Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Преброяване на дивите "джендъри"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:284 « Предишна Страница 4 от 15 2 3 4 5 6 Следваща »
щурчо
26 Яну 2018 00:19
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
И няма данни, че Нинова е била подготвена какво точно ще гласуват в Лисабон.

Днес Татяна Буруджиева каза точно обратното в предаването на Ризова:
https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/mira-radeva-nashite-lideri-vmesto-da-ni-darpat-napred-ni-tegljat-nazad.html
Мдаа...
ddantgwyn
26 Яну 2018 00:20
Мнения: 8,551
От: Bulgaria
Съгласни ли сте със следното мнение: Мъжът може да удари шамар на жена?

Формално погледнато -- може, нищо не му пречи, освен доброто възпитание.

Именно за това въпросът е идиотски.
[rex]
26 Яну 2018 00:25
Мнения: 118
От: Bulgaria
Сега, Евгени го знаете какъв е ...

Евгени Минчев, автор на стихосбирката „Живот на педал”:
11 Юни 2017
"НЕ ПОДКРЕПЯМ ГЕЙ ПРАЙДА

Защото смятам, че правата на българските хомосексуалисти са много добре защитени, че прайда е проява на каприз, разглезеност, политически и финансови зависимости.

Също така - докато гейовете се държат като малцинство, ще бъдат приемани като такива.

Всичко това, което демонстрират днес на улицата, могат просто да си го направят пред огледалото. Кажи си - "Аз съм като всички, аз съм нормален гражданин, аз работя и изкарвам пари, аз допринасям страната ми да е добре". Не желая някой да ми навира духовния си сакътлък и то по един безвкусен и безсмислен начин."


https://nbox.bg/obshtestvo/item/46747-stotitzi-osadiha-bashtata-koito-zavede-deteto-si-na-antigei-parad-s-plakat-varnete-dagata-na-detzata-pederasti.html

(снимка: натиснете тук)

Apolitichen
26 Яну 2018 00:26
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Не е погрешен преводът, понятието "социален пол" се използва от двайсетина години насам, но в тесни академични среди. Дори има магистърска програма във Философския факултет на СУ - "Социални изследвания на пола"


А в правния факултет какви програми има? Защото в химическия факултет има програма "Химична връзка и взаимодействия", ама в Семейния кодекс не е залегнало изискване за "валентност" на съпрузите или грижите за децата да се квантуват само на "свързващи орбитали". Понеже тези представи не са много точни, има и термин "метална връзка" (еднополов харем от електрони) - най-чувствителният "джендър", благодарение на който "светкаме" и "ковеме".
Иначе във философския има и програми по богословие, въпроси за "тъмната материя" и "тъмната енергия" и всичко останало, дето е "вятър и мъгла" все още в обществената практика.
ОБЛАК
26 Яну 2018 00:30
Мнения: 1,029
От: Bulgaria
В Англия учителка похвалила две деца с "Браво,момичета!" Пък едното се обидило,че не било момиче! А се чувствало момче. А сега, де! Забранили на даскалите да споменават пола на децата. Та сега имало разнообразие на половете: цисджендъри, панроми, интерсекси, гендерквири, транссекси, интерсекси, андрогини, бигендъри...
И като отиде бай Ганьо в Лондон и попълва картончето в хотела, има квадратче "джендър". И той пише "Бемлига!"
Сократ-май
26 Яну 2018 00:31
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Драга госпожо,
Аз разбирам разочарованието Ви от тъмните балкански субекти, които не желаят да възприемат светлината на джендъра и социалния пол.
Разбирам тревогата Ви, че се излагаме пред чужденците.
И разбирам желанието Ви да викнете към всички тези чужденци: Не съм аз! Не съм аз! Те са виновни - българските диваци и варвари, които си бият жените.
А Вие, от своя страна, ми позволете да перифразирам един известен израз и да Ви кажа, че в България диваци и варвари са единствено продажниците като Вас.
Bradatko
26 Яну 2018 00:39
Мнения: 4,273
От: Bulgaria
Положението в света ще се оправи, когато забранят факултетите по журналистика...

Су,
Аз отдавна съм го писал това тук.
Не, че имам някакви претенции за авторство.
Просто потвърждавам това.
Тогава дадох предложение такъв факултет да е на базата следдипломна квалификация.
Иначе се стига до простотия, като тази, която дадох тогава:
"– Главният инженер дръпна шалтера и тока бавно и тържествено потече по електропроводите на Родината.
В електрическата мрежа на България се вляха хиляди килотонове ампери!"
Край на цитата.
Мъка!
Bradatko
26 Яну 2018 00:46
Мнения: 4,273
От: Bulgaria
Вълков,

Ще цитирам Вуте:
"Колко и да се въртиш - газо ти е сè отзаде!"
Те така, те!
Apolitichen
26 Яну 2018 00:51
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Какво странно има в това, при положение, че тя е за защита на жените, независимо от възрастта.

И в нашата Конституция:
Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

и в Конвецията за защита на човешките права и основни свободи:
Article 14 – Prohibition of discrimination
The enjoyment of the rights and freedoms set forth in this Convention shall be secured without discrimination on any ground such as sex, race, colour, language, religion, political or other opinion, national or social origin, association with a national minority, property, birth or other status.


не се допуска дискриминация, специално в случая по пол и възраст (конвенцията приравнява момичетата на жени - негласно ги разделя). Всички граждани имат право на защита от насилие (и друго посегателство върху личния и семейния им живот).
Във всички конституции се говори за "права на граждани", а не за права на джендъри. Не може едно джендърско страдание да се счита като следствие на насилие, а друго (мъжествено) страдание да не се брои за нищо. Да не говоря, че "страдание" е отвлечен термин (страдат и от любов, и от загуба, от болест, лечение, обида, учение и тренировки). За да може да се отчете страданието обективно като следствие от противоправни действия трябва да има някаква (доказуема) щета. А не една НПОшка каза ... и отсъди.
Д-р Тормозчиян
26 Яну 2018 01:18
Мнения: 8,152
От: Botswana
Конвенцията отхъврля всяка дискриминация, дори е по-изчерпателна по отношение на основанията, които не могат да бъдат основания за дискриминация.

В преамбюла специално е отбелязано:

Като отбелязват, че домашното насилие засяга предимно жените, но и мъжете също могат да бъдат жертви на домашно насилие;


И не само може да бъдат, но и са. Така че и те ще бъдат облагодетелствани от действия, предприети в съответствие с конвенцията.
Сократ-май
26 Яну 2018 01:31
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Е, драги докторе, тя конвенцията вече почна да се изпълнява. Специално онази точка, че на обратните трябва да се дава убежище независимо дали наистина са такива или не.
Има и решение на Европейския съд...
Apolitichen
26 Яну 2018 01:43
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
защитава биологичния пол на жените от социално мотивирани посегателства.

И като са такива защитници на жените срещу насилието спрямо тях, защо е изпущена проституцията, сурогатното майчинство ("социално мотивирано посегателство" )? Та дори и ранното пенсиониране (посегателство върху правото на труд).

"Насилието" само по себе си в частта: "актове, които (вероятно) водят до психологически или икономически увреждания или страдание" не означава "престъпление" или "нарушение на закона". Например, "обяснението в любов", "влюбването", "обичта" също могат да доведат до "икономически увреждания или страдание". При това без значение на пола и възрастта.
„насилие над жени“ се разбира като нарушение на правата на човека и форма на дискриминация срещу жените и означава всички актове на насилие, основано на пола, които водят или е вероятно да доведат до физически, сексуални, психологически или икономически увреждания или страдание за жените, включително заплахи за такива актове, принуда или произволно лишаване от свобода, независимо дали това се случва в обществения или в личния живот;


Домашното насилие
„домашно насилие“ означава всички актове на физическо, сексуално, психологическо или икономическо насилие, които се случват в семейството или в домакинството, или между бивши или настоящи съпрузи или партньори, независимо дали извършителят живее или е живял заедно с жертвата;

в частта "актове на психологическо или икономическо насилие между бивши партньори, независимо дали е живял заедно с жертвата" направо вкарват всеки работодател, прекратил трудов договор или определил допълнителен бонус (икономическо насилие), в ситуацията на "насилник".
И подчертавам, че никой от противниците на конвенцията не оспорваме "актовете на физическо и сексуално насилие". Тези актове са криминализирани в нашия Наказателен кодекс и обществото има устойчив "стереотип" (ако не го изкорени конвенцията) кога има насилие или взаимност. Дори в повечето случаи на физическо или сексуално насилие насилникът е наясно (признава/съзнава), че е извършил насилие.
Дефинирането на термин, "домашно насилие" с фантазийни понятия ("психологическо насилие" (гледане на филм на ужасите? лошо преведен роман); "икономическо насилие (спазване на работното време?), "домакинство" (замък, имение, чифлик, хотел и всяка съпружеска/наследствена съобщност?), "партньор" (по тенис?), "живял заедно" (в един и същи офис?), го прави не само безсмислен, а и глуповато-смешен. Това дава възможност на завистлива и гладна черпаклийка да ми наднича под юргана, при което независимо какво ще види, при всяко положение смъква вълната от юргана (само за "гладенето" получава държавно финансиране).
Apolitichen
26 Яну 2018 01:53
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
В преамбюла специално е отбелязано:


Като отбелязват, че домашното насилие засяга предимно жените, но и мъжете също могат да бъдат жертви на домашно насилие;


Точно това твърдение е манипулация, невярно е. По същия начин мога да "отбележа", че "тъмната енергия засяга предимно мъжете, но и жените също могат да бъдат жертви на тъмната енергия" и да изневерят на "домакинството". И за да защитя мъжете от тъмната енергия приемам конвенция, с която се вменя на останалите, че всяко високо токче, къса пола, прашка, червила, лак, силикон води "психологическо увреждане или страдание" (икономическото увреждане не е за пренебрегване) у мъжете от въздействието на тая "тъмна енергия".
Свежарков
26 Яну 2018 02:31
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
Истанбулска конвенция, чиято изначална цел е да обърне сериозно внимание на домашното насилие над жени и деца
Това не е вярно. Иронизирането в статията на противниците на скандалнага конвенция меко казано не прави чест на автора
проф. дървингов
26 Яну 2018 02:50
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
...твърдя, че няма такова животно като 'психологическо увреждане' - виж член 3 от българския текст.
Дали пак преводачите? Нихната - в оригинала е записано друго.
И не ми казвайте, че това нямало значение, че важен бил оригиналът, грешите.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: проф. дървингов
[rex]
26 Яну 2018 03:40
Мнения: 118
От: Bulgaria
Сократ-май 26 Яну 2018 00:31
Драга госпожо,
Аз разбирам разочарованието Ви от тъмните балкански субекти, които не желаят да възприемат светлината на джендъра и социалния пол.
Разбирам тревогата Ви, че се излагаме пред чужденците.
И разбирам желанието Ви да викнете към всички тези чужденци: Не съм аз! Не съм аз! Те са виновни - българските диваци и варвари, които си бият жените.
А Вие, от своя страна, ми позволете да перифразирам един известен израз и да Ви кажа, че в България диваци и варвари са единствено продажниците като Вас.

Сократ
SvSophia
26 Яну 2018 06:32
Мнения: 36,140
От: Bulgaria

КАТО ГЛЕДАМ ТЕЛЕВИЗОРИТЕ, ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ В ТЪПАНАРИ, КОИТО САМО ЯДАТ И СЕ Е..Т. ЗА КОНВЕНЦИЯТА ПОВЕЧЕ ДУМА НЯМА ДА ОБЕЛЯ. ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ НЕ Е САМО СЕКС

Аз съм възпитавана в съвсем нормално семейство. Ни бедно, ни богато. Образовани хора бяха родителите ми и техните родители. Като бях дете, не ми даваха да гледам филми, в които се ЦЕЛУВАТ… никога не видях дядовците си и татко по… гащи. За секс не се говореше вкъщи. Смотана работа, а?! Като попораснах, мама ми обясни разни неща за физиологията на момчето и момичето и ми купи „Книга за девойката“, от която разбрах и други неща. По едно време на мода излезе една френска песен, в която пъшкаха, пускаха си я, когато имаше гости, а щом влезех в стаята я спираха. Не гледаха порно
/сега разбрах, че имало и „анимация за възрастни“/, ….нямаха порнографски списания…Имам чувството, че не са били съвсем в ред. Сексовете кога са ги правили, не знам…. Четяха книги, танцуваха туист, играеха бридж, ходеха на работа, на кино, на Витоша… шантав живот.
Сексовете не бяха доминанта. Доминанта беше да ме обичат, да се обичат, пак ще кажа, да четат и да си говорят за книги с приятели, да ме научат да пиша правилно, да не си качвам краката на масата, да не трака вилицата в зъбите, когато се храня, да не пръцкам пред хора, впрочем никога не чух някой да пръцне, освен в тоалетната….И , естествено, че е недопустимо всякакво насилие срещу друг човек, котката или рибката ми.
Най-ужасното, което татко казваше, когато е ядосан, беше – ай, сифон бе! И баба го поглеждаше, сякаш е счупил любимата й фруктиера нарочно. Веднъж видях Парцалев в сладкарницата до нас, с неговите огромни пръстени и само пръстените ми направиха впечатление, друго въобще не ме интересуваше, въпреки, че знаех какъв е. Сега синът ми от сутрин до вечер гледа травестити, гейове и лесбийки. Не знам какво си мисли, защото ми е неудобно да го питам. Сега ме е страх да гледам филм със сина ми. Любимия на милиони „Секса и града“ си е чиста порнография например. И за да могат всички деца, дори и тези, дет са пропуснали да го гледат, го дават за 43-и път по обед.
Гала и Мъжътнагала пък ги въведоха в света на секс куклите. Цяла армия от ….роми на 12-15 години не знаят да четат и пишат, но пък са надлежно информирани за сексовете от филми, сутрешни предавания и реклами. И никва Конвенция няма ги спре да бият жените и децата си по-късно, щото са неграмотни и съвсем първични. Като лъвът, който раздава шамари в прайда. Порно филми гледат цели компании. Представям си четири-пет надървени /извинете, ама си е така/ мъже, седнали един до друг… Егати.
За да завърша този пасквил, ще кажа – човешкия живот не е само секс. На разговорите за тази дейност отделяме толкова много време, колкото не отделяме ни на четене, ни на мислене…. Това е идиотщина. Като гледам телевизорите, имам чувството, че се превръщаме в някакви тъпанари, които само ядат завързани манджи и се е…т.
За Конвенцията повече дума няма да обеля, освен, че образованите хора много рядко бият жените си.
Виктория Тинтерова

И аз в такова семейство съм расла - нецивилизовано, дивашко и варварско, та затуй нецивилизована дивачка и варварка съм си до днес. Който е расъл и възпитаван в семейство с обратен знак, дали ще посмее гордо да си вдигне форумната /или социалнородовата/ кунка публично?
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: SvSophia
SvSophia
26 Яну 2018 06:34
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
П.П. Диваци и варвари са ни отглеждали и възпитавали, така излиза според ГРЕВИО & недиваците и неварварите в сегашната публичност? И религиозните ни водачи диваци и варвари? И писателите ни диваци и варвари? И академиците ни диваци и варвари? И психиатрите ни диваци и варвари? И ний всички - диваци и варвари, диви не-джендъри?
Добре, че са минпредът наш, председателката на НС, външните и правните ни министърки, човекът институция Цветан Цветанов, господин Сергей Станишев и още някой и друг по професия и най-вече поминък формировач на обществено мнение, та недивашки и неварварски да спасяват цивилизования имидж на България пред гъ-жа/господин/то (не зная как е поцивилизованому, недивашкому и неварварскому) Бътлър.
Сократе,
Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: SvSophia
Републиканец
26 Яну 2018 07:00
Мнения: 2,886
От: Bulgaria
Лекотата на българските политици им изигра много лоша шега.
Както си се рееха из евродокументчетата и изведнъж от тунела излезе с пара локомотива на историята та право срещу тях.
Българският народ, нали е котловинен по Гачев, не е сред най-чевръстите.
Трудно си качва БВП, с андрешковска неохота се влива в международните мистерии,
но засегнат ли го по фундамента, събуждат лъва.
Бацко, направляван от умилително умнички женички около него, се увлече и натресе набързо като на салфетка Инфекцията.
Да, ама не.
Народът може и без евросубсидии и евродлъжности, но да се прости с ВКЪЩИ и да напълни дома си с влажелци и привидения, това го вади на барикадите.
Поне 90% от хората с които съм говорил по темата, са се радикализирали бързо и необратимо.
Политичките май още не се ориентират колко се е нагряла ситуацията.
SvSophia
26 Яну 2018 07:24
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Впрочем тоз Му цивилизицационен модел е отколе одуман - нищо ново под нашето слънце:
....
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.

И е добър християнин:
не пропуща литургия;
но и в черква за туй ходи,
че черквата й търговия
!

И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
залага си и жената.

И е човек с добро сърце:
не оставя сиромаси;
но не той вас, братя, храни,
а вий него със трудът си!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
изяда си и месата.
Добави мнение   Мнения:284 « Предишна Страница 4 от 15 2 3 4 5 6 Следваща »