Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Либия поиска сигурна екзекуция на медиците
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:181 « Предишна Страница 9 от 9 7 8 9
хунвейбин
16 Яну 2005 15:48
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
america1332002
Правиш същото.
Не се изцепвай.Глупости не говори.
Явно нито си наясно защо има юридически и физически лица.Лица-прочете ли.
Нито пък знаеш какво е институция.
За безпристрастност на съда , само в учебниците като фикс идея може да се прочете.
За безпристрастност на либийския съд и в учебниците не може да се прочете.
На такава безпристрастност няма как да разчита ме.
Гледай си петрола и гледай как да не се окраде- там при вас.
Че нещо и с курана много почнахте за се разминавате.
Българските въпроси и проблеми ги остави на българите.
Не се пробвай като арабски жребец.
america1332002
16 Яну 2005 15:52
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
в 1989 година иван славков бесе арестуван и обвинен в корупция. тогава сточков, един футболист-хулиган, които не моза дори гимназия да заварши в пловдив, а му подариха диплома от вечерната гимназия, и една тренйорка по псевдо гимнастика, която вярва в духове , организираха протестен митинг и славков беше освободен. в бананови републики могат да стават такива неща. в цивилизовани дарзави неграмотни футболисти и 'гимнастички ' не могат да нарездат на прокурорите и садиите кого да садят и кого не , нито да освобоздават затворници.
няма да уплашите водача на парвосептемврииската революция, пак и наи-вазното, нямате с какво. ште нападнете ливия? ами с какви превозни сресдтва сте стигнете дотам? мозе би с каруци и с файтони?
Sir_Lanselot
16 Яну 2005 16:07
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Америка,
Въпрос:
Ами какво ще се случи с богатите петролни държави когато се появят новите енергийни източници? Че вие с една вътрешноболнична инфекция не можете да се справите, та камо ли с по-сериозни въпроси.
Николай Скаличански
16 Яну 2005 16:19
Мнения: 4,135
От: Germany
"американецо",
предлагам да излекуwам заразените от СПИН либийски деца, ако в замяна Либия освободи обвинените в заразяването им медицински лица. Ако Либия иска наистина доброто на децата си, ме свържи с отговорни за това хора и да не губим повече време, защото това е престъпно към децата. А за образованията не се кахъри. Времето ще покаже най-добре. Останалите приказки са просто ненужни сега.
Николай Скаличански
16 Яну 2005 16:25
Мнения: 4,135
От: Germany
хуне,
Не съм забелязал до сега позицията на богатата на петрол държава Либия да е наистина насочена към спасяване на тези деца. Тук не аз съм варварина и моята позиция, а тази на богатата уж Либия. Ако те наистина са демокрация, ако милеят за доброто на гражданите си, то нека разберат от мен, че има начин за спасението на тези деца. И само протакането, което Либия прави и политическите сеири, които разиграва са варварството, при това варварство, към собствения си народ! Знай, че с болка на душа, а не със злорадство казвам тези думи.
Нека Либия покаже НЯКАК СИ, че й пука, точно за съдбата на децата й. И да престане с тази показност и празнодумства.
Ха сега да видим, кой варварин и кой не.
Sir_Lanselot
16 Яну 2005 16:28
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Николай,
Това е благородно предложение. Само че, ако продължават да си заравят главите в пясъка като щрауси и не вземат мерки за решаването на проблема, заразата със СПИН ще продължи да се разпространява. Това, че невинните българки ще бъдат осъдени несправедливо за да получат отчаяните родители удовлетворение няма да реши проблемите на здравеопазването в Либия.
Николай Скаличански
16 Яну 2005 16:38
Мнения: 4,135
От: Germany
така е съре,
за това и имам конкретни предложения. А и за това е и предложението ми за комитета. Странно ли изглежада? Даже мисля, че нашите дипломати трябва първи на драго сърце да се отзоват на моята инициатива. Предлагам и г-жа Н. Михайлова да ни подкрепи, като бивш външен министър по онова време. И например тримата с Грънчарова и Паси да са първата смяна дето ще смени сестрите в либийският затвор! Може и привърженика на тиха дипломация Герджиков, че и г-на Пенчев, те като юристи, ще следят адекватно и за съблюдаване на юридическите особености на процеса от близо така.
Николай Скаличански
16 Яну 2005 16:39
Мнения: 4,135
От: Germany
И аз ще ида разбира се, нали съм иницятора, а и децата ще лекувам.
сега обаче пак имам малко работа, трябва да нахраня едно нещо.
"Американецо" сериозно говоря, хайде казвай там на твоя велик лидер на либийската революция!
Sir_Lanselot
16 Яну 2005 16:56
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Николай,
Това твое предложение трябва да се обсъди на най-високо ниво. Имаш ли идея как да го направиш?
Айде нахрани онова "нещо" и се върни да кажеш.
Николай Скаличански
16 Яну 2005 17:25
Мнения: 4,135
От: Germany
което по-точно дали знам, как да направя съре?
Обсъждането на високо ниво или работата?
Обсъждането на високо ниво нямам представа, как да направя, съвсем инстинктивно го предложих на либиеца сега, но работата определено имам представа, как да направя, защото професора при който се надявам да продължа работата си след тук, прояви интерес към мен след няколкото писма с него. Причините да не мога да започна там сега са обективни, просто конюнктурата е такава. Някои неща не ставал бързо уви.
Но ако има пари изследванията могат да започнат където и да е, даже в Либия. Макар, честно казано, това го предлагам със свито сърце, защото колкото и да ме убеждава либиеца в демократичността на страната му, в която хиляди България искали уж ежегодно гражданство, аз не му вярвам много и изобщо не ми се ходи там. Но определено ако имам сравнително малко количество средства мога да започна с необходимите изследвания в някоя от лабораториите, в които вече съм кандидатствал или дори в сегашната ми.
Иначе предлагането и организацията на това нямам представа, как да стане. Обикновено за да имаш средства, трябва да се вземат от някъде, да има кой да ти ги даде. Аз обаче сега имам друг проект и просто така, би било глупаво да си зарязвам работата и докторантурата за да почна нещо такова, още повече, че когато си зависим от друг и друг ти дава средствата, често може да има разминавания в приоритети те. А бе малко е сложно това с финансирането. Но сега тоя либиец тук ме ядоса и реших да му докаже, че наистина надали точно СПИНа е проблема на Либия, а по-скоро техните политически борби. Все пак стоя зад думите си и съм готов на това, което заявих вече. И няма шега, можеш да питаш муктата, от преди половин година се опитах да поговоря с него за това, но той е никой уви и не може да помогне.
Ако ли пък те интересува идеята ми, не мога сега да я коментирам с теб, но определено съм готов да подготвя проект в който да е ясно, колко средства и защо ще трябват. Все пак трябва да има и някаква форма на защита на авторските ми права.
Sir_Lanselot
16 Яну 2005 18:12
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Izpratih ti edin e-mail. Procheti go.
Sir_Lanselot
16 Яну 2005 18:13
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Николай,
Прочети е-мейла който ти пратих
Botevist
16 Яну 2005 18:28
Мнения: 531
От: Bulgaria
america1332002 не може да различи цивилизована държава от либийска. Но неграмотността е простена на либийците - такава им е държавата - неграмотна. Нямат собствени лекари, учители, индустрия, имат нефт и големи усти само. Защо нямат - защото са изостанала, неграмотна страна. Даже собствените си деца в болницата от спин не могат да опазят, поради неграмотност и типично безхаберие.
Виждаме, че е и много смел america1332002, нямало сме били да го уплашим. Ами дай си името и адреса, бе смелчаго, пък ще видим.
Николай Скаличански
16 Яну 2005 18:35
Мнения: 4,135
От: Germany
done
Sir_Lanselot
16 Яну 2005 18:44
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
All right
Николай Скаличански
16 Яну 2005 19:07
Мнения: 4,135
От: Germany
Съре,
сега би трябвало да имаш няколко мейла, моля да провериш.
Sir_Lanselot
16 Яну 2005 19:21
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Уважаеми Николай,
За съжаление мейловете на български не се четат, но мисля, че на немски от университетския ти мейл няма да бъде никакъв проблем. Според мен трябва да посочиш subject.
Смело напред!
Perkoles
16 Яну 2005 21:46
Мнения: 7,433
От: Australia
Да попитам амerica1332002,
тебе кое и къде придобито образование ти дава право да обвиняваш в голяма тъпотия цял един народ, А? И да ти добавя - не само образование, а и възпитание си трябва (разбираш ли ме?), каквото на теб очевадно ти липсва...
Такива ги отминавам обикновенно, като малки гарички и не им обяснявам много-много за липсващото им от първите 7 (разбираш ли ме?) щото и без това е късно за тях. За това се грижат обикновенно родителите.
И накрая: това, да се сравнява цял един народ с плиткоумните и корумпирани политици и създадената от тях система и правосъдие е Още По-Плиткоумно!!!
Съвет: Гледаи да не стигнете до там ; -), ако не сте стигнали отдавна вече.
П.С. Богат и петрол не е непременно умен и красив, някои от тези са изчерпаеми...
nesnaecht
16 Яну 2005 22:12
Мнения: 15,180
От: France
Перколес за много години !
Perkoles
16 Яну 2005 22:30
Мнения: 7,433
От: Australia
За много години и на теб Незнаико :-)
Оздравяваи по-бързо!
Добави мнение   Мнения:181 « Предишна Страница 9 от 9 7 8 9