Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Президентът нападна НДСВ за петролния скандал
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:48 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
Finn
31 Яну 2004 14:31
Мнения: 391
От: Bulgaria
Към тъмносините СДСяри и жълтите папараци в този форум !

Какви отговорности да поеме Президентът , и на кого- я тук да се обосновете с конкретни факти и доказателства , че да ви разберем като хората? Най-голямото зло , което сега тъмносиният електорат на СДС ш НДСВ върши е :
--да ревете неистово срещу "безпартийния президент" и да искате оставката му , без да представете елементарни доказателства за вината му . Да го определяте за най-големия ви враг и прочеее...
---Без да се разбира , че най-големия ви враг е самият ви партиен НАЧИН НА МИСЛЕНЕ и то най-тоталитарен , от времето на върлия комунизъм...Вината е в самата лоша кройка на двете партии.
--А да се реве срещу Първанов е начина да прикриете своята немощ като партия , своите огромни партийни проблеми -в липсата на идеология , програма и електорат И с огромната си омраза към Президентът , че предложи разбиване на нещастното им политическо мислене и статукво-В ИСКАНЕТО НА ПРОВЕЖДАНЕТО НА РЕФЕРЕНДУМИ, да прикриват своето нищожество като партии и огромните си вътрешнопартийни проблеми ...
Да, Първанов е единствения отговорен политик, честен и добронамерен , който единствен от политиците се обяви за разширяване пълномощията на демокрацията у нас-правото й да се развива, в поискване на ПРОВЕЖДАНЕ НА РЕФЕРЕНДУМИ В БЪЛГАРИЯ!!!!
А политическо недоразумение НДСВ провежда същата тактика на реване срещу Първанов , с цел да прикрие огромните некадърност и отвлече общественото мислене от проблема РЕФЕРЕНДУМ , както и грабене от Царю на имоти, под носа на народа!!!!
Народът , ако иска да запази суверена си в лицето на Президента си и честен политик Първанов , трябва да го защити от тези обвинения , като го отдели по време и място от БСП!


Idem per idem...
Загрижен
31 Яну 2004 14:40
Мнения: 4
От: Bulgaria
Oracle, право в целта! Стига вече смешен плач от пернишкото комунистче!
raven707bg
31 Яну 2004 14:55
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
Браво, Finn, бележиш съществен напредък!
Аз съм убеден, че президентът ще излезе още по-силен от това изпитание...
ChichoRobi
31 Яну 2004 15:28
Мнения: 76
От: USA
Tova moje da nie i edinstvenata dalavera ot iraksia dalg.
Cruella de Vil
31 Яну 2004 16:48
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Финче,
Позата на непредубеден анализатор на ситуацията в България не може да се задържи за дълго време. Рано или късно всеки си казва от кои е!
Защо тезата за връзка между референдума и "оня списък" е смехотворна? Защото изходите от един референдум са два:
1. ДА - съвпада с официалните позиции на всички парламентарно представени партии. Отвсякъде ОК - пълен консенсус.
2. НЕ - никой в Европа или въобще в целия свят ще се притесни от нежеланието ни да влезем в ЕС. Най-малкото САЩ или ЦРУ. Наша воля - не щем, не щем, никой няма да ни кани с бъклица. Пък за управляващите няма какво да се грижим - никой от тях не е няма да остане беден.
Може пък Първанов да си мисли, че световните империалистически разузнавателни централи денонощно проучват неговите инициативи с цел да му направят сечено, та както казва Незнайко - ЗНАМ ЛИ?
Zaro
31 Яну 2004 17:49
Мнения: 3,852
От: Bulgaria
Баш майстора, Ще ти отговоря на твоя език (интелектуално ниво):
--
Да е К-р да ти го набия, а то акъл!
-----
А т.к. си проЗдЪ, а аз съм технически грамотен, ние няма за какво да спорим!
Finn
31 Яну 2004 18:54
Мнения: 391
От: Bulgaria
Бреййй Равнис, най -сетне открих , че сме били съмишленициии

Idem per idem...
ParvanovGS
31 Яну 2004 19:48
Мнения: 239
От: Bulgaria
Първанке, пиле шарено оти си толкоз юбаво?
Оти Садам ме награди с 200 милиона долара!
Оти ти орден даде бе, на некъдърното Ленче?
Оти тя прави туй онуй с моя ески дост Садамчо!

Първанов, тигре останаха ли ти пари
от тия, където твой Садамчо подари?
Не знаете ли вие господа електорот,
че за всичко Иван Костов е виноват?
raven707bg
31 Яну 2004 19:54
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
Finn, винаги, когато се движиш в правилна посока...
Zaro
31 Яну 2004 19:58
Мнения: 3,852
От: Bulgaria
Raven007 Нема лошо! Свои хора сме! Иди Виж в темата дето мелеза нямал навици да присвоява!
Vlaha
31 Яну 2004 22:24
Мнения: 469
От: Bulgaria
Мичка му пайчина на еврейската отрепка Паси! да върви на майната си! А вие, дупедавци, седесаркси копелета, е...е си майката!
Христо Тамарин
31 Яну 2004 22:48
Мнения: 160
От: Bulgaria
Разнищване на случая. Пълно оневиняване на Станишев. Първанов също не е направил кой-знае какво. За импичмънт изобщо не може да става и дума.
Първи факт: Официален иракски вестник обвинява политици и политически партии от много страни в приемане на подкупи от Садам Хюсеин през 1998 г. Дава се списък кой колко е взел. Числата са в натура. Раздавани били купони за определеното количество петрол. Купоните се осребрявали някъде из Арабиите, но по какъв точно курс и досега не е ясно.

Първо обяснение на първия факт: Ако на някого Господ даде много, той е религиозно задължен да раздава иждивения. Едно време не е имало пенсии и стипендии, социалното подпомагане се е основавало на доброволните дарения. Дал Аллах на Садам много-много петрол, и Садам давал на тоз-оня иждивения. Е, давал и на БСП. По 12 милиона. От иждивенеца нищо не се изисквало - достатъчно е било да изрази почитта си. Иракският вестник няма основание да твърди, че физическите и юридическите лица от публикувания списък са били на заплата при Садам, пази Боже! Те просто са си били на иждивение при него.

Второ обяснение на първия факт: Макар и назначени от окупаторите, Ирак си има министри. Има си и държавни чиновници. Естествено е те да си вършат работата. И те непрестанно мислят само за това как да напълнят държавната хазна и как да намалят външния си дълг. Нали и нашите министри непрестанно за това мислят. Намират чиновниците от иракското министерство на петрола някакви списъци. И си поставят програма-минимум и програма-максимум.

Програма-минимум на чиновниците от иракското министерство на петрола: Ред по ред да прегледат списъка. Сигурно някои сделки са неправомерни. Например, на редица редове фигурират политици и политиюески партии. Що щат те сред фирми, търгуващи с петрол? Чиновниците се надяват да си върнат парите от незаконните сделки. Значи, списъкът няма как да е фалшив. Но за да дадат шанс на програмата си максимум, публикуват само частта за 1998 г.

Следствие от първи факт: БСП е уличена, че през 1998 г. е получила подкуп от Садам в размер 12 милиона в натура. По-горе разясних, че това ще да е било просто иждивение, а съвсем не подкуп.

Втори факт - първо изявление на Президента г-н Първанов: "Ако БСП беше взела тези милиони, сега нямаше да е цяла затънала в дългове!". Когато някой е уличен в нещо, най-важни за следователя са първите му реакции. Тогава човек казва първото, което му хрумне. После вече вещи адвокати се намесват да му дават съвети, че и свидетели за всичко могат да се намерят на пазара.

Трети факт - първа реакция на г-н Станишев: "БСП никога не е сътрудничела с партията БААС на Садам! Ние даже им отказахме предложение за сътрудничество!" И показва писмо от юли 2002 г., написано от него в отговор на официално запитване от иракска страна. Станишев тогава ОТГОВОРИЛ на иракчаните, че г-н Захари Захариев не е упълномощаван да представлява БСП, както и че партията не е подписвала протокол за сътрудничество с партията на Саддам БААС.

Първо обяснение на трети факт: Сред достъпните за него и оставени на Позитано 20 документи Сергейчо Станишев вероятно не е намерил друг, който да се отнася до Ирак. "А намереният, си мисли той, все пак нещо показва - не сме сътрудничели със Садам!" И го показва, макар че писмото не е от 1998, а от 2002г.

Третият факт "под лупа": Щом така отговаря Сергейчо на Садам, какво го е попитал той? Ами, попитал го е: "Упълномощен ли е г-н Захариев да представлява БСП?" или "Има ли г-н Захариев пълномощно да представлява БСП?". За да пита Садам това, значи че г-н Захариев е претендирал пред Садам, че представлява БСП. Дори може да е представил в Багдад пълномощно, във валидността на което иракчаните са се усумнили. Ако не е така, Садам щеше да пита: "Искам да обсъдя нещо с Вашата партия. Бихте ли изпратили Ваш упълномощен представител?" или "Бих искал да обсъдя някои партийни въпроси с намиращия се в Багдад г-н Захариев, но той казва, че не е упълномощен. Бихте ли го упълномощили?".

Първи извод от третият факт: Захариев е предявил в Багдад претенции, а може би и нередовен документ, че представлява БСП. А за какво би могъл да претендира Захариев, а иракчаните да гледат под лупа неговото нередовно пълномощно? Вероятно, искал е да прибере иждивението от Садам (12 милиона), полагащо се на БСП. За друго не се сещам. Е, Захариев не е успял. С писмото си Станишев предотвратил това.

Четвърти факт - първо изявление на г-н Захариев: "През 2002 г. ставаше дума за 1 милион!". Жалко, трябваше просто да каже: "Бях там в служебна командировка от Машиноекспорт по бизнес дела. С БСП това нямаше нищо общо!"

Обяснение на четвърти факт: Да, Захариев си спомня, че не е успял да прибере 12-те милиона. Прибрал е само своя милион, за който е бил редовно упълномощен. Вероятно става дума за иждивението на неговото русофилско дружество. (Той често му мени наименованието на това дружество, че човек не може да го запомни точно.) За какво друго може да съществува едно такова дружество, освен за да получава иждивения. Винаги съм предполагал, че ги получава от Русия. Явно, руските приятели на Захариев са ходатайствали пред Садам да включи и дружеството на Захариев (или лично него, още не се знае) в списъка на иждивенците. Това ще да е станало след 1989 г., защото в публикувания списък го няма.

Пети факт - още бримки по чорапа: Шефът на Захариев във фирмата Машиноекспорт бил някой си Манджуков, който освен това бил издател на някакви си вестници и бил кавалер на някакъв орден. А пък г-н Захариев много пъти бил ходил в Ирак и може и сам, без руско ходатайство, да е молил да го впишат сред иждивенците.

Работна версия на следователя: Станишев е напълно невинен.

БСП си е получавала редовно иждивенията от Садам, и през 1998 г., и след това, а може би и преди това. Може би Захариев ги е прибирал, може би самият Манджуков, може би някой друг. Но винаги с редовни пълномощни от Позитано 20. Както казахме, в това няма нищо лошо.

Едва ли Садам е намалявал иждивения. Заплата или иждивение не се намалява. Или се увеличава, или се нулира. Получаваш пенсия, може да я увеличат, докато гушнеш букета. Получаваш заплата, може да я увеличат, докато те уволнят. Нямаме основание да предполагаме, че известното от данните за 1998 г. иждивение на БСП (12 милиона) е било увеличено.

Имайки пред вид факта, че другарката на Сергей е известна устата журналистка, при това смела до безразсъдство и лишена от задръжки, в началото на 2002 г. старейшините посъветвали г-н Георги Първанов, когато му сдава председателския пост в партията, да не доверява всичко на Станишев. Сергей, разбира се, заслужавал пълно доверие, но е млад и ако през някоя нощ в леглото се разприказва например за иждивението от Садам, друг изход освен нещастен случай за журналистката старейшините няма да имат. Вслушал се в съвета др. Първанов, не посмял да довери на Сергейчо такава опасна партийна тайна, а именно, че иракският социалистически лидер е основен спомоществовател на антиимпериалистическите сили по света.

Както и да е, и през 2002 г. събира в Багдад Садам иждивенците си ТЕ ДА МУ ЦЕЛУНАТ РЪКА и ТОЙ ДА ИМ ДАДЕ МИЛОСТИНЯ. Там е г-н Захариев, редовен представител на русофилското дружество. Очаква иждивение от 1 милион. Може би, той е пратен от някого да представлява и БСП, но ако е така, то автентичен подпис на Станишев на пълномощното му липсвал. Може би, Захариев едва в Багдад е видял, че няма представител на БСП да получи 12-те милиона и нали е член на висшия съвет, поискал той да ги прибере. И в двата възможни случая иракчаните искат от Станишев потвърждение, че Захариев е упълномощен представител на БСП. Сергейчо обаче не знае за какво става дума. Той не е в час и отговаря неадекватно на иракчаните. (Обяснение на третия факт). Проваля усилията на Захариев да усвои 12-те милиона, той прибира само своя милион (Обяснение на четвъртия факт). След писмото от Станишев, Садам вероятно е заличил БСП от списъка на иждивенците си. Е, затова БСП понастоящем е много бедна и цяла е затънала в дългове. За успокоение, БСП е загубила само тези 12 милиона, за които въздишаше г-н Първанов (Обяснение на втория факт), понеже през 2003 г. Садам се криел из миши дупки и не е раздавал повече иждивения.

След това изясняване на историята, за истерии изобщо няма място. Пък и какво толкова е станало: имал Садам бол петрол, раздавал иждивения. Станишев вероятно едва наскоро е научил как точно е станало всичко. Не е виновен той за пропуснатите ползи. А БСП е изгубила само 12 милиона. Видяхте ли бе, седесари такива, за какво точно става дума: БСП е изгубила милиони!

Все пак, най-сериозно е засегнат авторитетът на Негово Превъзходителство Президента на Република България г-н Георги Първанов. Някой може да го обвини, че със спомоществователството на Садам е спечелил той президентските избори. И тъй да е, какво значение има това? Пък и едва ли е така. Например, мога да ви уверя, че моят глас на президентските избори не се е повлиял от никаква пропаганда и агитация, платена с петролни милиони. Допускам, че повечето избиратели могат да кажат същото.

Програма-максимум на чиновниците от иракското министерство на петрола: Иракчаните, естествено, искат да им се опростят всички задължения. Преди няколко месеца САЩ излязоха с такъв призив, но получиха срамно малка подкрепа. Дори някои най-верни съюзници не ги подкрепиха. Вземете за пример България: ние се съгласихме да пратим войски и да дадем жертви, но не се съгласихме да опростим някакъв си милиард долара дълг на Ирак. Ако питате семействата на жертвите, те ще ви кажат, че е било по-добре да опростим дълга, а да не пращаме войски. И в Господнята молитва нали изричаме: "Опрости ни, Отче Небесен, дълговете, както и ние прощаваме на длъжниците си!".

И тъй, програмата-максимум на иракчаните в този случай е опрощаване на всичките им дългове по политически съображения. Затова публикуват списъка само за 1998-99 г. Там вероятно има предимно бивши политици, вече без влияние. В развитите страни политиците не се задържат дълго на върха.

Садам добре е знаел, че военната му сила е просто блъф. Реално можел да разчита само на политическа подкрепа от някои страни. Затова през следващите години той ще да е разширил дейността по раздаване на иждивения на политици от цял свят. А повечето от тях (тези във списъците за 2000-2002) все още са влиятелни. Е, те сега ентусиазирано ще подкрепят инициативата за опростяване на всички иракски дългове. И повече списъци няма да се публикуват.

Имат ли САЩ, днешните властелини на света, интерес от дестабилизация на България точно преди приемането й в НАТО? Не, разбира се. Затова забравете за всякаква възможна оставка на президента г-н Първанов.

Пък и заслужаваме ли ние, българите, по такъв лесен начин да се отървем от президент-комунист? Не, разбира се. Като сме си го избрали, трябва да си го чуваме.
ParvanovGS
01 Фев 2004 10:32
Мнения: 239
От: Bulgaria
Zaro, Raven707, paragraf39 и finn са от комунистически аршин! Стига на тъпака Първанов сте лизали гъза! Той си е маргъза!
Факт: Първанов, Станишев и тем подобните дебили подкрепят Саддам до край, то ест работят за него. Той за това им плаща! Доколко е съвместимо да си български президент и на заплата на Саддам е друг въпрос. Те служат и на Милошевич. Колко пари са взели от него не се знае. Вижда се, че са слуги и на Путин (то те са си путювци). Е служат на кого ли не, само не и на България! Но според ДСарските журналисти са чисти като изворна водица!
Еден еврейски мафиот признава, че чрез посредници бил дарил на фондация Демокрация 200 хиляди долара, за да дискредитира Иван Костов. Тук е очевидно, че Иван Костов не е работил за този мафиот за разлика от Богомил Бонев, Георги Първанов, Кеворк Кеворкян, Тошо Тошев и Филчев. Вдига се лай до небето! Дори последният като главен прокурор веднага пачва да нищи тази фондация! Въпрос: защо престъпникът Филчев не разследва престъпника Първанов? Ами те са от едно котило - това на КГБ. Те са АНТИбългари!
male-male
01 Фев 2004 10:47
Мнения: 82
От: Bulgaria
Бреее, този горният ParvanovBG показва сериозни психосимптоми...Параноична мнителност и концентрирана в една личност.Дори и името й си присвоил в ника си -па и добавил че е цялото BG.Тези дни писаха последно изследване, че 1/3 от българския народ е психясал.Ма този щЪ да е от тази част. Па и бая по-лошо-просто е пуснат на свобода от 4-ти , поради липсата на средства на тази нещастна държава , да си лекува болните там...Боже , боже , опази България!

raven707bg
01 Фев 2004 12:38
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
Parvanov, ECM!
raven707bg
01 Фев 2004 12:45
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
Zaro, това 007 ми стои като намек...
Zaro
01 Фев 2004 17:19
Мнения: 3,852
От: Bulgaria
raven707bg, Просто грешка на КВ-то! А това, че ParvanovGS се вързва, си е негов проблем!
------
Но ParvanovGS, няма проблем той си е от клуб "ПЕЩЕРНЯК/АНТИ" от СДС- остатъчно! Той си има идеология, а тя е на пещерния антикомунизъм! Тази идеология е проста и ясна, не е нужно да мислиш, просто казваш, пишеш, комунист или ДС или КГБ и на личностите с основна система- ПЪРВОСИГНАЛНАТА мсичко им е ясно! Няма нужда да мислят, но те и не искат да мислят вече 14 год. Просто мисловната дейност е свърхнатоварване за такива личности и страшно ги изморява!
Иванов
01 Фев 2004 18:56
Мнения: 2,891
От: Bulgaria
Много хора в този форум не си дават сметка, че това е поредния медиен кьор-фичек на ерудираната пропагандна машина. В листата публикувана от арабския вестник по поръчка попадна и името на известен френски политик ПАСКУА. Само с един единствен коментар по телевизията той отхвърли обвиненията и те престанаха да интересуват хората. У нас по този повод се създаде истинска истерия на оплюването, ново противопоставяне и нажежаване на политическата атмосфера с крайна цел откъсване от реалните проблеми и съсипване авторитета на тези , които наистина се борят за благото на България. На никого обаче не прави впечатление, че партията на ДПС остава винаги извън подобни яростни кромоли. Или казано просто, тъпите българи пак са се хванали за гушите, а той, най хитрият потрива доволно ръце и си върши спокойно работата. Нали всичко това е вода в неговата мелница.
RED-FAN
01 Фев 2004 20:14
Мнения: 210
От: Bulgaria
ne6to komunqgite se ponaakaha may aaaa
RED-FAN
01 Фев 2004 20:16
Мнения: 210
От: Bulgaria
ne6to komunqgite se ponaakaha may aaaa#FF0000
Добави мнение   Мнения:48 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща