Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Управлението като музициране
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:457 « Предишна Страница 22 от 23 20 21 22 23 Следваща
Распутин
07 Мар 2005 15:14
Мнения: 2,269
От: Hungary
неделка писа:

"Разбирането на текстта, особено текст на родния ви език, е първо основно условие за водене на нормален диалог. От "той и сина му са идвали понякога на наши изложби" отникъде не следва, че Анани е наш личен приятел. Логиката, която изучавахме в 10 клас, ще ви каже, че от моето изказване може да се разбере единствено, че Анани е бил на изложбите ни и толкоз. "Личен приятел" е субективна трактовка, която няма основание в един един предикат написан от мен. Анани може да ми е, но може и да не ми е личен приятел. В текстта, който съм постнала за такова нещо изобщо не се говори. Ако утре цитирания форумец започне да приказва, че Нели била казала, че Анани им е личен приятел това ще е пореднта форумна лъжа на човек, който не разбира родния си език. Това прилича на абсурдната логиката на Поповски, който като чуе думата изложба и веднага започва да пише за "крадене на картини".

от горното се разбира, че има някаква очевидно нова дума в бг език, освен ако неделка не е почнала да заеква и на съгласните.

също оттам се разбира, че "Анани" е близък приятел на безродниците, след като към него се реферират само с малкото му име.

малко по-отгоре пък става ясно, че безродниците имали някакви си техни "изложби". след като не са се похвалили още да са и художници, остава единствено факта, че са правили изложби с картините които откраднаха, както много логично отбелязваше колегата форумец Професор Поповски (неделке, за вас той е Професор Поповски).
Нели.
07 Мар 2005 15:17
Мнения: 609
От: Bulgaria
Твърдя (емпирично мое изследване), че повечето българи (и най-вече "родници" ) не са стигнали до стр.599 на "Записките по българските въстания". Затова ви цитирах този малък откъс, де - ако искате по-точно, цитата се намира от дясната страна на книгата, в долната половина на листа, предпоследния абзац. Ако се прежалите може да прочетете и първата половина на цитираната страница, а за по-навитите (тук в училище го наричат 'екстра кредит' ) препоръчвам дори предната страница - 598.

Редактирано от - Нели. на 07/3/2005 г/ 15:18:48

Распутин
07 Мар 2005 15:18
Мнения: 2,269
От: Hungary
фичка, откровеност за откровеност - аз пък мисля че ти въобще не можеш да мислиш, което за съжаление не ми дава правото да ти посочвам врати па било то и форумни.
Meto ot Interneto
07 Мар 2005 15:18
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Йезуит, мерси, но цитираш друг бисер с подобни достойнства.
Никога не говоря наизуст. Отлично си спомням, защото навремето силно се изненадах, че нормален сънародник може да напише такова нещо.
Отново потвържадавам: "ВРОДЕНАТА НИЗОСТ НА БЪЛГАРИНА" е точен цитат от автентичен постинг на чичето.
Който има архив от форумите, където тия два индивида са участвували, би могъл да го потвърди. Дали си струва труда е друг въпрос. Дето има една дума, и св. Петър се е отричал от туй дето е казал
Распутин
07 Мар 2005 15:24
Мнения: 2,269
От: Hungary
добре че не си изкарваш тофуто и девона с емпирични изследвания, тогава ептен щехте да я овапцате
и за безродничество очевидно не плащат много тия мръсни капиталисти.
Fani
07 Мар 2005 15:30
Мнения: 1,196
От: USA
Нели, посоченият от мен (по памет) факт се отнасяше за телефонни разговори. Ти като говориш с брат си по телефона, на английски ли разговаряш?
А с Петя говоря на какъвто език ми е удобно в момента, имаме достатъчно възможности за избиране .
Iezuit
07 Мар 2005 15:30
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Сега да уточним:
Захари Стоянов, Ботев и Левски имат право да дадат такова определение за някои от българите - вие не. Точка, мисля че по това място за спор няма.
Твърдението за "българина, поздравяващ подлостта, тъпчещ доблестта, поздравяващ низкото" за мен, а и за мнозина други, е обидно. И човекът, произнесъл го, трябва да се извини и да си направи съответните изводи за по-нататъшното си държание във форума. Всякакви обяснявки като новобранец, че това било нежен отговор на нам-си-ко-си, не ни интересуват. Заради собственото си болно его наплюхте цял един народ. Тази вина ще изкупувате на форума още дълго време. Дотогава отношенията ни ще са нормални само ако показвате нужното уважение към събеседника. Тук, от един момент нататък, не го правехте.
Също така приеми, че "нормални" отношения с човек, който лъже - визирам Нели, от която чакам извинение за клеветата и - зависят само от моето благоразположение. Аз съм благ човек, докато показвате нужното разбиране за полагаемото ви се място във форума.



