Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Разказът на картата
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:121 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6
Oraсle
15 Сеп 2015 02:22
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Нахално е да се приравнява пактът "Молотов-Рибентроп" с договорите за ненападение, които други държави сключват с Германия.
Например, поляците не са се споразумявали с Хитлер за подялба на Чехословакия. Най-малкото не са се запазили тайните клаузи на тези годовори, само на този между СССР и Германия.
Освен поговорът за ненападение, който всъщност е договор за подялба на Източна Европа, СССР сключва и търговски споразумения с Германия и снабдява германската военна машина в момента в който гази Норвегия, Западна Европа, атакува по въздух Великобритания, и накрая премазава Гърция, с която Мусолини не успява да се справи. През това време СССР "взима своето" според договора, само с Финландия нещата се оказват трудни.
Не само това, но СССР предоставя база и на германските подводници, до Мурманск. Само месеци по-късно британските, американските и канадските моряци ще стоварват оръжие и материали в Мурманск, водейки бой с немските подводници по целия път.
Meto ot Interneto
15 Сеп 2015 10:49
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Авторът премълчава два факта: полската анексия на чехословашка територия и отказа/саботажа на Полша за антихитлеристки съюз между СССР, Англия и Франция. Само заради това написаното попада в категорията пропаганда.


Неверния Тома
15 Сеп 2015 11:15
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Meto ot Interneto
15 Сеп 2015 10:49Мнения: 14,517
От: Bulgaria
отказа/саботажа на Полша за антихитлеристки съюз между СССР, Англия и Франция

А в същност Полша отказала достъп на съветска войска на своя територия. Вероятно е подозирала (с право!) "балтийския сценарий". Въпреки всичко "Полска не згинала", а Литва,Латвия и Естония станали ССР.
Казуса
15 Сеп 2015 11:25
Мнения: 21,082
От: Bulgaria
Вероятно е подозирала (с право!) "балтийския сценарий".

Подозирала тя, чушки. С олио и чесън.
Поздравления - фантазията ти задминава дори и тази на Иво Инджев.
Казуса
15 Сеп 2015 11:27
Мнения: 21,082
От: Bulgaria
Например, поляците не са се споразумявали с Хитлер за подялба на Чехословакия. Най-малкото не са се запазили тайните клаузи на тези годовори, само на този между СССР и Германия.

Значи, това, че не са се запазили (или не са станали публично достояние) тайните клаузи за подялба на Чехословакия, не означава, че поляците не са се споразумявали с Хитлер за подялба на Чехословакия.
Логиката ти куца като на полски историк
Неверния Тома
15 Сеп 2015 11:33
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Казуса
15 Сеп 2015 11:25Мнения: 7,467
От: BulgariaСкрий: Име,

"Чушки"!
Убедително. (?)
Гладиатор
16 Сеп 2015 19:16
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Федаин 14 Септември 2015 13:47
Точно казано. Франция, Англия и Полша имаха също договори за ненападение с Германия, като този на СССР с Германия. Но PRопагандата срещу Русия никога не е секвала. Няма значение дали е царска Русия, дали е СССР, дали е днешна Русия. Вече целия свят разбра, че става въпрос да се овладее политически или икономически една богата територия. Никакъв царизъм, комунизъм, сталинизъм или путинизъм -- само бизнес. Ако Русия играе по играта на Запада е добра, ако играе своята си игра и от Русия трудно се краде, срещу нея се нахвърля "цялата демократическа международна общност" -- разбирай международните медии и НПО-шки.
След 1 -та световна война в редица западни явни и задкулисни организации, почти цялата западна олигархия бе пропита от идеята за война на Изток -- срещу Русия. Именно на това разчиташе Хитлер започвайки плановете си. Още в "Моята борба" бе посочено целта -- Русия. Знаеха го всички, в.т.ч. и СССР. И се готвеха за война. Най-вече СССР, с надежда все пак да не се състои.
И докато договорите за ненападение между Англия - Германия, Франция - Германия, Полша-Германия и още няколко Европейски страни - с Германия, имаха за цел да развържат ръцете на Хитлер за на изток, то договорът на СССР с Германия целеше да озапи Япония и да отложи войната. СССР бе пряко заинтересован да съществува Полша, като буферна държава, между Германия и Русия.
Но само след 1 седмица бойни действия, вместо да се укрепи на най-защитената полска територия -- около Варшава, полското правителство срамно забягна към Румъния. Да -- бяга, докато войниците му воюваха. За това и за други неща, Чърчил нарече полското правителство "най-гнусните от гнусните". Щабът на полската отбрана пък се изтегли в източна Полша. Комедията бе пълна -- нямаха връзка с фронта и се принудиха да разнасят заповеди и сведения с автомобили -- представете си -- по пътища с отстъпващи войски и бягащи хора от запад на изток. Заповедите до войската пристигаха с десетки часове закъснение -- т.е. полската армия след 1-та седмица, на практика, бе на самотек.
Полското правителство предаде народа си, а военното управление на полската армия хич го нямаше. Войната явно бе загубена, заради "най-гнусните от гнусните".
Какво друго му оставаше на СССР. СССР завзе територии, които щеше да завземе Германия. При това, тези територии ( до линията Кързън ) си бяха Руски -- определени от Версай, но на изток от тях завзети от Полша след нападението и над СССР през 1920.

