Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сбърканата поза на Станишев
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:171 Предишна Страница 3 от 9 1 2 3 4 5 Следваща »
pechen
31 Яну 2004 09:52
Мнения: 108
От: Bulgaria

Никаква полза от този $шум, ама никаква.
За $комумягите - $партията е права дори когато греши.
И сега да има избори - - хоп-хоп -
"ордена на бастуниерите" /на последните избори седнахме пред една избирателна секция да ги броим колко побелели хора, кретащи евдва едва с бастуни определят бъдещето ни и това на своите деца и внуци /и им изгубихме броя - за сметка на младите хора./

Та $те пак ще дойдат .

а останалото е по Шекспир.
/ "МНОГО ШУМ ЗА НИЩО$/
PICKWICK
31 Яну 2004 11:21
Мнения: 2,228
От: Bulgaria
Действително, хубаво е да се обръща внимание на това как развитите демокрации са си създали механизъм при малко радвижване в обществения въздух да хвърчат оставки. Но нека г-н Райчев не се прави на наивен, защото аз силно се съмнявам, че е имало вариант Блеър да бъде признат за виновен и оттам да му падне главата. Още повече, че скандалът около ББС е показателен за нещо не много различно от ставащото у нас с обществените медии. У нас обаче мнението на публиката обикновено е твърде критично към обществените медии, тъй като не съзнава изцяло, че иманно зрителите и слушателите ги финансират и на практика това са едни от най-свободните медии. Говоря особено за БНР. Частните са много по-зависими в чисто финансово отношение, а оттам и в политическо. Ето как от бТВ изгърмя Коритаров без да ви ангажирам с личното си мнение за него, чисто принципно. Така че примерът и аналогиите с ББС служат на друга теза, г-н Райчев, а не на загатнатата в материала Ви.
PICKWICK
31 Яну 2004 11:55
Мнения: 2,228
От: Bulgaria
Дочетох статията, за да се убедя, че съм права с първия си постинг.
Не мога да разбера защо се правят изводи преди изобщо да е ясно дали наистина тези обвинения са верни и ако са, кои точно имена са замесени. Второ, не съм убедена, че въпросните "приятели" на хора като Саддам, Зюганов и прочие не споделят същата идеология и че се крият, защото нали чакат своя час и али бали. Политиката много отдавна вече е бизнес, а нейните представители са също така представители и на някаква част от електората, която също симпатизира на Саддам, на Хитлер, на Милошевич. Не виждам защо тези неща трябва да се отделят от електората. А това, че са малцинство не означава, че техните идеи са грешни по принцип. Всеки има право на идеи, на приятели, на виждания. Основният за България въпрос е съвсем различен - как електоратът може да контролира избраните от него политици. За мен това трябва да бъде на дневен ред. Иначе не ме интересува кой симпатизира на Саддам - като се замисля - той и на мен ми е симпатичен или поне не по-малко антипатичен от Буш. Дори си мисля, че Буш ми е направо противен.
Също така смятам, че подобни публикации са в основата на абсолютното разцепление между управляваща класа и електорат. Никой не споменава, че адски много хора предлагат подкупи на катаджиите, в болниците, в институциите и т.н., което на практика не ги прави по-различни от политиците, които правят същото, но са обект на забелязване. Защо например не тръбят медиите за това, че в най-натоварения час катаджиите отцепват огромни натоварени пътни артерии, за да мине някакъв нещастник. Пречат на данъкоплатците да си заработват данъците и на никой това не му прави впечатление. Защо не се коментира например, че правителството иска да ни накара да си купим нови коли като ни теслари с баснословни данъци върху коли над 5 години с някакви абсолютно нелепи аргументи. Не познавам човек, който ако може не би си купил чисто нова кола. И изобщо има толкова други теми, върху които медиите трябва да обръщат внимание, а не да ме занимават с това кой откъде е взел пари. И защо на всичко отгоре въпросът се измества от оста си, а именно къде са тези пари? Някой видя ли ги? Под каква форма са - барели, кинти в банка, в коя банка? Същото е и с парите на Чорни. Още повече, че защо това се публикува именно сега? А не още тогава? Или пък още когато падна Саддам, съответно когато бе изгонен Чорни?
Slex
31 Яну 2004 12:04
Мнения: 278
От: Bulgaria
Какви социалдемократи бе Раичев? 90% са си носталгици по "комунизъма", когато "си бачкахме колкото да не е без хич и си краднехме колкото може да отнесеме".Идеалист ли си ти или глупак?Не ми се вярва.


Awrame, tochno tam (ne e) e rabotata. Ako obyrnesh wnimanie na poslednoto izrechenie na Raichew, che istinskite komunisti ne se sramuwat da si go priznaqt i ne se kriqt zad razni drugi etiketi (s koeto se syglasqwam) to togawa tezata ti izdisha.
Cruella de Vil
31 Яну 2004 13:03
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Старата номенклатура нямала влияние в БСП!? А стига, бе! БСП винаги са се съобразявали и се съобразяват с тях.
Вижте само двойнственото поведение на БСП по отношение на ЕС. На думи подкрепят присъединяването. Предлагат референдум. Дотук добре. Обаче когато четеш лявата преса веднага ти се набива в очите откровеният евроскептицизъм. Набляга се най-вече на жертвите, които трябва да направим. Как сме щели да станем слуги на европейците и т. н.
Трябва добре да се разбере, професионалистите и говорещи чужди езици ще бъдат многократно по-добре, независимо дали ще живеят в България или в чужбина след присъединяването ни в ЕС. В чужбина нямат да имат ограничения за работа, а в България ще има повече инвестиции и работа.
Да му мислят манипулаторите, тъй като вярващите им значително ще намалеят.
Гурбет Гюро
31 Яну 2004 13:48
Мнения: 222
От: Bulgaria
Какво сбъркано има в позата на младежа? Сбъркано е при "носталгиците"! Да бяха си удържали на думата. Ама нито тогава нито сега са комунисти! Е тука, Андрейката е прав...
вуцидей
31 Яну 2004 14:07
Мнения: 257
От: Bulgaria
Най важната разлика, която трябва да правим: Ако аферата с кинтите на Чорни се потвърди, това ще означава корупция. Независимо дали аферата с кинтите на Саддам се потвърди – ние знаем, че тя отразява ПОЛИТИЧЕСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ на БСП. Ако Костов е взел пари от Чорни това ще е въпиъщо предателство спрямо СДС. Ние ЗНАЕМ, че БСП последователно заема антизападни и антидемократични позиции (не винаги прозападни и продемократични съвпадат докрай, но антизападни и антидемократични - винаги) и така остава вярна на себе си. Като се почне от практическата Лилова подкрепа за пуча срещу Горби и се мине през отношението към Милошевич, Босна, Косово, Афганистан, Ирак, НАТО, цялостната изолационистка политика на Жан и се стигне до уливането на Пырванов с Путин и неговите последни хитринки с базите на САЩ, неприкритите връзки с бившите ченгета и пр. – БСП последователно има идентичността на партия, противопоставяща се на интеграцията на БГ със Запада и оставането ни под влиянието на Мордор, където сянката лежи. Корупцията на СДС е въпрос на лична нечистоплътност на дейците на партията, на това че на тях не може да им се вярва да прилагат закона докрай и да са честни пред избирателите си и това е огромен проблем. Но проблем на всички общества и проблем, който не винаги превръща политическата сила във враг на демокрацията и обществото. Идентичността на БСП означава, че на нея може да се разчита, че тя като партия винаги ще намира начин да се противи на модернизацията и отварянето на БГ. При СДС имаме лична безпринципност и лакомия. При БСП – принципиална, убедена и вероятно дори некорумпирана политика: всички тези хора – Луканов, Лилов, Жан, Пырванов, и В Вълканов, З. Захариев и Кирчо Киров, Бриго и пр. нямат друг избор и друга цел, те не биха оцелели иначе, тях компартията ги е облекла и образовала и "дала" им е всичко и сега те се възприемат като нейни поуприкрити войни, чакащи и работещи за момента на завръщането. Ако някой се съмнява че това е въпрос на идентичност, доказателството е просто: корумпираността на СДС им коства огромна политическа цена, но заради политиката си, включително заради иракските афери, БСП не губи своя електорат. Заради корупцията, ние ще обърнем гръб на Костов и на СДС и ще намерим други хора, които честно да ни представляват в усилието за модернизация. Но БСП винаги ще остане същата. Тази партия твърди, че е реформирана и иска властта в БГ.

Редактирано от - вуцидей на 31/1/2004 г/ 14:59:15

Hugin
31 Яну 2004 14:13
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
Носталгиците със значки на ЧеКа под петлиците!
Защо забравяме толкова бързо?
Защо забравихме за кого се изказваше с нескривана омраза Тодор Живков - към съветските агенти в Политбюро.
От всички ръководители на БКП-БСП(Секция на Коминтерна) само двама са били отчасти българи - Тодор Живков и Жан Виденов. И двамата бяха предадени от съветската агентура по сигнал от Масква.
Как може БСП да нарича себе си "българска" при положение че начело стои савецкий гражданин син на съветски агент, а ЦеКато им е пълно със савецка агентура? Защо не изгониха Захарий Захариев на часа? Какво добро е видяла България от ЧК/ОГПУ/МГБ/КГБ? Посочете ми поне едно!
Боже, пази България!
Hugin
31 Яну 2004 14:32
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
"Връх на цинизма е, че левите и социалистически партии и техни креатури са осребрявали купоните за храни и медикаменти, предназначени за народа на тази изстрадала страна по програмата на ООН. 266 (засега) физически и юридически лица са получавали такива пари. Някои от тях - многократно. Те са от 51 различни държави."
http://oshte.info/004/02/3001/02.htm
Това е другият истински проблем. За какъв морал може да ми говори БСП докато нейни висши представители и спонсори са грабели от хляба и лекарствата на иракските деца.
Пьiрванов и Станьiшев се държат като ония френски чиновници, които императорът на Централноафриканската империя Бокаса Първи хранел с месо от ученици от местната гимназия. Мислели били, че е сърнешко!
Не е сърнешко таваришчи - иракско е! Вашите спонсори хранят вашата партия с иракско месце. Да ви е сладко!
Автоцензор
31 Яну 2004 15:33
Мнения: 1,824
От: Bulgaria
Ох, г-н Райчев!
Това за ВВС е абсолютно вярно, стига да сложиш едно "НЕ" в изречението "Министър-председателят се оказа прав".
За твое сведение, вместо "точна проверка на фактите", в GB в сряда приключи официално замазване на вината на г-н Блеър. И в момента този акт е скандал номер едно в страната, за която говориш. /Виж думата Whitewash в речника. В момента тя е дума номер едно в британските вестници/.
Не е срамно, да си слабо осведомен за едно или друго. Крайно конфузно е обаче, ако това обстоятелство се утежнява от мания да даваш примери.
volog
31 Яну 2004 15:44
Мнения: 3,826
От: Reunion
Тодор Живков не беше българин "отчасти". А типичен селянин (по Елин Пелин, а не по Йовков). От него по-голям "селянин", здраве му кажи. Но освен Жан Виденов, и Първанов е също изцяло българин, типичен обитател на панелен блок.
А колкото до исканията за оставката му, странното е, че идват именно от хора (Чичо Фичо), които защитаваха Блеър (и с право) докато не завърши проверката на случая и не се разбере истината. А сега отричат подобно право на Първанов - да изчака до края на проверката на случая . "Скандалът" тепърва има да се разследва и то най-вече в чужбина. Още нито един от тези документи не е потвърден ....
Alexandre
31 Яну 2004 16:10
Мнения: 117
От: Bulgaria
Из-за острова на стрежень,
На простор речной волны,
Выплывают расписные,
Острогрудые челны.
*
На переднем Стенька Разин,
Обнявшись, сидит с княжной,
Свадьбу новую справляет,
Сам веселый и хмельной.
*
А княжна, потупив очи,
Ни жива и ни мертва,
Молча слушает хмельные
Атамановы слова.
*
Позади их слышен ропот:
- Нас на бабу променял!
Только ночь с ней провозилс
Сам наутро бабой стал...
*
Этот ропот и насмешки
Слышит грозный атаман,
И могучею рукою
Обнял персиянки стан.
*
Брови черные сошлися,
Надвигается гроза.
Буйной кровью налилис
Атамановы глаза.
*
"Волга, Волга, мать родная,
Волга, русская река,
Не видала ты подарка
От донского казака!
*
Чтобы не было раздора
Между вольными людьми,
Волга, Волга, мать родная,
На, красавицу возьми!"
*
Мощным взмахом поднимает
Он красавицу княжну
И за борт ее бросает
В набежавшую волну.
*
"Что ж вы, братцы, приуныли?
Эй, ты, Филька, черт, пляши!
Грянем песню удалую
На помин ее души!.."

Редактирано от - Alexandre на 31/1/2004 г/ 16:14:29

чичата
31 Яну 2004 16:19
Мнения: 5,225
От: Bulgaria
Райчев винаги е прав и неговата характеристика на явленията е най-точна и по семитски безпристрасна, защото чрез него говори Съвета на Равините(rabies)
Alexandre
31 Яну 2004 16:19
Мнения: 117
От: Bulgaria
Любовь нечаянно нагрянет,
Когда ее совсем не ждешь,
И каждый вечер сразу станет
Удивительно хорош, и ты поешь:

*
Сердце, тебе не хочется покоя.
Сердце, как хорошо на свете жить!
Сердце, как хорошо, что ты такое,
Спасибо, сердце, что ты умеешь так любить!
Alexandre
31 Яну 2004 16:31
Мнения: 117
От: Bulgaria
Оглянись, незнакомый прохожий,
Мне твой взгляд неподкупный знаком...
Может, я это - только моложе,
Не всегда мы себя узнаем...
*
Ничто на земле не проходит бесследно,
И юность ушедшая все же бессмертна.
Как молоды мы были!
Как молоды мы были!
Как искренне любили,
Как верили в себя!
*
Нас тогда без усмешек встречали
Все цветы на дорогах земли...
Мы друзей за ошибки прощали,
Лишь измены простить не могли.
*
Первый тайм мы уже отыграли,
И одно лишь сумели понять:
Чтоб тебя на земле не теряли,
Постарайся себя не терять!
*
В небесах отгорели зарницы,
И в сердцах утихает гроза.
Не забыть нам любимые лица,
Не забыть нам родные глаза...
febra
31 Яну 2004 17:17
Мнения: 3
От: Bulgaria
Станишев да се осовободи от ренгатите.... ???? Че той трябва да се осовобди от цялата партия от себе си накрая! Схемата която предлагате за изчистване на имиджа на БСП след този скандал е точно копие на това което направи (вече) Надежда Михайлова... и какво стана? Аха да си загуби мястото! Станишев е малък човек. И се страхува да прави каквото и да е. Освен това хората с които е обграден няма как да му помогнат да вземе правилно решение.
Защото изхода е да каже истината - само тогава може да спечели. И защото ще е първият! Ама няма кой да му позволи да се превърне в отлъчения!


рейтинга на БСП е паднал вече с 4, 5% ... то май Догановата партия ще стане най-голяматастанишев и Първанов са се вкопчили във всяка спасителна сламка щото единия изгоря с втори мандат а другия с премиерския пост- не ще викат на черното бяло ами и майката закрилница ще псуват за да могат да се поочистят...
Лошото е че ако Симеон е искал да види как партииния модел откавзва да работи в български условия - видя го. Наистина идва ред на Волен Сидеров или на тоталната псувня по всички, част от този модел

Костов - за феновете си е човека допуснал да бъде подведен и измамен от близките си че дори от Чорни, а от враговете си - двуличник защото е работил с Чорни
Надежда Михайлова - човек за който женската непоследвоателност, необмислените реакции и неспособността да мисли стратегически са фатални
Първанов - късметлия който няма с какво да впечатли дори жена си
Станишев - момчето което говори с Елена и с което Р.Петков и Р.Овчаров правят каквото си искат
Доган - софистика до безкрай и продажност също; за 15 години не успя да се отърси от етническия вот и там ще си остане
Симеон - .... просто никой не му верва вече, а и на никой не му се чака вече

То другите няма смисъл и да ги споменаваме
Автоцензор
31 Яну 2004 17:20
Мнения: 1,824
От: Bulgaria
"Списъкът" и досега не е публикуван у нас. Трудно достъпен е и на западни езици, защото засега привлича внимание главно с истеричната реакция в България.
Намерих го. Видях го.
Ако целият местен вивариум от политици и журналисти види размера на мишлето, което му се подава, би задремал обратно.
hamer
31 Яну 2004 17:50
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Защо всички така елементарно възприемат напускането на Коритаров? Още преди месец писаха, а и казаха, че във връзка със закриването на Свободна Европа, се прекратява и договора между БТВ и СЕ. Самият Коритаров също преди месец каза, че едва ли ще приеме работа в БТВ. Аз лично мисля, че точно защото вече няма да е в БТВ и вече не му пука, си позволи накрая тези изцепки с Литвиненко и Райчо Райков... Въбще, с лучаят му не може да се сравнява с този на Милен Цветков...
Торкемада
31 Яну 2004 17:55
Мнения: 36
От: Bulgaria
Тази седмица БСП има 30%, следващата седмица може да има 35% рейтинг.


Може, ама като решат определени външни фактори, че БСП ще се закрива, тези 30-35% трудно ще ги изкара на въоръжена борба, вЕрвай ми. Така че накисне ли се в петролни л-на таз партия, спукана й е работата, без значение какъв й е рейтингът.
Zaro
31 Яну 2004 18:01
Мнения: 3,852
От: Bulgaria
febra, Преди да измъчваш КВ-то трябва да помислиш, да се огледаш и ако не идва влак (БСП) да преминеш! Специално за теб и ПУЦ-а:
Ако изборите бяха сега, за управляващата партия НДСВ биха гласували толкова българи, колкото и за ДПС. За НДСВ биха дали вота си 5, 3% от хората, ДПС би получило 5, 6%.

Това показва най-новото социологическо проучване на НЦИОМ, предоставено на "Монитор". То е осъществено от 17 до 22 януари 2004 г. сред 1000 интервюирани в 86 населени места. Според изследването 11, 6% биха подкрепили ОДС, 25, 3% биха хванали червената бюлетина.


А бе е-и учи и то цял живот!
Добави мнение   Мнения:171 Предишна Страница 3 от 9 1 2 3 4 5 Следваща »