Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Преброяване на дивите "джендъри"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:284 « Предишна Страница 7 от 15 5 6 7 8 9 Следваща »
SvSophia
26 Яну 2018 10:07
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Като рояк оси налетяха на Дорис. Рекоха - и го сториха

Манталитет и организация кат на Внеслия конвенцията.
Weed361
26 Яну 2018 10:12
Мнения: 4,842
От: Bulgaria
67

Задължение на всички било да я бранят при "новия ред" в Европа; оттук и смисълът на законопроекта - отбрана на държавата срещу възможните й врагове. Сред тези врагове туря еврейството, неспособно да се отърси от интернационализма и космополитизма си, което не поставя общите блага над личния интерес. И риторично се провиква: Защо да е противоконституционен законопроект, който иска да брани нацията?



Като две капки вода са.

"Не знам дали има днес човек в България, който да не иска да защитим жените и децата от домашното насилие", каза още Цветанов.





Su38
26 Яну 2018 10:13
Мнения: 13,718
От: Bulgaria
Затова давайте да се организираме. В България печели този, който по-силно вика. Сега е моментът да се крещи, докато не са омотали хората. Утре ще е късно, помнете ми думата. Тия няма да се спрат - главите им са на дръвника, а и не могат да мислят...
Su38
26 Яну 2018 10:16
Мнения: 13,718
От: Bulgaria
За децата мислете. Ние нашето го направихме, поне нещо да поправим...
Bonjorno
26 Яну 2018 10:18
Мнения: 3,927
От: Bulgaria
Тая конвенция урежда кои ще са "суфльорите" и "декораторите" на сцената - сиреч ще го играят Господ при определянето кога едно намигване или "крива усмивка" са изнасилели джендъра от женски пол (в преамбюла на конвенцията се твърди, че е само за жени).

Това е новоизмислената форма на политическа полиция - преди, по време на соца, беше на идеологияеска основа, а сега е на полова. Но това не и пречи да е полиция, да пише доноси и да е насочена към всяване на страх в населението.
Гжендер-полиция !
Weed361
26 Яну 2018 10:19
Мнения: 4,842
От: Bulgaria
хайде стига с този примитивизъм, а?


Когато си прав, прав си - примитивни сме. Не можем да се мерим с вас по "цивилизованост"


The Official Website of the City of New York

New York City Commission on Human Rights Legal Enforcement Guidance on Discrimination on the Basis of Gender Identity or Expression: Local Law No. 3 (2002); N.Y.C. Admin. Code § 8-102(23)


The NYCHRL requires that individuals be permitted to use single-sex facilities, such as bathrooms or locker rooms, and participate in single-sex programs, consistent with their gender, regardless of their sex assigned at birth, anatomy, medical history, appearance, or the sex indicated on their identification.

Examples of Violations:
For example, it is an unlawful discriminatory practice to prohibit a transgender woman from using the women’s bathroom.

Requiring a transgender or gender non-conforming individual to provide proof of their gender in order to access the appropriate single-sex program or facility. 

Requiring an individual to provide identification with a particular sex or gender marker in order to access the single-sex program or facility corresponding to their gender.

Barring someone from a program or facility out of concern that a transgender or gender non-conforming person will make others uncomfortable.

Forcing a transgender or gender non-conforming person to use the single-occupancy restroom.
Bonjorno
26 Яну 2018 10:20
Мнения: 3,927
От: Bulgaria
българите си надвиха на масрафа-обути,... Хайде стига с този примитивизъм, а?


Ами и ние като англичаните - занимаваме се с незначителни неща като конвенция, която унищожава правото да имаш семейство и разбирания, определени от религиозното и социалното ти възпитание.
Weed361
26 Яну 2018 10:26
Мнения: 4,842
От: Bulgaria
Прочетете и/или гледайте „Криворазбраната цивилизация“, писана е още преди Освобождението от "присъствието". Добри Войников е прозрял това, за което спорим още преди 150 години.
циникЪтхедонист
26 Яну 2018 10:26
Мнения: 1,483
От: Bulgaria
Изключително безумие е според мен, насилието пък било то и домашно, да бъде полово оцветявано.
Насилието винаги е от по-силния над по слабия и в това отношение пола далеч не е определящ.
SvSophia
26 Яну 2018 10:27
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
ПРЕДГОВОР

КРИВОРАЗБРАНАТА Ц И В И Л И З А Ц I Я

СМЕШНА ПОЗОРИЩНА
игра
въ
петь действiя
отъ
Д. П. Войникова

Подобен на маловръстно дете, нововъзрождающий са народ има слабостта да са досягва повече до ония неща, които бият повече на очи. Тъй вънкашната лъскавина на работите прави му най-силни впечатления. Следствието е взето вместо самата причина, отражението — вместо самата същност. Повърхните впечатления оставят и повърхни познания: а от такива познания излизат криви разсъждения. От това — и криви убеждения, които представят смешни умове.
У младите народи почти сичко върви по-скоро по подражание, отколкото по систематично изследувание. Много пътя най-добрите, най-нравственита начала са взети наопаки, разбрани накриво. От това вместо морал или благонравие в тях се вгнездява деморализация, разврат; вместо искреност, братска любов и привязаност — гордост, презрение и ненавист; вместо задружност и съгласие — раздор и разединение; следователно, вместо развитие — затъпление и заблуждение. А заблуждението спира напредъка на душевното развитие и образование.
Модата е зета вместо цивилизацията.
Действително, у тия новосвестявани народи облеченият с по модата панталони и герок, с часовник и кордон, на една ръка с преметнато пардесю, а в другата бастунче, с ръкавици и лъскави чепици, ако знае и две-три френцки или немски, минува за образован човек — разбрал света. Тъй и една жена, нагиздена с по модата кокошат костум, перест палтон, с изпърчени по последнята мода коси — кок или букли, - с над вежди или навръх капела, с прещипнати чепички, опънати ръкавички, копринена омбрелка и покачен с дълъг кордон злат часовник, е съща мадама или демоазела. А мъж и жена, заловени подмисца на разход са вече върха на цивилизацията.
Видиш ли по модата дрехи, по модата къща, покъщнина — там ти е вкарана цяла цивилизацията. Ако при тия чуеш, че са говори френцки или немцки, там ти е цветът на цивилизацията; ако ли има украсен ала франга салон и с клавир, там ти е тронът на цивилизацията. Тъй имали европейците и тъй живеели, затова и ний, за да бъдем като тях хора цивилизовани, тъй тряба да имаме и тъй да живейме. Ама европейците знаяли да правят фабрики и да вадят сякакви хубави, лъскави, красиви работи — нека ги вадят, а ний ще си ги купуваме скъпо-скъпо и с тях ще са красим. Сетне тий знаяли да правят вапори и железни пътища — нека ги правят, а ний ще им плащаме и ще са носим.
А в душевно отношение тази криворазбрана цивилизация има други хубости, други следствия: уважението към вероизповедните обряди много пътя е заместено с насмешни подигравки; почестта към старите — с презрение; учтивостта към нежния пол — с безочливост; срамът — с необюздана смелост. Гражданска добродетел, човеколюбие, братска любов, състрадание, социална привързаност: сички тия са избърсани из речника на мнимо образования. Криворазбраната свобода на съвестта е изгонила из главата му сяко вероизповедно и морално назидание, а софистическите мъдрования, кривовтълпените убеждения и съзетото твърдоглавие така са укоравили сърцето му, дето не може са откри ни най-малка нежна чувствителност. От това и в него ни най-малка черта от ония благородни чувства, които въздигат душата до истинското образование. Да, мнимоцивилизованият е нещо повече от простотата: той сичко умее, сичко знае; той ти говори за човеколюбие, за гражданска добродетел, за братска любов, за съгласие, за единство, но без да ги сеща той сам, без да ги има на сърцето си и без да ги върши. Сичко, що е вън от неговия собствен интерес, говори го само и само, за да препоръча себе си, че умее да разсъждава, да дава мнения, съвети, че знае, че е учен, образован.
Днес имаме живи примери пред очите си. Погледнете ония съседни нам народности, които, при сичката си политическа самостоятелност и независима самоуправност, от 30-40 години насам, като са били повечето слепи подражатели на вънкашната политура на цивилизацията, отколкото сериозни изследователи на нейните основни начала, не са направили никакъв успех в индустрията и въобще в промишлеността. Освен това в тях не може са каза, че има положени здрави основи от един морален живот за една благонадеждна бъднина: деморализацията, разпръсната чрез мнимообразовани личности в масата на народа, като заразява сяко благородно чувство, вдъхнато може от народното благочестиво предание, затрива и сяко морално наставление и поучение, което може да става било в училищата, било в черквите.
Такъва една зараза върлува у някои млади народи, които искат да са мерят с ония от образована Европа.
При свестяването на нашата народност, от няколко време насам, тази истата зараза не закъсня да посети и нашето младо поколение именно в ония места на отечеството ни, дето са появили някои фалшиви светила от европейското просвещение. Добре е злото овреме да са предвари. А това стои най-много в ръката на нашите разбрани наставници и учители в народните ни училища — единствените ни общи заведения, дето нашите рожби могат са сдоби с добра отхрана и с народно просвещение.
Но тия наши учители и наставници малко би съдействували, ако техните поучения и наставления не би са отражавали и в самия обществен живот на народа. Нравствените поучения в черквите, назидателните сказки в читалищата, неделните училища и народното вестникарство са извикани на помощ за запазвание народната маса от гореказаната зараза — деморализацията.
....

Букурещ,
23 майя 1871.

Д. П. Войников
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: SvSophia
Ку-Ку
26 Яну 2018 10:32
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Тоя народ съвсем изпуши. Единственото смислено обяснение за тая патаклама е, че Нинова се е вкопчила в конвенцията, защото е видяла в нея начин да уязви Боко, а шараните по форумите налапали стръвта, дърпат яко и се борят с концепциите на постмодернизма, сякаш от това зависи нещо.
Приятел4е
26 Яну 2018 10:41
Мнения: 3,021
От: Bulgaria
Като гледам /и слушам/ красноречвата и убедителна Деси.... Та си представих хипотезата "Боко се връща от Европа и сменя на 180 градуса мнението си за ИК"
Е, няма да е за сефте, ама този път едва ли ще е като онзи /последния/
deneb
26 Яну 2018 10:42
Мнения: 11,416
От: Bulgaria
Чакам отговор на въпроса си в другата тема.

Предлагам да основем клуб на чакащите (може и със секция специално за тази тема) - на всичките си конкретни въпроси, включително свързани с разбор текст по текст на конвенцията и действащо законодателство, не съм получила отговори.
Това се отнася и за други подобни въпроси на колеги.
Същевременно няма въпрос по същество, на който да не съм отговорила.
След отговора обаче питащите кой знае защо се умълчават, на зададените към тях въпроси в същата връзка не отговарят, но продължават да сипят сарказми и нападки (последните оставям на тяхна сметка и съвест), ако изобщо се появят.

vance
26 Яну 2018 10:48
Мнения: 3,385
От: Bulgaria
Същевременно няма въпрос по същество, на който да не съм отговорила.


Такова голямо търпение имате..
Сократ-май
26 Яну 2018 10:50
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Търпение му е майката.
Колкото и да е досадно. Накрая престават да питат и почват само да се подиграват.
Което си е поражение.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Сократ-май
циникЪтхедонист
26 Яну 2018 10:55
Мнения: 1,483
От: Bulgaria
за запазвание народната маса от гореказаната зараза — деморализацията.


На този фон, също толкова пророчески звучат и думите от речта на Алън Дълес по време на учредяването на ЦРУ през 1945г

„Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ – руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата – всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството – с една дума, всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене – всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел…честност порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото… Простащина и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове. Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става… Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ“.

ПП

Като СССР, спокойно може да бъде заместено в случая със всяка произволно избрана държава.
Manrico
26 Яну 2018 10:59
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
На този фон, също толкова пророчески звучат и думите от речта на Алън Дълес по време на учредяването на ЦРУ през 1945г

Тези дни вече питах болшинството няма ли да опрат и до "меморандума на Дълес".
homoludens
26 Яну 2018 10:59
Мнения: 500
От: Bulgaria
"Поне 90% от хората с които съм говорил по темата, са се радикализирали бързо и необратимо.
Политичките май още не се ориентират колко се е нагряла ситуацията."

Точно така.

А пък понеже общувам и с оръженосци хич няма да се чудят ако някой каже огън. Единствения начин да им (на политиците) мине номера е да излъжат че няма да образоват децата тогава хората ще кажат правете си простотиите но не пипайте децата.
Патагонец
26 Яну 2018 11:01
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
След отговора обаче питащите кой знае защо се умълчават, на зададените към тях въпроси в същата връзка не отговарят, но продължават да сипят сарказми и нападки (последните оставям на тяхна сметка и съвест), ако изобщо се появят.

И под другата тема го писах: самоубийството на роднинско момче-гей ме накара да си променя възгледите.
Нещата са едни, когато не те касаят лично или не касаят твоите роднини и приятели.
циникЪтхедонист
26 Яну 2018 11:02
Мнения: 1,483
От: Bulgaria
Тези дни вече питах болшинството няма ли да опрат и до "меморандума на Дълес".

И какъв отговор получи?
Ще ми е интерсен коментара ти относно видимите последствия от тази доктрина.
Добави мнение   Мнения:284 « Предишна Страница 7 от 15 5 6 7 8 9 Следваща »