Полякът писал статията не си заслужава обсъждането. Жалък и повърхностен човек, мислещ околните за идиоти. Идиот.


Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Неверния Тома
16 Сеп 2015 20:23
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
ГЛАДИАТОРЕ,
Мисля че в последния постиг грешите почти във всичко.
Не съм съгласен че (Западна) Европа винаги е играела срещу Русия. Ако погледнем историята, Русия почти винаги е била съюзник с една или друга западна страна или група страни. Разбира се всеки е гледал преди всичко своите интереси. Ще напомня обединената "христянаска" флота, разбила Турците при Наварин. По Наполеоново време Русия е съюзник с Англия и Австрия. Най-после през ПСВ Русия е лоялен член на Антантата (заедно с Англия и Франция). Не се хващайте на приказките на днешните русофоби за вечния антагонизъм между Русия и Европа!
Русия била принудена да заеме част от Полша за да не я вземат немците!? Чудесно, само че това е предварително договорено с договор!
Мисля че не можем да разберем ВСВ ако си я представяме като шахматна партия или фудболен мач. Тук няма двама противници или два отбора. По-скоро се играе "не се сърди човече". Ако си спомняте тази игра (в нея играят 3-4 играчи) стратегията и изисква другите да си бутат пуловете за да спечеля. Във ВСВ играят трима - Западна Европа, Фащизъм и СССР. Това за Европа, а в Азия става още по-сложно. Еропа иска фашизмът и болшевизмът да се сбият. Хитлер залага на идеологическата несъвместимост между демокрацията и комунизма. Хитлер иска конфликт между Запада и Москва. Полша и Чехия са просто колатерални жертви.
Гладиатор
16 Сеп 2015 20:39
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Поляците винаги са се отличавали с расизма си. Легендарни са зверствата и безчинствата им в западна Украйна и Белорусия след 1920.
Затова, през 1939 г. в освободените територии на Белорусия и Украйна, Червената армия бе посрещана като освободител.
За състоянието на Естония -- за времето 1938-1940 г. от Естония в СССР има избягали около 1000 човека, въпреки яко охраняваната граница. Тези и други факти умишлено се крият. От есента на 1939 до 1941 г. около 20 000 жители на задкарпатието преминаха границата за да станат жители на СССР . Когато армията на СССР влезе в Бивщите Руски ( вече Полски) земи, десетки полски селяни я приветстваха. Обяснението -- в Полша винаги са живели два различни "народа" -- шляхта и хлопи, откъснати на светлинни години един от друг -- това обяснява и бягството на управляващата шляхта в Румъния, само седмица след 1.9.1939. Гнусни.
Полша е единствената страна в Европа без договор с СССР, въпреки многократните желания на СССР.
Нещо повече. Полша отхвърли всички предложения на Франция за съюз срещу Хитлер, още докато той влезе във Австрия.
Полша отхвърли исканата помощ от Чехословакия, въпреки натиска на Франция, когато Германия имаше претенции към Чехословакия.. Военния съюз Полша -Чехословакия не се състоя. Още тогава Хитлер можеше да бъде озаптен. Но през цялото време, волно или неволно Полша играеше играта на Хитлер.
С Мюнхенския сговор Великата Британия, Франция и Италия предадоха половин Чехословакия на Хитлер, без никакви обяснения. Единствената държава, която бе решена да се сражава против Германия, заради нахлуването и в Чехословакия бе СССР. Но Чехите бяха притиснати от Франция, Англия, Италия и ... Полша и не се решиха на съюз със СССР -- Чехия се предаде без бой. След като Германия взе половин Чехия, Полша нахлу заедно с нея и завзе Тешинската област от Чехословакия. Така че именно Германия и Полша са агресорите, започнали Втората Световна война в Европа. Не случайно тогава Полша бе наричана << хиена >>, в т.ч. и от Чърчил.
През 1939 г. Полша отказа и на СССР отбранителен съюз против Германия.
Глупостите на << най-гнусните от гнусните >> не свършват до тук. Немците си искат Данцинг. Полша обявява мобилизация. Англия и СССР искат в Полско Румънския договор да разшири обхвата си за да се озапти Хитлер. Поляците отказват. Хиената се надява, че ще докопа плячка от най-голямата жертва на Хитлер -- СССР, през съюзника и Румъния. Освен агресор, Полша пречи и на какъвто и да е договор и фронт насочен срещу другия агресор -- Германия. Нещо повече, полската шляхта се възхищаваше на Хитлер и идеите му за разширението на изток, за сметка на СССР. Хиената си мислеше че ще намаже.

Финландия ... СССР се нуждаеше от няколко парчета земя за да защити Ленинград откъм Балтика. По бреговете трябваше да се настанят противокорабни оръдия. В замяна предлагаше да отстъпи други територии на Финландия с по-голяма площ. Финландия отхвърли няколко пъти предложенията, изгодни за нея. Явно Финландия играеше с Хитлер. А СССр не можеше да прави отстъпки що се касае до защитата на Ленинград.

Колкото до Катин -- странно, но Чърчил, дори в разгара на Студената война, не посмя да повдигне този въпрос. Защо ??

И накрая, мнението за поляците на самия Й. Пидулски (полския герой, който разби Тухачевски при Варшава) : " Измислих множество красиви думи и определения, които ще живеят и след смъртта ми и които ще отнесат полския народ в раздел идиоти". (има в предвид частта от полския народ, именуваща се шляхта)
Идиоти. И преди и сега.
Неверния Тома
16 Сеп 2015 20:59
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Много смешно е да се позоваваш на възторга на месното население при идването на завоевател. Сигурно кинопрегледите от онова време показват възторга на австрийците от аншлуса. Ако 1000 естонци са избягали в СССР, аз ще попитам колко естонци се биха на немска страна. Колко бяха депортирани? Имам лични впечатления колко естонците обичат руснаците.
За Катин. Не знам какво е казал Чърчил по въпроса, но знам факта - няколко хиляди трупа на полски офицери, които са били пленени от руснаците. Може да спорим колкото искаме дали са ги убили руснаците или са били предадени (с разписка?) на немците да ги убият. Има ли значение
Гладиатор
16 Сеп 2015 21:03
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Неверния Тома 16 Септември 2015 20:23, доста неориентирано, казвам ти го добронамерено, не го имай за присмех.
Ако погледнем историята, Русия почти винаги е била съюзник с една или друга западна страна или група страни. Разбира се всеки е гледал преди всичко своите интереси.
Сам го каза. Въпрос на интереси. И геополитика. Там е като Шотландски боец -- само един трябва да владее Земята, чрез моретата, според великите британи. И а някой да посмее да строи флот.... През Френския Майдан в 18 век, първо бяха изтрепани флотските офицери, за всеки случай, после ... другото няма значение, държава без як флот не може да се опре на Велика Британия. Няколко Руски държавни глави, в т.ч. и император, загинаха по странен начин, след като решиха да правят силен флот. Накрая, през Руския Майдан -- 1917, се случи същото като през Великия Френски Майдан -- и в Русия изтрепаха с предимство флотските офицери и другите флотски кадри, големите кораби бяха или потопени, или развалени или окрадени. После последва другото
Не се хващайте на приказките на днешните русофоби за вечния антагонизъм между Русия и Европа!
Да се хващам за приказки.... Момко, изчел съм повече неща от повечето тука. Поне половин вагон, но без художествена литература ... Да се "хващам на приказки ... ". И защо? По лесно е да четеш и да мислиш. Със своя си...
Русия била принудена да заеме част от Полша за да не я вземат немците!? Чудесно, само че това е предварително договорено с договор!
