Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Либия поиска сигурна екзекуция на медиците
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:181 « Предишна Страница 8 от 9 6 7 8 9 Следваща
nesnaecht
16 Яну 2005 13:38
Мнения: 15,180
От: France
Скаличански , прав си , но си прегледай последната фраза ! защо проспаха момента 1999 или там когато започна цялата работа ! Тогово не беше царо още на власт ! А тоя момент е изпускане на златния шанс , а сега е последствие !
Sir_Lanselot
16 Яну 2005 13:39
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Оса,
Отлично те разбрах. Нямаш си хабер от международна политика и какъвто сигнал ти подадат твоите, почваш да пищиш неистово. Между другото и на тях толкова им е ясно щом ни в клин, ни в ръкав поискаха изтегляне на батальона от Ирак, десетина дена преди изборите, след което и без това ще стане ясно какво ще се прави.
Николай Скаличански
16 Яну 2005 13:42
Мнения: 4,135
От: Germany
ех Хунеее Хунеее,
за къде щях да съм , ако не беше ти да ми кажеш, какво е СПИН. и HIV. Господ здраве да ти дава!
Хубаво щеше да е, ако както си наясно със СПИН поне толкова беше наясно и с мен. Но това няма значение. 2006 надявам се започвам работа в лаб на проф. R. Harris в Минесота, после пак може да си поговорим с теб, предупредих те, аз или съм за 4 км или ... не знам.
Muktadasaxkoburgidiotski
16 Яну 2005 13:47
Мнения: 14,528
От: Mali
Скаличанов , учудвам се на дежурния ти ентусиазъм , с който се втурваш в тематика , неясна за теб. Сестрата трябва да прави това дето и е наредено.НО НИКОЙ НЕ Я ГЛЕДА КАКВО ПРАВИ. Иначе няма да има нужда от сестри , и целият персонал ще е лекарски. Така , че тя си има достатъчно голяма отговорност.Ти да не си им светил на сестрите , когато са извършвали манипулациите ? Царските фенове обичате мохабет да пада.Професионализмът -кучета го яли.
хунвейбин
16 Яну 2005 13:49
Мнения: 9,895
От: Bulgaria

Никъде не съм те обидил и казал че си за 4-ти километър.
Но щом търсиш яснота-прочети я.
Ето ти мнението.
, , така де и аз това разправям, да излекуваме децата на Либия и да пуснат сестрите, ама те не щат. Не им трябват здрави деца, трябват им жертви"
Това е мнение на варварин.
А работа ако искаш почвай на Луната.
Моя съвет е да се пазиш от такава непомерна злоба.
nesnaecht
16 Яну 2005 13:50
Мнения: 15,180
От: France
Оса , можеш да го вземеш и мене и куп форумци за царисти барабар със Панайотов. Но той казва точно това което мислят повечето от нас и би трябвало ако сме единно общество независимо къде сме и какви са ни партиините принадлежности , да сме зад позицията изказана от него !

Пламен Панайотов: България остава на непроменена позиция за липсата на вина на медиците ни в Либия

16 януари 2005 | 11:38
Агенция "Фокус"



София. България остава на непроменена позиция за липсата на вина на медиците ни в Либия. Това каза за предаването “Неделя 150” на БНР вицепремиерът Пламен Панайотов.
Според Панайотов България трябва да запази спокойствие след оповестената в петък декларация на либийския парламент с искане за прилагане на най-строги наказания срещу виновните за заразяване със вируса на СПИН на над 400 либийски деца.
Българската позиция остава непроменена за невинността на нашите медици, потвърди Пламен Панайотов. България и страните членки на ЕС, както и представители на други организации, ще действат и занапред за решаване на хуманитарния проблем със заразяване на СПИН.
Николай Скаличански
16 Яну 2005 13:51
Мнения: 4,135
От: Germany
изпускането незнайко,
дойде, когато българският народ или поне 43% от него, си затвориха очите през юни 2001, затвориха си и ушите пред думите ми и тези на малцина като мен. И повярваха! За което респект, че можеха да повярват. Тогава написах едно препоръчително писмо, до някой който сега не искам да споменавам, та да кажа мнението си за вярата, момента и нуждата от промяна, сигурен съм, че и други хора в България са се опитвали да обяснят това на царя. Но какво повече мога да кажа, щом той реши да се вози с лимузините на мутрите и да си вземе за пръв помощник националният предател Ст. Ганев?!?
Тогава още трябваше да стане ясно на всички, че този тиквеник, не е никакъв месия, а е дошъл просто да се нацоца тихомълком. Дори само за един от всичките гафове, които партията му и той надробиха стигаше да ги свалим с революция! Но освен хубавата си черта да може да вярва българина има и лошата, да може да си кюта от мързел и неинициативност.
Та така мисля за царя, а имаше момент, когато му пожелах успех и дано осъзнае къде е, и какво може да стори. Него обаче явно това не го интересуваше. За да се стигне преди месец вече ядосан да си признае, че той не е премиер на всинца ни. tja... c'est la vie!
Osa
16 Яну 2005 13:58
Мнения: 349
От: Bulgaria
nesnaecht,
бъди такъв, какъвто си! Прикачих те към царистите, защото това е тяхната позиция - на изчакване до бесило.
По същината на въпроса: да, това е либийски въпрос, който е пряко свързан с удържането на властта от Кадафи, но и български заради престъпното бездействие на Костов и Надка, които тогава се изживяваха като нарциси, заради невинността на медицинските ни сестри по основното обвинение. Но, това е и международен въпрос, имаме подкрепата на света и на престижни учени. Вярно е, че либийските институции не са си свършили работата още, но какво, да чакаме да потвърдят смъртната присъда? Времето ще бъде безвъзвратно загубено, а Ирак е непредвидим и при една сложна обстановка както се очертава и царските лакеи ще ги няма, но и сестрите ще изпуснем.
Господине, не ме обвинявай, че политизирам нещата, трябва да си сляп, за да не виждаш в какво време живеем.
Николай Скаличански
16 Яну 2005 14:00
Мнения: 4,135
От: Germany
хуне,
нямам какво да ти кажа, повече от това, че или ти не четеш или аз не знам, какво пиша.
Никъде не съм писал, че ти ме пращаш тук или там. Казах, че аз сам себе си виждам или на едно или на друго място. Виж какво съм написал:
предупредих те, аз или съм за 4 км или ... не знам

Къде тук някой може да схване, че казвам, че той ме е нарекъл по един или друг начин???
Виж сам пиша
предупредих те
! Т.е. аз теб съм предупредил, не ти мен, а аз теб!!!
Ти къде четеш бре???
А за това дето си седнал да ми обясняваш, какво е СПИН мога само да употребя една българска поговорка за краставиците и продажбите, макар че така казано не съм сигурен дали ще се сетиш за нея, но хайде да не те подценявам толкова, вяравм в теб!
nesnaecht
16 Яну 2005 14:03
Мнения: 15,180
От: France
Скаличански , не е баш така ! Царо не е Месия и никога не се е представял за такъв . Но ако някои го приемат като такъв си е грешка на този който го вижда като такъв ! Това си е лично мнение на всеки не на обществото като цяло. Знаеш го това , добре !
ПП- Ще пусна и това после изчезвам за няколко часа . Болдваното е важно да се разбере.


Подкрепата на европейските държави е безпрецедентна по случая Либия, смята Гергана Грънчарова
16 януари 2005 | 11:27
Агенция "Фокус"
София. Декларацията на либийския парламент е начин Либия да отговори пред своята публика, да покаже, че не е дистанцирана от този случай, не е изолирана и не се е предала пред натиска на международната общност. Така заместник-министърът на външните работи и говорител на ведомството Гергана Грънчарова коментира Декларацията на либийския парламент, в която се настоява за “най-тежкото наказание” срещу българските медицински сестри, осъдени на смърт в Либия по обвинения в предизвикване на епидемия от СПИН в предаването “В десетката” на БТВ. Аз съм убедена че крайният резултат ще е благоприятен за нас. Целта е времето до този краен резултат да бъде скъсено максимално, заяви още Гергана Грънчарова. Според нея България може да е единствено благодарна на силната съпричастност, която европейските държави изразиха по този случай. Това е безпрецедентно по отношение на страна, която все още не е държава членка на ЕС, отбеляза тя.
nesnaecht
16 Яну 2005 14:08
Мнения: 15,180
От: France
Оса , ти сам каза откъде е започнал проблема и кои са нарцисите . та не виждам какво има толкова Царо във тая игра. А виждам добре ако не и много добре как стоят нещата почти навсякъде ! Пак се повтарям гледам нещата през призмата на обективността не партиината ! Чао изчезвам
Николай Скаличански
16 Яну 2005 14:09
Мнения: 4,135
От: Germany
хуне,
а да за варварството. трябва пак да ми обясниш, какво варварство видя и къде? Хайде разтълкувай ми думите при какви обстоятелства те биха означаавли, че съм варварин и при какви не. А ако не ти се обяснява или не можеш поне не започвай да говориш глупости. Защото не си ме обиждал с никакви километри, ето тук с варварството ме обиждаш!
Аз може да давам храна на Симпли ал Акбар с правописните си грешки от време на време, но знам, какво пиша и мога да си разтълкувам думите, когато са останали неясни, на всеки който има уши да слуша, очи да чете и внимание да разбира.
Николай Скаличански
16 Яну 2005 14:16
Мнения: 4,135
От: Germany
мукта,
аз казах, че не съм запознат с делото повече от това, което съм чул и чел в Българските медии. Знам и че са били измъчвани и с насилие принудени да подпишат самопризнания. Знам че дори само за това, Либия трябва да си понесе отговорността. Не познавам лично въпросните сестри, не знам, коя каква професионалисттка е, арзбира се, условно сега ще кажа, че всеки член на една една организация, трябва да носи отговорност за дейността, за която е оторизиран, респективно сестрите в болницата, за онова за което имат право и задължение да правят. Но много се съмнявам те да са внасяли от ЦРУ заразени продукти, било то кръв, ваксини или каквито и други глупости да твърди либийският съд. Да за това, че не са се съобразили със законите в Либия и са варили ракия или прелюбодействали могат да ги съдят, но надали за това, че са заразили умишлено някой със СПИН. Това се използва просто да се постигне достатъчно силен обществен ефект! Ето защо по-скоро вярвам, че те не заслужават участта си!
Николай Скаличански
16 Яну 2005 14:23
Мнения: 4,135
От: Germany
Незнайко,
добре е и на теб и на всички тръгнали да стават премиери и президенти, без тук да намеквам, че ти незнам си какво, ама да кажа де, да не се засегнеш нещо.
Та да се знае, че когато една страна е закъсала така като България, добре е всеки нейн отговорен държавник да се осъзнава, че от него хората очакват! Те за това и му гласуват доверие!!! Защото очакват и се надяват, хеле по-простите хорица. Напълно ги разбирам и не виждам нищо ненормално в това. Хората сме такива създания, че имаме нужда поне понякога от майчина закрила, от някой на който да се оповаваме в трудни моменти. ВСЕКИ отговорен дъражвник трябва да има ЯСНО СЪЗНАНИЕ за това!!! Ако не го проумява или пък не е способен да даде това на хората ТО ТОЙ/ТЯ НЕ СТАВА ЗА ДЪРЖАВНИК!!!
Елементарно е, но се иска малко, за да се осъзнае. Това, че царя не е месия и на мен ми е ясно, но ние българите и тогава и сега имаме нужда от месия, а той като се знаеше, че не е месия, трябваше да не се държи като такъв!!! А той царя ИЗЛЪГА хората с поведението си!!! Добре е най-сетне и последния царедворец да преглътне това! Щото иначе става смешен в очите на собственият си народ.
хунвейбин
16 Яну 2005 14:23
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
, , така де и аз това разправям, да излекуваме децата на Либия и да пуснат сестрите, ама те не щат. Не им трябват здрави деца, трябват им жертви"

Измислица и варварство смесени като боб чорба.Фасулска работа.

Николай Скаличански
16 Яну 2005 14:30
Мнения: 4,135
От: Germany
Аз пък казвам на г-жа Грънчарова:
- Г-жо Грънчарова, ние българският народ, съпричастни към съдбата на тези 5 изстрадали жени години наред търпели по либийските затвори, имаме нужда от повече съпричастност, а не само от тиха дипломация. Ако желаете сменете мястото си с някоя от тези жени и носете вие на гърба си бремето на това да си изкупителна жертва на политическите игри в една псевдодемократична страна!
Аз предлагам да сформираме комитет в който да набираме желаещи да заменят нашите сестри в либийският затвор. Щом те са виновни в конспирация срещу невинният либийски народ и всички ние сме виновни. За това нека и ние да понесем част от наказанието. Нека си признаем, ние получихме от ЦРУ заразената кръв и ние я дадохме на тези наивни женици, сега обаче и ние заслужаваме да полежим в "уютните" либийски затвори, за да разберем цената на демокрацията и свободата.
Николай Скаличански
16 Яну 2005 14:37
Мнения: 4,135
От: Germany
Хуне,
с цялата си сериозност и отговорност, при осъзнаването на риска да ме обяви някой за някъде, заявявам, че съм в състояние на обозримо кратко бъдеще да допринеса за създаването на достатъчно ефективно лечение на СПИН. В това няма нищо варварско! Надявам се някой да ме изпревари, но ако не се случи, а и успея наистина да получа работата, която се опитвам да получа, ще ти докажа това. Лошото е, че на много места парите, които отиват в науката се управляват от себични началници, които не просто искат парите, а и славата и задоволяване на елитаристичното си себелюбие. За това и днес трудно се прави наука в областта на медицината.
За това и при все десетките милиони пръснати долари нямаме още нужният успех. Макар да знам, че ти не си от НДСВ те моля да можеш да вярваш понякога!
А там където съм написал, че на тях (либийците) не имй трябват здрави деца, а жертви. Имам пред вид, че те явно не се интересуват предимно от здравето на децата си, а от това да се постигне нужният политически ефект. И това е очевадно от целият ход на това дело години на ред вече.
Това не е мое желание, това е моя констатация хуне. Няма нищо варварско в това да виждаш истината.
Николай Скаличански
16 Яну 2005 14:59
Мнения: 4,135
От: Germany
Хуне не ми се сърди за нищо моля, ако можеш разбура се. Не срещу теб се боря, а срещу посредствеността в българската политика и дипломация.
Ако има господ, той знае, че помислите ми са чисти, ако ще и да са наивни според някой.
Хайде до после, че сега трябва да свърша малко работа!
хунвейбин
16 Яну 2005 15:05
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Николай.
За първото от сърце ти желая успех.Там съм невеж.
Но за второто си заслужава да побъбрим.
Тези 400 деца ги е сполетяла грозна участ и съдба.
Но това не е равнозначно на позицията на Либия.
Либия искала жертви за да си върне парите.
На Либия и трябвали жертви.
Това е кощунствено.
Това е порочен начин за мислене.
Освен българска да е позицията тя трябва и да е човешка.
Скъса ли се с човещината проблема става още по не разрешим.

Ако се отделим от емоциите-какво ще констатираме.
Където и да е станало това -то ще доведе до разследване.
Където и да е станало-ще се търсят виновни.
Където и да е станало виновни ще има.
На хората в България се дължи ясен отговор-цялостен отговор.
Защо са невинни.Това ще ги сплоти и породи единна и непримирема позиция.
Чул съм слухове страшно обвинителни и страшно оправдателни.
Като на всеки българин ми се иска обвинителните да са неверни , оправдателните да надделеят.
Това се иска на всеки.Нали затова сме българи.

Но истинска информация не съм чул.
Включително и такава опровергаваща грозните слухове.
Това е факт.Другото са емоции.
И пак казвам дано истината е на наша страна.


america1332002
16 Яну 2005 15:21
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
този николаи явно няма не само висше но и средно образование. доста простовато момче, не му обращаите внимание.
а имаше един зелаест да води процес срещу институции. абе неграмотник наказателно дело сресту юридически личности не се води , само сресту физически лица.
голяма тапотия е налегнала целокупния булгарски народ. за утре нямт пари за хляб но трагнали срещу една цивилизована дарзава на атака. ако в булгаря , както и вав всяка бананова република, човешкият зивот не се цени а садиите водят дела не срещу престапниците а срещу техните разобличители, то Либия цени зивота на своите деца и счита за нузно да ги защити.
що не си гледате мизерията ами сте трагнали богатите петролни страни да оправяте.
Добави мнение   Мнения:181 « Предишна Страница 8 от 9 6 7 8 9 Следваща