Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сладкопойни шушумиги тровят смисления разговор в политиката
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:77 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
ВладиГео
14 Юни 2015 18:32
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
Смисленият дебат, от който се нуждае обществото, отдавна е невъзможен поради подменения от българските политици речник.

Да, но въпросът е защо се подменя?
KOKO
14 Юни 2015 18:38
Мнения: 915
От: Bulgaria
Поредното масирано оплюване, на ангро. Без посочване на причина и следствие.
Manrico
14 Юни 2015 18:56
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Какви времена бяха, какви настанаха! Едно време, като иска да каже някой политик нещо, си уговори интервю с някой много сериозен журналист от вестник, седнат, поговорят, пък журналистът излъска интервюто, повдигне наратива и дискурса, публикува се на една, че и на две страници А3 с голяма снимка на политика и много сериозния журналист, пък се отвори и смислен дебат, защото следващата седмица друг политик с друг много сериозен журналист правят интервю. Пък сега ходят по телевизиите и си приказват пред някакви водещи. Че даже и направо във фейсбук пишат. А много сериозните журналисти подсмърчат.
Firmin
14 Юни 2015 19:03
Мнения: 33,549
От: Bulgaria

Галя,

И все пак

Смисленият дебат, от който се нуждае обществото, отдавна е невъзможен поради подменения от българските политици речник.

Дърдорокрацията е коварна димна завеса. Тя има цел да внуши, че нещо се прави, когато нищо не помръдва. Въвежда в заблуждение, че енергията на думите може да се преобрази в кинетична, че декларираните намерения съвпадат с истинските.


Енергията на думите не бива да се подценява. Не е заблуждение възможността и да създава промяна. Но Галя е права - проблемът е в тезауруса на политици, държавници и управленци. От него с необходимата предпазливост са изведени понятията, а чрез тях и проблемите, с най-силен социален заряд. Може би, в контекста на "речниковия" проблем, би било полезно да създадем речник на ... премълчаваното. От една страна - за удобство на цензорите, а и на авто-цензорите. От друга, като набор "маркери" на ... смисъла.

Хайде да опитаме да го създадем тук, като противоотрова срещу безсмислието. Да си направим речник на ... премълчаваното.

Моето предложение - НЕРАВЕНСТВОТО.

Tenko
14 Юни 2015 19:35
Мнения: 87
От: Spain
Манерковизация + кухи мантри за европейските ценности , силни сигнали и ясни знаци - някои като мадам Yes и Копчеведа с това ще се пенсионират.....
През това време вече над 50 % от българите живеят на прага на бедността, а сблъсъците между индоромите и българите заплашват да прерастнат в гражданска война.
petar_ray
14 Юни 2015 19:57
Мнения: 31
От: Bulgaria

Прочетох с удоволствие.
Вторият мандат на ББ се различава от първия основно по нишката на статията.
Банкянският тарикат даде гнилите министерства с оскъден бюджет на коалиционните партньори и се скри от екрана.
На тях пък играта не им се полчава по ред обективни и субективни причини и не им остава нищо друго освен да празнословят и кадруват.
Жалкото е, че пак не мръдваме напред. А времето ни отминава.
toii
14 Юни 2015 21:00
Мнения: 1,154
От: Rwanda
Браво, превъзходно перо, напипало и уцелило в десятката това качество на българските пишман политици, което се харесва на електората, но и на родните журналисти. Да, на нашенските т.н. журналисти, които за да напълнят с безсмислици, бездарни и празнословни текстове газетите си търпят, издигат, галят, величаят дърдорковци, празнословци и лапнишарани.
Как може да се задава въпросът кое е предизвикало този материал на Галя Горанова? Нима такива политици не съсипаха и съсипват държавата вече над 25 години?
Още веднъж за Галя!
Сигурен съм, че ако се публикуват СЕГА по често такива критични материали и не само от този журналист, то аудиторията и почитателите на газетата ще се множат.
Петьо01
14 Юни 2015 21:24
Мнения: 221
От: Bulgaria
Дърдорокрацията ... има цел да внуши, че нещо се прави, когато нищо не помръдва. Помръдва, и още как помръдва - краде се като за последно.
ivo_isa
14 Юни 2015 21:40
Мнения: 24
От: Bulgaria
Снайперска стрелба!
Тимур и неговите командоси
14 Юни 2015 21:48
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
Абсолютно вярна статия! Обаче да не забравяме - нашите политици са своего рода продавачи, които предлагат на политическата сергия това, което се търси. А се оказва, че основно се търсят илюзии. Трудно ми е да си представя кралица Елизабет Втора да излезе и да заяви на британците: "За 800 дни ще ви оправя". Или Меркел да заяви на някого по телефона: "Не го пипайте Михаел Бирата, обещала съм му...". Или лидерът на Партията за движение за права и свободи на африканците във Франция да проведе митинг на арабски в центъра на Париж.
Всичко това е абсурдно, понеже някои народи имат достойнство и гледат реално на това, което се случва около тях. Ние предпочитаме да бъдем лъгани, понеже ни е страх дори да чуем гласно това, което ни очаква и което донякъде сме заслужили с безхаберието и търпимостта си. Ние дори побесняваме, ако някой ни каже истината в очите - че 80% от населението ни е крадливо, мързеливо, завистливо, интригантски настроено и не особено креативно. За сметка на това - много страхливо (КАТ почна да приема видеозаписи за доказателство, но иска и името на снималия, ако заснетият обжалва в съда. И - край с почина. Всеки е готов да праща записи, но анонимно, за да му се случи после нещо. Е, а после наглите шофьори те избутвали от пътя като овца?)