Ти прочете ли договора? Такова не пише. А това каквото го пише, всеки може да си го тълкува по своему -- въпрос на развинтено въображение. Да не говорим, че има сериозни съмнения че е фалшификат ...
Във ВСВ играят трима - Западна Европа, Фащизъм и СССР.
Странно защо всички забравяте най-големия играч на света ... поне от няколко столетия -- глобалния ционизъм . Как си я представяш той да е непричьом в това далавераджийско дело....
Еропа иска фашизмът и болшевизмът да се сбият. Хитлер залага на идеологическата несъвместимост между демокрацията и комунизма. Хитлер иска конфликт между Запада и Москва.
Много идеалистически си настроен, отностно същността на войната. Войната открай време е война за пазари и земя, за жизнено пространство, както го нарече Хитлер. И колониите и колониализмът е такова. Другото е оправдание.... Болшевизъм, комунизъм ... Боже... Това е PRопаганда, момчета, оправдание да се започчне войната ... демокрация ... тоталитаризъм... международна общност ... ай да не продължавам с идеологическите глупости, с които промиват умовете.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Гладиатор
16 Сеп 2015 21:16
Мнения: 8,326
От: Bulgaria

Неверния Тома 16 Сеп 2015 20:59
Много смешно е да се позоваваш на възторга на месното население при идването на завоевател. Сигурно кинопрегледите от онова време показват възторга на австрийците от аншлуса. Ако 1000 естонци са избягали в СССР, аз ще попитам колко естонци се биха на немска страна. Колко бяха депортирани? Имам лични впечатления колко естонците обичат руснаците.

И kakво му е смешното ... Много хора величаеха СССР и с право. И повечето писано за СССР са пълни глупости, като това за "общите жени" . Обратно. Не ми се рови сега из вагона, да ти вадя сводки на немски офицери от концлагерите, които са изумени от майсторството на работниците от СССР, както и нравственото поведение на жените ...
Доколкото за възторга, от страна на повечето австрийци. Това се знае, не само от кинопрегледите.
Относно 1000-та естонци -- това е за да проумеят някои, че западната PRопаганда напълно проми умовете им и взеха да мислят черно-бяло. Това е да се напомня, че нещата имат и други измерения -- не само според Zападната PRопаганда. Запада е страшно силен в PRопагандата-- факт. Именно затова спечелиха Информационната война ( т.н. Студена война)
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
бонго-бонго
17 Сеп 2015 01:50
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Пакт за ненападение между Германия и Полша, подобен на пакта “Молотов – Рибентроп” е подписан още през 1934 година.
А през 1938 година Полша заедно с Германия взема участие при фактическото разделяне на Чехословакия, последвало след “мюнхенския сговор”. На поляците е дадена областта Тешинска Силезия.
Полските политици, ориентирани към близки отношения с Берлин, разчитат в качеството на съюзници да се включат на страната на Германия в бъдещата война срещу СССР. Надеждата им е да получат своят дял от военните завоевания – териториите на Белорусия и Украйна.