Цитати от постинги от досиета са легитимни. Това, което съм постнал, е наистина нежно в сравнение с някой други цитати.
Чичо Фичо,
07 Мар 2005 15:36
Мнения: 878
От: Bulgaria
Йезуите, а ти пък нямаш право да определяш дали аз имам право да определям. Така че придържай се към правилата и се дръж цивилизовано.
*
Разпутин, ника (и името по паспорт) на Нели е "Нели". Ако продължаваш да я наричаш "Неделка" (което хубаво българско име, което обаче не е нейното, за тебе родника явно е обидно), аз ще те наричам Разпуткин.
б.б.
07 Мар 2005 15:37
Мнения: 938
От: Bulgaria
Нелик, Кристо наистина не е искал да разговаря дори със Анани на български, точно поради причините, които ти си изброила - преди време гледах документален филм за Анани Явашев, той там мотамо каза същото.
ЧФ,
Комбат, А! него па го нема, сори, ще му го предам в темата за Попето
ПП ЧФ, Разпутин е стария "приятел" прапоршчик Лукаш, пускай го да плува
Чичо Фичо,
07 Мар 2005 15:42
Мнения: 878
От: Bulgaria
Б.б., тези хора вече се прощават с нас, както умеят
б.б.
07 Мар 2005 15:44
Мнения: 938
От: Bulgaria
si
Iezuit
07 Мар 2005 15:49
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Ами определяй тогава, щом това ти дава чувство за собствена значимост... Но ще си носиш последствията за това.
И като казваш за правилата - приемам това напомняне, само ми кажи към кои правила не се придържам, за да ми правиш "напомняне"? Или пак - в името на тезата, истината остава на второ място?
За цивилизованост на държанието - имаш право, разбира се, на лично мнение относно що е това "цивилизовано държание". Но ще прощаваш, ако скромната ми личност не цени това твое мнение. Все още имам нула изтрити постинга от 2500, за разлика от някой с препинателни знаци, така че си запазвам правото да не приема дружеския ти съвет да се държа "цивилизовано" по твоите разбирания.
Изяснихме си позициите, мисля, и ще съм ти задължен да не ми отделяш повече от скъпоценното си време.
Чичо Фичо,
07 Мар 2005 16:38
Мнения: 878
От: Bulgaria
Йезуите, за "вината и мезетата" си прав, макар и в превърната йезуитска форма - вината на участниците в глутницата направи невъзможно да участват сега нормално - за което добросъвестно ги предупреждавахме. Разчитам на взаимност в неотделянето на време и от твоя и на приятелите ти зад кадър страна. Have a good life.
Iezuit
07 Мар 2005 16:58
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Разбира се, че не бих ти отделял прекалено много време, освен в случаи като горния. С последния си постинг, подхващайки любимите си глаголения за "глутница" и " приятели зад кадър" рискуваш да ти отделя малко време, но отчитам, че хората трудно се променят, а ти все пак полагаш усилия, умело направлявани от новите порядки във форума. Та от мен дотук.
Старшината
07 Мар 2005 16:58
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Ходих тия дни по горите, а днес погледнах нещата от "академичен" интерес.
ОТВРАТЕН съм. ТОЛКОЗ!
Чичо Фичо,
07 Мар 2005 17:11
Мнения: 878
От: Bulgaria
Май и ти си объркал портата, а?
fierce
07 Мар 2005 18:04
Мнения: 10,605
От: Bulgaria
Па как нема да я обърка бе, Чиче,
он не знае, че сека крива линия
успоредна на Чичовата е права такава!
Чичо Фичо,
07 Мар 2005 19:24
Мнения: 878
От: Bulgaria
Напротив, всяка крива, неуспоредна на моята, е права, стига да спори с рационални аргументи срещу конкретните мисли, които излагам, не ме напада емоционално като личност и не ме обвинява, че не съществувам или че съм камила и безродник. Които не разбират мислите или не могат да спорят с тях аргументирано, е по-мъдро да се въздържат от активно участие в конкретния спор. Има толкова други участници, толкова теми, форуми (кораби, влакове и самолети). Пиша в около 2% от темите и съм автор на по-малко от 0.33% от постингите. Те могат да се изявяват в около 98% от темите или да се занимават с над 99.67% от постингите без да влизат в досег с моя скромност.
Oraсle
07 Мар 2005 19:27
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Кому е нужно цялото упражнение?
Пак вадене на цитати, кой какво бил казал, прави ли го туй безродник или не? Доказва ли нещо всичко това?
Един пример:
"какво да очакваш от народ дето предаде Левски и спаси евреите?!

Туй го повтарят от известно време точно двама от най-комичните "родници". Може да го намират за остроумно, знам ли?
Прави ли някой въпрос от изказването им? Не. Правилно, не си заслужава.
Гледайте обаче какви аргументи се вадят за "безродието" на ЧФ. Хайде стига глупости, дайте да обсъждаме нещо по-смислено.
Чичо Фичо,
07 Мар 2005 20:11
Мнения: 878
От: Bulgaria
Единия от тия "родници" (Левски и евреите) не ме обича от време оно, задето не споделих тогавашния му възторг от "Царя на всички българи" (пролетта 2001). Тоя "родник" сега е пръв антицарист и хич не си спомня за тогава. Да има шанс да замине на запад, няма съмнение, че скоро няма да си спомня за "родното и народното, в което живеем като съдба". Предполагам ще "забрави" и български много преди да научи чужд език.
Добави мнение   Мнения:457 « Предишна Страница 22 от 23 20 21 22 23 Следваща