Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Професия ром *
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:61 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
инсп.Мегре
31 Юли 2017 11:44
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
дъртреалист
31 Юли 2017 11:08
Статията е именно за тези в гетото.


Не е, защото според медиите и според това, което 99% от гражданите виждат, други цигани не съществуват въобще. И затова всичко се интерполира до безкрайността "всички цигани". А както казах, подозирам, че тези дето "не били цигани" според тебе са повече от тези, които създават проблеми.

Така че, вместо да използват циганите като плашило, нашите политици по-добре да се борят с първопричината. В гетата проблемът се решава елементарно – трябва да се изолират хората, на които невежеството на циганите им е от полза и които печелят от невежеството и престъпността. Циганските барони и всякакви които се занимават с престъпност – наркотици, контрабанда, проституция, търговия с крадени вещи, изкупуване на крадени метали. Всички те са известни и публични личности. Въпрос на политическа воля е да бъдат разследвани и вкарани в затвора. А за беднотията трябва да се осигури работа. Нормална работа, за нормална заплата. А не да им се подхвърлят подаяния, като на кучета!
hamer
31 Юли 2017 11:51
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
десетилетия ще трябват за изравняването що-годе на положението на масата роми с масата останали техни съграждани.


Те почти 3 десетилетия минаха и масата българи почти се изравниха с ромите по стандарт
pl_dichev
31 Юли 2017 12:28
Мнения: 397
От: Bulgaria
Статията не е никак тъпа и неграмотна, но дразни с липсата на каквато и да е идея "какво да се прави?". Някой по-горе роптаеше срещу насилието. Без наличието на принуда и насилие над издънките/изцепките на обществото, същото не може да съществува. Всяко общество функционира на базата на писаните и неписани закони. Който ги нарушава - задължителен шамар. Ще ми каже някой, че никога не е насилвал децата си - по "макаренковски" или вербално? Казано е отдавна - "Бий дупенце, да не те бие гъзище". Та за циганите - с индийски или изсконно български произход:
1. Отнемане на родителски права при констатирано престъпление от типа на неходене на училище и отнемане на "социала". При липса на приемно семейство - детски интернати... При документиране на родителски престъпления като алкохолизъм, наркозависимости и прочие - същото. Отделям го заради трудностите при вземането на решение с оглед защита на човешките права. В първия случай говори неподлежаща на коментар документация.
2. Възстановяване на родните трудови войски - всичкото циганин, ако като завърши седми клас, не продължи да учи - на чакъма - да работи за родината, може и занаят да научи, пък и пътища трябва да се правят, кариери има за разработка...
3. Като написах кариери, та се сетих за "високо културните" държави - Франция, Англия... Едните си изпращали каторжниците в Канада, другите в Австралия... Ние си имаме Странжа планинина...
Имам и други идеи, ама нейсе
дъртреалист
31 Юли 2017 12:35
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
А за беднотията трябва да се осигури работа

Ей това е циганският начин на мислене.
Да му се даде. Даром.
Тези, които не чакат някой да им подари работа, че и с нормално заплащане ,
не са в гетото и не са цигани. Но и някакви хипотетични "роми" не са.

дъртреалист
31 Юли 2017 12:44
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
липсата на каквато и да е идея "какво да се прави?"

Идеите ти са хубави, но пък ти не казваш
"КОЙ да ги прави"...
Щото българската политическа каста изпълнява глобалисткия натиск отгоре - да руши единството на обществото.
А циганизацията и ромизацията са много добри в това, и затова не ги пипат.
Иначе казано, докато националният елит (неполитическият) не реши:
българското управление да подобрява живота на българите,
(натиск отдолу нагоре)
и не го постави като задача на властта,
НЕ МОЖЕМ да очакваме от властта каквото и да е рационално поведение...
а напротив...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: дъртреалист
4o4ko_4
31 Юли 2017 12:51
Мнения: 1,871
От: Bulgaria
А за беднотията трябва да се осигури работа. Нормална работа, за нормална заплата. А не да им се подхвърлят подаяния, като на кучета!

Да се осигури, значи. А не да си намерят?

И каква е тази "Нормална работа, за нормална заплата." - каква квалификация имат стотици хиляди безработни неграмотни и полуграмотни? Какъв е успехът в започване на работа даже след курсове за обучение?

"за нормална заплата." - какво е това? Че много от безработните роми отказват работа със заплата, която е "нормална" за специалисти висшисти...
инсп.Мегре
31 Юли 2017 13:02
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
дъртреалист
31 Юли 2017 12:35
Ей това е циганският начин на мислене.
Да му се даде. Даром.


Абсолютна демагогия!

Всеки човек има правото да си изкарва прехраната с труд! Това не е даване "даром", защото човек си изкарва заплата с труда си. А условията това да се случи е длъжна да ги създаде държавата!

Даването даром, е точно сега, когато от разни фондове се раздават помощи по повод и без повод. Получаването на нещо без труд разрушава човека и го свежда до животинско ниво! И после се учудвате, че в гетата хората се криминализирали. И най-гнусното, отдавате го на някакъв особен "цигански характер", който трябвало да се променя и интегрира. Глупости! Поставете българи в същите условия и ще видите как 9 от 10 деградират по абсолютно същият начин. И това не е в никаква връзка с националността. В страните в които няма етнически малцинства, по същият начин деградира същият процент от основния етнос.

pl_dichev
31 Юли 2017 13:14
Мнения: 397
От: Bulgaria
Инспекторе, това с работата и е е.а си работата... На пътчето пред вилата бях оставил безпризорни права и крива лопата. Месеци наред. Никой не се наведе, та да ги открадне. Виж, през деня ми разбиха колата, че да приберат каса бира...
Survivors
31 Юли 2017 13:17
Мнения: 3,252
От: Bulgaria
Отнемане на родителски права при констатирано престъпление от типа на неходене на училище и отнемане на "социала". При липса на приемно семейство - детски интернати...

Ами то и досега си е така. Стотици милиони на година се дават за отглеждане на деца, които, както казват ромите, те "дават на държавата". И като отнемат "социала" за едно изоставено или отнето заради лоша грижа ромче, вече е на път следващото, и за него ще има социал поне известно време. Има майки с по 8-10 деца отглеждани от държавата.
Спирачка ще има само ако родителите носят финансова отговорност даже да изставят или им отнемат детето - нека плащат издръжката му, която на държавата излиза поне 1000 лева на месец. А сега я плащаме ние, които не можем да плащаме достатъчно за нуждите на собствените си деца.

Ако нямат пари (в държава с такава сива икономика като нашата не е трудно да се изкараш последен бедняк) - нека ги отработват тия пари за издръжка на детето си, общественополезен труд изчислен според стойността на уменията им.
Мисля, че това ще доведе до по-разумно поведение от онези родители, които не мислят изобщо за доброто отглеждане на децата си или раждат, за да получават социал (не са само роми). Китай показа, че подобни решения работят. При политиката за едно дете китайците инвестираха страшно много в развитието на децата си.
Sofiaman
31 Юли 2017 13:27
Мнения: 1,199
От: Bulgaria
Деградацията на циганския етнос е налице. Точно както и на българския такъв. Циганите крадат, но измерено с числеността им, откраднатото е несравнимо по-малко от откраднатото от българския "бизнес". Нещо да сте чули за цигани - кредитни милионери? Ама сте чули за неграмотни цигани, които без тяхното знание са се оказали собственици на фирми, пропаднали с милиони, нали? Циганите не искали да се интегрират. И това ми говорят граждани на една абсолютно дезинтегрирана нация! Десет години преди господин професора съм писал, че проблемите на малцинствата са проблеми на мнозинството. Само че мнозинството е сляпо и безпомощно пред проблемите си. Затова то търси причините в циганското малцинство и в Брюксел, Америките, Путин, etc. Май не ромът, а българинът се е превърнал в професия.
pl_dichev
31 Юли 2017 13:31
Мнения: 397
От: Bulgaria
А виж ти! Постави въпроса ребром и се раждат разумни идеи. Сега уж се отнемат правата на "социал", по-скоро се стимулират някои практики, като водене на мъртви души в училищата... Нужни са ред и неотменност на принудата. Абе накратко - гьостерица за всичкото циганин - ром, исконен българин или друг папатак. Кой ще го направи ли? Те бунтовете вече започнаха...
Nebol
31 Юли 2017 14:53
Мнения: 1,671
От: United States
byrd, toly, Megre

Илчев трябва да посети едни курсове по чувствителност. Да, съгласен съм, че нещата трябва да се назовават с истинските им имена, но с една доза съобразяване.
Как така, типично по нашенски ще слагаме всички цигани в един кюп? То като сме тръгнали нека и това да се запитаме - всички българи ли са идиоти както предават медиите!?! Съвършено ясно е кой управлява тази държава(и дали)! Тогава? Кой е виновен? Смешно е да твърдим, че циганите решават какво да се случва в България. Според мене, баш българите са си виновни, ама нейсе. Няма да казвам защо, за да не пощръкля форумната гордост. Наскоро казаха, че по някакви програми в България са влезли 11 млд лв за интеграция на циганите. Някой вярва ли, че циганите са ги "усвоили"?
А за наци-тата по форума една тема за размисъл: Вчерашните цигани са ли днешните българи (вж. И.Костов, В.Симеонов...)? И не са ли сегашните цигани утрешните българи?
дъртреалист
31 Юли 2017 14:55
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
А условията това да се случи е длъжна да ги създаде държавата!

И тя ги е създала.
Има пазар на труда. Има и контролни органи, които го регулират.
Излизаш на този пазар, намираш си подходяща работа, КАНДИДАТСТВАШ за нея и ако те одобрят - работиш.
Представата, че някой трябва да ТИ НАМЕРИ работа, е ... забавна...
инсп.Мегре
31 Юли 2017 17:06
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
дъртреалист
31 Юли 2017 14:55
И тя ги е създала.
Има пазар на труда. Има и контролни органи, които го регулират.
Излизаш на този пазар, намираш си подходяща работа, КАНДИДАТСТВАШ за нея и ако те одобрят - работиш.
Представата, че някой трябва да ТИ НАМЕРИ работа, е ... забавна...


Пазарът на труда не може да осигури работа за всички. Това просто противоречи на капиталистическата система. Броят на безработните трябва винаги да остава достатъчно голям, защото в противен случай ще се вдигне прекалено цената на труда, което е силно неизгодно за капиталистите. Те по-скоро ще затворят заводите, отколкото да наемат всички безработни.

Пак да кажа, ако ги нямаше циганите, тези мизерни, деградирали хора, щяха да са чистокръвни българи. Но без значение от етносът им, такива хора, когато труда се разпределя на пазарен принцип ще има винаги!

Именно поради това, че тази система гарантира наличието на маргинализирани малцинства, които толкова не харесвате, следва, че държавата не си е свършила работата както трябва. Капиталистите следва да се принудят да наемат всички безработни на работа. Дори в ущърб на собствените си печалби. Така или иначе, те на загуба няма да излязат, а като общо произведените блага ще се увеличат. Тоест, цялото общество ще спечели, с изключение на много малка група хора, които пак ще спечелят, но просто по-малко.
Здравка
31 Юли 2017 17:22
Мнения: 16,150
От: Bulgaria
Драги инсп. Мегре, след като ''нормалните'' хора си ''търсим'' работата, правим си труда да работим, да се качваме по стълбицата на йерархията, да си сменяме работата, защото сме намерили нещо по-подходящо, или просто защото обстоятелствата са се променили за нас и така по 30-40 години от живота ни минават в работа, защо някой някому трябва да дава работа по етнически признак, а ?! Абе, защо българските турци не чакат на държавата? Ами българските арменци, евреи...
***
Никой не отрича, че има трудолюбиви, ученолюбиви и много свестни роми, имала съм и аз такива колеги . Най-сладките дини и пъпеши, най-хубавото зеле купувам от каварненски ром, който всяко лято си плаща такса ''тротоарно право'' в моята част на квартала. За съжаление, мисля, че тези хора са притеснително малко на фона на неграмотната, крадлива, смрадлива и нагла, неподлежаща на интегриране, маса цигани, която става все по-многобройна.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Здравка
Здравка
31 Юли 2017 17:26
Мнения: 16,150
От: Bulgaria
дъртреалист
31 Юли 2017 14:5
Здравка
31 Юли 2017 17:31
Мнения: 16,150
От: Bulgaria
Капиталистите следва да се принудят да наемат всички безработни на работа. Дори в ущърб на собствените си печалби. Така или иначе, те на загуба няма да излязат, а като общо произведените блага ще се увеличат. Тоест, цялото общество ще спечели, с изключение на много малка група хора, които пак ще спечелят, но просто по-малко.
Инспекторе, ти изби рибата. Спадът на безработицата под един ''здравословен'' процент е в ущърб на икономиката. Тук има хора, които със сигурност ще ти обяснят много по-добре от мен защо това е така.
Как така ще принудиш когото и да било да наеме на работа, разбирай да плаща заплата и осигуровки на човек лишен от грамотност, чувство за ред и трудови навици?!
onzi
31 Юли 2017 18:29
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Спадът на безработицата под един ''здравословен'' процент е в ущърб на икономиката.
защо? спада безработицата, сиреч предлагането на работна ръка. търсенето се повишава и, за да отговорят на нарастналото търсене, а и за да си запазят кадрите, работодателите почват да се чувстват лекичко принудени да повишат с по малко заплатите. щото то търсенето, още повече за квалифицирани кадри, далеч не се изчерпва само с обявите по агенциите за работа.

и защо всичко това да е в ущърб на икономиката?
9i81
31 Юли 2017 19:46
Мнения: 356
От: Bulgaria
Роми, роми и пак роми. И нито веднъж - цигани. Сами слугуваме на лъжата, а уж искаме нещо да се промени.

Промяната ще тръгне от нас, когато забравим тази измислена дума ром. Иначе всички ще сме под циганския нож.
Drug
31 Юли 2017 20:03
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Много е лесно и политкоректно да изкараш всички цигани жертви на българско насилие. Имало и такива дето работели - може и да има, но приказката не е за тях. Приказката е за организираните паразити. Аз се сещам за едни цигани, които се водят турци, наричат българите гяури и редовно вадят брадвите. Сещам се и за "неосъзнати" такива дето все още се водят българи (но само след като попаднат в панделата и след като преди това са изнасилили някоя бабичка по селата преди или след като са заклали дядото за едни 5 лева). Сещам се за всякакви подвизи и си мисля, че докато има българи дето все още вярват в платената интеграция и в насилието българско над ромите ще има още много конференции - поне докато всички българи станат цигани...
Добави мнение   Мнения:61 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща