Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Само за родолюбци!
Отиди на страница:
  Мнения:241 « Предишна Страница 11 от 12 9 10 11 12 Следваща
kiro or efiro
03 Май 2018 00:02
Мнения: 1,468
От: Bulgaria
Като чета форума и се отчайвам. Аз и преди не очаквах масово да споделят идеята ми, но резултатът е просто умопомрачителен.
Горката България. Амин.

Не се отчайвай. Тези против теб са криви, а ти си прая, зашо ше се отчайваш? "Османско владичество" е официален евфемизъм, удобен за хора със слугински манталитет, които избиват комплекси. "Владичество" значи управлвние, власт. Колко неутрално! Не, народът го е заковал: турско рпбство. Не митология, а факт Унгарците не се срамуват да го нарекат така. Ирландците не се срамуват, когата казват English yoke.Зверската и геноцидна тирания има само едно име. Ти си прав, тия против теб са криви и жалки.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: kiro or efiro
67
03 Май 2018 01:05
Мнения: 7,197
От: Benin
Османско робство.
Наименованието Турция и турска нация се появяват 30те години на 20 век.


"Но кажи какво да правя,
кат си ме, майко, родила
със сърце мъжко, юнашко,
та сърце, майко, не трае
да гледа турчин, че бесней
над бащино ми огнище:"
1868

"На същото това място, което нашите прадеди със силата на оръжието и със своята кръв [са] откупили, в което днес безчовечно беснеят турските кеседжии и еничери и в което владее правото на силата, да се издигне храм на истината и правата свобода. И турският чорбаджилък да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности. Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. "

"Тия черковни слова, четени като букви, казваха: ТУРЦIА КЕ ПАДНЕ; броени и събрани като цифри, изкарваха съдбоносната година 1876!
Кой беше натъкмил тая чудновата комбинация и открил това съвпадение? Кой ум беше уловил в мрака тая светулка, тая необяснима игра на случая? Неизвестно. Такива явления новите хора ги наричат "каприз на случая"; старите ги наричат "орисия".

Нали няма да искате авторите или да не се надявам толкоз ...?
Плътеник
03 Май 2018 01:19
Мнения: 3,561
От: Bulgaria
Ирландците не се срамуват, когата казват English yoke

67
03 Май 2018 01:39
Мнения: 7,197
От: Benin
Унгарците не се срамуват да го нарекат така. Ирландците не се срамуват, когата казват English yoke.Зверската и геноцидна тирания има само едно име. Ти си прав, тия против теб са криви и жалки.

Явно евреите са пак отделно. Вавилонският плен бил дълъг 58 години и през целия този период евреите повтаряли, че са пленени, а не че са поробени! Верно, египетското робство така си и го наричат, ама то не било у тях си, а когато се заселили след Йосиф в по-тучни, но чужди пасища.
rabi
03 Май 2018 02:10
Мнения: 12
От: Bulgaria
Отиде ми темичката
Де го бай Хасан да каже "Братко Стайнбек"
СиньоНебе
03 Май 2018 03:24
Мнения: 108
От: Bulgaria
Отлична тема. За тия свирепи 500 години - не могат да бъдат изтрити – както от моето съзнание, така и от това на внуците, и съм сигурна така ще е и с правнуците.
Не съм професионална свързана с исторически науки но въпреки това не вярвам 100% на историческите учебници от соц-а. Защото много лъжеха и най вече където не лъжеха премълчаваха избирателно – т.е. поднасяха креативно информацията. Може, може и по отношение на историческите факти за турско робство да е вярно – но уви, веднъж излъгали – повече вяра нямам.
Но – едно голямо НО Ако съдя от събраната от тук и там информация – като записките на З Стоянов, разказите на моята баба чути от нейната баба с увереност твърдя че тия 5 века са били и са пагубни за нацията ни. От преброяване от 1880 година – населението е било около 2 милиона само. За 500 години 'присъствие' едва 2 милиона забележете! И този факт не може да се отрече или манипулра. За 500 години – къде са ни постиженията – в естесвени науки, строитество, музика,литература – въобще в която и да е област. И друго – кой знае предците си от 12 и повече поколения назад – Аз предполагам че 95% от българите не знаят кои са предците им 12 поколения назад. Защото тоя факт логически потвърждава липсата на прираст за тия 500 години. Питайте турци даже, не англични или французи – 100% ще намерите хора от тия народности които са наследници на стари родове от 12 и повече поколения ! При нас няма ги – ако е имало някаква светла надежда за елит в средите от болярската аристокрация тя е била смазана – защото всеки завоевател щв изтрие всичко което може да застраши позициите му, логично нали.
За термина робство – не съм сигурна колко е точен, по скоро владичество с елементи на чиста проба геноцид на не-мюсулманите. Аз въпреки това съм за историята да бъде такава както е наистина – за хаоса, чумата, предтелствата и героичните битки в периода на завладяване на България от османците – цялата болезнена исъина до края!
И един друг аспект Стайнбек, трябва да се възпита отново чувството на ка да го кажа 'заедност'. Ако виждат в мене 'патриот' - това е гордост за мен, където и да съм по света където съм аз там е България.
Плътеник
03 Май 2018 06:53
Мнения: 3,561
От: Bulgaria
За 500 години – къде са ни постиженията – в естесвени науки, строитество, музика,литература – въобще в която и да е област.

Кайзер Созе
03 Май 2018 06:59
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Заедност е термин измислен от Доган за едни избори. Чудничко е да го пласирате на стайнбека.
Дорис
03 Май 2018 07:25
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Заедност е термин измислен от Доган за едни избори. Чудничко е да го пласирате на стайнбека.


Да англосаксонираме термина. Togetherness? Togethership? Togetherdom?

A togetherful or togetherless pack? Pandemonium?
Стайнбек
03 Май 2018 07:33
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Прокуратурата разкри ужасяващи подробности за зверско престъпление

Брутално! Убиецът от Снягово заклал Ереджеб до бременната му жена и бебето им

44-годишният Мехмед Юсеин е заплашен от доживотен затвор за зверското убийство на Ереджеб Шабан в бургаското село Снягово, община Руен.

Натисни тук
Кръвта вода не става. Това си е част от националния им характер.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Стайнбек
Чок觧
03 Май 2018 07:35
Мнения: 7,337
От: Israel
Докато те държат да са не "български турци" , а "ТУРЦИ от България" - заедност не може да има !
Докато за тях меродавно е мнението на ходжата , патрона , турското правителство/управление - заедност не може да има !
Докато има партии с 98% етнически турци и мюсюлмани в България - заедност не може да има !
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Чок觧
Плътеник
03 Май 2018 08:05
Мнения: 3,561
От: Bulgaria
Предлагам тук да пишат хора със сходни на моите позиции, да предлагат идея как да противостоим, как да запазим националното си съзнание.

Реших да ти уважа "темичката" и да не ти я "цапам".
Но лукофщината започна да ми идва в повече.
"Родолюбие" с пяна от омраза на уста.
Шесторното убийство в Нови Искър - върховна изява на българщината?
Попекинска е такава, каквато е, защото е българка.
Всички сме Цвък.

Съвет - вложи повече старание в училище и се постарай да си вземеш матурата. И си отпусни душата - птичките пеят, люлякът цъфти, абитуриентският ти бал идва.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Плътеник
Плътеник
03 Май 2018 08:33
Мнения: 3,561
От: Bulgaria
Кръвта вода не става. Това си е част от националния им характер.


19 септември е датата, на която 73 - годишният Гаврил опитва да заличи рода си. И почти успява. Планирал е това отдавна и се е подготвил. Във фаталната вечер, въоръжен и снабден с дузина патрони влиза в дома на сестра си. Освен нея, около масата на двора са се събрали синът й, снаха й и внукът.

"Ще ви изтребя", казва Гаврил, зарежда оръжието, насочва дулото към близките си и натиска спусъка. Над 10 пъти!

Канонадата от куршуми покосява смъртоносно 70- годишната Цветанка, сина й Иван и 15-годишния й внук Теодор. Снахата Ненка е тежко ранена и се възстановява месеци наред. Дядото преследва 19-годишния Мариан, но не успява да го уцели.

След масовата екзекуция Гаврил пали вилата. Предварително я е заредил с няколко бутилки газ . След това изчезва безследно.

Защото е българин?!
Кайзер Созе
03 Май 2018 08:44
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Пет века де са постиженията, смее се Плътеник. Където са днешните на село Бусманци,Блясъкът на Истанбул е стъпил на зърното и от Територията,Нещо като парижките булеварди на доминиканска захар или трафалгарската колона фундирана в индийският памук,Не че преди туй селото не е сведено от родния елит до парици- наблюдател на граждански войни, делене от царе на царство като бащиния,,,,но до индустриалната епоха блясъкът и изпреварващото развитие е стъпило не на инжинерни технолгии, а на социална-грабежът,А сме сведени до едно голямо село,Народът прост, животът тежък, елитът става заптие, контраелитът даалия, а антиелита или висва на бесилото наковладен от съседа или отива градинар в маджарско или търговец на ракия в Одеса-и то бая по-късно,

В деветнайсти век двата големи български града са Одеса и Цариград- от там и известно разминаване в разговора за тогаващното бтдеще, не броим плановете в кръчмата на Странджата,Но това не е разговор в Селото,

Селото е консервативно,Така е било, така ще бъде,Бои се от Бога, почита царя,И няма значение кое бог и цар- идеалният случай е Бащицата да ти назначи за цар германец докато си носиш червен канап и палиш свещ за здраве с муска на шията, че да си се подсигурил от секъде,Тъй кефа е пълен и душата в рая-без особен риск То не е съсловие- като благородниците, поповете и буржоата,То си е вандеец по душа- отхвърлящо свобода, равенство братство,Не е и руски пролетарий от путиловски завод-нали разбирате че туй не е селяка от представите на Маркс за белия боклук от заводите в манчестър на приятелчето му Енгелс, а от малкото грамотни на фона на селската маса ,Туй дето днес е научният работник ,
Идеята е ори,яж и сей,За да си пръв на село- да имаш лъскави дрехи, кат по-голяма къща, и съседа да ти е рата след като си аргатувал поиколения наред, Най-бързо става като напишеш донос и натопиш ближнищ, И разбира се- да има банани,
doodle
03 Май 2018 08:48
Мнения: 777
От: Bulgaria
Да дам тон

Фалшив ти е тона и ордата се дере.
А нашия народ казва: "Като си пееш Пенке ле, кой ли те слуша."

Наште патриоти си искат султана.

Нямат проблем вашите патриоти. Той е на юг.

с пяна от омраза на уста

Изтрий пяната от устата си!

За антибългари в България място няма.
Кайзер Созе
03 Май 2018 08:51
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Не сте соколи, а Гераци,
doodle
03 Май 2018 08:56
Мнения: 777
От: Bulgaria
Не сте соколи

Хора сме.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: doodle
Kole
03 Май 2018 08:59
Мнения: 4,913
От: Bulgaria
Не сте соколи, а Гераци,

Това кой несретник го твърди?
Кайзер Созе
03 Май 2018 09:01
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
знам

http://www.youtube.com/watch?v=UajZyCuIvnM
Плътеник
03 Май 2018 09:26
Мнения: 3,561
От: Bulgaria
споменатият турчин убива бременна и бебе, при това ги коли

Или лъжеш, или не можеш да четеш на български език. Виж си пак собствения линк.
  Мнения:241 « Предишна Страница 11 от 12 9 10 11 12 Следваща