Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сбърканата поза на Станишев
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:171 Страница 1 от 9 1 2 3 Следваща »
Божилов
30 Яну 2004 22:12
Мнения: 969
От: Bulgaria
Прочетох първите две изречения. Опасно е от нещо да се вади нула. Примерно представете си колко струва за вас един лев, когато нямате пари и сте в България, където се плаща за тоалетна.

В този смисъл има огромна разлика между "втория" и "първия" милион.
Разкажете СЕГА какво пише нататък
Don
30 Яну 2004 22:35
Мнения: 19,057
От: Bulgaria
Ех, тези отломки нищожни от Партия велика нявга! Все не успяват да решат главната си дилема : Кто виноват?
И няма изгледи да я решат.
onya tam
30 Яну 2004 22:40
Мнения: 26
От: USA
Райчев, нищо не си разбрал за света наоколо. Жалко. Дали баща ти е доволен от теб?
Д-р Тормозчиян
30 Яну 2004 22:41
Мнения: 8,152
От: Botswana
Такааа, и Райчев се включи в третия етап на пренасочване на вниманието.
Първи етап: "200 милиона? Моля ви се, това е някакъв черен хумор" (Първанов)
Втори етап: "Виновни са СДС, ехее Божков колко пъти ходи до Ирак" (Станишев)
Трети етап: "Тия 200 милиона са, разбира се, измислени. Обаче за тях са виновни някои наши другари, които всъщност май не са ни чак такива другари. Да си поемат те отговорността, Партията е невинна." (Премянов, Райчев).
Бай Иван
30 Яну 2004 22:44
Мнения: 3,806
От: Virgin Islands (Unit
Пълна подкрепа на написаното от г–н Райчев. Сега е момента на социалдемократичното направление в столетницата да се очисти от оковаващите го тежести /бетонови, чугунени глави, мутри, генерали, партийни капиталисти и подобни боклуци/. Г–н Станишев си е сбъркан по рождение и той не е виновен за това. Въпреки, че е с тежко комунистическо наследство,
не е с български произход и е с младо българско гражданство , получава на тепсия шанса да влезе в историята. Ако той не го направи историята ще мине между краката му и той ще си остани само с ежедневните си физиологически
нужди /фекалии/. Не понасям социалдемократите по света и в България. Много пъти съм писал защо и пак ще пиша, но не сега. Въпреки това приемам, че социалдемократите са необходимо зло, което от време на време като нагази хората ги връща към реалноста и не ги оставя да се самозабравят.
Г–н Станишев трябва да изрита от партията си около 500 мръсници с антуража им и с това ще спечели много повече избиратели, от колкото може да купи с тяхните пари. И пак повтарям – да ходят на Бузлуджа, на лозето на Габровски, в турска баня, в мазе или на таван, може и в кръчма – всичко това е в традициите на столетницата – да си приемат тезисите, да спретнат конгресче и да тръгнат чисти и свежи на избори през 2005 г.
volog
30 Яну 2004 22:45
Мнения: 3,826
От: Reunion
Позата Райче от ляво нанася удар по лявото крило в БСП ме леко развесели. Има нужда обаче от малко поправки (от ляво естествено)

Друг, съвсем друг въпрос е политическата дружба с хора като приятелите на Саддам Хюсеин, Генадий Зюганов, Слободан Милошевич, Андрей Райчев и пр.
...

Очевидната за всеки истина е друга:

в БСП сме цяла серия дейци, които действително поддържат подобни приятелства.
Перчемлиев
30 Яну 2004 22:48
Мнения: 697
От: Canada
Май задкулисната БКП-власт е взела мярката на Сергейчо. Или янките плащат наред и са зарадвали А. Райчев да е бенефициант на нещо? Ясно е след тази му статия, че той е наредил на Стойнев да сложи в един кюп Костов и фондацията му със Сергейчо и БСП.
volog
30 Яну 2004 23:01
Мнения: 3,826
От: Reunion
Аз ли съм изпуснал нещо от полит събитията, ама не ми стана ясно от къде изскочи Генадий Зюганофф. Какви ли ги извършил той, че да попадне в такава компания. Той май малко взе че поизпадна от политиката.
Или пък май някой се притеснява да произнесе светлото име Владимир Путин....
За това думам ти Гена, сещай се Вова .....
Black Swans
30 Яну 2004 23:05
Мнения: 1,901
От: 0
Бай Иване, и кое е това "социалдемократично направление в столетницата", което трябва да се "очиства"? Бае Захарие не минаваше ли и той за социалдемократин, от тези розовите пилета в БСП, дето все помирители се явяваха, все благи думи лееха, все за приятелство и разбирателство шептяха любовно?


Пишеш, бай Иване: "Г–н Станишев трябва да изрита от партията си около 500 мръсници с антуража"…


т.е. да разбирам, че г-н Станишев е представител на "социалдемократично направление в столетницата" ли?


****


Тия всички са пълна отврат!


****

пп - това, по-горното, се отнася и за медиините им мекерета и другари по софра, дето от 14 години, барем 10 опашчици са скъсали.
Минавам от тук
30 Яну 2004 23:06
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Абе проблемът, както го казаха по-горните не е в нулите в числото на финикийските знаци, а в това, за което те са платени
Минавам от тук
30 Яну 2004 23:08
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
И пак пропуснах интересната мисъл в текста
Блеер е бил прав
Кой го каза, оБаче
Не ББЦ а пак правителственият чиновник
То си е същото както и в позата на Станишев, само че не е така артистично
pero
30 Яну 2004 23:25
Мнения: 383
От: USA
Raicev zapocna da se "promenia " Niama losho ! Nikoi na nikogo ne mozeda otneme tova pravo ! A zasto Kostovi i Stanishevia Ciukerman da ne sa v edin kup !?! Klientelizwm i ot liavo i ot :diasmno ", Tui to ! Finansiraneto na partiite i dvizeniata vinagi sledva da se gleda pod lupa ! Bez pari nisto ne stava !
Motorceta ili garazi i vodoskoci v Devin -vse e guvec ! Krade se v cial sviat !
No samo zemiata li sledva da se nacionalizira g-n Raicev ! Govori se za hiliadi neizpwlneni privatizacionni dogovori , shashmi i kompromiasi -Back from Africa !
Swdbata ni e v nashi rwce vse oste !
Бай Иван
30 Яну 2004 23:26
Мнения: 3,806
От: Virgin Islands (Unit
Black Swans аз имам алергия към социалдемократите. Не правя разлика между тях, фашисти, комунисти и религиозни фанатици. Но както писах, това е едно зло с което ни е писано да живеем. Те са като акулите в морето и хиените в саваната имат за задача да прочистват околната средата от по слабите, но в човешкото общество тяхното прочистване си е гола сеч,
милионо загиват от глад, мизерия, болести, насилствена смърт, разпадат се обществени системи. Един соцоалдемократ винаги се изражда на определен етап. В предния постинг исках да кажа да се изхвърлят вече озверелите и изродените от партията им. Пълно прочистване не може да има – непрекъснато има попълнение, но санитарна сеч е полезна за съществуването на партията им.
Д-р Тормозчиян
30 Яну 2004 23:27
Мнения: 8,152
От: Botswana
Обаче Велко Вълканов направо е засенчил Райчев с това си изказване:
Какво общо има сега Захари с БСП освен това, че е партиен член? След като е партиен член, като член на Висшия съвет той няма ли право да прави собствен бизнес? Значи, тези от СДС ще могат да крадат, да експлоатират нашите богатства, да правят бизнесотношения всякакви - а един член на БСП няма право да влезе в бизнесотношения!
pero
30 Яну 2004 23:34
Мнения: 383
От: USA
Lubimeca na Fico Tony Blear e tolkova prav kolkoto i verna swpruga be Diana !
Anglicanite sa kato Petko Karavelov -takiva nesta u nas ne stavat ! BBC peceli nagrada za doblest ! I konservatorite -slava bogu otnovo ste doidat na vlast !
No prav e Andrei -kwde sme nie ?BSP ne be upravliavasta sled 1996-ta ! Gde blia SDS i Zwltoto tecenie -niamalo licenzionen rezim -A tam deee ! bi izvikal edin moi cwucenik ot Stanimaka -Kwk ti znam calwma ! Znaci igrata e bez pravila !
Cukerman i Vasilco -ot nebeto padnali ! Mandzukov supetsidva Valeri Petrov -covelka ot Siristnik -popravia klozeta na basta si ! Alo ima li pilot v samoleta !
Чичо Фичо
30 Яну 2004 23:36
Мнения: 24,838
От: United States
А. Райчев не е уловил напълно смисъла на станалото в Британия тия дни - всъщност в историята със самоубийстворо на д-р Кели и разкритията на репортера на ББС трудно можеше да се разчита на някави твърди верифицируеми факти - ставаше дума главно за интерпретации - дали "to sex up" означавало "да излъжат" или не, дали името на Кели било "изтечено" от правителството или не и дали е нарочно или не. Въпреки репутацията на съдията лорд Хатън и на британското правораздаване, решението му не може да не е повлияно от цялостната тенденция на "общественото мнение" в страната и света през последните дни.
*
Каква тенденция? Срутването на престижа на противниците на войната в Ирак и свалянето на тирана (политическото оцеляване на толкова обръгавания, вкл. от този вестник, мой любимец Т. Блеър е само елемент на тоя процес). Не само защото се разбра, че съпротивата не била безкористна, но най-вече и заради развитието на нещата в самия Ирак. Мнозина у нас се чудеха: "ама какъв иракски министър?", "какви документи?", "какъв иракски вестник?" - зер там кипит общонародное восстание с/у американских захватчиков-оккупантов? Оказа се, че Ирак все пак функционира и се готви за предаването на властта в иракски ръце на 1 юли т.г. Когато започне да се самоуправлява и тръгнат първите скромни успехи по пътя на демократизацията и просперитета - а те са неизбежни - няма да има хептен какво да спаси репутацията на ангажиралите се с отчаяната съпротива срещу тези желани от иракския народ и добре дошли за света реформи.
*
Не отделни "дейци", а БСП като цяло, с цялото си външнополитическо поведение от 1991 г. до днес - от трайкането си за пуча в СССР, с отношението си към югокризата и югоембаргото, към присъединяването ни НАТО, към операциите на НАТО в Босна и Косово, към Милошевич, към Саддам, към 11 септември, ракетите, участиетно ни с войска в Ирак (не сме забравили "стиховете" на партийния бард Недялко отпреди три седмици), и до днес, с унизителното поведение на Първанов и Станишев пред медиите, с плитките им лъжи, страничните пасове на Първанов за референдума за ЕС, с паниката им, с топенето на другарчето - БСП като цяло не е това, за което се представя, не е това, което е излъгала Социнтерна, че е.
*
БСП е мъртва, както съм писал много пъти - няма нищо за спасяване. С влизането ни в НАТО и ЕС, с разпадането - неизбежно в условията на законност и ред - на икономическата й основа от червени барони, с измирането на електората й, БСП ще изчезне. И поспешните мерки за рязане на гущерови опашки, които предлага днес А. Райчев, няма да й помогнат. В БСП няма здраво място да се остави - зер рибата се вмирисва от главата. Не позата е сбъркана, сбъркана е цялата БСП.
*
За съжаление усилията на кръга на Костов за нова "партия на Костов" също бьют мимо цели. В това отношение нямам какво да добавя към статиите в темата "Времето на партията на промяната..." в старата Политика. Оптимизмът ми за каузата на промяната обаче е по-голям отвсякога - нали у нас "международното положение" движи нещата, а то ще се променя благоприятно - не по дням, а по часам.



Редактирано от - Чичо Фичо на 31/1/2004 г/ 01:44:56

The Bulgarian
30 Яну 2004 23:41
Мнения: 17
От: Bulgaria
Би Би Си несправедливо наругана

Всички централни британски вестници и повечето европейски ежедневници бяха избрали вчера за своя централна тема кризата в Би Би Си след оставките на генералния директор Грег Дайк и председателя на управителния съвет на корпорацията Гавин Дейвис, предизвикани от заключенията на доклада "Хътън".

"Индепендънт" публикува редакционен коментар по темата, озаглавен "Победа", която може да се върне и да започне да преследва Блеър". В него вестникът пише: "Има нещо безвкусно около перченето на правителството над шокираната и деморализирана Би Би Си. Безвкусно и неразумно. Гледката на Алистър Кемпбъл, който във връзка със случая се самоназначи отново на поста директор на премиера за връзки с обществеността, който продължава да иска да паднат още глави, накърнява чувството на британците за честна игра" - пише в редакционния си коментар на първа страница "Индепендънт".

"Дейли телеграф" изразява съмнения по повод едностранчивите заключения на доклада, съсипващи Би Би Си и изцяло оправдаващи правителството на Тони Блеър.

"Файненшъл таймс" също е посветил уводната статия на първата си страница на кризата в Би Би Си. Вестникът е озаглавил своя материал, съпроводен от голяма снимка на вече бившия генерален директор на корпорацията Грег Дайк - замислен и уморен - "Дайк си тръгва при криза за Би Би Си". В редакционен коментар по темата "Файненшъл таймс" отбелязва, че новите лица на върха на Би Би Си едва ли ще бъдат достатъчни за възстановяване на репутацията на БиБиСи."

“Шокирана, обезглавена и наругана Би Би Си се бори да запази своята независимост" - така швейцарският "Льо тан" започва материала си за кризата в Би Би Си. "Докладът "Хътън", продължава изданието, взе още една глава. Тони Блеър, неговото правителство и неговият бивш директор за връзки с обществеността Алистър Кемпбъл си осигуриха капитулацията, за която мечтаеха". "Уважаваната Би Би Си - продължава вестникът - наругана по необичайно едностранчив начин, започна да се лута от замаяност, през гняв до тревога - хартата на корпорацията подлежи на преразглеждане и има страхове за нейната независимост". "Реагирайки на събитията от деня - пише "Льо тан" - Тони Блеър едва успя да прикрие усмивката си, която беше от ухо до ухо."

Френският "Монд" пише, че Би Би Си е била "повалена от своя пиедестал" и изживява "най-лошата си криза с дадено правителство от времето, когато предизвика гнева на Антъни Идън по време на конфликта за Суецкия канал" през 1956 година. По време на войната в Ирак - продължава вестникът - "Би Би Си без съмнение още веднъж показа своята независимост и професионализъм", въпреки че беше подложена "на жестока критика". В същото време - посочва "Монд" - "под тази фасада на независимост и надеждност, за които всички телевизии по света само могат да си мечтаят, се трупаха и дисфункционалност и проблеми".

Излизащият в Германия "Тагесцайтунг" отбелязва, че докладът "Хътън" е толкова очевидно едностранчив, че от това страда доверието към него. Изданието сравнява реакцията на Тони Блеър на доклада с тази на футболен отбор, чийто собствен треньор е съдийствал по време на мача, но който, въпреки това, празнува победа след няколко съмнителни дузпи. "Все пак едва ли след всичко това играчите ще имат дебелоочието да пеят възхвали за съдията" - пише “Тагесцайтунг".
pero
30 Яну 2004 23:54
Мнения: 383
От: USA
Fico .Toni e mnogo svwerzan s Izrael ! A tam sega vri i kipi ! Konservatorite go ostaviha da se n--re i skoro ste mu opwnat zartierite ! Konservite mnogo mnogo ne onicat USA ! Mania za velicie no i goliama necistoplwtnost ! Znaesh ce v USA mnogo hora misliat kato deca ! USA svali diktatora -pwlen fashist i mrwsnik -tuk dve mnenia niama ! No moia lubimecClinton doprinese strashno mnogo za tova !
Tvwrdo swm za Dean ! Dwlgia veteran ste napravi samo landslide za Hrastov !
Mezdu drugoto namiram strashna prilika mezdu elektoratite na GOP i Bie Sie Pie 1
Ednakvo prosyti i manipuliruemi ! No strahuvam se ce v momenta demokratite sa kato SDS prez 1994-ta 1! Pwlni neformali !
pero
31 Яну 2004 00:10
Мнения: 383
От: USA
Vse taki radvam se na progresa na g-n Raiceva ! Triabva da se vzenmat korekcionni merki ! Na pwrvo miasto sledva da se likvidira prestwpnosta ! Kak !
Sroez na zatvori i programi za bivshi zatvornici ! Da im se dade vtori chance !
Naroda sledva da si polzuva svobodno sobstvenosta i da znae ce za krazba se lezi v zatvor -tova sledva da e validno za vsicki !
Vwnshnata Twrgovia -dwrzavna ! pone za 10 godini -!
Vwtreshnata -smesena ikonomika s limitni ceni -pone za dest godini !
Novi prof swuzi -izdwrzasti se samo ot clenski vnos !
Edra industria -dwrzavna !
Za castnika -turizwm be kopele ! Aide napravi go !
zabedenia -slwnce ! Svoboda ! Nali za tova se borihme !
Zestok dwrzaven kontrol na hranite ! Stava vwpros za nasheto ime nali taka ! Pak gwrcite li ste pitame !?!
Minimalna zaplata 300 leva !Ne mozesh da ia osigurish ! Duhai go !
Profesionalna armia -s kletva za viarnoist pod srah ot smwrtno nakazanie !
Novi tehnologii -dai gi na castnika ! Ai da vi vidia !
генетик
31 Яну 2004 00:23
Мнения: 2,336
От: Bulgaria
Не е и за четене. Социалистически плач.
pero
31 Яну 2004 00:23
Мнения: 383
От: USA
Ta Fico igrata e igriva ! SDS e tolkobva vinovno koplkoto i BSP za twpotiata v IRAK ! Ami kato sa novi hora zasto pusnaha Vasilca i Zaharia izovbsto v IRAK ?
Znaci debeloto momce ot Toplofikavciata i Nadka sa swsto za e--ne ! A samo te li !? Idesh i im predlozish nesto -NE tova ste go praviat castnixci ! Aide ebeti si maikata ! Dano castnici da vi pogrebwt ! Boli me Pomoriiski kolkoto za Kableshkovo tolkova i za Stanimaka ! Ami imam priateli bratovcedi i v pomorie i v Kableshkobvo 1 Ti na kanimi re ? na zamucime buzuki kato edni gwrcoi !
Oh manula mu ! Mia psiahia mia martiri macedoni , mia sakra stanimakaaaaa!
Muci onzi kasetofon mamlka mu !
Paskalis Terziz ! Stanimaki ! Xantaki !?! Ola -ta pedia ! Ola-ta timata ! decaokto Palikari !To ClIOto salvari !Ehi meni muniiiiii! Ohi Ohi kire ! Da ti stefkam liashmataaaaa!
Добави мнение   Мнения:171 Страница 1 от 9 1 2 3 Следваща »