Само дето към Полско-Германския договор няма таен протокол за подялба на трети страни.
През 1938 г. Полша окупира Тешинска Силезия, не заедно с, а въпреки Германия.
Полските политици изрично отказват на Германия да сключат с нея съюзен договор срещу СССР, както и предложенията за части от Украйна от страна на Германия в случай на евентуален успех. Нещо повече, полското правителство уведомява Москва за Германските предложения.
бонго-бонго
17 Сеп 2015 02:20
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Гладиатор
16 Септември 2015 19:16
....
Но само след 1 седмица бойни действия, вместо да се укрепи на най-защитената полска територия -- около Варшава, полското правителство срамно избяга в Румъния. Да -- избяга, докато войниците му воюваха. За това и за други неща Чърчил нарече полското правителство "най-гнусните от гнусните". Щабът на полската отбрана пък се изтегли в източна Полша. Комедията бе пълна -- нямаха връзка с фронта и се принудиха да разнасят заповеди и сведения с автомобили -- представете си -- по пътища с отстъпващи войски и бягащи хора от запад на изток. Заповедите до войската пристигаха с десетки часове закъснение -- т.е. полската армия след 1-та седмица, на практика, бе на самотек.
Полското правителство предаде народа си, а военното управление на полската армия хич го нямаше. Войната явно бе загубена, заради "най-гнусните от гнусните".
Какво друго му оставаше на СССР. СССР завзе територии, които щеше да завземе Германия. При това, тези територии ( до линията Кързън ) си бяха Руски -- определени от Версай, но на изток от тях завзети от Полша след нападението и над СССР през 1920.

Полякът писал статията не си заслужава обсъждането. Жалък и повърхностен човек, мислещ околните за идиоти. Идиот.


Полското правителство емигрира в Румъния на 17 септември около 21.00 ч. след новината за съветското нападение над страната. Новината за съветската инвазия го заврва в т.нар. "Румънско предмостие" , което според полските планове за войната е третият последен редут за отбрана. Заедо с правителството се евакуира в Румъния и значителна част от полската армия - над 100 хил. човека, които продължават да се бият с германците в битката за Франция, сетне в Северна Африка, участват на Италианския фронт 1944, десанта в Нормандия и др.

Последното ти изречение говори повече за теб, отколкото за автора на статията.
Гладиатор
17 Сеп 2015 06:25
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Повърхностен идиот е.

Германия неколкократно напада Полша, през вековете. и руснаците влизат винаги след тях, за да не глътне Германия цялата. На запад германците дерат и унищожават всичко полско, в т.ч. и речта.
На изток руснаците запазват всичко полско, така както са правили с и други народи -- в т.ч. и с Финландия в Императорска Русия, а полските селяни живеят по-добре отколкото при шляхтата.

Погледни историята и виж, кой започна вековния спор -- Полша -- Русия. . Поляците неколкократно нападаха Русия. Последния път през 1920 г нападнаха СССР. При това взеха и Вилнюс и се смразиха с латвийците.

Бих добавил -- неблагодарни идиоти. Именно заради Сталин и СССР западните им земи са бивши немски територии.
И тъпи идиоти. Не вдяват, че ще дойде време Германия отново ще си поиска териториите и тогава ще им трябва як гръб.
"Най-гнусните от гнусните" , "хиени" както ги оприличаваше сам Чърчил.

Бонго, има едни документирани записи на Рибентроп от беседите му с Бек. Там има полезни за образованиевто ти разговори между двамата, относно Полша и мераците и на изток... Там наред с всичкото има такова : "Полша прави всичко за да сътрудничи с нас ... Г-н Бек не скрива, че Полша претендира за съветска Украйна и на изход към Черно море. " Има и още за "хиената" в тия записки, но сам си ги намери и си ги прочети.

Относно напускането на Полското правителство в Румъния .... Къде пише, че едно правителство трябва да захвърли народа си по време на война ??
Франция започна мобилизация. И вместо да устиска 2 седмици, да кажем на отбранителната линия около Висла, на 4 септември президента Мосцицки се скрива, а на 5 ден избяга и цялото полско правителство от Варшава. На 6 започна преговори с френския посланик за да управляват от Франция.... Та за какво "полско правителство" говорим ?? Та на 5 9. французите нападат немците, а на 6 узнават че полското правителство драпа, през Румъния да забегне към Франция.... Да не си на мястото на французите ... Е главнокомандващия маршал Смигли напусна поста си във Варшава едва на .. 7.9. 1939., чак 6 дни след нападението --- замина за Брест. Герой. Там се сети че няма радиовръзка с армията си ... Заедно с него Варшава напусна и части от авиацията и артилерията. А полската авиация воюваше не лошо. Само на 6 .9. свали 9 немски самолета. Сега вече немците можеха да бомбят безнаказано Варшава. Правителството и главнокомандващия ги няма в столицата ...
Полското правителство напуска Варшава на 5.9., значи че Полша вече е капитулирала. Никой не може да намери правителството ... Посланици се мъчат да се свържат ... Оказа се че е отпрашило за люблим, а на 9 напуска Люблин .... и така ... още на 5 ден започна да се мести от град на град в посока Румъния... Полския посланник в СССР не знаеше къде е правителството му.
Та и за това Чърчил ги нарече "най-гнусните от гнусните"
А на 3 -я ден маршал Смигли отдава заповед, в която пише че войската трябва да се ориентира към отстъпление на югоизток. Изумително !!! И гнусно ... Освен всичкото , на югоизток няма никаква отбранителна линия ... Не е ли такава заповед идиотска

Едно време в най-разказваните американски вицове, поляците също бяха оприличавани на постоянния идиот.
Виж и сегашните дела на сегашната шляхта и кажи, няма ли в тях нещо идиотско ...
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Неверния Тома
17 Сеп 2015 09:52
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
ГЛАДИАТОРЪТ:
Накрая, през Руския Майдан -- 1917, се случи същото като през Великия Френски Майдан --

От защита на руския тоталитаризъм стигна до защита на френския абсолютаризъм. Съвсем логично!
бонго-бонго
17 Сеп 2015 13:48
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Бонго, има едни документирани записи на Рибентроп от беседите му с Бек. Там има полезни за образованиевто ти разговори между двамата, относно Полша и мераците и на изток... Там наред с всичкото има такова : "Полша прави всичко за да сътрудничи с нас ... Г-н Бек не скрива, че Полша претендира за съветска Украйна и на изход към Черно море. " Има и още за "хиената" в тия записки, но сам си ги намери и си ги прочети.

Има записи. Както и има ясни документи, че тези разговори са последвани от Полско-Съветска декларация, която да охлади германския натиск. Kакто също така са водени и разговори със съветското правителство.
Каквито и разговори да са водени,което е естествено, защото Полша е в менгеме между Берлин и Москва, факт е, че поляците не сключват договор с нито един от двата могъщи съседа срещу другия, а се опитват да лавират между двата, за което в края на краищата са жестоко наказани.

Провери си фактите за нацистката инвазия и отстъплението на полското правителство, защото онова, което си написал, не отговаря на истината.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
Гладиатор
17 Сеп 2015 19:32
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Напротив. Отговаря. Проверявам всичко. Просто е. Сверяваш всички гледни точки. И ги сверяваш с останалата част от пъзела. И мислиш. Просто мислиш.
А някои сте като bTV -то. Обявявате че ще давате всички гледни точки, а през всичките новини гледаме една единствена гледна точка.
dementor
18 Сеп 2015 17:27
Мнения: 3,992
От: Bulgaria
Подписът на Сталин е направен със замах

Не става ясно на каква карта се е разписал Сталин, Молотов, Хрушчов, Ленин ли? Поне за хибро-контра-дезинформациите си подбирайте авторите

http://www.telenir.net/istorija/

sekretnye_protokoly_ili_kto_poddelal_pakt_molotova_ribbentropa/

и конкретно за картата - p33.php
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: dementor
Данил
18 Сеп 2015 17:51
Мнения: 5,850
От: Poland
Гладиатор
17 Сеп 2015 06:25
Добави мнение   Мнения:121 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6