Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Илон Мъск
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:152 « Предишна Страница 5 от 8 3 4 5 6 7 Следваща »
Engels
12 Юли 2017 14:37
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Въпреки загубата на Tesla Мъск получава рекордно много пари

Директорът на производителя на електромобили е заработил 1,34 млрд. долара през 2016 г.
През 2016 г. главният изпълнителен директор на производителя на електромобили Tesla Motors Илон Мъск е получил от компанията възнаграждение в размер на 1,34 млрд. долара. Това го прави най-високо платеният топ мениджър в автомобилната индустрия.
Предприемачът на няколко пъти публично обявяваше, че не получава нито цент заплата, въпреки че заема длъжността генерален директор. По законите на Калифорния, където е регистрирана компанията, на него му се полага минимално възнаграждаване, но той се е оказал и от него, предава Automedia.bg, позовавайки се на autonews.com.

Само че във финансовите документи на производителя на електромобили за 2016 г. (компанията е публична и е длъжна да разкрие пълната информация) се посочва, че компенсациите, получени от Мъск през миналата година, са в размер на 1,34 млрд. долара. Това е с 3,8% повече от 2015 г. и изглежда доста странно на фона на обявените от Tesla загуби в размер на 900 млн. долара годишно.

От компанията побързаха да обяснят, че сумата е реализирана от повишаването на стойността на акциите на Tesla. Когато през 2012 г. Мъск застава начело на фирмата, той получава правото да разполага с тях и според останалите акционери и съвета на директорите, се е справил отлично. Представител на Мъск обяви, че по-рано тази година шефът му е бил принуден да продаде акции за 593 млн. долара, за да си плати данъците за получената сума.

Факт е обаче, че Мъск е изкарал много повече пари от всички останали топ-мениджъри в автомобилния отрасъл.

За 2016 г. на второ място е президентът на компанията за различни компоненти за автомобилната индустрия TS Connective - Томас Линч, който е получил 32,1 млн. долара. А на трето се нарежда бившият генерален директор на Ford Motor Co. Марк Филдс, на когото компанията е изплатила 16 млн. долара за 2016 г.
Engels
18 Юли 2017 04:29
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Американец обвини автопилота на Tesla за катастрофа
Американец обвини системата за самоуправление на автомобилите на Tesla за катастрофа, станала през уикенда, предаде AP.

Според местната полиция Дейвид Кларк управлявал седана си Model S, превозвайки четирима пътници в събота вечер в град Хоик, Минесота.

Водачът посочил пред полицията, че когато включил системата за самоуправление Autopilot, колата внезапно ускорила, излязла от платното и се обърнала в околния блатист терен.
Кларк и пътниците му са с леки наранявания.

Компанията с централа в Пало Алто, Калифорния, посочи, че разследва случая и ще сътрудничи на местните власти. Tesla отбеляза, че все още не е установила дали системата има участие в инцидента, но няма причина да се съмнява в работата й.

Autopilot автоматично управлява, спира и държи автомобила в пътното платно, но изисква шофьорът постоянно да докосва волана.
Engels
26 Юли 2017 17:03
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Смятан за един от визионерите на бъдещето, Мъск обикновено е свързван с най-дръзките мечти на хората. Преди седмици той говори за опасностите от усъвършенстването на изкуствения интелект и настоя пред американските губернатори да създадат възможности за контрол върху развиващата се с бясно темпо сфера, преди да е станало твърде късно.

"Изкуственият интелект е рядък случай, в който трябва да сме проактивни в регулирането, вместо да протестираме срещу него, защото ако закъснеем с регулирането, това може да е фатално", каза той на среща с американски губернатори по-рано тази година.

„Лудост е, че днес доста удобно живеем в свят, който Джордж Оруел е смятал за крайно безумен. Всички носим телефон с микрофон, който може да бъде включен буквално във всеки един момент, без да разберем, с GPS, който знае местонахождението ни, с камера и с всичките ни лични данни. И правим това на драго сърце, има нещо налудничаво в това", коментира още Мъск.

Engels
29 Юли 2017 19:52
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Над половин милион са предварителните резервации за новия автомобил на Tesla Model 3, съобщи главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск, цитиран от Ройтерс.

Първите 30 автомобила от този модел късно снощи бяха предадени на собствениците им.

Производството на над 500 хил. автомобила ще е най-големия тест за стратегията на компанията да стане печеливша, отбелязва информационната агенция.

Предизвикателството е огромно, защото това е близо шест пъти повече спрямо обема на производството през 2016 г.

Мъск показа базово превозно средство с цена от 35 хил. долара и пробег от около 350 км с едно зареждане. Той излезе на сцената с червен Model 3, като обяви, че Tesla е произвела вече 50 такива автомобила, включително и 20 с цел тестове.

Илон Мъск призна, че производството ще бъде трудно в следващите месеци. „Ще преминем през най-малко шестмесечен производствен ад“, коментира той.

Новите купувачи вероятно няма да получат колите си по-рано от края на 2018 г., поясни той.

Същият автомобил има и версия, която преминава 500 км с едно зареждане. Цената й е 44 хил. долара. Автомобилите разполагат с опростено табло с 15-инчов дисплей отдясно на водача.

Ако Tesla все пак успее да произведе 500 хил. коли през следващата година, компанията ще задмине марките BMW, Mercedes или Lexus в САЩ. И през второто тримесечие обаче производствени проблеми доведоха до забавяне на поръчки.

По-простият Model 3 се очаква да намали значително проблемите с монтажната линия според Илон Мъск.

Още преди старта на Model 3 обаче компанията вече похарчи 2 млрд. долара. Това смущаващо начало може и да увеличи рисковете пред производителя. Постоянен поток от доставки на Model 3 пък би генерирал голям поток пари в брой, който ще й позволи да не се обръща пак към пазарите, за да финансира дейността си.

От януари насам цената на акциите на Tesla нараства с 54% в очакване на старта на Model 3. Пазарната оценка на компанията вече надхвърля тези на конкуренти като General Motors Co и Ford Motor Co.
Engels
04 Авг 2017 12:11
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla удвои приходите си, но остава силно губеща
Второто тримесечие на финансовата 2017 година донесе удвоени приходи на американския производител на електромобили Tesla, но компанията на Илон Мъск остава губеща.
Приходите на Tesla са нараснали с 53% до 2,79 млрд. долара, което е над два пъти спрямо периода април-юни на миналата година, когато компанията отчете постъпления в размер на 1,27 млрд. долара.
Но въпреки постоянно нарастващите продажби на електромобили, Tesla все още работи на загуба, която дори нараства. През второто тримесечие загубата възлиза на 401,4 млн. долара, спрямо 293,2 млн. година по-рано.
Загубата не е изненадваща, тъй като Tesla влага сериозни средства в разширяване на производството, вкл. за пускане на Model 3. Компанията все още изпитва трудности да задоволи огромното търсене от страна на пазара.
Продажбите на електромобили формират 2,29 млрд. долара от приходите на Tesla. Други 286,8 млн. долара идват от бизнеса с енергийни инсталации, а още 216,2 млн. долара генерират услугите.
През тримесечието Tesla е продала 47 077 електромобила, което е с 53% повече на годишна база. Всеки ден компанията получава по около 1800 предварителни поръчки за Model 3.
Engels
07 Авг 2017 04:15
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Шефът на Volkswagen: Голямата заплаха за нас е Tesla
Голямата заплаха за нас е Tesla, а не някой от производителите на стандартни автомоболи. Това призна в интервю за вътрешнокорпоративното издание Inside изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Дийс.

„В стария свят основните конкуренти на Volkswagen бяха Toyota, Hyundai и френските производители. В новия свят това е Tesla. Въпреки че е още млада компания, тя може успешно да спори с най-големите производители, които предлагат огромен брой модели и продават милиони коли годишно”, коментира Дийс.

Трябва да се отбележи, че през 2016 г. Volkswagen е продал близо 6 млн. нови автомобила, а Tesla едва 84 хил. Въпреки огромната разлика в резултатите Дийс е категоричен, че американският производител на електромобили има експерти и технологии, които Volkswagen не притежава.

„Около половината от инженерите на Tesla са експерти в създаването на програмно оборудване на автомобилите. Във Volkswagen липсват именно такива хора. Освен това компанията на Илон Мъск ни превъзхожда с мощните електрически мотори, технологиите за автономно придвижване, голямата си мрежа от зарядни станции и програмите за свързване на автомобилите с интернет”, допълни Дийс.
Шефът на Volkswagen бе категоричен, че компанията му ще съсредоточи усилия именно в тези направления, за да навакса изоставането си от Tesla. Любопитното е, че по-рано тази година именно Дийс заяви пред акционерите на компанията му: „Ние можем да направим всичко, което прави Tesla, и ще успеем да ги задминем”.
Engels
07 Авг 2017 04:16
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Състоянието на Мъск се увеличи с още 5 млрд. долара
Богатството на Илон Мъск нарасна до 21,3 млрд. долара според индекса на Bloomberg за 500-те най-богати хора на планетата.

Ръстът е в резултат от увеличаването на събраните средства от корпорацията Space Exploration Technologies, превърнала се в 5-та най-ценна стартираща компания в света. Тя е основана също от Мъск.
Съгласно документите, разгледани от фондовия пазар за частни технологични компании Equidate, през миналата седмица компанията се оценяваше на около 21 млрд. долара. През 2015 г. компанията се оценяваше на 12 млрд. долара. Увеличението е добавило 4 млрд. долара към състоянието на Мъск

Още близо 800 млн. долара спечели предприемачът, след като инвеститорите приветстваха резултатите от второто тримесечие на автомобилния производител Tesla.
Engels
08 Авг 2017 03:00
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla Model S с нов рекорд за пробег с едно зареждане
Електромобилът Tesla Modes S постигна нов рекорд за пробег с едно зареждане на батерията, съобщи в Twitter основателят и настоящ мениджър на американската компанията Илон Мъск.
В обичайния сценарий Tesla Model S P100D изминава около 500 км с едно зареждане, като се отчитат фактори като спирания, ускорение, изпреварване и др. Но при икономичен режим по трасе без спирки колата е способна да удвои пробега си.
Именно това доказват от италианския фен клуб Tesla Owners Club Italia. Сериен електромобил Tesla Model S P100D е изминал без презареждане невероятните 1078 км, подобрявайки предишния рекорд с над 170 км.
Officially verified as the first production electric car to exceed 1000km on a single charge! Congratulations Tesla Owners Italia!! https://t.co/r8fFZIFEP2
— Elon Musk (@elonmusk) August 5, 2017
Рекордното пътуване е отнело 29 часа при средна скорост около 37 км/ч. За постигане на най-добър резултат са използвани гуми с ниско съпротивление, през по-голяма част от времето колата се е движила на автопилот и не е включван климатикът.
Engels
11 Авг 2017 04:01
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla планира да започне изпитания на електрически камиони с автопилот
Американската корпорация Tesla планира да започне в щата Невада изпитания на електрически камион, оборудван със система за автопилот, информират Ройтерс и ТАСС.
Ройтерс е получила достъп до електронна преписка между служители на компанията и службата за регистрация на превозни средства в Невада, според която е възможно да започнат да се използват пробно такива машини.

В перспектива автопилотът ще дава възможност на камионите да се движат в колони, следвайки предната машина.

В писмо на един от служителите на Tesla се посочва, че компанията се стреми към създаване на камиони, които могат да се движат изцяло без шофьор. Не се уточнява началото на изпитанията в Невада.

Tesla може да тества такива превозни средства и в Калифорния.

Ръководителят на компанията Илон Мъск съобщи по-рано, че предвижда да представи камион на Tesla през септември.

Планове за товарен автомобил собствено производство бяха обявени за първи път през юли 2016 година.

Тогава Мъск заяви, че тези камиони ще дадат възможност за силно поевтиняване на превозите, тъй като ще направят работата на шофьорите по-безопасна.

/БТА/
Engels
23 Авг 2017 19:04
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Илон Мъск показа първия си космически скафандър
Става въпрос за работещ прототип, а не просто за концепция.

Компанията SpaceX създаде първия си космически скафандър, с който ще летят бъдещите астронавти. Лично основателят на компанията Илон Мъск демонстрира новата разработка на страницата си в социалната мрежа Instagram.
Мъск акцентира на факта, че това не е просто дизайнерска концепция, а работещ прототип, който вече е преминал успешни изпитания във вакуум. Предизвикателство за разработчиците от SpaceX е било да съчетаят в едно желаната функционалност с висока степен на защита и външен вид.
В близките дни се очаква Илон Мъск да публикува още снимки на скафандъра. Неговата компания SpaceX разработва ракети за многократна употреба, които извеждат спътници и кораби в космоса, и крои амбициозни планове за покоряване на Марс.
Engels
23 Авг 2017 21:32
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Инвеститор в Uber настоява за сливане на стартъпа с Tesla
Джейсън Калаканис, един от първите инвеститори в Uber, обяви желанието си за сливане на компанията с американския производител на електромобили Tesla. Калаканис направи предложението си в предаването “This Week in Startups”.

Според инвеститора сливането би било решение на един от големите проблеми на Uber, а именно намирането на нов главен изпълнителен директор. Напълно е възможно това да бъде и Илон Мъск. В изказването си Калаканис споделя още, че сливането би създало в бъдеще най-голямата транспортна компания в света.

Според анализатори подобно развитие е малко вероятно, но ако все пак стане факт, двете компании биха спечелили доста от това. Предложението идва в момент на криза за Uber, тъй като поредица от скандали доведоха до отстраняването на основателя и главен изпълнителен директор Травис Каланик.

Освен това компанията е ответник по няколко съдебни дела, най-застрашителното от които е по иск на Wаymo на Alphabet, компанията майка на Google, по обвинение в кражба на технологии.

В момента Tesla и Uber действат в различни области на автомобилния пазар, но и двете разработват софтуер за автономно управление, а компанията на Мъск има за цел и пускането на автономни таксита.

Още подобни новини четете в Automedia.bg!
Engels
26 Авг 2017 02:32
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Falcon 9 подобри постижение на Роскосмос
Американската компания SpaceX изстреля успешно ракетата за многократна употреба Falcon 9, която изведе в орбита спътник на националната космическа агенция на Тайван.
Formosat-5 е оборудван с камера с висока резолюция за наблюдение на Земята. Спътникът бе изведен в орбита от ракетата-носител с възвръщаема първа степен Falcon 9 от военната база Вандерберг, щата Калифорния.
8 минути след старта на ракетата първата степен се върна на Земята, кацайки на плаваща платформа в Тихия океан. През настоящата година SpaceX извърши 12 успешни старта, като така изпревари Роскосмос, която има 11 изстрелвания за една година.
Engels
05 Сеп 2017 02:17
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Илон Мъск: Изкуственият интелект може да доведе до нова световна война
Предприемачът Илон Мъск отправи ново предупреждение за изкуствения интелект, като каза, че той може да доведе до трета световна война, пише CNBC.

Коментарът му е в отговор на руския президент Владимир Путин, който в петък коментира, че първият световен лидер в изкуствения интелект може „да се превърне в господар на света“.

"Конкуренцията в доминацията чрез изкуствен интелект на национално ниво вероятно ще причини трета световна война“, коментира главният изпълнителен директор на Tesla и Space X.

Путин заяви, че разработването на изкуствен интелект води едновременно до „огромни възможности“ и „заплахи, които трудно могат да бъдат прогнозирани“. "Който и да стане лидер в тази сфера, ще се превърне в господар на света“, обобщи той по време на среща със студенти в петък (1 септември).

САЩ в момента са смятани за страната, която е водеща в областта на изкуствения интелект. Технологични гиганти като Google и Microsoft инвестират огромни суми пари в проучвания и развитие на проекти.

През миналата седмица обаче от доклад на Goldman Sachs се видя, че Китай може да има потенциала да настигне САЩ в това отношение.
"Вярваме, че технологията за изкуствен интелект ще се превърне в приоритет в графика на правителството и очакваме бъдещи национални/регионални политики и подкрепа чрез финансиране за изкуствен интелект“, заяви инвестиционната банка.

Илон Мъск коментира често изкуствения интелект. Миналата седмица той се включи в писмото, което лидерите на компании за роботи изпратиха на Организацията на обединените нации. В него те я призовават да забрани създаването на роботи убийци.

Мъск дори предположи, че развитието на технологията може да донесе по-голям риск за света, отколкото ядрен конфликт със Северна Корея.

Последните му коментари идват точно навреме. В неделя Северна Корея заяви, че е провела успешен тест на водородна бомба.

Мъск смята, че има шанс войната да бъде автоматизирана.

Той дори обяви, че е скептично настроен към идеята, че Северна Корея ще изстреля собствено ядрено оръжие.
Engels
14 Сеп 2017 19:59
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla представя камиона си до месец

Tesla ще покаже за първи път електрическият си влекач на 26 октомври, съобщи в профила си в Twitter главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск, който уточни, че премиерата и първите публични тестове на камиона ще се състоят в Хоторн – градът, където е базирано дизайнерското студио на Tesla.

Доскоро се смяташе, че премиерата ще е през септември, по-точно на 28-и, като дори Мъск беше обявил това, но все още не е ясно какво е наложило закъснението от почти един месец.

Очаква се, че пробегът на влекача на Tesla ще е между 320 и 480 километра с едно зареждане, а през лятото Мъск заяви, че очаква серийното му производство да стартира след 18 до 24 месеца.

Естествено, в идеалния според Мъск вариант електрическите камиони и влекачи ще са напълно автономни, но това ще трябва да се отложи за по-далечното бъдеще.
През май Мъск потвърди, че при създаването на влекача са използвани много компоненти от новия Model 3, като даде пример с електромоторите и обясни, че това няма как да се случи с модел на някой от традиционните производители на камиони с големи дизелови мотори.
takerik
05 Окт 2017 19:49
Мнения: 285
От: Bulgaria
Сега показаха репортаж за корабите, които се предвижда да кацнат през 2022. И учени-българи участват с уреда "Люлин" за събиране данни за радиацията. Браво!
mi6osp.
21 Дек 2017 20:02
Мнения: 5,428
От: Bulgaria
Ужасная новость для Tesla
Налоговая реформа, которую хотят провести республиканцы во главе с президентом Трампом, подразумевает отмену налоговой льготы на покупку электромобилей в размере 7,5 тыс. долларов, которая считается специалистами главной побудительной причиной мотивировать американцев покупать авто на электрическом ходу. Причем, в случае утверждения налоговой реформы Конгрессом США «электромобильная» льгота будет отменена сразу, а не поэтапно.
Натисни тук
BuboLechka
10 Фев 2018 23:17
Мнения: 4,484
От: Bulgaria
Българката д-р Маргарита Маринова от 2017 г. е старши авиационен инженер по въпросите на Марс и разработката на двигателни системи в компанията на Илон Мъск за космически технологии "Спейс екс" (Space X).
https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/bylgarkata-koiato-izstrelva-raketi-v-kosmosa-6079168
Engels
11 Фев 2018 06:51
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla увеличи приходите си, но отчете рекордна загуба
Американският производител на електромобили Tesla обяви тази седмица резултатите за четвъртото финансово тримесечие, които не са радващи на фона на успешното извеждане в космоса на нейния Roadster с ракетата Falcon Heavy.
Tesla търпи загуби в размер на 685,3 млн. долара за тримесечието – това е най-голямата загуба, регистрирана досега от компанията. За същия период на предходната година производителят отчете загуба от 121,4 млн. долара.
Същевременно, приходите на Tesla за отчетния период са нараснали до 3,3 млрд. долара, спрямо 2,85 млрд. долара година по-рано. Анализаторите очакват компанията, ръководена от Илон Мъск, да стане печеливша през финансовата 2018 година.
В момента Tesla произвежда по 2500 автомобила Model 3 седмично, но планира да удвои темповете към края на второто тримесечие. Във всички случаи обаче интересът към електромобилите на Tesla ще продължи да превишава значително капацитета за производство на компанията.

Tesla продължава да работи усилено по системата за автопилот, която се очаква да бъде готова още тази година. През седмицата Илон Мъск заяви, че автопилотът ще позволи на електромобилите Tesla да изминат самостоятелно разстоянието то западното до източното крайбрежие на САЩ.
каруцаря
11 Фев 2018 10:47
Мнения: 5,516
От: Bulgaria
Естествено е, че когато има големи приходи, всеки може да си позволи известни загуби за рискови инвестиции, които ще бъдат компенсирани. Но след като нашего брата оплюва подобен паралия, то това е атестат, че бизнес другаря си върши работата както трябва.
D4D5
11 Фев 2018 10:52
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Но след като нашего брата оплюва подобен паралия, то това е атестат, че бизнес другаря си върши работата както трябва.


Стана ми ясно що гласувате за Бойко. Щом "комунетата" го оплюват, значи е гений.
Добави мнение   Мнения:152 « Предишна Страница 5 от 8 3 4 5 6 7 Следваща »