличавали със своята жестокост и варварство, са получили награди от турското правителство, а тия, които са се старали да действуват законно и им е било жално да проливат невинна кръв, едвам избягнаха от наказанието."

(Предговор към преведеното от Ст. Стамболов съчинение на Макхаган и издадено у нас като самостоятелна книга през 1880. Преводът е направен от руското издание на книгата, като в предисловието са заети от там много елементи)



Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Стайнбек
Добави мнение   Мнения:202 « Предишна Страница 4 от 11 2 3 4 5 6 Следваща »