Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Покер
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:165 « Предишна Страница 6 от 9 4 5 6 7 8 Следваща »
Dax
08 Юли 2015 18:15
Мнения: 4,462
От: Norway
Dax , позволи ми да имам мнение , може ли .


Be my guest ! И не визирам точно теб като любител на немския бюргерски хумор.
Дорис
08 Юли 2015 18:18
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
мерси за препоръката , много ми е викториански този хумор , но ще опитам


Ако Удхаус ти е викториански, какво ли ще кажеш за хумора и сатирата на Дикенс - от най-ярките му черти - абсурдни до чудовищност и падане под масата от смях.

Е, не са за всеки.

водопроводчик
08 Юли 2015 18:23
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
Мики, двуметров 125-килограмов мъж...
Джимо е поспестил малко, даже доста.
маргаритка2
08 Юли 2015 18:25
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Стига де. Дикенс. Убивате ме.

Между другото Форест Гъмп е единственият филм, на който рева. И всеки път на различни места. Страшна работа.
akira78
08 Юли 2015 18:37
Мнения: 2,449
От: Bulgaria
какво ли ще кажеш за хумора и сатирата на Дикенс
Ми не съм го чел , ако трябва да бъда откровен не съм чел много класика , чета основно книги след 1930 то не че няма класики и сред тях , но пък и колко да съм изчел . Дете на демокрацията фантастика до откат , може да се погледне и като да съм се повредил от това , но фантастиката вече значително съм я намалил .
Маргаритка2 , прочети книжката тя е бърза , може пък да попаднеш на място където да се разплачеш от смях .
Dax , хумора е много разтегливо понятие , ако погледнем на диспута отгоре .
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: akira78
kenneth
08 Юли 2015 22:23
Мнения: 662
От: Bulgaria
Съвсем по темата в моята Дзен и изкуството ........ няма предговор.
стефан_26
08 Юли 2015 22:30
Мнения: 116
От: Bulgaria
Господин Jimbo, не е хубаво да се забранява, това го правехте комунисите. Техен патент са забраните, също и това децата на враове да са врагове и тн... Лошото е господин Jimbo,, че вие представяте грешна информавция и понеже политиката и журналиститката не са математика, е лесно да се правят хитроумни лъжи. За това, едно време са забранили нацистите. Как бихте си представили някой хитроумен нацист да трови умовете на хората с недоизказани полуистини? А такива е имло много, колко аристократи само са били заразени с кафявата чума! Но в родината може всичко. ДС е една организация, кояето следше, отвличше, биеше, убиваше, тероризираше, строеше концлагери и тръгуваше с наркотици и оръжия. Та, може ли да се вярва на човек, подвизавал се под артистичния псевдоним Стефан в Първо и Шесто главно на ДС? Какво може такъв типаж, да изпълнява завета "ДС-филиал на КГБ"? Не може Европейска България да се държи за гърлото от хитроумни рубладжии, поне според мен не е редно. Също така критиката не значи омраза, много по социалиситчески проста е тази аргументация!

Иначе, статията достигна нови висоти. Като например, това да сравняваш най мощната икономика в света с Гърция. Какво да кажа, аз не съм Бжежински, нямам думи. Хвала, Adam Smith, Milton Friedman and our dear Jimbo! Тази чекистка школа ей!
Au revoir mon ami!


P.S.
Ако има в богатия архив mon ami, публикувай някой донос за ДС (без значение за второ или шесто), чувъл съм че наративът бил много забавен. Един мой приател ми каза ...
стефан_26
09 Юли 2015 00:21
Мнения: 116
От: Bulgaria
P.S.
Jimbo, защо по тази проста, соц лайсна галубчик? Най лесно е по комунистически, този е враг, долу ууу, империалист! Мина това време, нали сме европейци, въпреки че на някой мозъка им е дълбоко зад урал! Аз не съм pro-US, само защото не харесвам лъжи и ти го казвам. Интерено е едно време в ДС, някои други про-какво са били, про кариера, про-СССР, про-КГБ? Ако не беше преразказвал комунистически лъжи за САЩ, за ЕС за Hjalmar Schacht, героя на СССР Заимов, ехее друго чеше да биде байно. Ти разбираш ли, че това е отровно, все едно гледам федералните канали в Руша aka. the modern Leni Riefenstahl ? Какво да направя, да се величем с епитети като майстор, като разни заблудени-недоразбрали тъдява?
zzz07
09 Юли 2015 07:34
Мнения: 5,983
От: Luxembourg
стефане как оживяваш
Мен ми скрежасват мустаците през няма и два месеца!
Още веднъж!
pidna
09 Юли 2015 08:36
Мнения: 28
От: Bulgaria
"Имам неприятното свойство да казвам какво ще стане и то става." Вероятно става, но вероятно е случайност, въпреки че натрупването на множество случайности води до закономерност. Вероятно техническото превъзходство няма да се окаже решаващо, а напротив - може да бъде друг знак. Търговската империя Картаген има икономическо превъзходство над селяните от Рим и воюва срещу тях с професионална армия, но именно селяните излизат победители; Спарта дори не притежава икономика, но унищожава икономическата мощ на Атина; Македонският селски царски двор на Аргеадите, предвождащ селяни с дълги копия, унищожава персийските рицари - същата тази Персия, която просто купува и изкупува Елада; френската революционно-империалистическа армия на Наполеон завършва своя революционен империализъм в селска Русия; по-късно това ще сполети и Вермахта - най-съвършената военна машина, която светът някога е виждал, ще блокира в селата на низшите славяни "които се съвкупляват и разплождат като зайци." .... "Повечето хора дори не се опитват да следват облагодетелстваните от съдбата в техните дела, но в повърхностния си стремеж да им подражават в несъщественото разкриват собствената си неспособност да преценяват ... Онези, които предпочитат повърхностните неща пред полезните, веднага става ясно какво ще ги сполети в боя ..." Разбира се, ако някой е сравнително находчив може да се досети кво ще се случи да речем със Запада, така както Полибий е разгадал съдбата на Рим:
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: pidna
pidna
09 Юли 2015 08:40
Мнения: 28
От: Bulgaria
Аз казвам, че това ще се случи, въпреки че вероятно нямам интуицията на Джимо. Разбира се, плагиатствам Полибий, но да плагиатстваш е велико и никак не е лесно ...
... Твърдението, че всички съществуващи неща са обречени на гибел и на промяна почти не се нуждае от доказателства. Природната необходимост е достатъчна, за да ни убеди в това. След като пътищата за рухването на всеки вид държава са два по природа, единият – чрез външна намеса, а другият – този, който се развива в самите тях, не може да се даде определено правило за първия, но вторият е един редовен процес. Какъв род държавност възниква първоначално, какъв идва след това и как се променят един в друг, вече бе казано преди, така че тези, които са в състояние да свържат началото на този преглед с неговия край, могат вече сами да предрекат бъдещето на римската държава. Мисля, че е ясно какво ще стане с нея. Когато една държава издържи на много и на големи опасности и след това достигне до едно неоспоримо превъзходство и господство, естествено е, че под влиянието на натрупаното благоденствие в нея животът ще стане много по-разточителен. Гражданите ще станат по-ревностни, отколкото е необходимо, в стремежа си към получаването на държавни длъжности и други цели. Тъй като тези пороци ще нарастват, началото на промяната към по-лошо ще постави властолюбието, което ще се породи и отрицателното отношение към публичната неизвестност, а след тях – помпозността и любовта към лукса в личния живот, и отговорността за тази промяна ще носи народът, ако започне да мисли, че е онеправдан от едни заради тяхната алчност или започне да се надува, ласкан от други, от славолюбие. Тогава, разгневен и взимайки решения под влиянието на страстите, той няма да желае повече да се подчинява на държавните водачи, нито да бъде равен на тях, а ще поиска цялата власт и всички институции за себе си. Като стане това, държавата ще промени наименованието си с най-добре звучащото – свобода и демокрация, но на практика с най-лошата форма – охлокрацията ...
ИлияНиколов
09 Юли 2015 09:32
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
Опитай "Вуйчо Фред отива в града" - едно от най-смешните неща, които съм чел. Има го в читанката.


Подкрепям с две ръце.
akira78
09 Юли 2015 10:09
Мнения: 2,449
От: Bulgaria
стефане как оживяваш
Не знам , здраво го гонят комунистите , ДС , КГБ , Първо и Шесто , СССР .
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: akira78
dementor
09 Юли 2015 11:23
Мнения: 3,992
От: Bulgaria
За това, едно време са забранили нацистите.

Като например в България по времето на т.нар. цар Бо3?
Обещавам от утре ще гледам само не държавните канали - Дождь, ББС, ДВ, СНН и ПБС. Приемам и идеи за други "правоверни" средства за ограмотяване.
ИлияНиколов
09 Юли 2015 11:27
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
Стефан26, как сте оцелял при тоталитаризма?
akira78
09 Юли 2015 11:31
Мнения: 2,449
От: Bulgaria
Стефан26, как сте оцелял при тоталитаризма?

Асоциации
Хироо Онода - бивш японски войник, крил се в джунглата на Филипините чак до 1974 година, смятайки, че войната не е свършила, съобщи Франс прес. Близо 30 години след капитулацията на японската империя този офицер от разузнаването и специалист по водене на партизанска война, се крил на филипинския остров Лубанг, близо до Лусон. Бил изпратен там през 1944 година със заповед да не се предава при никакви обстоятелства и да удържи позициите до идването на подкрепление.

Заедно с още трима войници той изпълнявал това нареждане и след войната, без да знае, че тя е свършила.

За съдбата на четиримата светът научил през 1950 година, когато един от тях решил да излезе от гората и да се върне в Япония, пише БТА. След това със самолет пускали на острова листовки, за да съобщят на Онода, че войната отдавна е приключила, но той така и не повярвал и продължавал с другарите си да пази военните съоръжения, а понякога и да се бие с филипински войници. След смъртта на единия от военните Токио и Манила продължили още десет години да търсят Онода и последния му боен другар. През 1959 година издирванията в крайна сметка приключили, като и японците, и филипинците били убедени, че двамата са мъртви. През 1972 година за тях отново се чуло, след като те атакували филипински войници. Онода успял да избяга, а сподвижникът му бил убит.

Тогава японските власти решили да изпратят на Филипините членове на семейството на Онода, да го убедят да спре да воюва, но и това било напразно.

Накрая се стигнало дотам, че през 1974 година бившият командир на Онода отишъл при него и му наредил да хвърли оръжието и да се предаде.

На пресконференция при връщането си в Япония Онода обяснил, че единствената мисъл в главата му през последните 30 години била да изпълни заповедите, които бил получил.
хикса
09 Юли 2015 11:49
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Накрая се стигнало дотам, че през 1974 година бившият командир на Онода отишъл при него и му наредил да хвърли оръжието и да се предаде.


Така навремето, Салвадор и Хондурас започнали война, щото в една квалификация за Световното по футбол през 70-та година, съдията порезал Хондурас в Салвадор. След множество неуспешни опити за посредничество от всевъзможни държави и международни организации, накрая ФИФА заплашила да ги изключи, ако не се спрат и войната свършила.
vvatkov
09 Юли 2015 12:08
Мнения: 6,767
От: Bulgaria
Историята за банкера Атанас Буров ми я е разказвал лично племенника му Марин Буров - Бог да го прости - който е в моргата на Пирогов от 29.06 - няма кой да го разпознае,за да бъде погребан.
akira78
09 Юли 2015 12:14
Мнения: 2,449
От: Bulgaria
хикса
09 Юли 2015 11:49
войните и футболните страсти си приличат , при някой хора и се преплитат
Dax
09 Юли 2015 13:47
Мнения: 4,462
От: Norway
ДС е една организация, кояето следше, отвличше, биеше, убиваше, тероризираше, строеше концлагери


Това горното сигурно за Обществената безопасност от преди 9 септември си го писал? Съвпада точка по точка. А може би за Мосад, ЦРУ, ФБР, КГБ и т.н и т.н.?
Е, те тези организации не са Английския кралски балет или този на Болшой театър.

По гарите, както е казал Швейк, винаги се е крало и ще се краде !
Горните организации винаги са били такива и ще бъдат.
Добави мнение   Мнения:165 « Предишна Страница 6 от 9 4 5 6 7 8 Следваща »