Кажи го всичко това публично и забрави за политическа кариера. Обратното - обещай да се бориш с корупцията и да увеличиш заплати и пенсии, а да намалиш данъците - и си спечелил. Никой няма и да се замисли как смяташ да го направиш, нито пък ще се сети, че всъщност си и бизнесмен и нямаш никакво намерение да увеличаваш заплатите на СВОИТЕ работници. Не е луд този, който яде зелника...
маргаритка2
14 Юни 2015 21:55
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
На автора, а относно населението като такова - напоследък никой нищо не е е направил, та да чакаме друго освен сладки приказки.
wreckage
14 Юни 2015 22:04
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
найс,
тука отдавна дуднем за същото, но е хубаво да го четем и в мейнстрийм медиите.
Калки
14 Юни 2015 22:08
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Хареса ми.
BaliBali
14 Юни 2015 22:10
Мнения: 5,739
От: Bulgaria
В дърдорокрацията всеки ден има по най-малко три новини за баш-шебека. Така де, трябва да се дърдори, няма значение какво.
Асол
14 Юни 2015 22:12
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
За Тимур

Обикновено ме дразни, но този път не мога да не се съглася с него.....с изключение на вЕрата му у битата карта Меркел
beagle
14 Юни 2015 22:33
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Галка мила, ,
Цар Трайчо има кози уши - само на теб и за твоя доблест го споделям ...
Дедо Божо да ми прости, ама държавата ни е с окупиран суверинитет ...
Bradatko
15 Юни 2015 00:23
Мнения: 4,273
От: Bulgaria
Браво, Галя!
Както винаги - в десетката!
А за това:
Няма слово, реч, обръщение или изявление, което той да не превърне в карикатура със силата на неовладяемия си комичен заряд. Даже парадният поздрав "Здравейте, войници" в неговите уста звучи като пародия.

6+
Su38
15 Юни 2015 00:53
Мнения: 13,718
От: Bulgaria
Смисленият дебат, от който се нуждае обществото, отдавна е невъзможен поради подменения от българските политици речник.

Не е проблемът в речника, а в това, че капацитетът на огромната част от българските политици не е по-голям от този на един плъх. Една от причините е разцвета на лидерските партии, в които членовете са прости (във всеки смисъл на думата) статисти, от които се иска нещо да кажат.
Друга причина е заразното явление да не се вслушваме в друтия, да се бием в косматите гърди като надрусани наркомани, които се мислят за велики Няма авторитети, не може да има и лидери. Лидер е само този, който ти обещава папо... Слугински манталитет на всички нива...
Но най-отвратителното е слугинажа на тези, които искат да бият другите, защото са много по-малко интелигентни (пак според тях).
Затова не виждам причина за просперитета на родината ни.
Firmin
15 Юни 2015 00:57
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
капацитетът на огромната част от българските политици не е по-голям от този на един плъх


Айде СЕГА! Нещо против плъховете ли имаш? Обидно е някак да ги сравняваш с политиците.
Атанас Димитров
15 Юни 2015 01:00
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
Галя
Simplified Solutions
15 Юни 2015 01:06
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
И от мен !
Добави мнение   Мнения:77 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »