Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Светът върви към легализиране на канабиса
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:95 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5
tantus
03 Сеп 2015 17:34
Мнения: 2,108
От: Bulgaria
Еха, каква чудесна тема - западни ценности, наркомани, гейове, Путлерасти, има си всичко.

Та да си кажа и аз мнението - според мен, при условие че не пречиш на никого (физически и финансово), трябва да можеш да си пушиш, пиеш или боцкаш каквото искаш. Не виждам защо някой друг ще решава вместо мен дали да се тровя с алкохол, с тютюн или пък с екстази. Тънкият момент е финансовата част - наистина, хора с рискови "занимания" трябва да плащат по-високи здрави осигуровки. Ама под рискови занимания включвам както сега забранените наркотици, така и пушачи на тютюн, пиячи на долнопробна мастика, дебелогъзи слонове, дето се тъпчат по цял ден с кифли, фенове на екстремни спортове и т.н.

С две думи - я си гледайте вашия живот и ме оставете да си живея моя както намеря за добре (при условие, че не ви преча физически или финансово). Ама на вас това ви е трудно нали - закърмени сте с истински "балкански ценности", както се изрази някой Бай Ганьо във форума. А те включват да си вреш носа в живота на другите и да се месиш възможно най-много.
Apolitichen
03 Сеп 2015 19:32
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
С две думи - я си гледайте вашия живот и ме оставете да си живея моя както намеря за добре
Ние, първо гледаме да се придържаме към евро-антлантските ценности", после към живота . Освен това сме Гуманисти и Защитници на всякакви човешки права, поради което "живота си даваме" за да те направим свободен със сите ценности върху гърба ти. Иначе, Европейският съд за правата на човека ще ни "тикне у затворо".
хора с рискови "занимания" трябва да плащат по-високи здрави осигуровки. Ама под рискови занимания включвам както сега забранените наркотици, така и пушачи на тютюн, пиячи на долнопробна мастика, дебелогъзи слонове, дето се тъпчат по цял ден с кифли, фенове на екстремни спортове и т.н.
Как стои въпросът със секса? Защото броят на починалите по време на полов акт е повече от тия с димяща цигара?
И технически - какво означава "по-високи здравни осигуровки" ? По-висок процент върху брутния доход, по-голям размер в парично изражение, по-дълго плащане на здравни осигуровки или сегашното положение - "рисковите професии" плащат 15-25 години осигуровки, а "безрисковите" - 40 години.
Damage_case
03 Сеп 2015 19:37
Мнения: 1,839
От: Bulgaria
Генек, надали си изпушил и 2 грама трева в живота си. Не ми се вярва да си имал достъп и до кокаин, екстъзи - да не говорим. Как тогава взимаш с такава жар отношение по тема, която очевидно ти е чужда и мътна?! Да опандизиш някого за притежание на няколко цигари канбис в БГ в 21в. е като да убиеш с камъни прелюбодейци в Кабул. А водевилните дела срещу петрички бабички са най-големия правен абсурд въобще,но поне има нещо забавно. Да осереш живота на двайсетгодишен пич заради нещо толкова невинно, тиквайки го зад решетките за 3-4 г., е безобразие, на което трябва да се сложи край незабавно.
РЕВиЗОР
03 Сеп 2015 19:38
Мнения: 574
От: Bulgaria
Проблема с канабиса е, че той е първа стъпка към твърдата дрога, защото сваля една психологическа бариера-да се употребява наркотик е страшно.еми аз пробвах и нищо лошо не ми се случи, си мисли пуберът и прави следващата крачка.А там зад вратата го чакат Херо и след него баба Яга.Не вярно че дали се боцкаш,шмъркаш или напушваш си е твоя работа и твой проблем, защото много скоро ставаш проблем на родителитеси след това на обществото и накрая на органите,ако преди тов а не предприемеш сам онова пътешествие.
Зависим си от едни криминали, които добавят разни боклуци.И другият вариант е опасен, говори се, че покрай олимпиадата в Москва, милицията е изселила наркопласьорите и на Висотски са му намерили чист опиат и това го е убило.
Damage_case
03 Сеп 2015 19:46
Мнения: 1,839
От: Bulgaria
Проблема с канабиса е, че той е първа стъпка към твърдата дрога


Няма две мнения. Аз съм последният, който ще каже, че канабисът е нещо безобидно. Между другото, днес вече почти няма херомани. При дрогата е като при дрехите и прическите- има мода. Хероинът беше масова дрога през 80-те и 90-те. Днес процентът на употребяващите го е нищожен. БГ малчуганите днес са на марихуана и амфети. Дъртите платежоспособни юзъри - на кока.
Apolitichen
03 Сеп 2015 19:57
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Зависим си от едни криминали, които добавят разни боклуци
Няма да си зависим - в аптеките ще се продава с професионална "здравно-медицинска" консултация. Качеството ще е фармакопейно, проверено от държавна агенция. Цените прилични, но осигуряващи лелеяната печалба на всички в здравния сектор. Дори и държавата може да печели като тури акциз. А това, че някой после ще бъде диагностициран като "инвалид" (хронично болен), то пенсията му ще бъде за сметка само на пенсионерите - колко му е да им се замрази пенсията.
!@#$
03 Сеп 2015 20:47
Мнения: 1,467
От: Bulgaria
Проблема с канабиса е, че той е първа стъпка към твърдата дрога, защото сваля една психологическа бариера

Ъхъ, нито алкохола я сваля тази бариера, нито тютюна, нито лексотана. Абе хора, отново ... кой,кога, как е успял да ви промие мозъчетата така ? Нито йота мисъл не прочетох, а само заучени и набити клишета. Кой точно е този от вас, който след канабис е минал на хероин ? Кой ? Защото ще ви дам на всеки ваш - по 100 примера за хора консумирали кисели краставички някога и минали на твърда дрога след това.
len
03 Сеп 2015 22:46
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Доколкото съм чела, канабисът не предизвиква физиологично пристрастяване, тоест, фактически не е наркотик. Обявен е за такъв някъде в началото на миналия век поради ред причини, обяснени в теорията за конспирациите, които ежечасно се доказват, че са верни. Също съм чела, че особено полезно /такова се прави в Канада/ е маслото от цветчета на канабис, което се втрива в болезнени места, не знам дали може да се приема вътрешно. Тоест, канабисът не е необходимо непременно да се пуши, за да е лечебен. И не съм убедена, че точно тук иде реч за "прозорецът на Овъртън", защото най-напред конопът беше демонизиран, пък в един момент решиха да не го демонизират повече. Каква е причината, един Господ знае. Същевременно пък се започна люта кампания против тютюна, докато преди се рекламираше с най-прекрасните реклами - Малборо кънтри, дивите коне, еех...Впрочем, в началото на миналия век хероинът се и изписвал в аптеките! под формата на хапчета против кашлица. После на някой увреден мозък му дошло наум да го прилага венозно и ...се почва...Всъщност наркоманията е официално легализирана откъде 100 години, може и повече - колцина от тук пишещите не са наркомани към Бигфарма - та хапчето за кръвно, та хапчето за стомах, та хапчето за запек, против диария, за каквото се сетите...Преди няколко месеца установих, че болният ми възрастен баща си е чист наркоман не само като потребител на хапчета за кръвно и прочие, човекът си пиеше лексотан и не пропущаше да каже - като идете да вземате рецептите от личната, кажете й да изпише и лексотан, защото е със зелена рецепта. И ний казвахме, джипката изписваше. В един момент се зачетох за лексотана и установих, че раздразнителността на баща ми в някои моменти си е баш дължаща се на това хапченце. Питам го - кой ти го изписа, бе? Ми личния доктор, вика, ама защо, поради какви симптоми, не е ясно. И нашият си го пие от поне 2-3 години, добре че по половинка. За приспивателно го пиеше, а будуваше едва ли не по цели нощи. Спрях наркотика веднага, то половин хапченце, слава богу, не предизвика ефекта на "студената пуйка". Та основните наркотици си ги купува народа от аптеките и си мисли, че много много го лекуват. Чиста наркомания си е зависимостта от Биг фарма продуктите.
Не съм употребявала никога марихуана, виж тютюна го "пия"/както се изразяваше баба ми/ от доста десетилетия. От Биг фарма купувам основно витамин С. Другото - от аптеката на родопските баири.
дъртреалист
03 Сеп 2015 22:52
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
първа стъпка към твърдата дрога

глупаво и безсмислено клише.
дъртреалист
03 Сеп 2015 23:02
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Въобще, защо в тема за канабис се говори за наркомании - ми е напълно неясно.
Първо, защото употребата на канабис не води до каквито и да е увреждния, второ, защото не води и до пристрастяване.
Чай
04 Сеп 2015 17:28
Мнения: 257
От: Bulgaria
http://www.dunavmost.bg/Fun/News/22711-kakvo-pravi-s-tyaloto-vi-marihuanata

Ето тук и малко факти, за озаптяне на ентусиастите на друсането, че е много полезно. Освен това от френски изследвания от миналата година, недвусмислено е доказано, употребата на прехваления канабис увеличава шанса да развиете шизофрения. Давайте смело, ставайте парцали. Нали това е идеята, като се почна сексуална революция, хипи, битник, рок-революция и пр., младите трябва да се скапват и стават на измет за кефа и сигурността на чичковците с паричките... И най-добре глупостта им да до гроб.
Counterargument
05 Сеп 2015 05:39
Мнения: 38
От: Canada
Канабисът е необходима прибавка към нашия живот. В Канада всеки си пафка и не му пука. Някой дилър може да изгори, но само толкова. За две три цигаретки с ароматна трева - нищо.
Лошото е, че не можеш да носиш билката в самолета, защото не се пуше вътре, а отвън духа много силно.
Чувах че и в Нидерландия хавата била същата. В САЩ бият още засега но и те ще се оправят.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Counterargument
генек
05 Сеп 2015 07:15
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Генек, надали си изпушил и 2 грама трева в живота си. Не ми се вярва да си имал достъп и до кокаин, екстъзи - да не говорим. Как тогава взимаш с такава жар отношение по тема, която очевидно ти е чужда и мътна?!

Благодаря за добрата оценка... Да, не съм пробвал наркотици - нищо особено, просто здрав разум...
Лошото е, че работата ми има допирна точка с тая област и съм бил свидетел на прекалено много обещаващи млади хора, превърнати от наркотици, алкохол, хазарт в парцали...
Ревизора -
И, между другото, нали статията не е за мен? А зетмена се хвърля в атаки срещу ми - не срещу мнението, други - макар и сдържано - пак ме обсъждат... Обсъдете Чарли Шийн - как то звезда стана отрепка. И не ми давайте Клуни като пример за интелектуалец, пробвал наркотици...
Артистите, музикантите, футрболистите са пример за някои общества, вярно. Ние още не сме изпаднали чак дотам... С някои изключения от последните редици...
-----------------
Сайтът на Генек

генек
05 Сеп 2015 07:18
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
първа стъпка към твърдата дрога

глупаво и безсмислено клише.

Още по-глупав и безмислен "аргумент"...
А сериозно - смяташ ли, че лепенето на етикет "клише", е разобличаващо?
----------------
Сайтът на Генек

Добави мнение   Мнения:95 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5