Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Тренчев с орден ""Стара планина""
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:44 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
shake
11 Мар 2005 11:24
Мнения: 5,773
От: 0
Искам да му видя подробната биография - с всички нигови антидемократични действия. Ако така се борим за демокрация, здраве му кажи.

Редактирано от - shake на 11/3/2005 г/ 11:28:54

komar1
11 Мар 2005 11:29
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
Аз пък искам да видя внесените мотиви на Кифлата
hamer
11 Мар 2005 11:32
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Този орден "Стара планина" що не го пуснат при антикварите пред "Ал.Невски" по 5 лв. парчето, ако не са и много, та всеки да си го пазарува
По- обезценен орден не сме имали и при Тато, май...
Doctora
11 Мар 2005 11:35
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Жалко, че няма орден Троянски кон. Много щеше да му тича.
абулафия
11 Мар 2005 12:36
Мнения: 1,653
От: Bulgaria
Крайно време е да се създаде някаква смислена процедура за номинации за този орден, която да включва подробно проучване от авторитена комисия, възможност за дебат и т.н. гаранции за прозрачност на решението и за неговата мотивираност и представителност. Иначе това отличие ще продължава да бъде дрънкулка, която Х връчва на У заради някакви свои лични сметки, връщане на услуги или просто за да си направи PR. Предложението да се награди посмешище като Тренчев за пореден път демонстрира, че тези ордени не се дават от името на обществото и отличаването с тях не представлява нищо и никого, а е просто фарс.
komar1
11 Мар 2005 12:55
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
особено, пък и като видиш кой е внесъл предложението в кабинета...
Gasparini
11 Мар 2005 12:56
Мнения: 4,425
От: Germany
Тц, тц, тц, kато си спомня , че той нарече първи комунистите -свинe.
Сега па седнали да го награждават??!!!
Защо ли????
абулафия
11 Мар 2005 13:23
Мнения: 1,653
От: Bulgaria
Тренчев е типичен представител на онези калтаци, от чието съществуване имат интерес всички в т.нар. БГ елит. На техен фон почти всяко друго прасе в речената кочина изглежда умерено човешки. При подръжката на определана гъстота и видимост на подобни радиоактивни лайномети всякакви приказки за морал, етика, последователност, отговорност и прочее думи, дето ги няма в турския, (бе Кандов) гаснат като мокри фасове. Тези свински сурати генерират всеобхватното алиби на мътната вода, наречена "всички са маскари" и за това ги награждават и крепят в публичната сфера. С една малка тайфа от подобни маймуни много ефективно се поддържа постоянно отвращение от публичения живот и алергия от участие в него, задушават се всякакви очаквания от елита и останалите ни първенци могат да спят спокойно во веки, че никой няма да иска нищо от тях.

Редактирано от - абулафия на 11/3/2005 г/ 13:29:30

hamer
11 Мар 2005 13:51
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Абулафия, изненадан съм от патоса! Нещо лично или...
rubstone
11 Мар 2005 15:35
Мнения: 1,004
От: Bulgaria

Защо трябва да е лично Хамър?

Абулафията да не е сляп?

Големият Лебовски
11 Мар 2005 16:18
Мнения: 3,126
От: Antigua and Barbuda
Абулафия, !
Тъжно, но факт.
hamer
11 Мар 2005 16:41
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Ръбчо, защото никоя друга личност, обсъждана тука не е изкарвала такива емоции от Абулафия, затова А има доста други, които повече от този си заслужават сравненията и епитетите на Абулафия, нес, па, мон шери?
milcho
11 Мар 2005 16:43
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Да му у честита Старата планина на шия. За какви "заслуги" е интересно, но нейсе... обезценяване и опошлевяване.
абулафия
11 Мар 2005 17:43
Мнения: 1,653
От: Bulgaria
hamer, . Патосът ми не е насочен към Тренчев лично, а към явлението, което олицетворява (според мен). Иначе си прав, че Тренчев наистина вече е сравнително дребен фигурант в продуцирането на мъглата, която наричаме политически живот. Гръмките епитети са за цялата сбирщина. За Тренчев се отнасят доколкото е един типичен нейн представител, както и един от най дълго задържалите се в продукцията. Иначе - нищо лично, просто използвах повода.
Doctora
11 Мар 2005 18:34
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Всъщност те са трима (като онова мене, текел, фарес) :
Тренчев, Доган, Луджев.
Защо ли? Питайте Сол Полански.
Наум
11 Мар 2005 19:00
Мнения: 1,666
От: Bulgaria
Ех, Абулафия, радетелю на истинската чистота!
Колко малко е нужно да се сурнеш от пиедестала на интересен и мислещ човек при фрустратите, колко е тънка ивичката, деляща асоциалния, инстиктивен слой от социалния, как лесно падат маските, когато са закрепени халтаво...
Познавам Тренчев още от времето, когато беше асистент в МА. Нищо, че не съм го виждал от тогаз-някои неща, като мнение за даден човек , остават завинаги. Наричаше нещата с истинските им имена, без страх, и с упованието, че така трябва. Студентите го боготворяха, приятелите му-също. Родителите му са известни лекари, той завърши с отличие медицина, но не стана обект на родителска гордост по онова време. Имаше невероятна харизма, смелост и човещина още оттогава..
Да не го познаваш от този период, когато навестяваше арестите през ден или си от тези, които го разпитваха?
Или си бил в затвора като него около майските събития през 89та, когато всеки втори лозунг на манифестациите, подкрепящи историческото живково решение беше”Съд за предателите от „Подкрепа”. Ооо, сигурно е бил ченге, знам, знам. Никое ченге няма да влезе в панделата за никаква кауза, един ден там стига, да ти избие всякакви идеали..
Или си направил група и синдикат, по подобие на Солидарност, която събори комунистите в Полша по времената на живковата ДС?
Или си бил герой на редовните репортажи за Илия Минев, Петър Манолов, Собаджиев и Тренчев, по Свободна Европа, които правиха Румяна Узунова и Владо Костови и наелектризираха обществото до степен, готово за промяна. Междудругото, чувал ли си за тези персони? Или ги познаваш досконално по служба?
Или си бил на митингите, с които комунистите през ноември протестираха против връщането на имената? Тогава, в най-голямата националистическа лукановска истерия, той излезе пред Невски и каза-„Да, трябва да се върнат имената”, без да го е страх от търпата..
Същият после беше начело на общата национална стачка, съборила Луканов-Подкрепа беше ударното нейно ядро. Винаги е подкрепял демокрацията, но беше против Филип, когато последния продаде делото.Подкрепи и януари 97, но после нарече Костов крадец. Винаги е бил ясен, лаконичен, принципен и точен и винаги е назовавал нещата с истинските им имена-да, да , не не, досущ както е препоръчано в Бибията. И както, му заръчваше Ванга, беше й любимец, а тя - негова добра съветница.
Кое явление олицетворява Тренчев, не разбрах. Служи на Бога, или Мамона, а?
А ти кой си? Кой ти дава право да съдиш?
СветлоПиво
11 Мар 2005 19:30
Мнения: 8,839
От: Canada
Аз също съм допринесъл доста за България. Факта, че съм се махнал води до намаляване разходите за издръжката на мен и семейството с близо 2-3000лв. годишно. Не изразходвам български въздух, не цапам, не прахосвам ценното време на чиновниците, не мрънкам на "цар"-пенсията за пенсия и ред други заслуги. И аз искам орден на Стара Планина. Може и на Мусала....
+
11 Мар 2005 20:03
Мнения: 827
От: Bulgaria
Медал?Да си спомним фирмата Астерикс.
Въртяна от двама пловдивски фатмака, собственост на Тренчев.
Продал 3500 роби в ОАЕ.
абулафия
11 Мар 2005 20:05
Мнения: 1,653
От: Bulgaria
Драги Науме, нехайно изпуцах няколко епитета в посока Тренчев и това е предизвикало истинска сръбска сватба с циганска музика в твоя постинг. Не познавам лично Тренчев, но и той не е някакво частно лице, отдадено на духовни подвизи далеч от света. Не го "съдя" в качеството си на негов душеприказчик, а на редови гражданин, подложен на политическия и обществен живот, в който Тренчев играе видима роля. Ако ще му се дава най висшата национална награда, това е и от мое име, нали? Смятам, че това е напълно достатъчно основание да обсъждам публичната му роля. Ако ти трябва още основание - в споменатия от теб ноември бях на другите митинги, включително на ония на 18ти на площад св. Ал. Невски. Тогава бях на 15 г. (това по повод на твоите особено етични намеци за агентурно минало). И понеже бях на тези митинги, се считам за един от хората, които тогава възложиха висока политическа мисия на плещите на онази генерация "реформатори". В мнозинството си (всеки по различен начин), тези хора се оказаха голямо разочарование. Тренчев определено е олицетворение на техния провал да реализират тази мисия. Няма нужда да съм му мирисал хастара на душевността, за да мисля така. И като стана дума за циганска музика - как точно съгласуваш светлата икона, която рисуваш, със популистката помия, която тази икона избълва това лято - за антициганските отряди?[/s]
Doctora
11 Мар 2005 20:15
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Развълнувана душа си ти, Науме...
Но в библейската триада
мене(изчислил) е Тренчев
а фарес (разделил) е Доган.
Когато нямаш информация, остават едните Радини вълнения.
Iezuit
11 Мар 2005 20:43
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
А "текел" - претеглил, кой ще е? "Ооо, Пепи" от рекламата за колбаси?
Добави мнение   Мнения:44 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща