Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Либия поиска сигурна екзекуция на медиците
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:181 Страница 1 от 9 1 2 3 Следваща »
paragraph39
15 Яну 2005 00:13
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ИСТИНА е, че в Декларацията на Парламента на Либия се иска НАЙ-СТРОГО НАКАЗВАНЕ на виновниците и ВЪЗМЕЗДЯВАНЕ на родителите на децата! Това би го казал всеки Парламент по Света! Въпорсът е: КОИ да миномниците и КОЙ ще плати Обезщетенията! ВСЕ ПАК, съдебният процес срещу медиците ни в Либия НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛ- значи, медиците ни ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ПРИЗНАТИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ !!!
Да се надяваме, че последната инстанция на Съда в Либия ЩЕ ОПРАВДАЕ медиците ни! Но е важно и друго: българският Народ да НЕ ОПРАВДАЕ никога ПОЛИТИЦИТЕ НИ, във връзка с това дело!!!
misho
15 Яну 2005 00:29
Мнения: 217
От: Bulgaria
Време е България да изтегли гражданите си от тази държава, за да не стига и до други подобни абсурди.
Osa
15 Яну 2005 00:55
Мнения: 349
От: Bulgaria
И какво стана сега? Всички европейски величия минаха през шатрата на Кадафи, давайки си заявките за броя барели и повдигайки въпроса за сестрите ни. От толкова повдигане, днес разбираме, че либийците се втвърдили и поискали най-строгото наказание за виновните да се изпълни, а спинозните деца да се обезвъзмездят.
Как да не се сетиш за английския принцип: в политиката няма приятели, има само интереси. Те, Западняците, нашите политици за нищо не бръснат, пък камо ли да се загрижат сериозно за мед. сестрите ни, които вече 6 година лежат в либийския затвор. Костов, Надка, Паси и Кобурга трябва да отговарят за пасивността, снижаването и безхаберието спрямо българките. Станаха ненадминати майстори на тихата дипломация, а либийците как им отговаряха - винаги звучно и с презрение. Кога ще се опомнят, за да сменят политиката си?
Дали пък, когато видят жените под бесилото.
fractal
15 Яну 2005 00:56
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
децата в либя какво са виновни че балгарски медици не си отглеждат децата на балгаря ами са отишли в либя щото комунягите си стискат доларите от далга направен за сметка на балгаря и не дават западни заплати в бг
PokerFace
15 Яну 2005 01:22
Мнения: 1,882
От: Bulgaria
Съветвам всеки , който по някаква причина ерешил или е бил принуден да напусне границата:да енаясно, че от тоз момент може да разчита на Аллах, Исус, Буда ако ще, само и за момент да не му минава през ума да търси защита от Държавата БГ.или нейните формални консуства в съответната държава! Това би означавало само загуба на време и разходи телефонни!Няма да се впускам в безполезни критики отн. дипломацията ни, защото всеки е наясно , че и малкото което бе направено , бе не само закъсняло но и грешно , и плахо, като на виновен!!!
Досие
15 Яну 2005 02:07
Мнения: 92
От: Bulgaria
Коия е истинската причина та се стигна до това отчаиващо полужение???Нима тези трудови хорица са отишли от лубов към Варварската мусулманска Джамахирия???Или от отчаиващото си социялно полуххение в "милата им родина"???.До кога питам?Управляващата ОЛИгархияГОФРЕНИА, ще се празни от кеф от соцялното си благополучие за сметка, на тотално мизерстващия ни народец.До кога ще се крият имената на истенските другари за източването на 11те милиярда от истрадалото ни Отечество.
fractal
15 Яну 2005 02:11
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
либииците използват новините за балгарските медици за конспиративни саобщеня кам терористични групи по света
Николай Скаличански
15 Яну 2005 02:17
Мнения: 4,135
От: Germany
Оса,
те никога няма да се опомнят, защото от елитаризма си не виждат и на педя по-далеч от носа си, а в случая там седи надпис: надупи се!
Още от първите коментари по темата писах, че сегашната ни дипломация, (поне през последните 60 години) не е никаква дипломация. Тези хора не се осъзнават като отговорни за една държава, за един народ. Те се осъзнават само за себе си и за собствените си привилегии. Да напомням ли за нечуваната наглост на царедворците по комунистически образец да си върнат дипломатическите привилегии, че и за цялата си рода.
VOCI
15 Яну 2005 03:32
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Изтеглили сме "късата клечка" да сме граждани на скапана държава.Българската държава в лицето на прадставляващите я чиновници НИКОГА не е давала и пет пари за гражданита си.Затова е проспан момента за спасяването на медиците.След публикации в пресата започнаха някакви неумели движения, които ясно издаваха абсолютна некомпетентност и ЛИПСА НА ОПИТ В ТАКИВА НЕЩА!!!Нямат практика !Това е истинската причина за избора на "тихата дипломация".Тези хора никога не са го правили това упражнение и знаеха , че единствения им шанс е да се спазарят на тъмно с либийците, следвайки принципа "преклонена главица остра сабя не сече".А истинското признание в пълна безпомощност бяха приказките, че някои други международни институции щели да "повдигнат въпроса".Таратанци!Кадафито го е разбрал.И си играе като котка с мишлета.
Иванов
15 Яну 2005 05:46
Мнения: 2,891
От: Bulgaria
Как пък на никой не му минава през ума, че след като и Украина изтегля контингента си от Ирак, нашето правителство показва удивителна солидарност и упоритост в желанието си да остане вярно на Окупаторите. Не е ли елементарно чувството на солидарност на Кадафи с Иракския народ. Какво се правите всички на интересни за живота на няколко човека, нима живота на другите е по - малко ценен? Когато сте безразлични към страданието на другите, независимо от религиозната им принадлежност, с какво право очаквате справедливост от страна на другите. Ако всеки един от нас изповядва единствено морала на <дебелото си черво> какво да очакваме от другите. Хора запазете човешкото в себе си, няма нищо по- важно в тези времена.
Bay Hasan
15 Яну 2005 06:31
Мнения: 8,555
От: United States
Кучето си лае, Гадафи си върви...Жестоката истина е, че заради глупостта на курвенските сестрички ще се наложи да балансираме вземанията с Либия, демек Михаля за гоним.
Което в сравнение с положението в Ирак не е чак толкоз лошо-там не само сме по дирите на Михаля, но и още пари(колкото за цело здравеопазване)хвърляме.
Да живее дружбата между народите и...гъзолизците.
Bay Hasan
15 Яну 2005 07:24
Мнения: 8,555
От: United States
П(т)ичко feniks, ти си бил цел авукат, бре...Що не отскочиш и обясниш целата истина на Гадафито, а...
Макар, че за сестричките си напълно прав-те поемат тва, дет им подадеш...
Ironside
15 Яну 2005 08:53
Мнения: 2,919
От: Bulgaria
“Българските политическите сили бяха изненадани от позицията “
Аиде де, как ли пък не. Дай им тиха дипломация, вера в справедливия либииски съд. Информационно затъмнение от услужливите български средства за пропаганда. Ето така и не са намери вестник, който да побликува мотивите на либийския сьд за издадените смъртни присъди, а колчем Кадафито заговореше за империалистичеси заговор против Джамахирията мълчаха като накани.
Няма такова животно независим съд. Съда е част от държавната машина. Сиреч колкото повече държава в една страна, толкова повече зависим е съда.А държава в Либия дал Алах повече отколкото трява.
shake
15 Яну 2005 09:05
Мнения: 5,773
От: 0
Дотук само Параграфът е оптимист. Той вярва в правосъдието. И аз бях вярващ, не в религията, разбира се. В светлото бъдеще на човечеството. Нещо вярата ми пресъхва.
markus
15 Яну 2005 10:10
Мнения: 198
От: Bulgaria
Соломон Паси и Сакса с тяхната "тиха дипломация" ще затрият цяла България, а не само медицинските сестри. Каааак не ги досрамя, че за 4 години за една пара не направиха нещо извън България.
НАТО не се брои, така или иначе от НАТО ни искаха и куцо и сляпо правителство да имахме пак щяхме вече да сме влезли там.
А и тая красавица Надето, дето забърка кашата с медицинските ни сестри и не ги измъкна навреме....
steretje
15 Яну 2005 10:47
Мнения: 211
От: Bulgaria
За Надка съм съгласен. Прекалено беше заета с имиджа и собственото си "обогатяване", за да си върши работата.
За останалото съм с резерви.
Но пък и никой от нас не знае голите факти - виновни ли са и доколко медиците ни? За това по-правилно, от моята гледна точка, е искане те да бъдат съдени от цивилизован съд, а не да събираме подписки за невинността им.
Братя Стругацки
15 Яну 2005 10:50
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Докато се случват подобни неща Монката е някъде ...къде? Никой не знае. Може би на Антарктида, може би в Чили, но да вземе отношение - не! Това сигурно е тихата дипломация! Никой да не те чува, да не те вижда и да се надяваш, че нещата ще се оправят от само себе си.

Хасане, ти си истински дебил! Всички експертизи доказаха, че зарязаване със СПИН е имало ПРЕДИ идването на мед. сестрите ни и продължава СЛЕД като са арестувани. Малоумник!
PUALU
15 Яну 2005 10:57
Мнения: 11
От: Bulgaria
УЧУДВАНЕТО, ЧЕ Е ВЗЕТО ТАКОВА РЕШЕНИЕ Е ЗА НЕГРАМОТНИ ПОЛИТИЦИ КАТО НАШИТЕ, КОИТО НИТО СА УЧИЛИ, НИТО СА РАБОТИЛИ С АРАБИ, ЗА ДА ЗНАЯТ, ЧЕ АРАБИНА НИКОГА НЕ КАЗВА НЕЩО БЕЗ ДА СИ ОСТАВИ ОТВОРЕНИ ПОНЕ ДВЕ ВРАТИЧКИ ЗАД ГЪРБА И НИЩО НИКОГА НЕ Е ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНО. А АКО СЕ РЕШАВА-СТАВА С МОНГО КАНДЪРМИ И С ГОЛЯМО ПРОТАКАНЕ И БАКШИИ ЯКИ. ЗАТОВА СПОРЕД МЕНЕ ВРЕМЕТО НА ПРОСТОТИЯТА- ТИХА ДИПЛОМАЦИЯ ОТМИНА И ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА БУМНЕМ С ЮМРУК ПО МАСАТА И ОТКРИТО ДА ЗАЯВИМ, ЧЕ НАШИТЕ ХОРА НЕ СА ВИНОВНИ И ДА СЕ СПРЕ ТОЗИ СРАМЕН ПРОЦЕС СРЕЩУ НАШИТЕ МЕДИЦИ. АКО ЩЕ СЕ ВОДИ-ТЕ ДА БЪДАТ СВИДЕТЕЛИ, НЕ ОБВИНЯЕМИ. СТИГА ЦЕРЕМОНИИ И САКЪН ДА НЕ ОБИДИМ НЯКОГО.БЪЛГАРИЯ СТАВА ЗА СМЯХ ВСЕКИ ДЕН ПО КАКВИ ЛИ НЕ ПОВОДИ, ТАКА ЧЕ СТИГА СМЕ СЕ ПРАВИЛИ НА ДОБРИЧКИ И ПОСЛУШНИЧКИ. СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ. А МИНИСТРИТЕ НА САКСА НЕ ИСКАМ ДА ГИ КОМЕНТИРАМ, КАКТО И КАСТОВ И НАДКА ТЕ СА СИ НЕКАДЪРНИ И СА ВИНОВНИ ЗА ДЕРЕДЖЕТО НА НАШИТЕ МЕДИЦИ.
Абадабчо
15 Яну 2005 11:02
Мнения: 2,025
От: Bulgaria
Много е просто! Ако ексекутират българите. Затваряме си посолството в Либия и махаме всички българи от там.
bat''Dancho
15 Яну 2005 11:10
Мнения: 23
От: Bulgaria
Хем просто, хем без ефект!
На либиеца като цяло въобще не му пука дали ще имаме посолство или не. И го показва недвусмислено.
Фактите в случая са по-важни. Ама Бог високо, Либия - далеко...
мики256
15 Яну 2005 11:10
Мнения: 546
От: Bulgaria
"заради глупостта на курвенските сестрички ще се наложи да балансираме вземанията с Либия, демек Михаля за гоним."
Много се смях, но всъщност ми е безкрайно тъжно.
Да ни пази Господ от това да се набъркаме в интересите на държави, които искат да си решават техни проблеми чрез нас.Говоря за отделните граждани (чисто персонално ), попаднали под ударите на една или друга държавна машина, а не конкретно за нас като българи или граждани на България.
Спомнете си Сергей Антонов-нима той поради "глупост" беше въвлечен в атентата срещу папата.Просто беше на лошото място, в лош момент.И го смазаха, виждал съм го на Аерогара-София. Хем е там, но всъщност е в един друг свят.
Но има и друго, на което искам да Ви обърна внимание- либийският парламент иска също компенсации "за периода на италианския колониализъм, за свалянето на либийски самолет през 1973 г. над Синай, за турското робство, за щетите, предизвикани от американската агресия на НАТО през 1986 г. и за пораженията от Втората световна война на либийска земя".
Някой тук не е ли за психиатрията?Или по-точно -не Ви ли напомня за едно "славно време", когато се гласуваха доста глупости така-първосигнално?
И как може да спазариш децата си срещу пари?Болници и обслужване на заразените деца, както и съпричастност и състрадание към тях-ДА, но да искаш по Х млн.$ за дете е меко казано наглост.Това да не са овце, камили или други някакви животни.И няма ли това да се превърне в държавен бизнес-заразено дете(по-добре женско, че не е много скъпо в онези територии), обвиняваш някого и чакаш да си "балансираш вземанията".
Дано Господ ми прости това последното изречение.





Редактирано от - мики256 на 15/1/2005 г/ 14:00:53

Добави мнение   Мнения:181 Страница 1 от 9 1 2 3 Следваща »