Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Преброяване на дивите "джендъри"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:284 Предишна Страница 3 от 15 1 2 3 4 5 Следваща »
geo_19
25 Яну 2018 23:06
Мнения: 2,273
От: Bulgaria
Председателят на БСП Корнелия Нинова ще вземе участие в заседанието на Съвета на ПЕС, което ще се проведе в Лисабон на 1.12 и 2.12.2017 г.
Лидерът на българските социалисти ще представи прогресивна визия за европейския стълб на социалните права. На форума ще бъде разгледан и нов модел за икономически растеж и създаване на работни места.
Нинова ще участва в срещата на партиите на социалистическите и социалдемократическите партии от Европа. В рамките на форума са предвидени двустранни срещи с премиери, комисари и лидери на политически партии от ПЕС.


Ами нье. Кадиев вече каза какво са предлагали за гласуване в Лисабон:

"На 1 декември 2017 г. в Лисабон бе приета резолюция на ПЕС. Бях там, беше Станишев, бяха представители на БСП, бяха и поне десетима български журналисти. Нямаше никакви забележки от нито една партия - член на ПЕС, освен шведите, които са против "европейски финансов министър", разказва той. Част от текста на тази резолюция се отнася за равенството на половете и правата на хора с различна сексуална ориентация: "This also means EU-wide hate crime legislation, equal treatment when applying the principle of freedom of movement for LGBTI families and full respect of the fundamental right to marry and to found a family." За неговорещите английски Кадиев превежда така - "пълно зачитане на фундаменталното право на хора с различна сексуална ориентация да се женят и създадат семейство"

Ей това червенкото го няма никъде в Истанбулската конвенция. Това е нещо друго...
geo_19
25 Яну 2018 23:12
Мнения: 2,273
От: Bulgaria
Както е видно, там се упоменава и конвенцията, и терминът gender е използван. Няма данни за някакво особено мнение на Нинова по въпроса.



Ама няма данни дали Нинова владее английски... Тя е гласувала за равно заплащане на двата пола. А и да знае английски, едва ли можем да предполагаме, че тя е била запозната към оня момент с детайлите на тази конвенция от 2011 г. Твърде вероятно да не е я отваряла изобщо. Резолюция дупка не прави.
Сократ-май
25 Яну 2018 23:13
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
А може да е завъртяла многоходова комбинация.
С един удар Баце и Станишката.
[rex]
25 Яну 2018 23:13
Мнения: 118
От: Bulgaria
щурчо 25 Яну 2018 22:35

Браво другарю!
Верен войник на партията, Савецкия Съюз и лично предан на лидера др. СърГей!

Още една маска падна
Д-р Тормозчиян
25 Яну 2018 23:18
Мнения: 8,152
От: Botswana
Твърде вероятно да не е я отваряла изобщо.


Да е.

Член 6 от стария устав.
Д-р Тормозчиян
25 Яну 2018 23:22
Мнения: 8,152
От: Botswana
Ама няма данни дали Нинова владее английски...


Има данни, хем от самата нея

About Корнелия
Дата на раждане : 16/01/1969 с. Крушовица, България
Професия: юрист;
Езици: английски;френски;


https://www.facebook.com/korneliyaninova
geo_19
25 Яну 2018 23:30
Мнения: 2,273
От: Bulgaria
Въпрос: Истанбулската конвенция предпазва ли децата от насилието "обрязване" (сюнет)? Или това е културно-религиозна особеност на мюсюлманите и евреите.
щурчо
25 Яну 2018 23:30
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Още една маска падна

Е, падна.
Другарката Нинова едни ги върши у ПЕС, па други у София...
Сократ-май
25 Яну 2018 23:31
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Да споделя ли една самокритика?
Аз наистина съм албански реотан.
Днес поне пет пъти привърженици на джендъра обясниха, че ако един мъж гледа децата, той е майка.
Преди малко проумях. Значи при това положение той е социален пол жена. Не е мъж.
Хайде сега, разправяйте, че се грижите за жените. И тласкайте мъжете да им помагат - при което престават да бъдат мъже.
Apolitichen
25 Яну 2018 23:34
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Така наречената Истанбулска конвенция, чиято изначална цел е да обърне сериозно внимание на домашното насилие над жени и деца, се превърна в основна тема в най-бедната държава в Европейския съюз, където корупцията е нещо нормално, правосъдната система е под зорко наблюдение отвън


Именно, че най-бедните държави (11 страни-членки на ЕС) ще са против една конвенция, чиято "изначална цел" е да "изкорени" морал, етика, традиции и други утвърдени стереотипи на правото и добрата практика с цел да се разшири корупционното поле - едни път чрез държавно финансиране (узаконена корупция) на черпаклиите от НПО, втори път чрез прехвърляне на правоприлагането да е извън съдебната система (арбитражни съдилища, съставени от черпаклии). Не случайно е, че БСП и вице-президента Илияна Йотова (но като евродепутат) първи подкрепиха черпаклийството.

А след като на дневен ред е корупцията и правораздаването, защо не се занимаваме с тях, а "нотариатът" се юрнал да отчита дейност с една конвенция, в която дори няма правни дефиниции на "работните термини" от психологията!? "Стереотипът" (като "спазването на закона" или "даване пари под масата" и "социалната роля" ("феодал" или "оплаквач", комик, трагик) имат противоположни прояви в правния мир.

"не се чу, че всяка четвърта жена в България е подложена на насилие, а за над 350 хил. мъже е нещо нормално да ударят шамар на жена."

Това са откровени лъжи! Дори и при социализЪма чак толкова не се лъжеше - телефонни прозвънявания на "Гълъб и гугатка" към уж 801 пълнолетни гражданина с "правилно подбрани въпроси". Да не говоря, че 2.2 млн. "пълнолетни българи" не си чуват телефоните или, ако го чуят, вече е спрял да звъни.
За 7% от българите мъжът може да удари шамар на жената. Това показва експресен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен между 15 и 16 януари сред 801 пълнолетни българи.
От запитаните 92% не са съгласни с твърдението, че мъжът може да удари плесница на жената, а 1% не могат да преценят. Седемте процента, които оправдават шамар за жените, са приблизително равни на над 350 хил. души, посочват социолозите.

Съгласни ли сте със следното мнение: Мъжът може да удари шамар на жена?
Та далеч под 350 хил. българки и българи (пълнолетните граждани с телефон са под 5 млн. души) имат идея, че един шамар може да върне към живота изпаднал в истерия човек. В духа на тъпата пропаганда на автора, същия този резултат може да се тълкува, че малко българи са запознати с действията по оказване на първа помощ на истерясъл човек.
geo_19
25 Яну 2018 23:36
Мнения: 2,273
От: Bulgaria
About Корнелия
Дата на раждане : 16/01/1969 с. Крушовица, България
Професия: юрист;
Езици: английски;френски;


Ма не е посочено ниво на владение на езика. Едно е да може на английски да си напазарува в мола, друго е да може да преведе за себе си какво е това сексуална роля. То вече се видя, че официлният превод от лицензирани преводачи не е точен и сега ще трябва да се поправя. И няма данни, че Нинова е била подготвена какво точно ще гласуват в Лисабон. Няма данни, че е чувала изобщо за тази конвенция. Нека всеки от форумниците да си сложи ръка на сърцето и да признае, че е запознат с тази конвенция още от 2012 г. Аз за първи път чух, че имало такава конвенция около Нова година, когато се вдигна шумотевицата..
маргаритка2
25 Яну 2018 23:37
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Гео 19, конвенцията пази жени и педерасти като цяло, йеменските клитори в частност.
На мъжете каквото и да им отрежат все им е малко.
Има си и лаф - "червата да му изтичат, прескочи и отмини!" това е било в навечерието на ПСВ.
Васик
25 Яну 2018 23:40
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
Периодично се наблюдава подобно пълно опростачване на някаква важна тема и всеки път си мисля, че българите са стигнали дъното. Обаче всеки път действителността ме опровергава. Коя ли ще е следващата цел след Съвета на Европа - може би ООН или СЗО? Това са двете други организации, които имат общоприети дефиниции за "джендър" (всъщност една и съща дефиниция, която отговаря на Истанбулската конвенция). Може да бъдат дори ЮНЕСКО или УНИЦЕФ - те се занимават с образование навсякъде по света и сигурно участват в пъкления план за въвеждане на 31 полове с 31 ватер клозети. Може би Каракачанов вече ги е поставил под мониторинга на експерти като Жоро Дантелата, Дионисий Петте лева и Шейтанов-Бизанти.
Apolitichen
25 Яну 2018 23:42
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Въпрос: Истанбулската конвенция предпазва ли децата от насилието "обрязване" (сюнет)?

Тц! Първо, ковенцията не предпазва никого от нищо.
Второ, терминът "дете" и избягнат от конвенцията като е дефинирано, че "жени" се отнася и за момичета.
Трето, конвенцията изисква "защита от насилие" при обрязването само на момичета.
Явно еманципатките, надраскали конвенцията, смятат сюнета за здравословно и хигиеничен "стериотип", при който момченцата сами радостно тичат към ходжата ... за да "изкоренят" мъжествеността, причиняваща насилие над еманципатките.
Сократ-май
25 Яну 2018 23:44
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Периодично се наблюдава подобно пълно опростачване на някаква важна тема и всеки път си мисля, че българите са стигнали дъното. Обаче всеки път действителността ме опровергава.

Като си прав - прав си.
Ето, достигнахме нови низини. Опростачихме Му председателството.
Д-р Тормозчиян
25 Яну 2018 23:51
Мнения: 8,152
От: Botswana
Ма не е посочено ниво на владение на езика.


Щом са я избрали за вицепрезидент на Социнтерна, значи поне английски или френски говори добре. Иначе как ще взема участие там.

Отделно, че тя беше избрана за вицепрезидент точно поради джендърните политики - издигане на повече жени на ръководни постове. Туй дето стряска съня на Туткалчев от седмица насам.

EN EU Plan of Action on Gender Equality and Women's Empowerment in Development

BG План за действие на ЕС относно равенството между половете и овластяването на жените при сътрудничеството за развитие


И сега се прави, че не знае какво е джендър.

Де, холан де.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Д-р Тормозчиян
Памфуций
25 Яну 2018 23:56
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
За статията .
Само една забележка по повод:
Около целия този циклон от усилващи се страхове, апокалиптични обобщения, подскачащи предразсъдъци остана встрани и не се чу, че всяка четвърта жена в България е подложена на насилие, а за над 350 хил. мъже е нещо нормално да ударят шамар на жена.

Е, как - поне във форума се чу, но (поне във Варна) тези жени се утешават с мисълта, че мъжете им не са обратни .
[rex]
26 Яну 2018 00:03
Мнения: 118
От: Bulgaria
щурчо 25 Яну 2018 23:30
Е, падна.
Другарката Нинова едни ги върши у ПЕС, па други у София...

И ти заради нея си готов да си смениш пола?
Ако е така, може би си за друга клинична пътека
Apolitichen
26 Яну 2018 00:08
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Коя ли ще е следващата цел след Съвета на Европа - може би ООН или СЗО? Това са двете други организации, които имат общоприети дефиниции за "джендър" (всъщност една и съща дефиниция, която отговаря на Истанбулската конвенция)


Ама няма дефиниция за "джендър". Както се разбра от дискусията "дженъра"/социалната роля е нещо, което винаги се променя в зависимост от "сцената". Тая конвенция урежда кои ще са "суфльорите" и "декораторите" на сцената - сиреч ще го играят Господ при определянето кога едно намигване или "крива усмивка" са изнасилели джендъра от женски пол (в преамбюла на конвенцията се твърди, че е само за жени).

Дори и психолозите спорят за дефиниция на джендъра от времето на Ницше - е ли джендъра зависи от пола (биологичния, де, единствения) или полът може да се обезразмери с цел намиране на решение на иначе разходящите функции ("натрапчеви мисли", "чувство за вина", "чувство за превъзходство" в психологията.

И не е само дефиницията за "джендър". В конвенцията има и други измислени термини като "психологическо увреждане", "страдание" , "сексуална ориентираност".
Ей на, ако някоя жена или защитен джендър страда от написаната от автора простотия, по конвенцията веднага някоя НПОшка ще се втурни да изкоренява стереотипа-грамотност на автора. Дали ще е я изкорени, няма значение. Важното е, че ще се бори непрекъснато и непрекъснато ще усвоява средства за таз борба. Просто се връщаме към статута на "активните борци против капитализма и фашизма". Сега "активните борци" ще се борят против стереотипите и Закона (арбитражния съд, предвиден иначе за международни договори, сега ще е един вид заобикаляне на правораздаването, най-малкото защото няма Договор).
Д-р Тормозчиян
26 Яну 2018 00:17
Мнения: 8,152
От: Botswana
Трето, конвенцията изисква "защита от насилие" при обрязването само на момичета.


Какво странно има в това, при положение, че тя е за защита на жените, независимо от възрастта.

И освен това, както е видно от член 38, тя защитава биологичния пол на жените от социално мотивирани посегателства. А не съдейства за смяната му, както твърдят ментърите.

38 — Осакатяване на женските гениталии
Страните предприемат необходимите законодателни или други мерки за криминализиране на следните умишлени деяния:
а обрязване, инфибулация или извършване на всякакво друго цялостно или частично осакатяване на големите срамни устни, малките срамни устни или клитора на жена;
б принуждаване на жена да понесе някой от изброените в буква а) актове или предоставяне на такава възможност;
в подбуждане, принуждаване или предоставяне на възможност момиче да понесе някой от изброените в буква а) актове.

https://rm.coe.int/168046246f
Добави мнение   Мнения:284 Предишна Страница 3 от 15 1 2 3 4 5 Следваща »