Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Думи, думи и Дум-Павли
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:73 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
showstopper
11 Окт 2017 19:22
Мнения: 540
От: Bulgaria
@ Яна

Такова изключение е бил Висоцки в ролята на Хамлет. Потърсете в нета, може и да намерите изпълнението в някой руски сайт.


Ами вие го вижте в Тубата - целият монолог е качен. Права сте - абсолютно изключение е - аз такова преиграване на ролята не съм виждал. Ако това е принос - здраве му кажете. В интерес на истината Висоцки винаги преиграва - и когато се прави на чекист и когато го играе датски принц. Очевидно за някои това придава убедителност на образа. На мен лично напомпани внушения не са ми необходими.
mechi
11 Окт 2017 20:31
Мнения: 792
От: Bulgaria
showstopper 11 Октомври 2017 00:08 Не викайте Господ, че току-виж прибрал вас. За некомпетентност. =D . Мисля, че не знаете за какво става дума. Извинявам се, но бих ви препоръчала да попрочетете и след това да се изказвате. Личните предпочитания не бива да противоречат на фактите.
Гладиатор 11 Октомври 2017 00:32
Гладиатор 11 Октомври 2017 00:09 Да, така е. Много са феновете на "Световната демократична общност" в този форум. И стават все повече и повече. Дано да не съм права, но ми се струва, че техния брой нараства обратнопропорционално на възрастта, а компетентния тон и незнанието - правопропорционално на съвременното образование и как да го нарека ...общата култура на съвременните млади хора. У тях има някакъв комплекс - безусловно приемане на новите догми и нежеланието да се научи нищо, което се е случило преди да се родят. Въпреки, че се срещат и други, но все по-малко и по-малко.
Рики Еповери
11 Окт 2017 20:35
Мнения: 5,553
От: United States
43-то мнение....дрън-ннннн в порцелановата паничка на аФтора..хайде и вие.. не се мотайите ами писаницоподдържайте..трябват 50 ..
Кайзер Созе
11 Окт 2017 20:54
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
да мериш мненията под чиждият талант в стотинки е като бакшиш измерващ в километри чуждо приключение-тъжната история на живот, вълнуващ като счетоводен баланс.
widenow
11 Окт 2017 22:08
Мнения: 1,156
От: Bulgaria

Grauvell de Cortes
11 Окт 2017 04:20
Мнения: 577
От: Bulgaria
Димитри Иванов ми е меланхолия от детските години. В онази Панорама по един неповторим начин той внасяше привкуса на далечна свежест и простор, която може да се усети в Хемингуевите и Хелъровите писания. Струва ми се даже, че тримата някак си резонират сходно, а мога добавя и Башо, нищо че е далече и сам през зимата в хижата с паяка. Още виждам как с неприсъщ подход участието чу правеше нещата различни, както и Пинко с инспектор Дюдю накрая на предаването.
Мъ бил Димитри такъв, бил онакъв. Мъ тва, мъ онва. Кво да ви кажа. По-добре опръскан с вода папагал, отколкото инспектор Дюдю в местния форум. Потискащото е, че подобните му компетентно и с трудно прикрита комплексарщина дават ум и навън. После ни било кофти.
Г-н Иванов, от мен едно голямо благодарско. Бъдете здрав колкото можете

Колега, Само това "Панорама" си сгрешил, казваше се Всяка неделя.
Джимо, багодарности!!!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: widenow
SPQR
11 Окт 2017 22:44
Мнения: 8,503
От: Bulgaria
Много са феновете на "Световната демократична общност" в този форум. И стават все повече и повече.

Не стават повече.
Просто вдигат повече шум.

ПП:
При предметите - колкото са по-кухи, толкова повече шум вдигат.
Armadillo
12 Окт 2017 10:23
Мнения: 1,464
От: Bulgaria
Воденицата на съвременната консуматорска машина за пари работи с безсмислие. За да се осигури безсмислие, трябва да има неграмотна маса, подмяна на традиционните човешки устои, зрелища и да не се говори за важни неща. Лошото на безсмислието е че ражда хейт. Днешният американски президент се появи от мръсната пяна на хейта.
Преди 3 години казах в този форум, че ме притеснява как един американски президент (Обама) може ей така да реши да запали една война. Като например тази в Украйна, чието безсмислие и вреда не бяха очевидни тогава, но са очевидни сега.
Не виждам по-голяма опасност за света и повече непредвидими последици от това Д. Тръмп да денонсира споразумението с Иран. Нещо което той твърди, че ще направи
Moite5stotinki
12 Окт 2017 11:02
Мнения: 966
От: Estonia
иди при логопед да те научи да казваш риби, раци и моряци, не уиби, уаци и моуаци.

А с буквата Х=Г какво ще правим (Болгарское меньшинство в Украине не имеет претензий к новому закону об образовании, Школы с обучением на болгарском уже давно работают по правилам, которые прописаны сейчас. Мы понимаем, что дети должны учить государственный язык", – заявил болгарский посол Красимир Минчев.
Представители болгарского меньшинства Одесской, Запорожской, Кировоградской и Николаевской областей признали: заложенный в закон подход, когда в начальных классах дети учатся на родном языке, а в базовой и старшей школе – на государственном, "является наиболее продуктивным для изучения обоих языков".)

Стар виц по темата. Един Христо се оженил за украинка и си дошъл в България при родителите да ги запознае с жена си.
Почнал приказки Ние ходихме в Гамбург на екскурзия а от там прескочихме до Голандия, догодина ще ходим в Гавана, а снощи гледахме филма Шерлок Голмс и Доктор Ватсон, Баща му го изгледал изпод вежди и му казал Гристо да ми ядеш гуя..
dissidentbg
12 Окт 2017 11:24
Мнения: 9,716
От: United Kingdom
suhar 10 Октомври 2017 20:23

Нищо не разбрах. Сигурно съм много глупав.

След като не си разбрал написаното, изобщо не се опитвай да четеш Радичков.
Интересното е, че в чужбина е популярен и е един от най-превежданите български автори. Навярно чужденците са по-умни от българите.
dissidentbg
12 Окт 2017 11:48
Мнения: 9,716
От: United Kingdom
- в Дания го наричат Хелсингьо, но аз не зная и думичка датски
Хелсе е гърло, стеснение. Там е най-тясното място на протока. От едната страна е Хелсингьор от другата Хелсингборг. Датчаните преди години са опъвали верига за да събират данък от преминаващите кораби, докатао американците не въвеждат правилото за свободно движение навсякъде, дошли са с боен кораб с цел да бомбардират Дания ако не махнат веригата. Датчаните са я махнали.

- Пари, пари пари, за което са всички референдуми от Ирландия, Шотландия и Каталуния до Крим и Кюрдистан в трите държави, където живеят кюрди.
При референдуми хората винаги гласуват по убеждение, никога за пари, но инициаторите на референдума мислят за пари.

- "Ролинг Стоунс" отидоха в Москва и събраха 60 хиляди на стадиона "Динамо", без да достигнат Емил Димитров, който беше събрал там 70 хиляди.
Нищо чудно. Различни вкусове. Ако датчани и араби се състезават по ядене на бекон, кой ще спечели?

- The King's men, кралските хора бесят пиратите, конфискуват плячката и тя става кралска собственост.
Няма такова нещо. Пиратите наричат капери, когато грабят чужди кораби и са напочит в собствената си държава.

- Световната демократична общност
Още по-голяма идиотщина е когато за президента на САЩ казват че е "Лидер на свободният свят". Свободните хора НЯМАТ лидери.

- При училите журналистика е още по-лошо.
От личен опит, винаги съм мразел журналисти и професионални спортисти. Спортистите са свикнали публиката да им крещи и ги обижда и затова са станали дебелокожи без каквото и да е чувство за морал. А журналистите са си плюли в сурата. За жълти стотинки са готови на всичко.
Bacho Кольо
12 Окт 2017 12:07
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
След като не си разбрал написаното, изобщо не се опитвай да четеш Радичков.
Интересното е, че в чужбина е популярен и е един от най-превежданите български автори
Чудна работа. Мисля, че популярността му извън България е мит. Радичков трудно може да бъде разбран в превод , освен от някакава съвсем тънка прослойка естети.
dissidentbg
12 Окт 2017 12:35
Мнения: 9,716
От: United Kingdom
Bacho Кольо 12 Октомври 2017 12:07

Другите народи имат проблем с чреноразделната реч и все още не ползват азбука.
ИвК
12 Окт 2017 13:26
Мнения: 11,008
От: Bulgaria
изобщо не се опитвай да четеш Радичков.

Като ученик в прогимназията си купих "Козелът" на Радичков, прочетох я и ми хареса. Опитах се да я пробутам на някой от съучениците ми, не успях. И още не мога да си отговоря защо на никой мой познат не му харесва книжлето.
ПП. Бачо, не е мит. Представян е за много международни награди и мисля че има поне една.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ИвК
SINDBAD
12 Окт 2017 18:03
Мнения: 6,430
От: Bulgaria
Брилянтен, както винаги!
Bacho Кольо
12 Окт 2017 18:12
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
Преди повече от четвърт век покойният Младен Киселов постави "Опит за летене" в МХАТ. За мое най-голямо съжаление се игра един сезон в полупразна зала. Руснаците така и не я приеха.
Преди 20 дни си спомних за тоя тъжен опит и седнах да я препрочета. И разбрах, че ... и аз не съм я разбрал тогава.
Всяко изречение е натоварено с толкова дълбок подтекст, че превръща пиесата в низ от притчи и алегории... Затова се възприема толкова трудно.


...сега се боря с "Лазарица"
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Bacho Кольо
ИвК
12 Окт 2017 19:02
Мнения: 11,008
От: Bulgaria
Всяко изречение е натоварено с толкова дълбок подтекст,


Не става за четене по всяко време, особено при натоварена нервна система, също и по диагонал. Само на спокойствие и лека храна.
Дорис
12 Окт 2017 19:23
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Димитри Иванов ми е меланхолия от детските години.
керпеден_1
12 Окт 2017 21:26
Мнения: 9,911
От: Bulgaria
Той Маестрото започна ,но азъ да не пропусна да напомня:
1. Референдуми и избори не се ПРОИЗВЕЖДАТ, както твърди цялата пишман журналистическа гилдия и медии ,иженарицаеми кой знае защо четвърта власт. В този хор пеят Парламент ,Правителство и Съдебна власт...за Президента не знам ,не съм го чувал да пее така.
2. Референдуми и избори се ПРОВЕЖДАТ!!! Анадънму!?!?
3. Прочети внимателно т.1. и т.2 !!!
Grauvell de Cortes
13 Окт 2017 00:17
Мнения: 626
От: Bulgaria
widenow 11 Октомври 2017 22:08
Дорис 12 Октомври 2017 19:23

Колеги, приемете извиненията ми. Без да влизам в режим на оправдаване, разбира се, "Всяка неделя" и "сентимент". Не че умът ми губи качествата си с времето, но часът беше ранен, а още повече, уискито - много.
Чувствайте се добре.
Павел_Маринов
14 Окт 2017 13:36
Мнения: 1,566
От: Bulgaria
Висоцки беше по-добър от Лорънс Оливие в ролята на Хамлет, но Шекспир е английски и англичаните искат те да го филмират и да го продават на света, щото Думи, думи, думи, ама и Пари, пари пари, за което са всички референдуми от Ирландия, Шотландия и Каталуния до Крим и Кюрдистан в трите държави, където живеят кюрди
.

Сър Лари (Лорънс Оливие) беше много добър като Хамлет. Но Висоцки, който не беше сър, а непризнат в родината си, беше по-добър от Оливие


Това авторът как го реши точно? Или той е станал вече и театрален критик. Така става когато вагоните книги свършват, театрото идва на ред.
Иначе сър Лари е особено ценно. Сигурно е някой бивш съученик от колежа в Брюксел, седял заедно Мишел Константен на един чин в школото в Асеновград. Питам аз и отговор не чакам.
Що се отнася до Высоцкий, той беше жертва на едни такива дето пишеха доноси против него. Тия същите дето даже не съобщиха, че е почина. Ех Стефчо, повсюдо нещата са еднакви. Както викаше сър Лари.

Просто е като българския премиер Бойко Борисов. Великите консерватори Жозеф-Мари дьо Местр и Едмънд Бърк разбрали това преди мен, но Шекспир е най-великият, понеже пръв го разбрал.


Туй е за изпорводяк. Няма как, трябва да се съблюдава the corporate identity manual. Че инак няма да има съвместни с Тодоров воаяжи до Корфу. Тhe corporate identitу, другаре е най важното. Е важен е и достъпа до викито, че иначе става зле.
Айде аз отивам на почивка в Авдіївка. Нямам пари за Корфу. Все пак аз не съм дс-бой и пенсията не стига.
Ариведерчи и до нови срещи.
Добави мнение   Мнения:73 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща