Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Само за родолюбци!
Отиди на страница:
  Мнения:241 « Предишна Страница 4 от 12 2 3 4 5 6 Следваща »
Памфуций
02 Май 2018 14:57
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
Неавтентична история:
https://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=467049&title=%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.%20%D0%A2%D0%BE%D0%BC%204Дело на наукоподобни изследователи и нереализирали се младши преподаватели

Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Памфуций
Памфуций
02 Май 2018 15:10
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
Кайзер Созе
02 Май 2018 15:02

Мани го Златарски - в тоя форум родолюбци са ни обясниле отдавна, че бил руски шпионин
67
02 Май 2018 15:13
Мнения: 7,197
От: Benin
Стайнбек 02 Май 2018 13:36
"Значи другите - с османското владичество не са автентични"

Не е имало османско владичество. Това е политкоректен и лъжлив термин.
Имало е робство.

Ако те това е истинската история, ако те това е истинското родолюбие - пишете ме в неистинските!
Турското робство е поезия, митология и прочие красоти, а османското владичество е това, което исторически се е изявило по земите, що днес наричаме български. Няма какво да го въртим и сучем, колкото и да е ужасяваща за разни истински патриоти думата "владичество" - даже Левски рекъл нещо за царя и народа, нали така?
Значи призивът тук е както вчера: дайте да си създадем удобна митология, обясняваща кой извечно, постоянно и целенасочено ни **** в гащите, поради което нито сме четиридесет милиона, нито сме покорили галактиката, нито можем да спрем да палим плевнята, белким опушим на съседа прането. То откак се е зора зазорила, все някой ни пречи национално! Или ще ни поробва, или ще ни освобождава, или ще ни пречи по друг, свой автентичен начин! Никога, ама никога българският народ за нищо не е ни отговорен, ни виновен! Щото той друг е клал Йосиф Хербст, Гео Милев, Александър Стамболийски, Петко Д. Петков, Стефан Стамболов, ей така, само да минем по вълните на последните обсъждания! Щото все врази наоколо, пречат на правилните патриоти да построят правилна България!
Бива национален нихилизъм в качеството си на национална идея, бива, ама от кон курбан - само в древните времена бивало! Конете свършиха!
Кайзер Созе
02 Май 2018 15:16
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
http://chitanka.info/text/2382/10
D4D5
02 Май 2018 15:17
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
То откак се е зора зазорила, все някой ни пречи национално! Или ще ни поробва, или ще ни освобождава, или ще ни пречи по друг, свой автентичен начин! Никога, ама никога българският народ за нищо не е ни отговорен, ни виновен!


Това кой го казва? Дори за падането под робство сме си виновни ние самите.Никой не ни е крив, че в 90% от случаите правим грешен избор. Като народ. Даже кимаме наопаки. Просто сме си такива. Но да отричаме робството, за да можем да отречем Освобождението - нема да стане.
67
02 Май 2018 15:20
Мнения: 7,197
От: Benin
И преди да са ме пратили у лево, да си го река: хем се учудвам на търпението на Плътеника и Памфуция да влачат факти, писмена и доказателства, хем си викам, не дай Боже те да са последните таквиз. Щото почвам да разбирам последните римляни. И някъде отчаяно се плацика една фраза, писана от поляк, отдавна:
"— Приятели, признайте, че заедно с нас загива…"
Плътеник
02 Май 2018 15:25
Мнения: 3,561
От: Bulgaria
Но да отричаме робството, за да можем да отречем Освобождението - нема да стане.


http://www.ug.ru/archive/30299
D4D5
02 Май 2018 15:32
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Плътеник
02 Май 2018 15:25


https://www.youtube.com/watch?v=IhnUgAaea4M

sim4o
02 Май 2018 15:43
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Кайзер Созе 02 Май 2018 13:35

За всякакви там ВМРО-та , сме се разбрали отдавна - фашисти!

Всъщност ВМРО е след националната катастрофа,
E да де!
То за това пише и Стейнбек!

Да се изяснят нещата!
Щото виж , какво има по учебниците ...

Основават се в квартирата на Иван Хаджиниколов .. от Дамян Груев от с. Смилево, който тогава е коректор в печатницата на Коне Самарджиев , д–р Христо Татарчев от Ресен , Петър Попарсов от с. Богомила , Христо Батанджиев от с. Гюмендже - секретар на Българската митрополия , Андон Димитров от с. Айватово - учител ,Иван Хаджиниколов от Кукуш ..


A пък ти - ей те – си изяснил всичко. каква квартира, какви пет лева?
Всичко е след националната катастрофа!

Много чело - много знае!
Кайзера
Кайзер Созе
02 Май 2018 15:59
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
един либерален преглед на митовете

http://www.librev.com/discussion-bulgaria-publisher/1868-2012-12-04-11-51-40#!/ccomment-comment=14841

един балканофренски преглед на митовете

http://chitanka.info/book/1736-sakralnoto-i-profannoto
без карантии, сори,легендата за майстор манол не я намерих на български превод в ел,формат,

един съвременен церемониал, утвърждаващ национален мит

http://www.youtube.com/watch?v=rHUWw_-UKvo
при който дори атеисти отдават чест на знамето- което , в един профанизиран материалистичен прочит е нелепо похабен плат, и застават на колене да почетат мъртвите- при все че не вярват че ги виждат-но е съпреживяване при ритуал, в който дори аз помня как се смениха имената, но не о направи по-малко истински,

Митовете не са лъжа,
И истините не са в подробностите и право на херменевтика да имат само професионалистите,
все пак какво бихме правили без боксьора Платон, математика Омар Хайам, оптика Спиноза, облога на Паскал-тоя темерут богослов, метафизика Нютон и ваканцията му с падащи щбълки или математика Шпенглер, да не говорим за пучките, вирусите и стоманата на зоолога Даймънд.
Дори книга на царете е дело на крадливи пастири, задигнали златото на Фараона,
Кайзер Созе
02 Май 2018 16:02
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
И сега си представете Ботев комунара издигнат в мит от луковчетата, Рационално- нацията е ирационално нещо,
Памфуций
02 Май 2018 16:06
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
Кайзер Созе
02 Май 2018 16:0

Но да отричаме робството, за да можем да отречем Освобождението - нема да стане.

Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система демократска република и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна [монархична] система, то и такива ще се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт.

и
С една обща революция да се направи коренно преобразуване на сегашната държавна деспотско-тиранска система и да се замени с демократска република (народно управление)... турският чорбаджилък да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности. Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи.

и още:
И тука ние няма да приложим нищо на онова, което казал сам Ботйов за комунарите. В своите горещи симпатии за тях той е доказал, че е човек, че желае за свободата и правата на целия свят, на всичките народности, без да му пречи за това неговата българщина и славянщина. С това той е показал, че е истински поет, че е най-напред човек роден, после българин и тогава славянин. Затуй ще да бъде и велик. И в България желаел ли е той Парижка комуна? Ние ще да протестираме в името на неговата памет, че това не е вярно. „Полякът, говори той, пролива кръвта си за всичко, що е полско, що говори езика му — за магнати, за щляхта; за йезуити. Българинът е съвсем противното.“ За България той е желаел политическа свобода и демократическо управление с републиканска форма, ако е възможно, както това същото е желаел и Любен Каравелов, Левски, Кънчев и пр. Школата беше една. В качеството си на революционер за своето отечество, съвременннк на Наполеона III, на Александра II и на усмиряването на Полша, естествено и логически той трябваше да симпатизпра на комунистите във Франция и на нихилистите в Русия. Егоизъм, фанатизъм в патриотизма би било от негова страна, ако той мразеше само султан Абдул Азиза, а защищаваше Лудовик Наполеона и Александра II, че са по-свободолюбиви монарси. Тая позорна рол би била достояние на посредствените националисти, на православните аскетици и пр., а не и на Ботйова поета. Махни в България турското управление и чорбаджиите, или пък само първото, защото чорбаджия без паша и кадия е нищо — ето ти че в България се въвежда цял комунизъм и нихилизъм, какъвто желаели във Франция и Русия.

Ако Ботйов, един руски нихилист и един френски комунист би се срещнали и почнали помежду си такъв един разговор: Ботйов ги кълне и напада, че имат свое народно правителство, своя войска, своя литература, всичко свое и пак се бунтуват и колят, когато трябваше да се съединят и помогнат за изгонването на султаните и пашите. Защо? — питат събеседниците му. — Защото българският народ страдае и пъшка под турците — ще отговори по всяка вероятност нашият герой. Всеки умен човек, знающи френския и руския народ, да би бил на мястото на комуниста и нихилиста, би запушил устата на Ботйова, защото във Франция и Русия народът е теглил сто пъти повече, отколкото българите. Българинът в турско време е бил господар на себе си, какъвто френецът и русинът не са сънували. Българинът е бил само обиран, бит понякога и псуван, раб политически. Френецът е имал гола свобода, носил е пищов на гол корем, а е гладувал и живял така, както у нас малцина. Нещастният пък русин не е имал и пищов на гол корем. Той е теглил и едното, и другото, той живял по-скотски, отколкото добитъкът на българина. Ако по цяла България се е случвало, щото в годината да отвлекат турците четири-пет момичета, повечето с тяхно съгласие, то във велика Русия това се е вършело съвсем по християнски. Ние можем да наброим от нейните помешчици няколко души, които са обезчестили на своя глава по 50, дори и 80 момичета. Такъв турчин, бей, ага, паша ние не знаем в България. Но що говорим? В Русия са се продавали две момичета за една кучка! Всичко това го е знаел Ботйов, ето защо си е издигал гласа, гдето е робът, тоя негов брат, без разлика на вяра и на народност. Не беше той министър, държавен мъж, консул и пр., та за хатъра и за играта на дипломацията и политиката да мълчи и да се държи в резерва. По-нататък, когато дойдем до втория му политически вестник — Знаме, ще да поговорим по-напространно за неговите взглядове на различни обществени въпроси и политическите му убеждения като човек, славянин и българин.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Памфуций
sluncho6
02 Май 2018 16:08
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Значи другите - с османското владичество не са автентични, напр. т.4 на многотомната история на България?

Автентични, нооо неверни.
Какво значи владичество? - друг синоним на робство!

Робството може да има много форми и атрибути от които основните са:
- Разделение на населението (хората) на групи - едни с пълни или почти пълни права и други без права или почти без, т.е. имат право да дишат, да се хранят, да си изкарват храната някак, да спят, когато им се даде, да се размножават (много необходимо, щото и нак се износват);

- Репресивен апарат, който може да репресира всички, но едните повече;

- Религия и закони, които оправдават репресивния апарат и неговото прилагане.. Те толерират едната (владееща част от хората )) и е.м. на владените.
В този смисъл има и частен случай на семейно робство;

- Важен компонент е и насаждането на робско самосъзнание у робите. То улеснява процеса на владеене на роба. Дори може да се дадат на робите права да се самоупраляват в рамките на удобното за владетеля и съгласно неговите закони, ако ги има.
В исляма всички са роби на различни нива. Едни се подчиняват на религиозно догми и закони, но имат някакви свободи.
Другите имат изброените по-горе права и право да духат...кашата
Така че - няма седманско, османско или деветанско владичество, а РОБСТВО.
_________-
,', т.е. това, което искахме да докажем
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sluncho6
Кайзер Созе
02 Май 2018 16:12
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Таз черна робия не е точно като по времето на чичо томовата колиба или дори при популиста-демагог Перикъл.га е било оригинална демокрация
sluncho6
02 Май 2018 16:13
Мнения: 10,597
От: United States

>>><<<
И преди да са ме пратили у лево, да си го река: хем се учудвам на търпението на Плътеника и Памфуция да влачат факти, писмена и доказателства, хем си викам, не дай Боже те да са последните таквиз. Щото почвам да разбирам последните римляни. И някъде отчаяно се плацика една фраза, писана от поляк, отдавна:"— Приятели, признайте, че заедно с нас загива…"


Не може да те пратят "у лево", щото има само десна стрелка!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sluncho6
Памфуций
02 Май 2018 16:14
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
един либерален преглед на митовете

http://www.librev.com/discussion-bulgaria-publisher/1868-2012-12-04-11-51-40#!/ccomment-comment=14841

един балканофренски преглед на митовете

Все пак дай и отговора:
http://www.librev.com/discussion-bulgaria-publisher/1868-2012-12-04-11-51-40#
Кайзер Созе
02 Май 2018 16:16
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
проблема е не да наливаш отговори, а че няма задаващи въпроси, Памфуций,
Памфуций
02 Май 2018 16:17
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
Робството може да има много форми и атрибути от които основните са:
- Разделение на населението (хората) на групи - едни с пълни или почти пълни права и други без права или почти без, т.е. имат право да дишат, да се хранят, да си изкарват храната някак, да спят, когато им се даде, да се размножават (много необходимо, щото и нак се износват);

- Репресивен апарат, който може да репресира всички, но едните повече;

- Религия и закони, които оправдават репресивния апарат и неговото прилагане.. Те толерират едната (владееща част от хората )) и е.м. на владените.
В този смисъл има и частен случай на семейно робство;

- Важен компонент е и насаждането на робско самосъзнание у робите. То улеснява процеса на владеене на роба. Дори може да се дадат на робите права да се самоупраляват в рамките на удобното за владетеля и съгласно неговите закони, ако ги има.
В исляма всички са роби на различни нива. Едни се подчиняват на религиозно догми и закони, но имат някакви свободи.
Другите имат изброените по-горе права и право да духат...кашата
Така че - няма седманско, османско или деветанско владичество, а РОБСТВО.

Т.е. цела Европа била под робство некъде до към началото на 19 в., а източна и Испания до началото на 20 в.
Кайзер Созе
02 Май 2018 16:18
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Като например бейовете Богориди- безспорно част от българите, дали са "роби" или "робовладелския османси елит"? Братята гърци на остров Самос имат особено мнение по въпроса,
  Мнения:241 « Предишна Страница 4 от 12 2 3 4 5 6 Следваща »